GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.557.652
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
odjavljen
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
Tonči kaže...

Baš i ne eywa33 . Zašto bi bilo "retardirano"? Pa 980Ti i TitanX su jedine kartice koje mogu 1080px igre gurati u 60 FPS+. Što ti znači "loše optimizirane"? Vidim da hrpa ljudi koristi taj izraz, iako nema baš nikakvo značenje, osim "ta igra mi ne radi brzo kako bih htio" ili "zahtjevnija je od drugih igara". Witcher 3, FarCry 4 i ARK su prilično dobro sređene i nema tu previše mjesta za poboljšanje, a zadržavanje onoga što nude. Nisam probao puno Unity, ali ovaj noviji AC je također sasvim ok.

Zahtjevnost igre ne znači da je loše izvedena, nego da je jednostavno zahtjevna. Svaka od ovih igara ima opravdanje za svoje zahtjeve.

GTX 1080 je zaista fenomenalna kartica baš za 1920x1080. Svugdje će dati minimalni FPS od 60, što je super, a u mnogim igrama dat će više, 75, 90, 120 i čak 144 ponegdje, a to je odlično za one koji si mogu priuštiti i brže monitore.

Ma evo našao si pravdat kupnju TitanaX i 980ti za 1080p rezu!? Ti koji imaš takve kartice, vozio si ih, voziš ih na puno većim rezama. Ajde molim te, sad stavi 1440p, upali Witchera 3, stavi na ultra sve, hairworks aa stavi razuman, x2 je dovoljno na 1440p... i onda javi fps. Evo budem to napravio pa postao screen.

A to za neoptimizirane igre, ne znam zašto ti je to teško potvrdit. Ti si ko ona

od TBF-a, samo da ti je dat kontru :P

Frostbite je optimiziran, igre izgledaju odlično. Cryengine, isto tako. Malo zahtjevniji ali i ljepši. To "svatko ima ideju lijepoga" ne drži vodu. Estetika u igrama nije postmoderno slikarstvo. Jedna igra ima dobre vizualne šećere, a druga ima ili lošije ili bolje. Far cry3 je lijep, ali FC4 je ljepši. Nema filozofije.

Evo nek netko proba odgonetnut postavke ovdje na ova dva ss-a. Reza je 1440p, hairworks uključen. Izgubila se kvaliteta nakon uploada, al mislim da se vidi dovoljno.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.6.2016 17:46 (eywa33).
11 godina
Lucidius kaže...
gocc01 kaže...

Dobro hoće li 1070 bit dovoljna za 90-100fpsa na fullhd SVE ultra? Kažem 90-100fpsa da mogu bit miran do 60 bar godinu dvije 

Nece sigurno, gtx 1080 na 2050mhz se muci da odrzi stabilnih 60 FPS na max settings na fullHD za sadasnje naslove, a kamoli za 2 godine.

jesi ti to proglasio cijelu AMD seriju gpu kartica nedovoljnom za 60fps fhd u 2016 godini?

SILA/ZGX@ZGamers
14 godina
neaktivan

jedno pitanje za babu Vangu da li će moj i5-4670K na 4,2 biti bottleneck za gtx 1080

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
U sisi 3 oce sigurno, mogao bi krepat i u bf-u..:)
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
12 godina
odjavljen
nex987 kaže...

jedno pitanje za babu Vangu da li će moj i5-4670K na 4,2 biti bottleneck za gtx 1080

Mislim da je ključno pitanje: koja reza? Ako je 1080p, na žalost, hoće na nekim igrama. Ali nadam se da 1080ka ne ide na fullhd monitor. To je ko da kupiš bmw m5icu pa je vozikaš do Konzuma 2,5km od kuće . Može se igrat s njom na fullhd-u, al cpu će ti biti bneck na nekim cpu intezivnijim igrama. Stjepanj ti je rekao, bf4 100% bneck. Meni je na 1080p ova i7 bottleneck na 4.8ghz. Možda bacim ss poslije.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
9 godina
protjeran
ZGamer kaže...
Lucidius kaže...
gocc01 kaže...

Dobro hoće li 1070 bit dovoljna za 90-100fpsa na fullhd SVE ultra? Kažem 90-100fpsa da mogu bit miran do 60 bar godinu dvije 

Nece sigurno, gtx 1080 na 2050mhz se muci da odrzi stabilnih 60 FPS na max settings na fullHD za sadasnje naslove, a kamoli za 2 godine.

jesi ti to proglasio cijelu AMD seriju gpu kartica nedovoljnom za 60fps fhd u 2016 godini?

Ja to odavno govorim, ako ces paliti SVAKI filter do daske, jos uvijek ne postoji grafa koja ce odrzati FPS na 60 u svakom trenutku u određenim igrama, a ima ih vec poprilicno...

9 godina
protjeran
nex987 kaže...

Meni je taj proc na 4.6GHz bottleneck u nekih 10-ak igara u određenim scenarijima bez problema sa r9 390 na 1440p, u nekima je stalno na 80+ posto, tako da za gtx 1080 ce sigurno biti konstantan bottleneck.

16 godina
odjavljen
eywa33 kaže...

Ma evo našao si pravdat kupnju TitanaX i 980ti za 1080p rezu!? Ti koji imaš takve kartice, vozio si ih, voziš ih na puno većim rezama. Ajde molim te, sad stavi 1440p, upali Witchera 3, stavi na ultra sve, hairworks aa stavi razuman, x2 je dovoljno na 1440p... i onda javi fps. Evo budem to napravio pa postao screen.

A to za neoptimizirane igre, ne znam zašto ti je to teško potvrdit. Ti si ko ona

od TBF-a, samo da ti je dat kontru :P

Frostbite je optimiziran, igre izgledaju odlično. Cryengine, isto tako. Malo zahtjevniji ali i ljepši. To "svatko ima ideju lijepoga" ne drži vodu. Estetika u igrama nije postmoderno slikarstvo. Jedna igra ima dobre vizualne šećere, a druga ima ili lošije ili bolje. Far cry3 je lijep, ali FC4 je ljepši. Nema filozofije.

Evo nek netko proba odgonetnut postavke ovdje na ova dva ss-a. Reza je 1440p, hairworks uključen. Izgubila se kvaliteta nakon uploada, al mislim da se vidi dovoljno.

Mislim da se nismo razumjeli: ne možeš kalkulirati s postavkama i "evo, ovo je dovoljno". To jednostavno ne ide niti ima logike. Možemo svašta reducirati i gledati neku scenu gdje ne vidimo bitnu razliku, ali to nije poanta. Činjenica je da sa svime uključenim ne ide i to je to. Upravo zato što nije pitanje osobne estetike, možemo mjeriti što ima kakav efekt i zašto. Da, "neoptimizirane igre" je budalaština od pojma jer NITKO tko to spominje ovdje (niti na većini mjesta) neće znati reći što bi on tu optimizirao i kako, s kojim gubicima da što dobije.  Zato je pojam blesav.

9 godina
protjeran

Stvar je takva kakva je, jednostavno je zalosno da ti nemres na grafi od 6500kn i procu od 3000kn danas maxat igru bez da razmisljas o FPS-u, nista se to ni u buducnosti nece promjeniti, samo ce zahtjevi ici gore.

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Lucidius kaže...

Stvar je takva kakva je, jednostavno je zalosno da ti nemres na grafi od 6500kn i procu od 3000kn danas maxat igru bez da razmisljas o FPS-u, nista se to ni u buducnosti nece promjeniti, samo ce zahtjevi ici gore.

Problem je taj kaj nema konkurencije....

10 godina
Lucidius kaže...
nex987 kaže...

Meni je taj proc na 4.6GHz bottleneck u nekih 10-ak igara u određenim scenarijima bez problema sa r9 390 na 1440p, u nekima je stalno na 80+ posto, tako da za gtx 1080 ce sigurno biti konstantan bottleneck.

jel i7-6700k bottleneck za gtx 1080 ili je na knap?

9 godina
protjeran

Sandro

Kakve veze ima konkurencija sa time sta developeri ne rade svoj posao? I ne kuzim gdje to ne postoji konkurencija?

Cansee

i7 6700k ce biti dovoljan, ali radije bih ako se vec planira kupnja isao na 2011v3 platformu posto nije neka razlika u cijeni.

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.6.2016 18:24 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Lucidius kaže...

Kakve veze ima konkurencija sa time sta developeri ne rade svoj posao? I ne kuzim gdje to ne postoji konkurencija?

Onda ne bi platio tu grafu 6500kn vec 4500kn ! Isto tako i proc. Jel ti sad jasno?

14 godina
neaktivan

A i mislio sam si, ništa morati ću uložiti u i7 4790K

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Sandro HR Zagorje kaže...
Lucidius kaže...

Onda ne bi platio tu grafu 6500kn vec 4500kn ! Isto tako i proc. Jel ti sad jasno?

A tko te tjera da odmah sada kupujes grafu, strpi se par mjeseci da AMD izbaci svoj high end i da se cijene normaliziraju, isto tako za par mjeseci dolazi i ZEN, a sta se tice igara one ce bez obzira na sve i dalje biti proždrljiva govna.

12 godina
odjavljen
Tonči kaže...

Mislim da se nismo razumjeli: ne možeš kalkulirati s postavkama i "evo, ovo je dovoljno". To jednostavno ne ide niti ima logike. Možemo svašta reducirati i gledati neku scenu gdje ne vidimo bitnu razliku, ali to nije poanta. Činjenica je da sa svime uključenim ne ide i to je to. Upravo zato što nije pitanje osobne estetike, možemo mjeriti što ima kakav efekt i zašto. Da, "neoptimizirane igre" je budalaština od pojma jer NITKO tko to spominje ovdje (niti na većini mjesta) neće znati reći što bi on tu optimizirao i kako, s kojim gubicima da što dobije.  Zato je pojam blesav.

Nije li poanta PC gaminga upravo u tome što MOŽEŠ naštimavat i kalkulirat sa postavkama? U tome i jest ljepota. Da, žalosno je što na nekim igrama jednostavno moraš, iako imaš karticu od 6000kn. Ali evo u situaciji kad želiš više fps-a, ne kalkulirati bi bilo debilno. Evo malo igram bf4 i mogu je gurat na 100+ fps-a. Znači 100tka minimalno, na 1440p. Kako? Pa lightning spustim na high sa ultre, msaa x2 i TO JE TO. Igra vozi na min 100fps-a. Uostalom g-sync ispegla svaki veći drop. Ako želim iznad 120, lightning na medium, ssaa i post-aa na of.

Mislim ono, upravo jest poanta da možeš smanjit neke detalje, ne primjetit neku razliku i uživat u recimo 30ak fps-a više, što na 144hz monitoru napravi ogromnu razliku. Brze pucačine su, meni osobno, na 60hz postale neigrive, trzave...jednostavno ne ide. U takvim igrama ću vrlo rado spustit pokoji detalj kojeg ionako jedva neću primjetit, i imat mazanje na visokim hercima.

I što se tiče "neoptimiziranih igara"... ARK survival je optimizirana? Na koju foru? Možda zato jer dvije 980ti ipak mogu gurat igru na 1080p? Da, optimizacija ajme meni. Igra renda toliko daleko da je to smijurija. Da se nalaziš u Parizu, rendala bi ti se slika do Pekinga, svi dinosauri i ostale pizdarije.

12 godina
Lucidius kaže...
nex987 kaže...

ti si valjda jedina osoba kojoj je i5 bottleneck za R9 390.. cestitam

12 godina
Lucidius kaže...

A tko te tjera da odmah sada kupujes grafu, strpi se par mjeseci da AMD izbaci svoj high end i da se cijene normaliziraju, isto tako za par mjeseci dolazi i ZEN, a sta se tice igara one ce bez obzira na sve i dalje biti proždrljiva govna.

Ja ne mislim nista kupovat do Bozica a to kaj nisu igre optimizirane kak spada je zato sta vecinom je sve port sa konzole. 90% hitova samo port i onda krpanje rupa sa patchevima. 

A da je bolja konkurencija , onda bi kupio "high end" hardware za manje para - logicno. Meni bi bilo odlicno da sam ovaj trenutni proc platio 2300kn a ne 3800kn. Isto tak i sa grafom. Al jbga...das za pc 10k kn i nemres imat lock 60fps-a u svim naslovima! A da tih 10k kn bilo 6k kn onda i ne bi bilo tako strasno, jelda? Barem ja tako mislim.

Al velim, opet da je konkurencije onda bi se i proizvodaci vise trudili. Pogledaj samo zadnje 3 generacije Intelovih procesora, nema nekog skoka u performansama! Mrsavo je sve to! 

9 godina
protjeran
Fanu kaže...
Lucidius kaže...
nex987 kaže...

Pa u određenim situacijama, normalno da nije cijelo vrijeme, uostalom uopce je nebitno jel 5 posto vremena ili 100 posto vremena u gejmingu bottleneck, cinjenica je da nemoze u svakom trenutku ispartit grafu na 100 posto.

Nedavno je i Volegradele pokazivao Battlefield 4 multiplayer gdje mu je klokani i5 6600k bio bottlenack za gtx 970.

17 godina

ja neznam decki di je problem sto god stavim na fhd ili 2k all max nemam ispod 100 fps-a 

bf me nezanima...

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.6.2016 19:02 (4mal).
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
Lucidius kaže...

Cansee

i7 6700k ce biti dovoljan, ali radije bih ako se vec planira kupnja isao na 2011v3 platformu posto nije neka razlika u cijeni.

to sam i kontao, mislio sam možda ubosti 6800k, jer što kažeš i nije tolika razlika u cijeni, al mi je stjepanj na drugoj temi rekao da su x99 ploče dosta loše i da se dosta kvare

9 godina
protjeran
4mal kaže...

ja neznam decki di je problem sto god stavim na fhd ili 2k all max nemam ispod 100 fps-a 

bf me nezanima...

Ne stoji mi bas tvoja prica, evo samo jedan primjer 

9 godina
protjeran
Cansee kaže...
Lucidius kaže...

Cansee

to sam i kontao, mislio sam možda ubosti 6800k, jer što kažeš i nije tolika razlika u cijeni, al mi je stjepanj na drugoj temi rekao da su x99 ploče dosta loše i da se dosta kvare

Ja neznam nikoga kome se neka od tih ploca pokvarila, niti sam po forumima uspio procitati za neke probleme, sta se tice X99 maticnih dosta je hvaljen MSI.

13 godina
neaktivan
Cansee kaže...

al mi je stjepanj na drugoj temi rekao da su x99 ploče dosta loše i da se dosta kvare

lol

jesi ti njega pitao dali on ima pa je probao ili je to procitao negdje na twitteru?

takvi doktori su mi najjaci

[19xx]C3c1l
14 godina
Ne kvare se te ploče za hedt ništa više od mainstream mbo-a ali ih je kasnije ako odu teško pronaći jer ih je mali postotak kupljen naspram mainstreama. U početku su skuplje i donose uvijek neke nove tehnologije koje mogu i nemoraju biti podložne kvarovima. Meni su do sad crkle jedna x58 i jedna x99 ali 3 komada niže platforme. Zadnja od tih je bila na z77. Po meni je sve to isti shit. Ko je fokusiran samo na igre, bolje da uzme neki i7, i5 has ili sky jer zbog samog takta su bolji za veći dio igara od bilo kojeg E procesora.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Lucidius kaže...
Fanu kaže...
Lucidius kaže...
nex987 kaže...

Pa u određenim situacijama, normalno da nije cijelo vrijeme, uostalom uopce je nebitno jel 5 posto vremena ili 100 posto vremena u gejmingu bottleneck, cinjenica je da nemoze u svakom trenutku ispartit grafu na 100 posto.

Nedavno je i Volegradele pokazivao Battlefield 4 multiplayer gdje mu je klokani i5 6600k bio bottlenack za gtx 970.

frostbite engine fino iskoristava 8 jezgara pa je opcepoznato da je i5 na 80-90% s tom grafom u mp sto u praksi mozes racunati 100% jer ce ti barem jedna jezgra random udarati na 100%...

4mal kaže...

bf me nezanima...

imas dvije furi, da imas manje i ja bi se zabrinuo

C3c1l kaže...
Cansee kaže...

al mi je stjepanj na drugoj temi rekao da su x99 ploče dosta loše i da se dosta kvare

lol

jesi ti njega pitao dali on ima pa je probao ili je to procitao negdje na twitteru?

takvi doktori su mi najjaci

ploca sto je nakrcanija el elementima prije ce krepati, logicno netreba ti cak ni doktorat a ni mozak da bi to shvatio! x99 je za one s punim depovima ili koji ga namjeravaju s njom napuniti, ostali propadaju!:)

lp

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.6.2016 20:11 (Stjepanj).
13 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

ploca sto je nakrcanija el elementima prije ce krepati, logicno netreba ti cak ni doktorat a ni mozak da bi to shvatio! x99 je za one s punim depovima ili koji ga namjeravaju s njom napuniti, ostali propadaju!:)

lp

molim te ne baljezgaj. 

cisto sumnjam da bi tako pricao da imas 400 eura za plocu i 600 eura za procesor.

ovo sto ti pricas granici tocno sa onim "nemam i ne mogu si kupiti pa hejtam"

[19xx]C3c1l
13 godina
protjeran

da sam imao...! nemoj da se moram hvaliti, stvarno to nevolimlp

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.6.2016 20:18 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

10.6. izlaze samo FE 1070 ili sve? Koliko je prošlo od izlaska 1080 da se pojavio kod nas?

10 godina
nex987 kaže...

Nznam koje vrste igara igraš, ali sam siguran da ćeš ih moći igrati u toj kombinaciji, ako je to 5 ili 10 naslova kako neki spominju kao bn, nemoj se s tim zamarati, niti jedan komp ne postoji a da nema neki problem tak da kupi ako želiš i deri.

Inače postoji option meni u svakoj igri da se prilagodi konfiguraciji pa i fluidnost igranja. 

lp

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.6.2016 20:28 (Taraba).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice