ATI 4670 & artifacts

poruka: 8
|
čitano: 1.378
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
ATI 4670 & artifacts

Pomoć mudrih ljudi molim.

Ploča je ASUS P5VDC-X, koja ima PCIexpress s oznakom x16 (x4) i za kojeg su mi rekli da će bez problema raditi sa bilo kojom PCIe 2.0 VGA

Sada sam u problemima. Gainward HD4670 je u mašini, ali me u većini 3D aplikacija proganjaju artifacti.

Fascinantno je da velikih problema imam u assasins creed, MTW2 i WiC, ali zato Empires TW radi kao podmazan. Pokušao sam s raznim driverima, catalystom - nije pomoglo

Probao bih izbjeći kupovini nove MBO, pa ako itko ima kakvu ideju, bio bih zahvalan.

jako, jako, jako... :-)

0 0 hvala 0
16 godina
RE: ATI 4670 & artifacts

Evo šta je jedan lik napisa za istu mbo:

I have this MotherBoard and was happy with it until I tried to upgrade my GPU to a 8800gt 512 Nvidia. It is a PCI-E 2.0 card and will play on lower verions of the PCI-E. But this motherboard will not allow any PCI-E 2.0 cards to work at ALL

Da li ta mbo ima pci-e 1.0 ili 1.1 jer neke ploje imaju problem sa 2.0 grafama.Pci-e 1.1 je kompatibilan sa 2.0,a 1.0 mislim da nije.

doktor za grafe i ludosti
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.3.2009 20:38 (dery).
16 godina
neaktivan
ATI 4670 & artifacts

Ovo sto je gore napisano nije istina, znam ljude da im na 1.0 PCI-E ploči normalno rade PCI-E 2.0 kartice. Kod sebe također imam HD4670, nema artifacta ni u jednoj igri.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Istina je za one koji imaju problem,jer problemi s kompatibilnošću postoje ali nisu osobito česti.Možda njemu i nije u tome problem,nego grafa zaštekaje,jer da nije kompatibilno nebi mu valjda uopće radila,kao šta neče liku kojeg sam naveo.Mogu bit i bug-ovi jer je amd svojevremeno izdao za svoje grafe bug fix koji je bio potreban u nekim igrama.Ako je pod garancijom probaj zamjenu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.3.2009 13:30 (dery).
16 godina
neaktivan

ah, te artifacte bih najviš očekivao na zahtjevnim, aktivnim djelovima, ali oni su najizraženiji na campain mapi MTW2 (neznam koliko je ko upoznat, to je podosta statični dio igre, turn base dio). U real time dijelu (bitke), artifakti su puuno manje izraženi, skoro pa da ih i nema...

e sad...prčkanjem po catalystu - uspio sam dobiti da stvar radi dobro, dapače odlično. Mislio sam da znam što sam napravio da je napokon proradilo, pa sam se samouvjereno dao u još prčkanja po postavkama i onda naravno - opet pokvario...odonda nikako dobiti opet dobru sličku...artifacts are my nightmare

googlao sam do polubesvjesti ali nisam uspio pronaći informaciju dali je moj PCIe 1.0 ili 1.1

17 godina
ATI 4670 & artifacts

Ovako, kartica ti podržava x16 grafičke!

Odi na ovu stranicu, odaberi svoju matičnu - (Product - Motherboard; Select Series - Socket775; Select Models - P5VDC-X) i skini zadnji BIOS i Flash-aj ga. piše da ispravlja nešto vezano za grafiku pa možda i tebi pomogne...

http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us

Skini odmah i nove drivere za chipset pa ih instaliraj..

pare nisu problem,...para nema ako možeš ostati miran dok je svuda oko tebe panika, vjerovatno si krivo razumio situaciju
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.3.2009 23:28 (doktor1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Znači u catalystu je problem,postavi ga da grafa sama odredi postavke.

16 godina
neaktivan

ide odiseja dalje...

1. zadnji BIOS ispravlja kad se sistem ne može podići s PCIe graf.kart. a ja nemam tih problema. Nisam još flash-o BIOS, imam previše respecta prema tome pa ostavljam to za sami kraj.

2. driveri za chipset su stariji na support site-u nego što su moji instalirani (kod njih 1.13 kod mene 1.21) - vrlo čudno... možda da probam downgrade?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice