ATI vs NVIDIA zaključana tema

poruka: 30
|
čitano: 5.698
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
ATI vs NVIDIA

Zanima me što mislite koji je proizvođač bolji ATI ili NVIDIA...tko je bolji po cijeni, kvaliteti , driverima, hladnjacima,isplativosti....

Molim Komentirajte!!!

Intel Core2 Quad 2.4 GHz 2 GB RAM Nvidia GeForce 8500GT 512MB WD 200GB Logitech Cordless Desktop Wave Pioneer DVD-RW DVR-110D
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: ATI vs NVIDIA
Viziman kaže...

Zanima me što mislite koji je proizvođač bolji ATI ili NVIDIA...tko je bolji po cijeni, kvaliteti , driverima, hladnjacima,isplativosti....

Molim Komentirajte!!!

pa ovakva tema vec postoji ......

i po forumasima bug onlinea bolja je ATi
amd 3200+,3gb ram,320gb hdd,nvidia 7300gt
16 godina
neaktivan
ATI vs NVIDIA

Ovakvih tema stvarno ima vec previse..

Sto se mene tice bolja je NVIDIA.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ATI vs NVIDIA

hm....ja sam dao glas ATi ....nekako su mi malo pristupacnije...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
ATI vs NVIDIA

namjeravam kupiti karticu a dvoumim se NVIDIA ili ATi, NVIDIA vjerojatno....

Intel Core2 Quad 2.4 GHz 2 GB RAM Nvidia GeForce 8500GT 512MB WD 200GB Logitech Cordless Desktop Wave Pioneer DVD-RW DVR-110D
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

A inace je ovaj forum bas pravo mjesto za raspravu na tu temu jer vrvi vrhunskim hardverskim strucnjacima koji mogu potpuno objektivno sagledati sve aspekte i dati tocan i objektivan odgovor na to pitanje.

Jedino sto mozes dobiti je jos jedan flame war jer ce 90% tvrditi da je kartica koju koristi najbolja bez da ponudi zaista objektive razloge.

"Ja vrtim sa ATi48x0/2x0GTX Crysis sve na very high, 32x AA, 64XAF, u rezoluciji 3250x2670 i imam 176 FPS prosjecno" je otprilike najjaci argument/razlog koji mozes dobiti Osmijeh

Naravno, od dokaza na tu tvrdnju ne bi bilo ni d.

16 godina
neaktivan
Viziman kaže...

za sta ces koristit komp ak za igre onda bi ti preporucio ATi
17 godina
Mauro kaže...

A inace je ovaj forum bas pravo mjesto za raspravu na tu temu jer vrvi vrhunskim hardverskim strucnjacima koji mogu potpuno objektivno sagledati sve aspekte i dati tocan i objektivan odgovor na to pitanje.

Jedino sto mozes dobiti je jos jedan flame war jer ce 90% tvrditi da je kartica koju koristi najbolja bez da ponudi zaista objektive razloge.

"Ja vrtim sa ATi48x0/2x0GTX Crysis sve na very high, 32x AA, 64XAF, u rezoluciji 3250x2670 i imam 176 FPS prosjecno" je otprilike najjaci argument/razlog koji mozes dobiti Osmijeh

Naravno, od dokaza na tu tvrdnju ne bi bilo ni d.

Nažalost istina!
Konfa: Phenom II x3 720BE@3,4GHz 1,35V/HD4870 512MB +Scythe Musashi/ 2x2GB Kingmax 1066MHz /Corsair TX650W / WD 6400AAKS blue edition / Pioneer 215-DBK / Asrock 790gx/ Logitech x-530, Samsung T220(s-panel) LAPTOP - ACER 5630G ( t5800, hd3470,2GBram ,320GB hdd) MSN- drazen016@net.hr
16 godina

Koristim komp uglavnom za igranje i multimediju, posto ati ima losije drivere mislim da je nvidia bolja

16 godina
protjeran
ATI vs NVIDIA

ako zelite: omjer cijene-kvalitete = ati, najbolju graficku = nvidia

King of the South!

0 3 hvala 0
17 godina
neaktivan

@ivan-1995

kad budeš sam plaćao struju, bit će ti nvidia pristupačnija ;)

ili ne razmišljaš o tome uopće

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.4.2009 23:56 (dinamo82).
16 godina
protjeran
ATI vs NVIDIA

glas dajem ATi-u...ja imam HD4850

xXx

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ATI vs NVIDIA

ATi, nema problema

AMD PhenomII 720 2,8(OC3,4) , DFI LanParty DK790FX M2RS, 2X 2GB OCZ, Reaper 1066MHz, CrossFire Club3D Radeon 4870+Toxic 4850, Hiper 730W. Logitech Z-2300
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

cemu ova tema pa vec se zna da je ati

amd6000 3.1ghz,seagate 320gb,ati4850 512ddr3
17 godina
neaktivan
ATI vs NVIDIA

DAJTE!!! Prestanite otvarati iste teme!!! Fali moderatora pa još nije zaljučana...

http://www.keindl-sport.com/proizvod.asp?id=2094
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ivan_1995 kaže...
Viziman kaže...

za sta ces koristit komp ak za igre onda bi ti preporucio ATi
 A ne, ono - kupit će jako grafičku, a komp mu je za ured... Grafička kartica služi prvenstveno za igranje igara - utuvite si u glavu to napokon!
http://www.keindl-sport.com/proizvod.asp?id=2094
16 godina
neaktivan

Debilno pitanje, kao i tema........Ovakve ljude bi dozivotno banao, jer ovo mi je vise pokusaj da se pokrene svadja na forumu, a ne interesovanje za odgovor na postavljeno pitanje...

Intel q6600 mbo asus P35 8gb DDR2 ATI 3870 512mb 1TB WD Samsung 2232bw Logitech G15 Logitech G7 Logitech X530 5,1 Laptop, acer 5730zg
16 godina
neaktivan
ATI vs NVIDIA

Što se mene tiče ATI!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ATI vs NVIDIA

A što se mene tiče, NVIDIA.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
ATI vs NVIDIA

omg jeli treba biti 10 tema o ati i nvidija

King of the South!

0 0 hvala 0
16 godina
ATI vs NVIDIA

ja mislim da večina ovdje nije ni probala karticu osim one koju hvali. naravno svak hvali svoga konja Namigiva. 1.dobre su obje, 2.svaka ima svoje prednosti i nedostatke. jedino treba paziti pri kupnji da ne naletiš na skupo a da si mogao proči puno jeftinije. koristite stranice poput nabava.net tako da se distributere prisili na snižavanje cijena.

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.4.2009 18:01 (alien).

0 0 hvala 0
17 godina
ATI vs NVIDIA

Burn burn burn within the rain of fire, within rain of fire.

Uglavnom ovakve teme treba izbjegavati isto kao i Intel protiv AMD.

Dajem vam samo jedan savjet a to je da novi isprobaju i jedno i drugo, a oni koji su se odlučili da ne pametuju previše sa starim i izlizanim forama. Npr. ovi imaju bolje drivere, ove se grafičke manje griju, ove imaju veče performanse, a manju cijenu. To ljudi nije crno-bijelo nego sivo. Znači sve vam dodje na isti vrag. A nekima je jako teško pročitati testove grafičkih kada budu u BUG-u ili na google ih pronaći.

Sometime the best defense is to attack!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ATI vs NVIDIA

I opet kažem: imao sam dosta modela Nvidia kartica i poneku ATI. Iskustvo (skupa sa pričama prijatelja) me ipak vuče na Nvidiu čisto zbog sitnih 'glitcheva', drivera, podrške i sl. Ako cijena nije najvažnija za odabir definitivno Nvidia!

U biti prilično je jednostavno - Nvidia je kao Windowsi (razvikanost, skuplja i više 'user-friendly') a ATI kao Linux (veliki potencijal, no nedostatak finesa) pa sve ovisi o preferencijama i sklonostima Namigiva

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, EVGA GF-GTX260 Core 216 896MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

po meni je ati kralj ponude, a još sad kad izađe 4890x2 niko im neće moć ništa.

zado ati!!!!!!!!!!

q8200,radeon4870 1gb, 8gb kingmax 1066
16 godina
neaktivan
ATI vs NVIDIA

nVidia je glavnaaaaaaaaaaa isuseki šta vam je de ati je kršina ja sam imo ati-jevu grafu kad sam vidio kak radi odma sam ju šubeknio kroz prozor i ošo u vemil si kupit grafu od nVidie dajte ljudi nVidia je stroj a ne ati,ati je naj veča kršina koju sam vidio.Nedavno mi lega kupio ati-evu grafu 1gb 700 kn gta iv šteka ko sam vrag a kod mene na grafi nVidia 256 mb ide 15 puta bolje neg na njegovoj ati-evoj prema tome preporučujem nVidiu stroj je...

Intel Core 2 Duo 2.13ghz ram ddr2 4gb grafička 256 mb gddr 3 nVidia hdd wd 500gb matična gigabyte s series 2x lg dvd-rw light scribe monitor 19incha agm kučište sagitta powered by raidmax(400W)window
Moj PC  
0 3 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mato_Luks kaže...

nVidia je glavnaaaaaaaaaaa isuseki šta vam je de ati je kršina ja sam imo ati-jevu grafu kad sam vidio kak radi odma sam ju šubeknio kroz prozor i ošo u vemil si kupit grafu od nVidie dajte ljudi nVidia je stroj a ne ati,ati je naj veča kršina koju sam vidio.Nedavno mi lega kupio ati-evu grafu 1gb 700 kn gta iv šteka ko sam vrag a kod mene na grafi nVidia 256 mb ide 15 puta bolje neg na njegovoj ati-evoj prema tome preporučujem nVidiu stroj je...

prvo gta 4 je vrlo grafichki teška igra drugo optimizirana je za quad proceve trece probaj kupit za 700 kn nvidiu pa cemo vidjet kak pokrece 4 imam atijevu 3870 oc verzija dual ati athlon na 3,4 1mb cash po jezgri 4 gb rama i pokrecem bez nekog stekanja na mid gta pa nemoj govorit gluposti nvidia je bila na vrhuncu dok nije dosla seriaj 4 od atija  ljudi kupuju best buy ne nas izbor :)

zakleti amdowac! zeli propast svim megalomanskim kompanijama!
16 godina
ATI vs NVIDIA

Evo istine:

nVidia, drži najjacu grafu na za sad, GTX295
nVidijine grafe jednakog ranga s Atijevim su skuplje za 100+ kn

Ati Radeon, jeftinije grafe, sa nimalo slabijim performansama
-----
Najvidljiviji primjer je Ati Radeon HD4890 koje ima kupit već po 1350 kn, a GTX275 koja je slicna po performansama je preko 1600 kn

Za 1670 kn se HD4890 Black Edition 1Ghz koji je po performansama u nekim igrama jaca od GTX285

Tako da moj glas ide Ati Radeon-u, besmisleno je dalje govorit.

Trebalo bi lockat ovu temu!

I don't care...
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.7.2009 3:33 (markoal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
markoal kaže...

Evo istine:

...
...

...ALI: nVidia podržava PhysiX koji daje dodatni u žitak i fizici

nVidia je sada napravila 3D naočale

ATi-a kupuju samo zato jer je jeftiniji (ne kažem da je loš)

ATi je snizio cijenu 4890 da bi se više kupovala; nama to jest veliko sniženje, ali njima je to financijski minor damage

bi se moglo očekivat da će i neka nVidina grafa slična 4890 isto dobit sniženje jer je ATi eto domišljat

Tema se nebi trebala lockat zato jer si ti zadnji glas dao ATi-u pa da kada netko pogleda temu i vidi zadni post, privuče ga ATi. Uopće te ne želim vrijeđat, ali moram reć da su ti zadnje 2 rečenice jadne.

Moji ID-ovi u igrama su: alien2710, A.I.Alien
16 godina
neaktivan
ATI vs NVIDIA

Trenutno imam GeForce 7300 le ali ovaj mjesec prelazim na Ati i kupujem xfx HD 4890 xxx Smijeh

0 0 hvala 0
17 godina
ATI vs NVIDIA

Postoji tema s istom problematikom. Autor sam ja, javljam se jer sam popil za suseda koji je imal meni dosad nevidjenu svadbu. Stoga molim da se ova tema zakljuca i da ja po mogucnost ne dobijem zuti karton... :D pozdrav ljudovi i ziveli !!

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice