Nvidia kaže između 980ti i TitanX znaci oko 15-20% bolje od 970 u stvarnosti
EDIT: Pardon bolja od TitanX ! https://www.techpowerup.com/222280/nvidia-also-announces-usd-379-faster-than-titan-x-gtx-1070
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pa di si ti bio do sad ?? Bit će li la kao Titan X ili GTX 980 Ti. Možda 5% slabija u prosijeku ali to nije ništa a oko 50% generalno brža nego GTX 970.
Hm ne znam to ce biti mozda blizu 980ti jace nema sanse, cak blize 980.
U njemaca 789€ iliti 5900kn ukljuci u to postarinu neka je i 35€ pa si opet ustedio nekoliko stotina kuna.
Hm ne znam to ce biti mozda blizu 980ti jace nema sanse, cak blize 980.
Vrati se na moj post koji sam između ostalog postao još prije i ovog kad za tjedan dva izađu (ili kad već) normalne recenzije za GTX 1070 pa mi daj palac gore .
U kom rangu ce biti 1070? Nesto kao 980?
po nekim predviđanjima bi trebala biti 25% slabija od 1080, dakle negdje u rangu 980ti/tx što se gaminga tiče, možda je to malo optimistično, ali ja se nadam da će biti tako, to bi značilo da bi to mogla biti dosta dobra 1440p kartica
Ček koliko je je bila GTX 970 po izlasku,npr ova moja Asusu Strix GTX 970??Ja sam ju platio 3100 kn prije par mjeseci!!
Gledao sam specs malo,
1080 ~2560 cuda cores
1070 ~1920 cuda cores po tome mi se cini nekih sigurno 30% ce biti slabija, ali da izgleda kao odlicna grafa za 1440p, nadamo se da nece imati skrivenih aduta kao svoj prethodnik
P.S. imal' spekulacija koliko ce kostati non FE 1080, hoce li zaista biti povoljnije od FE? Ista stvar sa 1070
Kao sto je bila svojedobno 970 kad je izasla a sada uz kod nekih novih aaa naslova kresanjem cisto fajn a dobro se klokaju u startu .... ako ce se 1070 klokat kao 970 to ce biti best buy iako jos uvijek skup za par mj ce cijene pasti na normalnu :-)
U njemaca 789€ iliti 5900kn ukljuci u to postarinu neka je i 35€ pa si opet ustedio nekoliko stotina kuna.
Njemačka ima 19% PDV, tako da povećaj cijenu na 25% PDV-a i računaj nešto malo više.
Gledao sam specs malo,
1080 ~2560 cuda cores
1070 ~1920 cuda cores po tome mi se cini nekih sigurno 30% ce biti slabija, ali da izgleda kao odlicna grafa za 1440p, nadamo se da nece imati skrivenih aduta kao svoj prethodnik
P.S. imal' spekulacija koliko ce kostati non FE 1080, hoce li zaista biti povoljnije od FE? Ista stvar sa 1070
Ako bude na ISTIM taktovima, 1070 će biti najmanje 25% sporija od 1080 (25+ s obzirom da i druge stvari možda gimpaju). Moguće je da bude na nižim taktovima i da bude imala manje ROP-ova itd... dakle, 25% ili više sporija od 1080. S obzirom da je 1080 max 30% brža (u idealnim uvjetima) od 980Ti i 25% od TitanX, 1070 može biti samo otprilike isto brza kao TX i to isključivo na 1080p, jer već i 1080 gubi prednost kao topljeni sir rastom rezolucije.
Dali se tih 25 od 100 moze nadoknadit ocanjem zanci 1070 oc ekvivalent 1080 stock
Ne znam, nekako mi tih 25% zaostatka za 1080 djeluje optimistično. Mislim da će u praksi biti oko 35% sporija od gtx 1080 što ju pokraj cijene od preko 4 soma baš i ne prezentira kao naročito dobru kupnju ili još bolje "upgrade" za ljude koji furaju 980ti.
Naravno valja pričekati, no ja ne vjerujem da će biti brza kao što nvidia najavljuje. Arhitekturi unatoč, ne vidim kako
Njemačka ima 19% PDV, tako da povećaj cijenu na 25% PDV-a i računaj nešto malo više.
Ma moj? Hočeš se tuči? :p
Nema smisla, EU je, placas njihov pdv to ti je jedini pdv koji placas, nema tu nikakvog povecanja.
Zwischensumme: 788,89 €
inkl. 19%
MwSt.: 125,96 €
DHL-Standardversand nach DE: 11,88 € Ovo je trošak ako si unutar njemačke, nemam pojma imaju li za hrvatsku, ali cisto da dokazem cijenu.
Summe: 800,77 €
Znaći oduzmi 11,88 € , i stavi postarinu njemacka->hrvatska i amen
Dali se tih 25 od 100 moze nadoknadit ocanjem zanci 1070 oc ekvivalent 1080 stock
A i 1080 se overclocka...
Ne znam, nekako mi tih 25% zaostatka za 1080 djeluje optimistično. Mislim da će u praksi biti oko 35% sporija od gtx 1080 što ju pokraj cijene od preko 4 soma baš i ne prezentira kao naročito dobru kupnju ili još bolje "upgrade" za ljude koji furaju 980ti.
Naravno valja pričekati, no ja ne vjerujem da će biti brza kao što nvidia najavljuje. Arhitekturi unatoč, ne vidim kako
Ja se nadam da neće preko 30% sporije, šteta bi bila... iako, sabirnica je još gora od 1080... pa...
Nema smisla, EU je, placas njihov pdv to ti je jedini pdv koji placas, nema tu nikakvog povecanja.
Zwischensumme: 788,89 €
inkl. 19%
MwSt.: 125,96 €
DHL-Standardversand nach DE: 11,88 € Ovo je trošak ako si unutar njemačke, nemam pojma imaju li za hrvatsku, ali cisto da dokazem cijenu.
Summe: 800,77 €
Znaći oduzmi 11,88 € , i stavi postarinu njemacka->hrvatska i amen
Baš i ne.
Iznos PDV-a ovisi o tome od koga i gdje kupuješ. Ako je trgovina kod koje kupuješ izvezla u Hrvatsku više od 270.000 kuna, onda plaćaš 25%. Inače plaćaš 19%. S obzirom da je 270.000 kuna prometa sitniš koji je samo moj partner napravio u hardveru prošle godine, ozbiljni dućani su odavno u grupi 25%.
Ma znam to pricam za ekipu koja nece imat para za 1080p
Pa ako alternativa kuzis stari moj 😆
Pa ovoga nije bilo kad sam ja prije kupovao, znaci 6% dignem cijenu i to je to, opet usteda nego placat ovim domacim lopovima.
Pa ovoga nije bilo kad sam ja prije kupovao, znaci 6% dignem cijenu i to je to, opet usteda nego placat ovim domacim lopovima.
A čuj, bilo je od kad smo u EU. Vjerojatno si prvu godinu preskočio dok nije bilo prometa. :)
Svakako, imamo dva problema: cijene su našima također visoke, a treba netko platiti skladište, prostor, sve što ne trebaš za online shop. :) PDV, carina, ovisi odakle što dolazi i sl.
gtx1070 firestrike bench kazuje da je za malo jača og gtx980ti stoga bi mogla bit i takva cijena kod nas veča od 5000kn
Tonci 1080-ka FE je 789€u velikom broju shopova, kad dodju non-FE verzije ici ce i za ispod 700€ odnosno isto koliko kosta i 980Ti.
Vau, velika je to razlika tih 11 eura. U konačnici opet si na 830, pardon, 828. A to da će non-FE koštati manje, to tek trebamo vidjeti. :)
Kakvih 11€ kad si par postova prije napisao da ih nema ispod 850€? Dostave iz njemacke ima i za 10€ a kod vecine ces platiti njihovih 19% a ne nasih 25%. Iz iskustva pisem jer uglavnom kod njh uzimam..
gtx1070 firestrike bench kazuje da je za malo jača og gtx980ti stoga bi mogla bit i takva cijena kod nas veča od 5000kn
kak moze biti 5000kn ak je pocetna cijena za referentnu cca 370$, 5000kn je 700$
kak moze biti 5000kn ak je pocetna cijena za referentnu cca 370$, 5000kn je 700$
Računam ako je 980ti preko 5000 kn a ova će bit jača onda ne bi bilo čudno od naših trgovaca.Vidiš šta su uradili sa cijenom od gtx1080.
po tome bi onda i jedan i7 4790k/ 6700k kostao prek 5000kn...
Inace kaj se tice pascala sve i jedan primjerak gtx 1080 koji su se mogli prednarucitu na amazonu, newegu itd su prodani za max 12min... tocnije evga za 6min, zotac 12...
http://www.nowinstock.net/computers/videocards/nvidia/gtx1080/full_history.php
za koju godinu cemo za high-end modele cekati mjesecima kao za ferrarija ili lamba
Inace kaj se tice pascala sve i jedan primjerak gtx 1080 koji su se mogli prednarucitu na amazonu, newegu itd su prodani za 12min...lp
Ma drugačije je to jer oko gpu-a se diže veča prašina i odavno nije izašla nova serija te fanovi ne pitaju koliko košta.Možda sam pretjera sa cijenom ali mogla bi biti blizu.
Inace kaj se tice pascala sve i jedan primjerak gtx 1080 koji su se mogli prednarucitu na amazonu, newegu itd su prodani za 12min...lp
Ma drugačije je to jer oko gpu-a se diže veča prašina i odavno nije izašla nova serija te fanovi ne pitaju koliko košta.Možda sam pretjera sa cijenom ali mogla bi biti blizu.
do sad je po meni sve bilo ok kaj se tice cijena, osim rasta dolara! i prodavac kupi karticu po nekoj cijeni, pa stavi svoju cijenu, ak ju je platio 2800kn komad, pa nemre na njoj zaraditi 2200+kn ak ce je prodavati za cca 5000, a nasljednik "obicne" gtx 970! nekakav normativ postoji...sve ostalo su sheme pojedinaca koji ce se mozda i odvaziti u pocetku staviti nerealnu cijenu i tako probati extra zaraditi!lp
Zašto ne iskoristiti taj početni zanos fanova koji žive samo za to, tako je to prigode beru jagode.
Ako uzmes u obzir da ta grafa radi na 1500mhz i boost na 1600mhz a ovdje je na 1800 pitam se samo koliko moze da radi, jedan bench i odma se sroza nazad k'o i 1080ka, zar ne?
ne! sroza se jer je referentna(citaj skupo smece:), na aftermarket hladnjacima je to nemoguce!lp
Znam, zato su je i nafrljali +300mhz OC i uradili jedan test od par minuta, nigdje nema endurance testa, jer realno kad se gejma ne gejma se 5-10 minuta vec barem 45min
Pitam se dal' ce se bolje hladjenje vise platiti ili ce ici cijena ispod....
Al ajd zamisli obraza izmislit novo ime za "referentna kartica" i prodat ga za 100$ više, kod nas čitaj "soma kn više"?! Ajd sad da ona hladi, da drži boost klok, da se kloka ok... a ono truba, i onda svejedno odu sve ko vruće kifle. Što to govori ako ne činjenicu da je većina potrošača nekritička tupa masa?!
Ako će netko govorit o sli konfiguracijama, da ga odmah prekinem... I dalje ponavljam, 2way sli je potpuno izvediv i funkcionalan sa nereferentnim otvorenim hladnjacima! Imao sam takav setup, puno ljudi ima takav setup, to jednostavno funkcionira. 3-4way debilane neću niti komentirati. Ako netko ide na takav setup, onda se koristi vodeno.
Ako će netko govorit - pa dobro, referentne se kupuju i da možeš ići na vodeno... I njih da prekinem - ekwb izbacuje vodene blokove za gigin wf3, msi tf, lightning, classified... Za sve kartice vrijedne spomena ekwb ima blok. Tako da kad sve napoljetku zbrojiš, kupnja founders smeća se ne može opravdat ni u kakvom svemiru.