Catalyst 10.1

poruka: 182
|
čitano: 31.528
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
RE: Catalyst 10.1
dokly kaže...
Minoza kaže...

Ja sam išao sa 5870 ali 5850 nije nešto puno lošija...

Što se tiče Physx-a, ne vidim gdje je problem... Pa i sa NV karticama ćeš vjerovatno koristiti zasebno jednu 9800 ili 260-icu za fiziku... To je već dugo vremena moguće i sa ATI karticama, fix je odavno izašao.

Ja Batmana igram sa 9800GT za fiziku tako da mi Physx normalno radi. Sve na max, igra leti... Crysis, leti (inače je znao štucat kad je fiziku trebalo računat ali kako sam stavio 9800GT sad nikad ne štuca...), ma u pricnipu još nisam naletio da mi neka igra ne radi glatko, čak i Arma 2 ide glatko... GTA4 isto...

cek nisam dobro skuzio.. imas 9800gt i radeonku ?znaci obadvije ustekane i nekolju se nis?

Ne, to ti odavno radi savršeno...

I sam sam to koristio jedno vrijeme, integriranu 8300GT, i 8600GTS.

Kad nemaš nVidiju karticu, CPU obavlja fiziku, i nema beda...

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
16 godina
neaktivan
Catalyst 10.1

Jel može pomoć jedna!

Naime, imam grafički Sapphire X1950GT i kupio sam monitor LG sa native rezolucijom 1920*1080 i sad ne znam da li mi ova grafička to podržava???

gledao sam po properties pod poljem List All Models ali tamo je najviša trenutno 1600*1200!!

Mislio sam zamijenit monitor za neki sa manjom rezolucijom ali nude mi sa 1680*1050 ali prema ovom gore ni to mi ne podržava.

Šta izgleda da moram mijenjati grafičku???

trenutno imam samsunga sa native 1440*900 i to sve ok radi. Kakve su to nove rezolucije sad došle .... molim vas pomzite!

Imam još jedan veliki problem - naime, pošto imam 16:9 laptop od HP-a, Pavilion dv6, on ima neku jadnu rezoluciju 1366*768 i htio sam si malo olakšat rad te sam spojio vga kabelom laptop na monitor Samsung koji ima native rez 1440*900. I slika na monitoru je očajna, jer ne mogu podesit nikako njegovu native a nudi mi samo ove neke nove jeb.. ti mat... tim novim rez ... najbliža 1400*1050 al to je za k.... slika.

jel zna netko se može promijenit na silu ta rezolucija jer meni nudi sve neke lijeve i ni jedna nije ona koja meni treba

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Za početak bi bilo dobro da navedeš model Monitora.

Provjeri da li imaš zadnji driver s podrškom za tvoju grafičku (ako je to AGP grafa, sad se ne sjećam više točno, ali mislim da sam ja koristio 7.10).

Ponekad za monitor također treba instalirati podršku, provjeri što ti je s njime došlo od instalacijskog CD-a (danas valjda i WC dolazi s pripadnim CD-om).

Full HD monitori su omjera 16:9 (1920*1080), 1600*1200 ti je 4:3 (to je format od "običnih" monitora koji nisu wide screen), 1680*1050 ti je standard za monitore sa 16:10 omjerom stranica.

Uglavnom, ako imaš Full HD monitor, sve rezolucije koje nisu u omjeru 16:9 će ti izgledati čudno.

navedena grafička bi trebala podržavati rezolucije do 2560*1600.

Google is your friend
16 godina
neaktivan

hvala na javljanju :)

model monitora je Samsung SyncMaster 940BW i ima native 1440*900.

Sve sam drivere sinoć updateao ali isto je sve i dalje!

Grafička je ATI Mobility Radeon HD4650 i znači to je na laptopu a ja bih želio prikaz slike samo na monitoru - znači u tom trenutku je na lap display off.

Problem je znači što kad hoću na monitoru podesit željenu rez 1440*900 nažlost je ne nudi, nudi samo te 16:9 formata koje meni ne pašu - slika je užasna jer se rastegne i suzi po visini i širini

17 godina
Catalyst 10.1

Ah, vjerojatno je stvar u tome da ti se kopiraju postavke monitora od laptopa (tj. imas clone opciju postavljenu).

Prvo skini driver od monitora ovdje i instaliraj ga.

Pogledaj si u  Control Catalystu postavke monitora, izaberi ovaj što imaš na desktopu kao aktivni, te s obzirom da je spojen preko VGA onaj prije navdeni driver bi sada trebao pokazati i opciju 1440x900.

No, vidim da monitor ima i DVI-D, pa ako si ikako u mogućnosti, spoji ga na taj ulaz, u tom slučaju ti ne bi trebao ni driver i moralo bi raditi.

Ako nikako drugačije, probaj sa ATI Tray Tools, s njima bi trebao biti u mogućnosti nametnuti 1440x900, ali oprezno s postavkama.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
dokly kaže...

cek nisam dobro skuzio.. imas 9800gt i radeonku ?znaci obadvije ustekane i nekolju se nis?

Točno tako. Smijeh

Ako te zanima detaljnije, tu možeš naći fix i sve ostalo što bi te moglo zanimati:

Hybrid Physx

Ne možeš ni zamisliti koliko me ovo razveselilo kad sam probao i vidio da radi. Iako sam gotovo 10 god. korisnik NV-a bilo mi je drago da je neko ovo osposobio da radi jer mislim da uopće nije fer to što su pokušali napraviti sa tim Physx... To sam im zamjerao najviše, iako sam bio NV user...

3D Designer
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.2.2010 16:12 (Minoza).
16 godina
protjeran
Catalyst 10.1

frend hoce moju gtx285.. a on mi nudi da kupi novu asus hd5770... eh posto ja imam 2 pci utora mislim da cu ic na 5770 crossfire.. vidim da je to dosta dobro i i rangu sa 5870.. naravno te asusice idu na 1.3 v i 1 ghz takt pa bi to bilo jos bolje...   znaci dobio bi 5870 performanse ili priblizno za 1200 kn... dal je to ok? evo jedan test sa guru 3d . sry na offtopicu... http://www.guru3d.com/article/radeon-hd-5770-review-test/14 to je jos u zraku i trebalo bi ic za mj dana a dotad mozda i cjene padnu sve ovisi o fermiju .. znaci jednu dobijem u zamjenu a drugu kupim..Cool

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.2.2010 19:23 (dokly).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
dokly kaže...

frend hoce moju gtx285.. a on mi nudi da kupi novu asus hd5770... eh posto ja imam 2 pci utora mislim da cu ic na 5770 crossfire.. vidim da je to dosta dobro i i rangu sa 5870.. naravno te asusice idu na 1.3 v i 1 ghz takt pa bi to bilo jos bolje...   znaci dobio bi 5870 performanse ili priblizno za 1200 kn... dal je to ok? evo jedan test sa guru 3d . sry na offtopicu... http://www.guru3d.com/article/radeon-hd-5770-review-test/14 to je jos u zraku i trebalo bi ic za mj dana a dotad mozda i cjene padnu sve ovisi o fermiju .. znaci jednu dobijem u zamjenu a drugu kupim..Cool

Ja na tvom mjestu ne bi razmišljao ni minute dulje. Definitivno bi u ovom slučaju išao na 5770 CF.

3D Designer
16 godina
neaktivan

Ako sam dobro protumačio ove testove koje si postao (guru3d):

za 1200 kn (koliko moraš nadoplatiti za drugu 5770) bi dobio 3 FPSa u Crysis warheadu, 8 FPSa u FarCry2 i 3000 bodova više u 3dčmarku.

Eh da.. i mogućnost igranja u DX11

hmm.

hmm.

hmm.

:)

Google is your friend
17 godina
neaktivan
Zura kaže...

za 1200 kn (koliko moraš nadoplatiti za drugu 5770) bi dobio 3 FPSa u Crysis warheadu, 8 FPSa u FarCry2 i 3000 bodova više u 3dčmarku.

hmm.

hmm.

hmm.

Znaci 2x HD5770 daje 3fps-a vise nego jedna HD5770? Od kad je to HD5870 bolja za 3fps-a od HD5770?Smijeh (jer prema testovima ja sam protumacio da dobis skoro istu snagu te HD5870)

...a 3dčmark me ne zanima niti sam ga ikad gledaoBelji se

nvm

Every time two people have sex, an angel gets a boner
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.2.2010 16:17 (AA-d00d).
15 godina
neaktivan
Zura kaže...

hmm.

hmm.

hmm.

Ja neznam šta si ti vidio, al očito nije taj test :)

17 godina
protjeran

Čovjek veli da imaš 3 frejma jače nego sa ovom GTX-icom nego taj CF! O.K.?

weather changes moods
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.2.2010 15:50 (stoncin3).
17 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Oooops! O.K.!Smijeh

16 godina
protjeran
AA-d00d kaže...
stoncin3 kaže...

Oooops! O.K.!Smijeh

lol wtf??? sa kim se vi svadjate... Smijeh  znaci minoza tvrdi da je to ok... 2x5770>5850... u nekim slucajevima i 5870.. jesam u pravu ili ne.. malo se griju dobro se klokaju... imam napajanje plocu i kistru da ih udomim..

16 godina
neaktivan
dokly kaže...

lol wtf??? sa kim se vi svadjate... Smijeh  znaci minoza tvrdi da je to ok... 2x5770>5850... u nekim slucajevima i 5870.. jesam u pravu ili ne.. malo se griju dobro se klokaju... imam napajanje plocu i kistru da ih udomim..

Računaj da su dvije 5770 tu negdje s dvije 4870 (malo sporije, ali daju se naclockati), a dvije 4870 su tu negdje s 5870 grafama Osmijeh

Through every dark night, theres a bright day after that. So no matter how hard it get, stick your chest out, keep ya head up.... and handle it
17 godina
neaktivan
dokly kaže...

ma sve skupa je ispalo malo zbunjujuce ali situacija je ovakva (ispravi me ako grijesim):

1. ti sad imas gtx285

2. frend ti nudi HD5770 u zamjenu za tvoju trenutnu gtx285

3. ti planiras iskesirati iz svog džepa 1200-1300kn za jos jednu HD5770

suma sumarum: ti ces dati 1200kn - dobiti 2x HD5770 (samo jednu placas) i imati CF koji ce ti dati 3 fps-a vise (ako cemo vjerovati kolegi forumasu koji je vidio usporedbu CF HD5770 i gtx285) nego sto imas sad sa gtx285.

i da sad do kraja pojednostavim: dati ces 1200kn za 3 fps-a vise

je li tako otprilike?

16 godina
protjeran
AA-d00d kaže...
dokly kaže...

ma sve skupa je ispalo malo zbunjujuce ali situacija je ovakva (ispravi me ako grijesim):

1. ti sad imas gtx285

2. frend ti nudi HD5770 u zamjenu za tvoju trenutnu gtx285

3. ti planiras iskesirati iz svog džepa 1200-1300kn za jos jednu HD5770

suma sumarum: ti ces dati 1200kn - dobiti 2x HD5770 (samo jednu placas) i imati CF koji ce ti dati 3 fps-a vise (ako cemo vjerovati kolegi forumasu koji je vidio usporedbu CF HD5770 i gtx285) nego sto imas sad sa gtx285.

i da sad do kraja pojednostavim: dati ces 1200kn za 3 fps-a vise

je li tako otprilike?

mislim da kolegi fali jedna nula uz tih 3 u vecini slucajeva.. mislim da razlika u krizi nije bila veca zbog losih drivera za cross.. ali izlaskom novih nadam se da s to popravili jel je ati razdvojio posebno 1 drivere za cross a druge za single kartice..

17 godina
neaktivan
dokly kaže...

1) mislim da kolegi fali jedna nula uz tih 3 u vecini slucajeva..

2) mislim da razlika u krizi nije bila veca zbog losih drivera za cross.. ali izlaskom novih nadam se da s to popravili jel je ati razdvojio posebno 1 drivere za cross a druge za single kartice..

1) ako je tako onda go for it!

2) drivere je nedavno razdvojio dok su ta tesiranja obavljena valjda od izlaska HD5770 tako da bi ja radje jos pricekao rezultate sa novim driverima

16 godina
protjeran
AA-d00d kaže...
dokly kaže...

1) mislim da kolegi fali jedna nula uz tih 3 u vecini slucajeva..

2) mislim da razlika u krizi nije bila veca zbog losih drivera za cross.. ali izlaskom novih nadam se da s to popravili jel je ati razdvojio posebno 1 drivere za cross a druge za single kartice..

1) ako je tako onda go for it!

2) drivere je nedavno razdvojio dok su ta tesiranja obavljena valjda od izlaska HD5770 tako da bi ja radje jos pricekao rezultate sa novim driverima

da mislim nije jos rjeseno nista al cini mi se kao dobar potez... sto vise dobio bi ---sapphire 5770 vapor x verziju iz adm-a... (asusice su 1400kn pa ssmo njih iskljucili)pa bi odma ja tamo kupio i drugu...   Smijeh  >>>>>>evo jedan test sa novim driverima za crossfire--- doduse radi se o slabijem 5750 radeonu u cross.. islim da brojke govore same za sebe...Belji se

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.2.2010 17:59 (dokly).
15 godina
neaktivan
Catalyst 10.1

Pardon, nisam pratio jučer šta se dešavalo u ovoj temi.

Htio bih se nadovezati samo, oni prvi dijagrami su sa starim driverima, nisu adekvatan pokazatelj snage 5770 u CF...

Uglavnom, ako ste i dalje zbunjeni, pitanje je bilo dali se 2x5770 može od prilike mjeriti sa 5850/70 odnosno dali mu se isplati uzeti još jednu 5770.

Čuj, u tvom slučaju to je (možda) dobra opcija, dobit ćeš tu negdje performanse, ne bih očekivao 5870 performanse, prije negdje kao 5850. No to i nije neka velika razlika.

Ono što vidim kao problem... ha, dugoročno, 5850/70 je bolji buy. Zašto? Pa vrlo jednostavno, kasnije kad padne cijena dodaš još jednu 5850/70 dok malo tko će ići na opciju 3x5770 niti bi se to dobro skaliralo...

Ne znam, ovo moraš sam razmisliti što ti želiš i što se tebi dugoročno isplati. Ovo nisu neke jeftinjarije pa ajd... (mislim, naravno, tvoja lova, samo kažem kako ja razmišljam kad kupujem "željezo"). Možda ti kasnije ovo ispadne skuplja opcija, uzmi to u obzir.

Naprosto, 5850 i nije toliko skuplja... Dodaš još 500kn i to ti je to...

A ovu GTX-icu si ostaviš za Physx (čuj, još malo pa Kriza 2 dolazi...) Smijeh

3D Designer
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.2.2010 5:19 (Minoza).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
dokly kaže...

mislim da kolegi fali jedna nula uz tih 3 u vecini slucajeva.. mislim da razlika u krizi nije bila veca zbog losih drivera za cross.. ali izlaskom novih nadam se da s to popravili jel je ati razdvojio posebno 1 drivere za cross a druge za single kartice..

Sa linka koji si ti postao: Link jos jednom.

Ili slika ako ti se neda čitati. Naravno, ako je vjerovati reviewu. Nije samo Kriza u pitanju. pogledaj i FarCry 2. Nadati se u popravak drivera je malko rizično.

Iskreno, ja nebi mijenjao GTX-icu. To je mrak kartica još uvijek

Crysis warhead Crysis warhead

Google is your friend
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.2.2010 12:49 (Zura).
17 godina
neaktivan
Zura kaže...
dokly kaže...

Ili slika ako ti se neda čitati. Naravno, ako je vjerovati reviewu. Nije samo Kriza u pitanju. pogledaj i FarCry 2. Nadati se u popravak drivera je malko rizično.

Kolko ja vidim u samo 2 igre je razlika tako mala.

Ja bi na njegovom mjestu isao na drugu HD5770, vec mi je pun kufer ljudi kojima je Crysis glavno mjerilo, igra mi je prosjecna, grafika je super ali me nije odusevilo, IMO ima hrpa drugih igri koje peru pod sa tim Crysisom...

ali to je samo moje misljenje o CrysisuBelji se

17 godina
AA-d00d kaže...
Zura kaže...
dokly kaže...

Kolko ja vidim u samo 2 igre je razlika tako mala.

Ja bi na njegovom mjestu isao na drugu HD5770, vec mi je pun kufer ljudi kojima je Crysis glavno mjerilo, igra mi je prosjecna, grafika je super ali me nije odusevilo, IMO ima hrpa drugih igri koje peru pod sa tim Crysisom...

ali to je samo moje misljenje o CrysisuBelji se

Igra je iznadprosječna na very high!

Problem je u tome da ako goniš krizu goniš sve. Zašto bi ja gledao glupi bench od cod 4,5, mass effecta, bia hells highway kada su sve sprdnja za viši segment kartica.

Odmah otvorim rezultate testova od krize, 1680x1050 ili 1920x1200 i znam istog trena kakva je neka kartica ugrubo.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
17 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Igra je iznadprosječna na very high!

Problem je u tome da ako goniš krizu goniš sve. Zašto bi ja gledao glupi bench od cod 4,5, mass effecta, bia hells highway kada su sve sprdnja za viši segment kartica.

Odmah otvorim rezultate testova od krize, 1680x1050 ili 1920x1200 i znam istog trena kakva je neka kartica ugrubo.

Gonis krizu i sa HD4890 pa sta sad

Ti objektivno mozes vidjeti kolko je nova kartica bolje od starije ako u Crysisu ima 3-4fps-a vise? Ja sam poceo preskakati review-e kartica sa Crysisom, gledam ostale igre koje mi daju precizniji prosjecan porast perfomansi nove kartice u odnosu na staru samo iz razloga sto ih je vise i neusporedivo vise vremena provodim igrajuci njih nego taj Crysis.

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.2.2010 13:36 (AA-d00d).
17 godina
AA-d00d kaže...

Gonis krizu i sa HD4890 pa sta sad

Ti objektivno mozes vidjeti kolko je nova kartica bolje od starije ako u Crysisu ima 3-4fps-a vise? Ja sam poceo preskakati review-e kartica sa Crysisom, gledam ostale igre koje mi daju precizniji prosjecan porast perfomansi nove kartice u odnosu na staru samo iz razloga sto ih je vise i neusporedivo vise vremena provodim igrajuci njih nego taj Crysis.

Svaki frame u krizi zlata znači, dok u drugim igrama baš i ne.

Gonio sam ja krizu i sa HD4870 na vhigh,ali onako jedva, a sada ide ugodno oku.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.2.2010 13:46 (Hyperion).
17 godina
protjeran
Catalyst 10.1

Čak ni danas ne možeš igrati igru na 1920x1200 sa HD5850 OC. Ako hoćeš Very High. Treba ti HD5870 otprilike ili čak HD5970, GTX295 što su monstrumi od kartica i high-end komponente od 3000+KN!Izlanuo se

Edit: HD5870 OC...

weather changes moods
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.2.2010 13:56 (stoncin3).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Catalyst 10.1

Čuj, nije uopće bitno... Kriza li ne Kriza...

Čak i u ovom review-u gdje ima najlošije rezultate 2x5770 = 5850... Dakle, on će za 1200kn dobit 5850...

Na žalost, po tom review-u izgleda kao da 5850 nije baš nešto jača u odnosu na GTX285... E sad, ovaj podatak je potpuno netočan... U Crysis-u 5850 izgleda svega malo jače od GTX-ice i to nije fer usporedba jer u svim ostalim igrama (po review-ima) 5850 ju pojede... Nemoj ovdje uzimati u obzir samo FPS, gledam i na zagrijavanje, potrošnju te mogućnost klokanja kartice. Naravno, moraš gledati i generaciju. DX11 generacija radi puno bolje u DX11 modu nego u DX10 modu, u istim igrama. Znači vrtiš nešto što izgleda mrvicu bolje od DX10 ali koristi potpuno novi set instrukcija (napravljen za DX11 hardware) pa na kraju to vrtiš puno glađe. Kužiš? Realno je za očekivati da će Crysis 2 raditi bolje u DX11 modu nego Crysis 1 u DX10 na istoj kartici i sličnim postavkama. (kad ste se već toliko nakačili na Krizu)

Evo jedan fer review u više igara -> http://www.exbii.com/showthread.php?t=517964

Jasno mi je da je dobro uzeti u obzir performanse u svakoj igri, pa tako i u Crysis-u ali nikako jedna igra ne može biti pokazatelj mogućnosti neke kartice. Pogotovo kada znamo da Crysis općenito radi bolje na NV karticama...

Evo, mislim da mogu ovako zaključiti (ispravite me ako griješim):

1. Ako želiš za 1200kn snagu 5850 tada uzmi tu još jednu 5770

2. Ako želiš igrati samo Crysis, tada zadrži svoju GTX 285, ni ne treba ti jača onda jer ionako nećeš dobiti puno više, a davati 2500+ kn da bi igrao Crysis na Very High glatko nema smisla

3. Ako želiš dugoročno biti miran (po meni možda i najbolja opcija), uzmi 5850 i ostavi GTX-icu za Physx

Kasnije lako ubaciš još jednu 5850.

3D Designer
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.2.2010 17:13 (Minoza).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Svaki frame u krizi zlata znači, dok u drugim igrama baš i ne.

prosiri si malo kriterije jer je ovo je stvarno zabrinjavajuce

16 godina
protjeran
Catalyst 10.1

ostavljati gtx 285 da vrti fiziku nema smisla.. to moze odradit i neka 8600gt kartica..koju nabavim za 300kn.. ovako dobijem novu karticu i novu tehnologiju .... nebrine me crysis 2 uopce niti o tome razmisljam..ako se bude telilo lako samnjim detalje i gotovo.. ako me bas pukne lako prodam te 2 za jednu drugu.. ionako se trziste mjenja vrlo brzo..   crysis je jako limitiran i neoptimiziran... TOCKA. igra mi je ono.. tako tako..(prije su dojmovi bili puno veci kad nije bilo nis takvog na trzistu) po meni jedan mw2 izgleda prebolesno dobro... je da je sav skriptiran.. ali mozda danasnje konfe nisu ni spremne jos za neki jeb ai i fizicke bolesne proracune...kamo ce se kaj srusit i kako...i gigantski otvorene prostore...sa vjetrom pticicama i cvrccima...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Ostavi si tu nvidiu da radi svoje i TOCKA. HD5770 je jaka kartica stoga bi odradila svoje na današnjim i sutrašnjim gamingu, a CF ima svoje mane jer je i relativno zapostavljen (single-dual-triple-quad GPU) kao i DX11. Sad ako vidiš smisao života u Crysisu i nastavku sa DX11 tehnologijom trebati će ti više od tog CF

weather changes moods
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice