ako sam nekaj skuzio "vani", cijene su neusporedive sa hrvatskim, od autiju do komponenti (pricam o rabljenoj robi).
ako sam nekaj skuzio "vani", cijene su neusporedive sa hrvatskim, od autiju do komponenti (pricam o rabljenoj robi).
https://www.techpowerup.com/222137/third-nvidia-gp104-sku-could-be-gtx-1060-ti-with-192-bit-memory-bus
http://www.guru3d.com/news-story/rumor-nvidia-geforce-gtx-1060-ti-would-get-gp104-asic.html
Hmm, gtx 1060Ti bi mogla biti između 200 i 300 dolara sa 6GB VRAMa, ali 192-bitnom sabirnicom.. Kao nekakva kontradikcija, trebala bi imati performanse gtx 970 sa 50% više količine memorije, a 25% užom sabirnicom, wtf. Doduše ima logike, ako će chip biti osakaćen od gtx 1070.
gtx1060 bi mogla biti lijepi future proof za 1080p
1060 će biti drugi chip, vjerujem na razini r9 380x ili malo jače, a 1060Ti osakaćeni chip 1070 s performansama gtx970 ili malo jače. Živi bili pa vidjeli.
1060ti ce biti nesto tipa 970 sa vise memorije, da bi u sli sistemu bila odlicna varijanta za dobar 1440p gaming gdje sad 970 udara u plafon a memorijom kako nove igre smrknu i preko 5gb na 1080p
Nadam se i nadam se da ce AMD barem toj grafi iskonkurirat jer se bojim da Polaris nece moci nista u rangu preko 300-350 dolara.
jesi siguran da nebude 5.5+0.5
Kad smo kod autija, jel tko od vas gledao stranjski autooptad? Od europskih, posebno su zanimljivi engleski jer nemogu svoje "rashodovane" lako utopiti istočnoeuropskoj bagri kakvi smo mi... pa njihov scrapyard je sa luksuznijim i uščuvanijim autima od našeg jakuševca. Dapače, valjda i prosječnog parkirališta. Prosječna starost onih koji još nisu stigli na red za drobilicu je oko 15 godina (ali ima i novijih iz udesa), Jedino naravno problem za nekog cigu je što su auti zdrobljeni jer su nabacani jedan na drugi da zauzmu što manje mjesta prije reciklaže.
A glede budala na njuškalu.. mislim da ljudi jednostavno neznaju. Njuškalo ima podmuklu foru da dopušta dućani glume privatne oglase, pa neki namjernik oduševljeno spazi svoju karticu po cijeni po kojoj ju je i kupio i prema tome se optimistično ravna i nudi.
Kad smo kod autija, jel tko od vas gledao stranjski autooptad? Od europskih, posebno su zanimljivi engleski jer nemogu svoje "rashodovane" lako utopiti istočnoeuropskoj bagri kakvi smo mi... pa njihov scrapyard je sa luksuznijim i uščuvanijim autima od našeg jakuševca. Dapače, valjda i prosječnog parkirališta. Prosječna starost onih koji još nisu stigli na red za drobilicu je oko 15 godina (ali ima i novijih iz udesa), Jedino naravno problem za nekog cigu je što su auti zdrobljeni jer su nabacani jedan na drugi da zauzmu što manje mjesta prije reciklaže.
A glede budala na njuškalu.. mislim da ljudi jednostavno neznaju. Njuškalo ima podmuklu foru da dopušta dućani glume privatne oglase, pa neki namjernik oduševljeno spazi svoju karticu po cijeni po kojoj ju je i kupio i prema tome se optimistično ravna i nudi.
znas kak je tek u irskoj.. englezi jos i drze do svojeg voznog parka, irci ne pa nemaju doslovno kome izvozit rabljene aute.
kaj se tice engleske, prije par godina su imali program di dobijes 2-3k funti poticaja ak posaljes stari auto u drobilicu (drobili su bas sve, od "klasika" do modernijih autiju u sasvim voznom stanju) a sve da bi si kupili novog priusa ili ko zna kaj.
pogledaj ovdje malo aute i usporedi cijene sa njuskalom
https://www.carthrottle.com/post/scrapyards-are-the-best-places-for-car-nuts/
(ima tu hrpa autiju koja je unistena tek na otpadu)
Ne, to ce biti 1070 sa 7.5+0.5 x)
hbm2 memorija se onda ne očekuje za 1080 ti, nego za teslu jel tako? 1080 ti će isto imati gddr5x?
1080 ti ce imat hbm 2 kao i tesla odnosno gdx-2
Ne, to ce biti 1070 sa 7.5+0.5 x)
Ne, bit će 4GB i neće imat HDMI 2.0
Muhahhahha jos gore
Ja drzim fige da nam podjele to besplatno...
Ako je ^ legit, onda je 1080ka jako dobra 4k kartica. Just cause 3 je zahtjevna igra, ako se vrti na 60fps-a, to je to. Sad idemo tražit 144hz 4k kartice hahahah. Ah ovi PC entuzijasti, nikad zadovoljit njihove potrebe.
LOL, no.
LOL, no.
realno je 20% - 25%...
LOL, no.
realno je 20% - 25%...
ako je tako, to je dosta prihvatljivo, za vrlo sličnu cijenu, možda 10 % više se dobiju 20-25% bolje performanse
25% je ono što sam ja prije par dana izračunao kao compute prednost, dakle nešto što bismo mogli uzeti kao teoretski maksimum. U praksi, priča ovisi o mnogo toga, ali generalno sam uvjeren da će biti nešto manje razlike, iako i dalje ok.
cek, da li je ta razlika u performansama jednaka onoj najavljivanoj svih ovih mjeseci ili je manja od ocekivanog?
tj da li ta razlika opravdava skok sa 28nm na 16nm?
25% je ono što sam ja prije par dana izračunao kao compute prednost, dakle nešto što bismo mogli uzeti kao teoretski maksimum. U praksi, priča ovisi o mnogo toga, ali generalno sam uvjeren da će biti nešto manje razlike, iako i dalje ok.
Da samo nemojte zanemarit da je to odnos ti vs non ti nove generacije
Da, to je non-Ti usporedba, naravno. Skok je odličan ako bude takav, iako neki benchmarci koji cure pokazuju da je odnos prema Titanu X manji, oko 7%, što je zanimljiv postotak koji sam ja spominjao davno, dok sam još mislio da će se nova kartica clockati na 1300 MHz. Svakako, brže su i brže su više, nego prošla generacija, ali upola manje brže nego smo se nadali. S obzirom na trenutno stanje, očekujem da 2017. izađe novi Titan koji će biti puno brži...
Na zapadu ništa novo...
Malo usporedbe Crazy 4K:
navodni Polaris 10
http://www.ashesofthesingularity.com/metaverse#/personas/c1672994-9b51-42ce-981d-0b01d7e73a60/match-details/868ae2c4-98ae-4eb5-9c14-1bf767dfe410
20,5
navodni 1080
40,4
26,6
overclockani TitanX
38,8
moj TitanX (EVGA SuperClocked)
35,0
FuryX
38,9
Dakle po performansama:
(ovo su sve neslužbeni rezultati, ne možemo znati taktove, driver, a ni koja je zaista kartica u igri...)
1080 50% jaca od 1070
A Polaris je daleko od 390-ki po ovome..
pitanje na koliko su 1070 i 1080 ghz
1080 50% jaca od 1070
A Polaris je daleko od 390-ki po ovome..
pitanje na koliko su 1070 i 1080 ghz
Da, taktove ne znamo. Polaris i mene iznenađuje. Mislim da je ovo neka rana verzija na niskom taktu. Moguće je da je 1080 overclockana, da je to sve 1080 i sl... nema konkretnog infoa. Možda postoji i treća Pascal kartica za 1060 poziciju...
pa ovo je sramota fury x jaci od p10
a radi se o single gpu...