Baš i ne eywa33 . Zašto bi bilo "retardirano"? Pa 980Ti i TitanX su jedine kartice koje mogu 1080px igre gurati u 60 FPS+. Što ti znači "loše optimizirane"? Vidim da hrpa ljudi koristi taj izraz, iako nema baš nikakvo značenje, osim "ta igra mi ne radi brzo kako bih htio" ili "zahtjevnija je od drugih igara". Witcher 3, FarCry 4 i ARK su prilično dobro sređene i nema tu previše mjesta za poboljšanje, a zadržavanje onoga što nude. Nisam probao puno Unity, ali ovaj noviji AC je također sasvim ok.
Zahtjevnost igre ne znači da je loše izvedena, nego da je jednostavno zahtjevna. Svaka od ovih igara ima opravdanje za svoje zahtjeve.
GTX 1080 je zaista fenomenalna kartica baš za 1920x1080. Svugdje će dati minimalni FPS od 60, što je super, a u mnogim igrama dat će više, 75, 90, 120 i čak 144 ponegdje, a to je odlično za one koji si mogu priuštiti i brže monitore.
Ma evo našao si pravdat kupnju TitanaX i 980ti za 1080p rezu!? Ti koji imaš takve kartice, vozio si ih, voziš ih na puno većim rezama. Ajde molim te, sad stavi 1440p, upali Witchera 3, stavi na ultra sve, hairworks aa stavi razuman, x2 je dovoljno na 1440p... i onda javi fps. Evo budem to napravio pa postao screen.
A to za neoptimizirane igre, ne znam zašto ti je to teško potvrdit. Ti si ko ona
od TBF-a, samo da ti je dat kontru :P
Frostbite je optimiziran, igre izgledaju odlično. Cryengine, isto tako. Malo zahtjevniji ali i ljepši. To "svatko ima ideju lijepoga" ne drži vodu. Estetika u igrama nije postmoderno slikarstvo. Jedna igra ima dobre vizualne šećere, a druga ima ili lošije ili bolje. Far cry3 je lijep, ali FC4 je ljepši. Nema filozofije.
Evo nek netko proba odgonetnut postavke ovdje na ova dva ss-a. Reza je 1440p, hairworks uključen. Izgubila se kvaliteta nakon uploada, al mislim da se vidi dovoljno.