Zanima me što mislite koji je proizvođač bolji ATI ili NVIDIA...tko je bolji po cijeni, kvaliteti , driverima, hladnjacima,isplativosti....
Molim Komentirajte!!!
Zanima me što mislite koji je proizvođač bolji ATI ili NVIDIA...tko je bolji po cijeni, kvaliteti , driverima, hladnjacima,isplativosti....
Molim Komentirajte!!!
Molim Komentirajte!!!
Ovakvih tema stvarno ima vec previse..
Sto se mene tice bolja je NVIDIA.
hm....ja sam dao glas ATi ....nekako su mi malo pristupacnije...
namjeravam kupiti karticu a dvoumim se NVIDIA ili ATi, NVIDIA vjerojatno....
A inace je ovaj forum bas pravo mjesto za raspravu na tu temu jer vrvi vrhunskim hardverskim strucnjacima koji mogu potpuno objektivno sagledati sve aspekte i dati tocan i objektivan odgovor na to pitanje.
Jedino sto mozes dobiti je jos jedan flame war jer ce 90% tvrditi da je kartica koju koristi najbolja bez da ponudi zaista objektive razloge.
"Ja vrtim sa ATi48x0/2x0GTX Crysis sve na very high, 32x AA, 64XAF, u rezoluciji 3250x2670 i imam 176 FPS prosjecno" je otprilike najjaci argument/razlog koji mozes dobiti
Naravno, od dokaza na tu tvrdnju ne bi bilo ni d.
A inace je ovaj forum bas pravo mjesto za raspravu na tu temu jer vrvi vrhunskim hardverskim strucnjacima koji mogu potpuno objektivno sagledati sve aspekte i dati tocan i objektivan odgovor na to pitanje.
Jedino sto mozes dobiti je jos jedan flame war jer ce 90% tvrditi da je kartica koju koristi najbolja bez da ponudi zaista objektive razloge.
"Ja vrtim sa ATi48x0/2x0GTX Crysis sve na very high, 32x AA, 64XAF, u rezoluciji 3250x2670 i imam 176 FPS prosjecno" je otprilike najjaci argument/razlog koji mozes dobiti
Naravno, od dokaza na tu tvrdnju ne bi bilo ni d.
Koristim komp uglavnom za igranje i multimediju, posto ati ima losije drivere mislim da je nvidia bolja
ako zelite: omjer cijene-kvalitete = ati, najbolju graficku = nvidia
@ivan-1995
kad budeš sam plaćao struju, bit će ti nvidia pristupačnija ;)
ili ne razmišljaš o tome uopće
glas dajem ATi-u...ja imam HD4850
ATi, nema problema
cemu ova tema pa vec se zna da je ati
DAJTE!!! Prestanite otvarati iste teme!!! Fali moderatora pa još nije zaljučana...
Debilno pitanje, kao i tema........Ovakve ljude bi dozivotno banao, jer ovo mi je vise pokusaj da se pokrene svadja na forumu, a ne interesovanje za odgovor na postavljeno pitanje...
Što se mene tiče ATI!
A što se mene tiče, NVIDIA.
omg jeli treba biti 10 tema o ati i nvidija
ja mislim da večina ovdje nije ni probala karticu osim one koju hvali. naravno svak hvali svoga konja . 1.dobre su obje, 2.svaka ima svoje prednosti i nedostatke. jedino treba paziti pri kupnji da ne naletiš na skupo a da si mogao proči puno jeftinije. koristite stranice poput nabava.net tako da se distributere prisili na snižavanje cijena.
Burn burn burn within the rain of fire, within rain of fire.
Uglavnom ovakve teme treba izbjegavati isto kao i Intel protiv AMD.
Dajem vam samo jedan savjet a to je da novi isprobaju i jedno i drugo, a oni koji su se odlučili da ne pametuju previše sa starim i izlizanim forama. Npr. ovi imaju bolje drivere, ove se grafičke manje griju, ove imaju veče performanse, a manju cijenu. To ljudi nije crno-bijelo nego sivo. Znači sve vam dodje na isti vrag. A nekima je jako teško pročitati testove grafičkih kada budu u BUG-u ili na google ih pronaći.
I opet kažem: imao sam dosta modela Nvidia kartica i poneku ATI. Iskustvo (skupa sa pričama prijatelja) me ipak vuče na Nvidiu čisto zbog sitnih 'glitcheva', drivera, podrške i sl. Ako cijena nije najvažnija za odabir definitivno Nvidia!
U biti prilično je jednostavno - Nvidia je kao Windowsi (razvikanost, skuplja i više 'user-friendly') a ATI kao Linux (veliki potencijal, no nedostatak finesa) pa sve ovisi o preferencijama i sklonostima
po meni je ati kralj ponude, a još sad kad izađe 4890x2 niko im neće moć ništa.
zado ati!!!!!!!!!!
nVidia je glavnaaaaaaaaaaa isuseki šta vam je de ati je kršina ja sam imo ati-jevu grafu kad sam vidio kak radi odma sam ju šubeknio kroz prozor i ošo u vemil si kupit grafu od nVidie dajte ljudi nVidia je stroj a ne ati,ati je naj veča kršina koju sam vidio.Nedavno mi lega kupio ati-evu grafu 1gb 700 kn gta iv šteka ko sam vrag a kod mene na grafi nVidia 256 mb ide 15 puta bolje neg na njegovoj ati-evoj prema tome preporučujem nVidiu stroj je...
nVidia je glavnaaaaaaaaaaa isuseki šta vam je de ati je kršina ja sam imo ati-jevu grafu kad sam vidio kak radi odma sam ju šubeknio kroz prozor i ošo u vemil si kupit grafu od nVidie dajte ljudi nVidia je stroj a ne ati,ati je naj veča kršina koju sam vidio.Nedavno mi lega kupio ati-evu grafu 1gb 700 kn gta iv šteka ko sam vrag a kod mene na grafi nVidia 256 mb ide 15 puta bolje neg na njegovoj ati-evoj prema tome preporučujem nVidiu stroj je...
prvo gta 4 je vrlo grafichki teška igra drugo optimizirana je za quad proceve trece probaj kupit za 700 kn nvidiu pa cemo vidjet kak pokrece 4 imam atijevu 3870 oc verzija dual ati athlon na 3,4 1mb cash po jezgri 4 gb rama i pokrecem bez nekog stekanja na mid gta pa nemoj govorit gluposti nvidia je bila na vrhuncu dok nije dosla seriaj 4 od atija ljudi kupuju best buy ne nas izbor :)
Evo istine:
nVidia, drži najjacu grafu na za sad, GTX295
nVidijine grafe jednakog ranga s Atijevim su skuplje za 100+ kn
Ati Radeon, jeftinije grafe, sa nimalo slabijim performansama
-----
Najvidljiviji primjer je Ati Radeon HD4890 koje ima kupit već po 1350 kn, a GTX275 koja je slicna po performansama je preko 1600 kn
Za 1670 kn se HD4890 Black Edition 1Ghz koji je po performansama u nekim igrama jaca od GTX285
Tako da moj glas ide Ati Radeon-u, besmisleno je dalje govorit.
Trebalo bi lockat ovu temu!
Evo istine:
...ALI: nVidia podržava PhysiX koji daje dodatni u žitak i fizici
nVidia je sada napravila 3D naočale
ATi-a kupuju samo zato jer je jeftiniji (ne kažem da je loš)
ATi je snizio cijenu 4890 da bi se više kupovala; nama to jest veliko sniženje, ali njima je to financijski minor damage
bi se moglo očekivat da će i neka nVidina grafa slična 4890 isto dobit sniženje jer je ATi eto domišljat
Tema se nebi trebala lockat zato jer si ti zadnji glas dao ATi-u pa da kada netko pogleda temu i vidi zadni post, privuče ga ATi. Uopće te ne želim vrijeđat, ali moram reć da su ti zadnje 2 rečenice jadne.
Trenutno imam GeForce 7300 le ali ovaj mjesec prelazim na Ati i kupujem xfx HD 4890 xxx
Postoji tema s istom problematikom. Autor sam ja, javljam se jer sam popil za suseda koji je imal meni dosad nevidjenu svadbu. Stoga molim da se ova tema zakljuca i da ja po mogucnost ne dobijem zuti karton... :D pozdrav ljudovi i ziveli !!