CrossFire Vodič

poruka: 501
|
čitano: 207.314
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
RE: CrossFire Vodič
rebelsy kaže...

ne isplati se ...

x4 je za quratz...

ni ja se nebih složio

http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/propusnost-pcie-utora-x16-vs-x4-review/69967.aspx

pogle link,a u s kojom grafičkom se ati 5770 u crossu mogu mjeriti

AKO SAM TI POMOGAO STISNI HVALA ! ! !
15 godina
neaktivan
Jughead kaže...
rebelsy kaže...

ne isplati se ...

x4 je za quratz...

ni ja se nebih složio

http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/propusnost-pcie-utora-x16-vs-x4-review/69967.aspx

Dao si isti link kao i ja  {#}. U slučaju dobrog skaliranja može se mjeriti sa 5870, naravno jako puno varira od jednog naslova do drugog.

Ameri me poslali na mjesec, lagano sam failo putanju
14 godina
neaktivan
mata_87 kaže...
Jughead kaže...
rebelsy kaže...

ne isplati se ...

x4 je za quratz...

ni ja se nebih složio

Dao si isti link kao i ja {#}. U slučaju dobrog skaliranja može se mjeriti sa 5870, naravno jako puno varira od jednog naslova do drugog.

hvala 

16 godina
Jughead kaže...

ni ja se nebih složio

PCI-E 2.0 X4 je dobar za cross slabijih kartica, ali za ove jače tipa HD6850/70 i mrcine baš i nije.

Uostalom on nije testirao crossfire nego jednu karticu. Možda bi se u crossfire-u razlika poduplala...

Bum ja testirao uskoro pa ćemo vidjet, imam matičnu sa x16 x16 slotovima pa budem probao. Ionako će sada praznici pa imam vremena.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Battlestar Galactica 75 -The Bucket- and Battlestar Pegasus 62 -The Beast-
14 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
Jughead kaže...

ni ja se nebih složio

PCI-E 2.0 X4 je dobar za cross slabijih kartica, ali za ove jače tipa HD6850/70 i mrcine baš i nije.

Uostalom on nije testirao crossfire nego jednu karticu. Možda bi se u crossfire-u razlika poduplala...

Bum ja testirao uskoro pa ćemo vidjet, imam matičnu sa x16 x16 slotovima pa budem probao. Ionako će sada praznici pa imam vremena.

ajde plizz testiraj

15 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
Jughead kaže...

ni ja se nebih složio

Svakako to istestiraj, i mene zanimaju rezultati {#}

16 godina
CrossFire Vodič

Kad kupim opremu onda tek, a to će biti za tjedan- maksimalno 2 tjedna

x6 1075T

2x Gigabyte HD6850

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Battlestar Galactica 75 -The Bucket- and Battlestar Pegasus 62 -The Beast-
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Dobar crossfire solucija Hyp;-))

Jer ideš odmah na sve komponente ili apgrejdaš samo CPU-GPU?:-O

Rusted from the rain
16 godina
stoncin3 kaže...

Samo cpu,gpu i matičnu sam promjenio.

Sry na blur-u, slikao sam bez flasha Sry na blur-u, slikao sam bez flasha

Taman danas za rođendan dobio 1.5 soma kuna za jednu HD6850, a od prodaje cpu-a,gpu-a 1, gpu-a 2 i matične kupujem proc i jednu HD6850.

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.12.2010 16:03 (Hyperion).
14 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
stoncin3 kaže...

Taman danas za rođendan dobio 1.5 soma kuna za jednu HD6850, a od prodaje cpu-a,gpu-a 1, gpu-a 2 i matične kupujem proc i jednu HD6850.

zašto si uzeo gigabyte?joj

14 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Zašto si matičnu mijenjao? I prijašnja ASRockica je imala dva x16/x8 slota ako se ne varam...

Sretan rođendan BTW

16 godina
protjeran

Super..

Uživaj i nemoj zaboravit napraviti review kad dođe oprema;-))

Rusted from the rain
16 godina
ATiGamer kaže...

Zašto si matičnu mijenjao? I prijašnja ASRockica je imala dva x16/x8 slota ako se ne varam...

Sretan rođendan BTW

Zato što grafičke nebi stale jedna uz drugu slotovi su bili preblizu. Probao sam jednom stavit HD4870 sa musashiem i HD4670 no nisu stale jedna pokraj drugo, ali malo je falilo.

No nije to jedini problem bio, i da stanu bile bi priljepljene jedna uz drugu tako da jedna nebi imala zraka i grijala bi se ko stoka.

Ova giga ima oba slota X16, i udaljeni su dovoljno da stanu dvije dual slot kartice s nereferentnim coolerom i da još ima trun prostora između njih to je prvotno zašto sam asrocka prodao.

Da se nešto slično nudilo tipa asrock 890GX/880G ili starija asusica/dfi-ica za 400kn uzeo bih no to može biti samo u snovima, ova me došla 320kn.

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.12.2010 16:23 (Hyperion).
14 godina
neaktivan
CrossFire Vodič

Koja grafička do 1000kn za uparivanje s xfx 5770 xxx ? Imam ovo napajanje http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_150&products_id=8575

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mira88 kaže...

Koja grafička do 1000kn za uparivanje s xfx 5770 xxx ? Imam ovo napajanje http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_150&products_id=8575

Pa valda ista, ako misliš na CF, tako ćeš dobit najveći porast u performansama, neka polu rješenja u kojim spajaš dvije različite kartice u CF često znaju biti gora od samo jedne kartice, napajanje je OK, terat će dvije HD 5770!?

Nije Ivsa, nego bi treblo biti; Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
14 godina
neaktivan
CrossFire Vodič

to sam i mislio,,,, e jos nesto da pitam, naime sa ovom 5770 nisam dobio onaj CF mostic koji spaja dvije kartice, to se kupuje posebno ili ? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

S većinom grafa dobiješ u paketu, ako kupuješ još jednu HD 5770 gledaj da ima mostić u paketu, ili čak što je jednostavnije, zamoli tu na forumu da ti neko pošalje svog a ti plati poštarinu, ili ako si u nekom većem gradu imaš u raznim kompjuter shopovima to za kupit!?

Nije Ivsa, nego bi treblo biti; Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
14 godina
neaktivan
CrossFire Vodič

mogu li te dvije kartice raditi u CF-u sa ovom matičnom pločom http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_artikl=050.303.515 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
CrossFire Vodič

koliko bi dobio u performansama kad bi spojio te dvije kartice u CF ? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
CrossFire Vodič
Možeš na maticnu stavit CF no sa time da će ti jedna radit na punoj 16X brzini dok druga na cetvertini 4X, no sa HD5770 to se ne osijeti toliko
I'll be back
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
CrossFire Vodič

Da li mogu staviti ove dvije grafe u crossfire? Da li mi se to uopće isplati?

LINK

LINK

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Spyware kaže...

LINK

LINK

Možeš. Imat ćeš performanse u rangu 5970. Za te novce se IMHO isplati

praviti CF pošto već imaš jednu.

15 godina
neaktivan
Spyware kaže...

LINK

LINK

Možeš te dvije staviti u cf. Ako ti nije dovoljna snaga jedne 5850 svakako se isplati. Naravno tu postoje i potencijalni problemi sa cf sustavom, ali ako te oni ne smetaju samo uzmi.

16 godina
neaktivan
Ja cu uskoro upogoniti 6850 crossfire, pa eventualno izbacim kakav ogledni test tekst :-D Izmedju ostalog za sve one koji imaju nedoumice i predrasude oko toga kako samo x16-x16 konfiguracija-utori daju najbolje rezultate i kako se samo to isplati evo jedan review: http://www.hardocp.com/article/2010/08/16/sli_cfx_pcie_bandwidth_perf_x16x16_vs_x16x8/3
Imamo Hrvatsku...u Banani...
13 godina
protjeran
CrossFire Vodič

cek je ovo stvarno istina da cu imat sa dvije 5850 ko da imam jednu 5970? eo ja gledam ovo i rezultati kazu da je isto ko jedna 5970 http://www.anandtech.com/bench/Product/183?vs=165

Kaj Dinamo?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Pa zavisi o kojim se drajverima inače radi.

Ja ti sad nez točno koja bi bila preporuka jer imam nVidiu od lani 9 mjesec

tako da ne pratim baš situation u AMD klanu:D

Inače čuo sam da je taj CF jak sa catalystima 10.10

A inače HD5970 i je dual GPU baš takav kao si ti naveo sa dvije HD5850 dakle teoretski

jer u stvarnosti i ne funkcionira baš tako sjajno i bajno

sell the kids for food-weather changes moods
16 godina
stoncin3 kaže...

jer u stvarnosti i ne funkcionira baš tako sjajno i bajno

Uf neću još 5 god. ni pomislit na crossfire/SLI, a nakon toga ćemo vidjet :-)

13 godina
protjeran
CrossFire Vodič

a kaj bi me moglo zezat kod crossifera? mislim nov je pc sam kaj cu za 1 mj stavit jos jednu i to necu ja radit jel se ne kuzim nego covjek koji zna to sredit..

Kaj Dinamo?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Domi Zagreb kaže...

a kaj bi me moglo zezat kod crossifera? mislim nov je pc sam kaj cu za 1 mj stavit jos jednu i to necu ja radit jel se ne kuzim nego covjek koji zna to sredit..

Pa neće te ništa zezat jer nažalost MBO koju trenutno imaš (Moj PC), ne podržava CrossFire. Tako da zaboravi na još jednu HD5850, osim ako ćeš mjenjat i ploču.

16 godina
CrossFire Vodič

pozdrav imam par pitanja,

1.jeli mi se ispalti ic u cf ili da ubodem 6950
2.dali bi dobio boost u graf zahtj. igrama tipa kriza,cod,batelfield,metro ...
3.jeli imam dovoljno jako napajanje za cf i za eventulano neki oc na 5870 frekve.
4. kak bi swe to funkcioniralo na mojoj konfi . ,jeli je dosta 3.6ghz za cf
5.jeli je jače cf od jedne 6950 i kad se moda u 6970

fala unaprijed na odgovorima 

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice