GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.556.692
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Nvidia Pascal (2016)
Stjepanj kaže...
The_Fichek kaže...

Za 1080p mislim da je apsolutno svejedno GDDR5 ili GDDR5X, osim mozda, ak imas 144Hz monitor. Gtx 1070 bi trebala biti overoverkill za 1080p.

Za vecu rezoluciju mora bit razlike, bitne ili nebitne.

pa vec je gtx 970 overkill za FullHD kamoli 1070!! 970-tka vrti bf4 u preko 100fps-a na ultri(mp, sp nesto gore) sto je stravicno!

skok s gtx 970 na 1070 bi trebao biti ovakav ne?!:

http://www.anandtech.com/bench/product/1496?vs=1595

ni lose za 4000kn ako ce toliko kostati u pocetku!

Overkill je i bilo koji i7 za bilo kakav gaming :p

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
16 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

evo odgovor u obliku price-perfomance grafa i moguci ishod koliko ce zapravo ljudi uzeti takvu karticu, nebitno uopce za sta jer doticna radi "isto" sto i onaj gpu za 200kn! jer da se pita tebe i tvoju iskrenost ispalo bi da svi kupuju samo titane

sto naravno nema veze s realnoscu!

https://www.techpowerup.com/reviews/NVIDIA/GeForce_GTX_Titan_X/31.html

lp

Da ti otkrijem jednu 'tajnu': performance per dollar jedne TitanX u odnosu na druge kartice GeForce linije je loš, ali u odnosu na Quadro je to izrazito jeftina kartica koja ima sky-high perf. per dollar. Tisuću eura za grafičku je jeftin iznos, jer Quadro košta tri tisuće eura. Cilj cijele priče je da ti obavi posao i zaradi novac. Slijedom toga je TitanX od 1000 eura meni besplatan, a tebi je prema tome GTX 950 od 200 eura točno toliko (plus sva zarada) skuplji od mog TitanaX.

Poanta komentara gore je (pita se moje mišljene, ne iskrenost, pogrešno si složio) da je "perf per dollar" posve nebitna stavka za TitanX koji se koristi za posao. Postotak igrača s TitanX i 980Ti karticama je jako, jako, jako mali). Steam kaže: kombinirano, korisnici kartica tog ranga čine samo 2,79% svih korisnika grafičkih kartica, od čega 980Ti čini 0,94%, a 980 1,03%.

Ukratko, nitko ne kupuje najskuplje kartice. :P

ParaNO1d kaže...

Još jedna GTX 1080 ovaj put Colorfulova. Po meni to nema smisla. Ako bi išao na FE, uzeo bih samo Nvidia, nikako ove Galax, Colorful samo su ubacili svoju kutiju i to je to, ostalo je isto.

http://www.techpowerup.com/222449/colorful-releases-its-geforce-gtx-1080-founders-edition-graphics-card

FE ti je uvijek Nvidijin, ovo su samo kutije. Slobodno uzmeš onu s najboljom garancijom (iako je to manje bitno) ili s najmanjom cijenom (što je posve nebitno jer su sve jednake cijene). :)

12 godina
odjavljen
Nvidia Pascal (2016)

Postotak igrača vlasnika kartice koja je najpopularnija je 4.9%! Od stotine raznih gpu solucija, postotak od 1% ljudi koji koriste sami high end 980ti karticu nije bezazlen. Ako gtx770 ima 1.3%, intel hd 3%, r9 200 serija 1.5%... Onda niti 1% 980ti i 1% 980 je potpuno očekivajući postotak, i nije jako jako jako mal kako si naveo, već točno onoliki koliki i treba biti!

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Pa Stijepan uopce nema iskustva sa high-end karticama(980ti,Titan,X..) pogotovo sa vise komada u profi svrhe!Bilo ko ozbiljan zna koje prednosti imaju referentne kartice tako da usporedbe sa 970ma i slicnim karticama je smijesna pogotovo u gamingu!Nekad stijecem dojam da minjas te kartice na silu,imas iskustvo sa srednjim segmentom i sad zadnje s 980kom to nikako mijesat sa ovim o cemu Tonci i drugi govore!
GTX 970 na 1080 u nekim igrama nije dovoljna,o 144 Hz da ne govorimo,tako da i na toj rezoluciji zna stucat,tako da..BF4 je poprilicno stara igra i ne igraju je svi!
AUDIOFIL
Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina
Nvidia Pascal (2016)

Bas to uvijek sve usporedjuje sa bf4 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Nvidia Pascal (2016)

Budemo u 10mj. usporedivali s bf1

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
odjavljen
eywa33 kaže...

Postotak igrača vlasnika kartice koja je najpopularnija je 4.9%! Od stotine raznih gpu solucija, postotak od 1% ljudi koji koriste sami high end 980ti karticu nije bezazlen. Ako gtx770 ima 1.3%, intel hd 3%, r9 200 serija 1.5%... Onda niti 1% 980ti i 1% 980 je potpuno očekivajući postotak, i nije jako jako jako mal kako si naveo, već točno onoliki koliki i treba biti!

Pa, ne kužim sad što želiš reći? Dakle 0,94% nije jako mali postotak? To je možda visok postotak? Većina?

Stjepanj kaže da je profi korisnika ovih kartica "na razini statističke pogreške" (3%?), a ovdje imamo jasno prikazano: u travnju 2016. godine ukupno korisnika flagship kartica u gejmingu i to flagshipa i high enda ukupno za dvije generacije unazad, manje je od 3%.

12 godina
Nvidia Pascal (2016)

Nego kad si ono rekli da je NDA lifted ? 17og (sutra) ? Mozda jos danas navecer vidimo neke prave borjke u reviewima kad Australci krenu da se bude :).

--- Lewis --- www.lewis.tomsoft.hr --- Skype: lewis3d ---
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Nvidia Pascal (2016)

Po nvidiji 80% PC gamera je ispod razine PS4.

Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
odjavljen
Lewis kaže...

Nego kad si ono rekli da je NDA lifted ? 17og (sutra) ? Mozda jos danas navecer vidimo neke prave borjke u reviewima kad Australci krenu da se bude :).

Već je procurilo dovoljno. U idealnom slučaju do ~25% brže, u najgorem oko 2% brže. Ono što mene brine je što im za dosegnuti memorijski bandwidth TitanaX treba overclock...

4mal kaže...

Ja puno doprinosim high end gamimgu na ovom forumu  svake godine high end gpu bilo sli ili cf zato molit cu te ljepo stjepko da ne seresh kavake koa sto to radis u zadnje vrijeme  ok!? 

Ti je u 1%! :)) One-percenter!

XXX kaže...

O da, situacija u stvarnosti je puno lošija nego čovjek može pomisliti iz perspektive entuzijasta i ljubitelja hardvera.

Stjepanj kaže...
XXX kaže...

po tonciju je to totalno drugacije...

Mislim da te opet malo zeza matematika, ali daj objasni kako to?

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.5.2016 10:13 (Tonči).
10 godina
Lewis kaže...

ne znam jel to baš tako, ja sam mislio da nda prestaje na točan sat, npr. prestaje 17. u 10 ujutro po pacifičkom vremenu, i onda svi u isto vrijeme kreću izbacivati svoje benchmarks, kod nekog je to navečer 17. a kod nekog je još uvijek 16., al ne znam možda sam u krivu

17 godina
Nvidia Pascal (2016)

Ok nekolicina nas krivo se izrazio malo! sto ti nikad nisi bio niti ces ikad bit hige end gamer ..djabe ti to mjenjanje garfa kad uvijek si na istim ili sl perfmama e  e e stjepko pogubio si se zesce u zadnje vrijeme 

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.5.2016 10:18 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Nvidia Pascal (2016)

Dečki, nemojte se svađati. :) Zadržimo temu u pristojnom off-topic ozračju dok čekamo prave informacije o Pascalu. :)

Moj PC  
1 1 hvala 1
17 godina
Nvidia Pascal (2016)

Ma ko se svadja to se zove konstruktivan razgovor hehe dobar je stjepko pa ga volim malo zivcirat hehe

☺

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.5.2016 10:33 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Nvidia Pascal (2016)

Ako ja dobro čitam onaj gore grafikon to bi bilo da na 100 miliona 80 miliona ima performanse ispod onih na PS4 i usput je reklama za GTX 960 - drugim riječima to nije "prava statistika" već reklama, kao prvo, kao drugo sve što se radi u PC svijetu, sve te statistike rade se na pogrešan način. "Gamer" koji na intelovoj grafičkoj igra facebook igre i dalje ulazi u statistiku, dokle god su određeni preduvjeti ispunjeni - npr ima instaliran steam, ili je imao nešto drugo što ga je ubacilo u statistiku. Recimo neko vrijeme sam igrao one magic the gathering duels, kao alternativu hearthstoneu, dok nisam skužio da magic izdaje novu igru za maltene svaku ediciju i da je cijela stvar besmislena (meni). Ipak, u tom periodu imao sam steam instaliran na 3 laptopa, jednako kako na njima imam još uvijek blizzard battle.net client instaliran radi hearthstonea (i diabla na 2 od njih), sva 3 imaju intelovu grafičku, jedan ima i gtx 650m. Uz to imam svoje kućno "gaming" računalo.

Dakle ja sam u statistiku ušao sa 2 intelove, jednu intel+gtx650, te jednu intel+gtx 970 - u (barem) 3/4 slučajeva sam ispod PS4, što otprilike prikazuje i zašto je ona "statistika" jako pogrešna.

Opet, započeo sam sa 80mil od 100mil - nigdje nije rečeno koliko ukupno tih računala postoji, te na kojima je sve provedeno istraživanje. Ako su u to uključena iz nekog razloga i uredska računala, statistika je tim gora. Sa druge strane, ako doista i jest 80mil na 100 mil, koliki je ukupan broj računala koja su ulazila u statistiku (računala, ne vlasnika)... konzola ima relativno ograničen broj prodanih, ako se ne varam ukupno oko 80mil, dakle dovoljno je da ima 400mil računala koja su ušla u statistiku da bi ukupan broj bio jednak, a nekako sumnjam da ih ima daleko više, kad se nateže statistika, koliko god neprecizna, za potrebe reklame, onda se to radi upravo na ovaj način da bi stvari izgledale jako loše. Ne kažem da su bajne, već da je to reklama.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Nvidia Pascal (2016)

Pa ak u statisku ubaciš milone igrača npr. wota koji to tjeraju na integrušama ili slabijim laptopima...kao i hrpe moba igri i sl. onda ovakva reklamna statistika i ne mora biti totalno promašena.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Uredska računala rijetko imaju Steam (gotovo nikad), a ao imaju i igraju onda su - gameri. Možemo cherry-pickati pa uzeti samo pro gamere, ako bi to nekoga razveselilo, no čak iz druge ruke, od kolega u gaming industriji, pouzdano znam da većina igrača ima jako slaba računala, ne-moderna, bez flagship kartica. Vlasnici flagship i high-end kartica mjere se jednoznamenkastim brojevima (%).

16 godina
odjavljen
Nvidia Pascal (2016)

Usporedba arhitekture 1080 i GP100. Zanimljiv je jer pokazuje da GP104 nije samo odrezani GP100 (15,3 milijarde trantistora za 6 GPC-a), nego je zapravo redizajnirani čip sa 7,2 milijarde tranzistora za 4 GPC-a, što znači da u GP104 fizički nema FP64 jezgara.

Prema ovome, puni 6 GPC će imati 3840 jezgara u najboljem slučaju. Vrlo vjerojatno možemo zaboraviti na 610mm2 čip kakav je GP100 i prostor za 5632 jezgre kakve bi stale na tu površinu koju ima GP100, barem do 2018. godine. Osim ako Nvidia iz nekog razloga ne odluči izdati bitno jači čip od 1080Ti još 2017., što je malo vjerojatno, jer će i 1080Ti prema ovome biti 50% brža kartica od 1080.

GP104 GP104
GP100 GP100
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.5.2016 11:27 (Tonči).
Moj PC  
2 0 hvala 2
17 godina
Nvidia Pascal (2016)

Vlasnik flagship kartice i vlasnik gaming računala jačeg ili u rangu PS4 je miljama daleko jedno od drugoga. Bilo koji vlasnik mainstream gaming računala kupljenog u nazad 2 godine je maltene u tom rangu, dobar broj sa starijim računalima nisu daleko. Vani, iskreno, mislim da je situacija samo bolja, kod nas su te stvari skupe za standard.

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina

Znaci volta ce biti koji gp ?i imat 5k jezgri :')

16 godina
odjavljen
Nvidia Pascal (2016)

Zapraov, 1080Ti će vjerojatno biti oštećeni TitanP čipovi kao i dosad, tako da 3840 vrlo vjerojatno ostaje za Titana, a 1080Ti će dobiti 3584 ili nešto manje. Ako zadrže ovako visoke taktove, 1080Ti će biti 40% brži od 1080, a Titan novi 50% brži.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Nvidia Pascal (2016)

Ha, mozda izbace nasljednika TitanZ pa vidimo Titan ZX sa 2*3500 CUDA cores :).

--- Lewis --- www.lewis.tomsoft.hr --- Skype: lewis3d ---
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.5.2016 12:19 (Lewis).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
Nvidia Pascal (2016)

Tonči, spominjao sam postotke da bi pokazao da nijedan graficki čip nije "većina" te da je i postotak od 1% u "rangu" s ostalima, odn. nije drastično malen kad se u vidu ima stotine grafičkih čipova. 

@4mal, moram ti priznat, otvoreno, da ti svako drugi post ima negdje "ja", " moj" i sl. Iskreno, ne smeta mi. Hvaljenje je urođeno čovjeku, pogotovo ako imaš s čim, ali isto tako možemo potisnut potrebu za istim. Nhf! I nema potrebe za napadanjem bilo kojeg člana ovako otvoreno! 

@tonči, kako mislis da nece biti 600mm cip za gtx?

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Lewis kaže...

Ha, mozda izbace nasljednika TitanZ pa vidimo Titan ZX sa 2*3500 CUDA cores :).

Cijena Titana-Z je bila neprihvatljiva. :) Ali da izbace samo GP100 Titana to bi bilo genijalno, za kupiti  

eywa33 kaže...

Tonči, spominjao sam postotke da bi pokazao da nijedan graficki čip nije "većina" te da je i postotak od 1% u "rangu" s ostalima, odn. nije drastično malen kad se u vidu ima stotine grafičkih čipova. 

E, ali 980Ti je 1% i flagship je. Ostale kartice su 'sve ostale'. Govorimo o tome da kartice najvišeg ranga kupuje jako mali broj ljudi. Broj kupaca 980Ti je 1/5 broja kupaca 970, a u srednji i niže segmente spada jop 94% kartica. :)

Inače, zanimljivost: 70% igrača na Steam surveyu ima Windows 10 i DirectX 12 kompatibilne kartice. To je fenomenalna vijest, kao i to da DirectX 9 više nitko ne koristi.

10 godina
neaktivan
Nvidia Pascal (2016)

Samo još da dođu i DX12 igre 

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina

Ma sve 5 zezam se malo cimamo kurimo nhf svima 

Svi smo bili srednjoj pa se zekali nemoj.o preozbiljno ovo shvatit i sl... nismo u skoli ... osim recimo tonchia i sl njemu kojima to nije hobi...a stjepko zna da se isto zezam tako da 

Sve 5 samo reno 4 :-)

12 godina
odjavljen
Nvidia Pascal (2016)

Ako je istina da ce gp100 imati fp32 jezgre koliko ih je sada u tesli, onda ce 1080 na 2.4ghz imati compute kao gp100 na 1.4ghz koliko je po speckama. 

Znaci da performance jump na 1080ti nece biti ni priblizno velik kao do sada ako konfuguracija čipa ostane ista. Kad to ovako zbrojimo, sve mi se čini da je taj scenarij malo izgledan. Pogotovo ako vega bude napravila dobar odmak po performansama i tako "opere" gtx1080, mislim da bi mogli gledati neku voltu prije vremena xD...

Bit će zanimljivo nadmetanje. Ajmo, kad će taj utorak xD

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nvidia Pascal (2016)

Špekulacije o 1070 :) 

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Nvidia Pascal (2016)
... there is no spoon ...
Moj PC  
8 0 hvala 2
16 godina
odjavljen
eywa33 kaže...

Ako je istina da ce gp100 imati fp32 jezgre koliko ih je sada u tesli, onda ce 1080 na 2.4ghz imati compute kao gp100 na 1.4ghz koliko je po speckama. 

Znaci da performance jump na 1080ti nece biti ni priblizno velik kao do sada ako konfuguracija čipa ostane ista. Kad to ovako zbrojimo, sve mi se čini da je taj scenarij malo izgledan. Pogotovo ako vega bude napravila dobar odmak po performansama i tako "opere" gtx1080, mislim da bi mogli gledati neku voltu prije vremena xD...

Bit će zanimljivo nadmetanje. Ajmo, kad će taj utorak xD

Hmm, čekaj - ako konfiguracija čipa ostane ista (a hoće) GP100-Titan će imati 3840, a GP102-1080Ti će imati 3584 jezgre. 1080Ti će prema tome biti 40% brži od 1080 (GP104), a GP100-Titan će biti 50% brži od 1080 tj. 7% brži od 1080Ti, otprilike kao aktualni TitanX od 980Ti, jer u pravilu su xxxxTi čipovi oštećeni Titan čipovi (neće sigurno raditi novi čip).

Ne znam zašto kažeš "neće biti ni približno velik kao do sada"? 40% brže od 1080 je jako puno, 50% još i više. 1080 je u teoriji brži 25% od TitanaX (pretpostavimo), 1080Ti će prema tome biti brži 75%, a novi Titan 87%. Meni su to prilično veliki skokovi.

Volta će vjerojatno biti veliki GP200 i u 1180Ti verziji na nekih skoro 6000 jezgara (FP64 jezgre uzimaju dosta prostora pa ih možda stane i više u FP32 obliku), a 1180 opet više od novih...

No, Voltu sigurno nećeš vidjeti prije 2018.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice