GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.558.436
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: Nvidia Pascal (2016)
Naravno da su gluposti, zato i je smjesno! To njesra ce propast kao i mantle! Svi idu linijom manjeg otpora(citaj manje truda vise love)..lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
12 godina
DarthMarkus kaže...

Nemojte da vam Tonči objašnjava..Imate sve na netu

http://wccftech.com/async-shaders-give-amd-big-advantage-dx12-performance-oxide-games/

Suma, sumarum (od mene), imate dx 12 u kojem AMD rula zbog arhitekture koje bi trebala imat boost do 50%...

Pričekati karticu sa HBM 2 memorijom i igre koje će to znati iskoristiti...Fury linija je probila led sad HBM-om, ali je za mene još to " beta " kartica...

sorry, ali tvoj suma sumarum nije odgovor na pitanje, jer to što amd ima dobar boost sa dx12 znači samo da je konačno popravljeno to što je bio pushiona u dx11, a ne znači istovremeno da će zato nvidia biti pushiona u dx12

makar, onda u usporedbi znači i da će jača arhitektura amd-a konačno doći do izražaja, a da će nvidia morati ubuduće davati više da bi bila konkurentna ili bar ponešto spuštati cijene sadašnjih grafa, što je opet dobro za nas

17 godina
odjavljen
Glavas_ZG kaže...

čekaje malo, koja je Konkretno razlika između DX12 i asinkronog kompjutinga ? jer jedni navode da Nvidia ima problema zbog DX 12 a drugi da nedostaju asinkroni šederi ? da li je DX 12 = asinkroni kompjuting, jer koliko sam ja shvatio da nije.

asinkroni nisu DX 12 ali DX 12 koristi asinkrone ko seljak poticaje ako se developer za to odlući. Žišku sad :D. Nove nvidije su maxwell na nižem proizvodnom procesu, znači arhitektura koja to i dalje ne podržava koliko podržava AMD arhitektura od 2011. ali tek dolaskom DX 12 apija može biti pošteno upregnuta. Tak sam ja to shvatio. Naravno od svega ne bu niš dok i nvidija ne napravi novu arhitekturu...čitaj sabotaža pc gaming industrije osim u par manje važnih naslova.

edit

inače spoređivali smo i u ashesu moj 5X jeftiniji komp ima tek 30% slabije performanse od nabijanog Stjepanovog u DX 12 modu. Da se taj trend nastavi zamisli koliku lovu bi izgubila nvidija i Intel kada je u pitanju gaming industrija...tak da nema šanse.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.5.2016 21:28 (XXX).
13 godina
XXX kaže...
Glavas_ZG kaže...

čekaje malo, koja je Konkretno razlika između DX12 i asinkronog kompjutinga ? jer jedni navode da Nvidia ima problema zbog DX 12 a drugi da nedostaju asinkroni šederi ? da li je DX 12 = asinkroni kompjuting, jer koliko sam ja shvatio da nije.

asinkroni nisu DX 12 ali DX 12 koristi asinkrone ko seljak poticaje ako se developer za to odlući.

I to je najbitnije

DEVOVI TO MORAJU KORISTIT DA BI POSTALA UOBIČAJENA PRAKSA

Zato se i radi galama oko gameworksa koji sličnu stvar radi u korist Nvidie...Doduše ovo su različita dva nivoa gimpanja u kojem Nvidia igra dosta prljavije....

XXX@ mislio sam daš' napisat "koristi ko seljak poticaje u autosalonu"

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.5.2016 21:34 (DarthMarkus).
9 godina
protjeran
Nvidia Pascal (2016)

Stvar je u tome sta ce asynce biti prisutan bez obzira kako ga developeri uspjeli iskoristiti, kako god da ga oni iskoriste ili en iskoriste Nvidia ce pljugat jer nema hardversku podrsku za njih.

Moj PC  
0 3 hvala 0
17 godina
odjavljen
Nvidia Pascal (2016)

Nema ti to veze. Imaš intervju sa glavnim programerom zadnjig hitmana, pa čovjek objasnio da je to super stvar ali se mora posebno oiptimizirati za svaku karticu...po njemu dosta težak posao. ali moguće da su nesposobni pa tip sere kvake.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Stjepanj kaže...

Covjece nova gtx1070 ce imati 99,9% specifikacije kao gtx 980 ali na 1687mhz stock! za one koji neznaju sto gtx 980 radi na tom taktu odgovor je gtx 980 ti! dakle istina je da ce 1070 imati perfomanse 980ti modela! i uracunajte da je ovo klok šugave referentne kartice!lpajme kad dodu evga, g1, msi itd...gdje mogu naruciti jednu?

E pa mene sad nakon ovih par stranica prepucavanja samo to zanima, gdje su testovi 1070tke? Kad to izlazi? zašto ona nije izša zajednos a 1080tkom?

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
11 godina

Naravno da ima šanse. Ne odlučuje ni Nvidia ni Intel hoćete li kupovat njihove proizvode. Kolko ja vidim, po internetu je sve više i više ljudi nezadovoljno Nvidijom pa bi AMD mogao pridobit jedan dio tržišta. Devova ima mali milijun, sigurno nisu svi priklonjeni Nvidji, tako da živi bili pa vidjeli. 

12 godina
DarthMarkus kaže...

I to je najbitnije

DEVOVI TO MORAJU KORISTIT DA BI POSTALA UOBIČAJENA PRAKSA

XXX kaže...

Nema ti to veze. Imaš intervju sa glavnim programerom zadnjig hitmana, pa čovjek objasnio da je to super stvar ali se mora posebno oiptimizirati za svaku karticu...po njemu dosta težak posao. ali moguće da su nesposobni pa tip sere kvake.

zato sam i pitao tončija da to razjasni, jer razumljivo je da će se devovi više truditi implementirati tehnologiju koja im donosi više love, a više love im donose grafe koje na tržištu zauzimaju veći udio

a također znamo i da je udio u tržištu 80:20 za nvidiju (cca)

i onda je valjda jasno zašto bi async mogao biti fičr koji će koristiti manje igara, a ako nije usko vezan uz dx12 onda ashes ne pokazuje apsolutno ništa za budućnost korištenja dx12

9 godina
protjeran
Nvidia Pascal (2016)

Pa paralelizacija je jako bitan u DX12 zato jer omogucava da graficka i procesor bolje komuniciraju i glavna stvar je sta bi se sa procesora maknulo dosta opterecenja zato jer omogucava da graficka komunicira gotovo direktno sa game engineom, tako da drajverska podrska u vidu Nvidie je nemoguca.

Da nema paralelizacije nebi ni DX12 bio ni previse zanimljiv, dobro od njega bi bilo spajanje ADM i Nvidia grafi, i eventualno dupliranje vrama u situaciji sa dvije grafe mada u to jos nisam siguran jel funkcionira ili je to samo pusta prica.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Nvidia Pascal (2016)

Zbog Stjepana i njemu sličnih bi volio da vec Battlefield 1 bude radio sa asinhronim shaderima, pa da pršti na sve strane

Don't get me wrong, imam i amd i nvida karte.

0 0 hvala 0
11 godina

Lucidius

Ma kako ti znas da je nemoguca driverska podrska. Odjednom se svi kuze hardver kao da ga imaju u malom prstu. Nvidia ima jak tim za softver, mozda se snadju pa smisle lijepe drivere, ionako se ne trebaju vrlo pomucit s obzirom na trenutnu situaciju.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.5.2016 22:13 (The_Fichek).
11 godina
Nvidia Pascal (2016)

Ja bum si je kuuupil, jenu hiljaduosamdeseetku i baš me briga kaj bu mi žena rekla 

Piše da bu referentna, pardon, founders edition u švabiji 780€.

Toliko je sada malo bolja verzija 980ti.

Dal će cijene nereferentnih bit više ili niże te kad će više???

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Imperator01 kaže...

Zbog Stjepana i njemu sličnih bi volio da vec Battlefield 1 bude radio sa asinhronim shaderima, pa da pršti na sve strane

I koja je najjača? Ono u ATK/DEF i Special bodovima. Jel su bolje od Magic, Yu-Gi Oh, Pokemona?

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
9 godina
protjeran
The_Fichek kaže...

Lucidius

Ma kako ti znas da je nemoguca driverska podrska. Odjednom se svi kuze hardver kao da ga imaju u malom prstu. Nvidia ima jak tim za softver, mozda se snadju pa smisle lijepe drivere, ionako se ne trebaju vrlo pomucit s obzirom na trenutnu situaciju.

Zato jer za DX12 nisu drajveri ni bitni, a graficka komunicira gotovo direktno sa game engineom, tako da je sve na developerima kako ce optimizirati igru i kako ce ona komunicirati sa kojom grafom, a posto Nvidia nema rijesen asynce hardverski, ne postoji nacin da ga se softwerski poboljsa u vidu drajvera (obecali su ih za ashes prije 9 mjeseci pa ih jos nema)

"Maxwell's Asychronous Thread Warp can queue up 31 Compute tasks and 1 Graphic task. Now compare this with AMD GCN 1.1/1.2 which is composed of 8 Asynchronous Compute Engines each able to queue 8 Compute tasks for a total of 64 coupled with 1 Graphic task by the Graphic Command Processor."

AMD-ova+arhitektura AMD-ova+arhitektura

"In this graph, provided by Anandtech, you have the correct figures for nVIDIAs architectures (from Kepler to Maxwell 2) though the figures for GCN are incorrect (they did not multiply the number of Asynchronous Compute Engines by 8"

"With DX12 there are no tangible driver optimizations because the Game Engine speaks almost directly to the Graphics Hardware. So none were made. Nvidia is at the mercy of the programmers talents as well as their own Maxwell architectures thread parallelism performance under DX12."

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.5.2016 22:23 (Lucidius).
11 godina
neaktivan
Ikarus01 kaže...
Imperator01 kaže...

I koja je najjača? Ono u ATK/DEF i Special bodovima. Jel su bolje od Magic, Yu-Gi Oh, Pokemona?

Zna se ko je najjači, Goku. 

11 godina

Lucidius

Daj mi jedan dobar clanak koji objasnjava u detalje da Nvidia nema potencijala za iskoristiti asynce i hardverski i softverski.

13 godina
neaktivan
Nvidia Pascal (2016)

Testovi u AoS i Hitmanu pokazuju da GTX 1080 ima jako slabu podršku za DX12.

Ne samo zbog asynca, kad je async ugašen, GTX 1080  ne pokazuje napredak dok Fury pokazuje.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.5.2016 22:35 (Mile 74).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
overhaul kaže...
Stjepanj kaže...

Covjece nova gtx1070 ce imati 99,9% specifikacije kao gtx 980 ali na 1687mhz stock! za one koji neznaju sto gtx 980 radi na tom taktu odgovor je gtx 980 ti! dakle istina je da ce 1070 imati perfomanse 980ti modela! i uracunajte da je ovo klok šugave referentne kartice!lpajme kad dodu evga, g1, msi itd...gdje mogu naruciti jednu?

E pa mene sad nakon ovih par stranica prepucavanja samo to zanima, gdje su testovi 1070tke? Kad to izlazi? zašto ona nije izša zajednos a 1080tkom?

a nvidia se prodaje kao da je đabe, prvo da vide koliko ce biti potraznja za 1080 kartica, nakon toga ide Amd-ov polaris(tek prezentacija, kaj god:), pa ce onda vidjeti kakva ce im biti konkurencija, onda ce najvjerojatnije izbaciti 1070 i ako bu trebalo korigirati cijenu da se konkurencija ubije do kraja, dakle sljedi scenarijo jos bolji nego s fantasticnom 970!pa da gtx1070 i kosta cca 4000kn opet dobro, 980ti kosta 5000kn!

12 godina
Lucidius kaže...

Pa paralelizacija je jako bitan u DX12 zato jer omogucava da graficka i procesor bolje komuniciraju i glavna stvar je sta bi se sa procesora maknulo dosta opterecenja zato jer omogucava da graficka komunicira gotovo direktno sa game engineom, tako da drajverska podrska u vidu Nvidie je nemoguca.

Da nema paralelizacije nebi ni DX12 bio ni previse zanimljiv, dobro od njega bi bilo spajanje ADM i Nvidia grafi, i eventualno dupliranje vrama u situaciji sa dvije grafe mada u to jos nisam siguran jel funkcionira ili je to samo pusta prica.

ako je tonči već rekao da asynce nije dio dx12, te da nvidia ima punu podršku za dx12, onda otkud odjednom ti tvrdiš suprotno

nhf, no koliko mi se čini da je forumska mudologija već izjednačila dx12 s asyncom, što sad i ti radiš, a ako async nije dio dx12 onda ovo što ti pričaš nema apsolutno nikakvog temelja

17 godina
odjavljen
Nvidia Pascal (2016)

Pa bilo je i vrijeme da nvidijaši počnu davati 4000 kn za srednju klasu 

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Nvidia Pascal (2016)

Pa pogledajte perfomanse u 20+igara gtx 980 vs najaca single kartica od amd-a fury-x

u testu je referentna 980 koja je 15-20% slabija od nereferentne

gtx1070 ako ce kostati cca 4000kn i imati priblizno perfomanse 980ti trebas biti doslovno bez mozga da uzmes fury-x ili nesto od Amd-a, a nasljednik fury-x nebu sigurno kostao 5000kn kao sto kosta sada doticni Fury-X, ma i da kosta 5000kn a stari Fury-x pojeftini i za 1000kn ja mislim da doticna kartica pored 1070 nema kaj traziti! nazalost

sljedi cista repriza cim 1070 dode na police!lp

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.5.2016 22:52 (Stjepanj).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Nvidia Pascal (2016)

ha, ha ma samo navali. A treba i dvije u sliju 

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Stjepanj kaže...

Pa pogledajte perfomanse u 20+igara gtx 980 vs najaca single kartica od amd-a fury-x

u testu je referentna 980 koja je 15-20% slabija od nereferentne

gtx1070 ako ce kostati cca 4000kn i imati priblizno perfomanse 980ti trebas biti doslovno bez mozga da uzmes fury-x ili nesto od Amd-a, a nasljednik fury-x nebu sigurno kostao 5000kn kao sto kosta sada doticni Fury-X, ma i da kosta 5000kn a stari Fury-x pojeftini i za 1000kn ja mislim da doticna kartica pored 1070 nema kaj traziti! nazalost

sljedi cista repriza cim 1070 dode na police!lp

Sve to fino staji ali ne shvacas da primjera radi recimo 98% ljudi na ovom forumu boli pisha za kartice od 4/5k kuna tako da ce se Polaris prodavati ko vruce kifle i jos dok se popiški u DX12 po kartici o 5/6k kuna to ce biti odlicna reklama zelenima 

twice the pride double the fall
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.5.2016 22:57 (dad0r).
17 godina
odjavljen
dad0r kaže...
Sve to fino staji ali ne shvacas da primjera radi recimo 98% ljudi na ovom forumu boli pisha za kartice od 4/5k kuna tako da ce se Polaris prodavati ko vruce kifle i jos dok se popiški u DX12 po kartici o 5/6k kuna to ce biti odlicna reklama zelenima 

Pogotovo one koji kupuju karticu da bi se u stvari igrali :D

12 godina
odjavljen
Nvidia Pascal (2016)

Naravno, 1070ka će kao i svaka x70 dosad biti bang for buck kartica. Prodavat će se ko vruće kifle. AMD će morat spustit cijenu furyX jer neće baš konkurirat 1070ki cijenom, niti performansama... Tako je bilo sa 290kama kad je izašla 9xx serija, ovo je samo repriza sa nešto drugačijim brojkama.

Mislim da je ovaj začarani krug postao prilično proziran i predvidiv. Gledat ćemo sve isto kao i prošli put. Jedino ostaje glasina da će amd izbaciti Vegu prije velikog pascala. Tada bi amd mogao jahati valove "najbrže kartice na svijetu" dok zeleni ne pljunu titana/1080ti. Samo se nadam da neće izbacit titana već da će odmah ići sa Ti verzijom... Ako izbace prvo Titana (što je na žalost izgledno), onda ćemo morat čekat još za 1080ti verziju... Pare im za titana ne dam! Gamad. 

No ako Vega izađe fakat prije kako se priča, i ako bude "titan rang" kartice, onda nvidija neće baš moći nabiti standardnu cijenu od 1000$ na titana, jer pretpostavljam da AMD neće ići "titan-like" cijenama na račun performansi... ipak nam ostaje malo napetosti, nije sve toliko prozirno :)

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Nvidia Pascal (2016)

Ja čekam sad "Total War Warhammer" jel ako igdje treba dx 12 podrška to je Total War serija i yni Havoc engine...

Navodno "navedeni" ima podršku pa bume vidli

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
dad0r kaže...

a kaj ti mislis da zeleni spavaju, pa covjece ne postoji los model maxwell 1/2 izvedbe u cijeloj seriji! kartice se medusobno takmice koja je hladnija, tisa, jaca, bla bla...

12 godina
odjavljen
Nvidia Pascal (2016)

Al fakat je smiješno... Htjeli to priznat ili ne, ali čitajući ove naše komentare, ne moram niti gledati koje kartice tko ima... Komentar otkriva sve . I sam se mogu pribrojit ovdje, premda volim mislit da nisam fanboy nikakve firme. Iako, nedavno sam pljunio 6k kn za g-sync monitor, pa sam se prisilno vezao za zelene... Nije mi žao, g-sync je evolucija u gamingu. Ali žao mi jer nekako sam u duši amd-ovac, no to je zato jer uvijek navijam za slabije.  zahebavam se naravno, amd-ov uspjeh može donijeti samo dobro.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
The_Fichek kaže...

Lucidius

Daj mi jedan dobar clanak koji objasnjava u detalje da Nvidia nema potencijala za iskoristiti asynce i hardverski i softverski.

The_Fichek

Ja sam se informirao na ovim clancima:

1. http://www.pcgamesn.com/amd-respond-to-nvidia-dx12-async-controversy-maxwell-is-not-capable-of-asynchronously-executing-graphics-and-compute

2. http://www.pcgamesn.com/relax-nvidias-maxwell-gpus-can-do-dx12-asynchronous-shading-after-all

3. http://www.extremetech.com/extreme/213519-asynchronous-shading-amd-nvidia-and-dx12-what-we-know-so-far

4. http://www.anandtech.com/show/9124/amd-dives-deep-on-asynchronous-shading

Ima dosta teksta, ali dosta stvari je jasnije nakon sta se procita, također pogledati malo i komentare.

Stvar je u arhitekturi, i AMD grafe puno brze rendaju toga odjednom, zato su i drasticno bolje, uglavnom koga zanima neka se primi citanja.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.5.2016 23:16 (Lucidius).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice