Catalyst 9.5
- poruka: 109
- |
- čitano: 19.509
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
ja imam ati radeon 9550 (jako staroooo) dali ja mogu instalirat 9.5
ovo je sa toshibina foruma:
"This tool is known to me but it’s your own risk to use such drivers and tools!
The display driver for desktop PC’s don’t have an overheat protection and so the graphic chip can be damaged.
So I think this isn’t good solution.
"
e sad da li je to istina ili nije, ali ja ostajem i dalje pri toshibinom catalystu 9.2 dok ne izdaju novi
9.5 mislim da su samo za hd4*** seriju?
evo link (to je za ati), a za nvidia-u link.
pri sredini stranice stisnite na veliki gumb.
upute :
-raspakirate obične drivere(pokrenete instalaciju i kada extracta u c:/ati... onda se pokrene instalacije, e vi ju zaustavite)
-pokrenete modtool
-locirate drivere - C:/ATI/SUPPORT/DRIVER - to je od 9.1 prema dalje, a za 8.-u seriju drivera je C:/ATI/SUPPORT , iz ovog zaključujemo da su dodali još jedan folder zvan driver,vjerovatno da nas shebu.
-modificirate
-odete u c:/ati/support (/driver) i pokrenete setup
-kraj priče
Mislim da je podrška za staru seriju x13** prestala od tamo nekih 9.3 drivera.
Provjerite ovdje : http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/index.aspx
9.5 mislim da su samo za hd4*** seriju?
Mislim da je podrška za staru seriju x13** prestala od tamo nekih 9.3 drivera.
Provjerite ovdje : http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/index.aspx
oni koji imaju radeonke 9550,9600,9700,9800,x**0 i x1*** seriju neka si skinu 9.3 drivere, a oni koji imaju bilokoju ih hd2,hd3,hd4 serije neka skinu najnovije.
9200,9500 nije podržana u 9.3 driverima, kao ni starije serije.
Ako netko misli opet nešto pitat odite na onaj link koji sam dao da vam sustav sam odabere najbolje drivere za vašu grafičku karticu. ODABERITE DESKTOP, ne mobilty na toj stranici.
oni koji imaju radeonke 9550,9600,9700,9800,x**0 i x1*** seriju neka si skinu 9.3 drivere, a oni koji imaju bilokoju ih hd2,hd3,hd4 serije neka skinu najnovije.
9200,9500 nije podržana u 9.3 driverima, kao ni starije serije.
Ako netko misli opet nešto pitat odite na onaj link koji sam dao da vam sustav sam odabere najbolje drivere za vašu grafičku karticu. ODABERITE DESKTOP, ne mobilty na toj stranici.
nakon sto skinem DESKOP ATI 9.3 drivere i modificiram trebam izbrisat stare (SLIKA).......da li da obrisem sa nekim unistalerom ili obicno iz control panela izbrisem....pogledajte sliku i recite sta da izbrisem
Evo 9.5
http://downloads.guru3d.com/ATI-Catalyst-9.5-Windows-XP-WHQL-32-bit-download-2283.html
To je za XP Pro
zahvaljujem se Hyperionu i svima koju su mi pomogli za drivere...problem je rijesen tako sto sam skino9.3 drivere i modificiro ih i uredno instalirao......HVALA SVIMA
zbog cega mi je suzena slika u igrama....nakon promijene drivera za grafu slika u igrama je suzena
jel neko zna link za AGP hotfix za HD 3*** seriju
zbog cega mi je suzena slika u igrama....nakon promijene drivera za grafu slika u igrama je suzena
Evo maloprije instalirao za 7-icu sa službene stranice.Igre nisam probao jedino malo nba tako da ne mogu ništa previše reći.Kada nešto zahtjevnije odigram javim dojmove.
bas se ne razumijem u to, al bi zelio te drivere instalirat!
dali ja trebam prvo uninstalirat stare pa onda nove, il mogu instalirat nove preko starih?
da prvo izbrises stare restartaš komp i onda instaliras nove i zatim opet restartati i to je to
još bolje ako imaš neki program kao drivercleaner itd
da s njima brišeš
još bolje ako imaš neki program kao drivercleaner itd
da s njima brišeš
Evo odigrao sam malo crysis tek toliko da vidim ima li poboljšanja i mogu reći da igra ide lakše,fluidnije,uglavnom zadovoljan sam sa novim driverima.
Nikakvih poboljšanja u perfomansama nema.
Samo OpenGL 3.1 i ispravke bugova.
UPOZORENJE ZA KORISNIKE HD4850 KARTICA: Nemojte instalirat ove drivere jer donose lošije perfomanse za HD4850.
Samo OpenGL i ispravke bugova.
UPOZORENJE ZA KORISNIKE HD4850 KARTICA: Nemojte instalirat ove drivere jer donose lošije perfomanse za HD4850.
Ako je netko primjetio (barem je tako kod mene) Catalyst control centar ima samo system skin.Problem mozete rjesiti tako da raspakirate prijasnju verziju CCC (verzija 9.4) te nadjete skin instaler.Nakon sto instalirate skinove potrebno je otici u Start-All programs-Catalyst control centar-Restart runtime.Zatim odete u CCC control panel i moci cete mjenjati skin CCC-a.
Eto da vam bude lakse uploadao sam skin instaler.
Jučer instalirao, baš nikakve razlike u praksi ne vidim... možda +/- 1-2 FPS-a bi bilo kad bi baš išo testirat.
Nisu mi jasni u ATI-u/AMD-u, već drugi ili treći novi driveri po redu a razlike baš nikakve nema, bolje da ih ne izdaju mjesečno onda nego svakih 2-3 mjeseca a između možda neke fixeve za određene bugove.
Dobar prijedlog
svaki mjesec ili tjedan da izdaju bug fixeve, a svaka 2-3mj recimo "GAME/FPS BOOSTER".
Crysis 1.2 + modificirani cvar groups ( high = very high, medium = high, low = medium)
crysis benchmark -> GPU test
average 46.737 - sve high , shadows medium, 4x run,9h, 1680x1050, catalyst AI off 9.4 driveri
average 48.037 - sve high , shadows medium, 4x run,9h, 1680x1050, catalyst AI advanced 9.4 driveri
average 46,863 - sve high , shadows medium, 4x run,9h 1680x1050, catalyst AI off 9.5 driveri
average 48.023 - sve high , shadows medium, 4x run, 9h, 1680x1050, catalyst AI advanced 9.5 driveri
XP SP3
Phenom II x3 720 @ 3,6GHz + "modificirani" freezer 64 pro
Hd4870 780/1100
slike od freezera