AMD Vega

poruka: 3.223
|
čitano: 534.349
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Re: AMD Vega
picajzla0707 kaže...
chaselol kaže...

Kad god kupis komad hardvera on je sutradan vec stara prica

mo'š ti opravdavat to kako hoćeš i to s grafama je poznata priča, no ovdje se puno toga poklopilo negativnog za amd

em to nije grafa za budući period, jer je jedva dostigla staru konkurenciju koja je već godinu dana na tržištu

em je nova serija iz konkurentske tvrtke iza ugla

da je vega izašla koji mjesec nakon pascala, e to bi bio posao jer bi bar godinu dana imali prednost

ili barem da je vega ono što se očekivalo pa da volta jedva stiže nju, ovako... meh

svatko zna da će mu grafa za godinu dana postati pomalo zastarjela, jer za godinu stiže next gen koji će biti bolji ili ako je rebranding - barem jeftiniji

no ovdje je nažalost riječ o par mjeseci, a još uz to vega nije niti blizu onoga što se očekivalo pa će vrlo vjerojatno debelo zaostajati za voltom jer već, kako izgleda, zaostaje i za ostarjelim pascalom

itomic009

pa nevidija je već izbacila prve serije volte, doduše one najveće

no jasno je da je arhitektura gotova i da manji čipovi slijede relativno brzo

Jesu :)

"Thank you for ordering from .

Your order has been submitted and is currently being processed. You will receive another email with the details of your order within 48 hours.
"

Za 50 eura manje imaš performanse veće od 1080. Nije to loše. A i pitanje je kako će ići s Voltom, 100% je sigurno da NEĆE izbaciti V100 kao konzumersku karticu. :) 

Nope.
14 godina

Pa tamo negdje za malo manje od godinu dana bi mogla izać GTX 2060 ili pandan kako se god zvao, pa sad kome se čeka neka čeka. Nije baš par mjeseci. Inače, s obzirom da je GTX 1070 oko 30-ak% u prosjeku brža od RX 580, nije čudo da je Vega 56 brža od GTX 1070 s obzirom na specifikacije Vege 56 koje su oko 50%+ iznad RX 580 kartica po sirovom hardware-u.

17 godina
AMD Vega

Brijem da nece skakat metricki za.1k u nazivu 

prije 11xx series ali bumo vidjeli

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
itomic009 kaže...

Pa tamo negdje za malo manje od godinu dana bi mogla izać GTX 2060 ili pandan kako se god zvao, pa sad kome se čeka neka čeka. Nije baš par mjeseci. Inače, s obzirom da je GTX 1070 oko 30-ak% u prosjeku brža od RX 580, nije čudo da je Vega 56 brža od GTX 1070 s obzirom na specifikacije Vege 56 koje su oko 50%+ iznad RX 580 kartica po sirovom hardware-u.

zašto misliš da će im trebati godinu dana? pa nisu tek krenuli s voltom, to je već gotovo arhitektura i mogu krenuti u proizvodnju vrlo brzo ako zatreba

ovisi to najviše o vegi i koliko će amd s njom tržišno pritisnuti nevidiju, jer ako bude 56-ica toliko brža od 1070, nevidija će se požuriti s odgovarajućom voltom i sigurno neće čekati godinu dana

s druge strane, ako vega baš i ne bude nešto jača od pascala, onda se niti nevidija neće žuriti

13 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...

ova 56-ica izgleda jako zanimljivo, ako su leakovi točni - no za koji mjesec ćemo vrlo vjerojatno dobiti još jeftiniju i bolju grafu

ako gledaš da je 1060 jača od 980, onda bi 2060 mogla biti jača od 1070 i također od vege 56, s manjom cijenom, a potrošnju da ne spominjem

mudar čovjek će pričekati još tih par mjeseci kad je već ovoliko čekao, fanboy će kupiti vegu po izlasku i nakon par mjeseci se osjećati posrano

Znam da si ti pisao o tome prije (a neda mi se sad to tražiti ) pa jel možeš napisati kako je išao rast performansi kod prijašnjih generacija nvidie? Jer ako 2060(ako se bude tako zvala) bude kao sadašnja 1070 uz toliko manju cijenu u tako relativno brzom roku onda stvarno svaka im čast. 

Ja i dalje mislim da će kupnja jedne veze 56 biti dobra kupnnja pogotovo za one koji misle kupiti ili već imaju freesync monitor.

12 godina
war3_tft kaže...

Znam da si ti pisao o tome prije (a neda mi se sad to tražiti ) pa jel možeš napisati kako je išao rast performansi kod prijašnjih generacija nvidie? Jer ako 2060(ako se bude tako zvala) bude kao sadašnja 1070 uz toliko manju cijenu u tako relativno brzom roku onda stvarno svaka im čast. 

Ja i dalje mislim da će kupnja jedne veze 56 biti dobra kupnnja pogotovo za one koji misle kupiti ili već imaju freesync monitor.

ne sjećam se niti ja više točno, pa bi morao opet kopati 

1060 možda i nije jača od 980, nego su tu negdje kako kaže kolega itomic009 no kako god okreneš to je skok od dvije klase u jednoj generaciji što se ranije nije događalo često

teško je očekivati da 2060 bude jednaka 1080 ili jača, ali neka bude u rangu 1070 i već je vega u problemima - tu negdje po snazi, a 100usd manja cijena i uz dvostruko manju potrošnju (otprilike)

osim ako 56-ica doista ne bude 20% jača od 1070 kako kažu leakovi, a za to treba ipak pričekati normalne recenzije

i ništa ja ne govorim sigurno, to su sve pretpostavke iz moje guzice naravno

no malo mi logike ima itomic009-ova priča kako će volta izaći tek za godinu dana, kad već sad imaju gotovu arhitekturu 

15 godina
AMD Vega

Po vašemu se ništa nebi smjelo nikada uzet. Čekaj vegu,pa još malo i čekaj voltu,tu je,brzo će,pa cekaj zen+ šta ćeš sad uzimat ryzena,pa nakon toga čekaj novi Intel,pa opet novu vegu,pa opet nvidija nešto novo kemija,samo čekaj čekaj čekaj. 

Po svemu sudeći,vega neće biti toliko losa,samo naravno ne ovi referentni bloweri. Tko ima i tko planira uzet freesync monitor (kao ja,još uz to 1440p) vega će bit odličan izbor. Nisam fanboy al nisam ni lud da dam vise love za gsync monitor (200€ skuplji) i još je grafa nešto skuplja od vege. Ili hoćete reći da čekam neku vegu+??

Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
picajzla0707 kaže...

i ništa ja ne govorim sigurno, to su sve pretpostavke iz moje guzice naravno

no malo mi logike ima itomic009-ova priča kako će volta izaći tek za godinu dana, kad već sad imaju gotovu arhitekturu 

Ne znam ni ja nit imam neki pouzdan info ali obično izađe top model pa onda za par mjeseci ostala gama proizvoda. Ne za godinu dana ali za jedno 9 ili 10 mjeseci bih rekao da će izači mainstream Volta s obzirom kakva im je bila praksa do sada.

12 godina
izvone kaže...

Po vašemu se ništa nebi smjelo nikada uzet. Čekaj vegu,pa još malo i čekaj voltu,tu je,brzo će,pa cekaj zen+ šta ćeš sad uzimat ryzena,pa nakon toga čekaj novi Intel,pa opet novu vegu,pa opet nvidija nešto novo kemija,samo čekaj čekaj čekaj. 

Po svemu sudeći,vega neće biti toliko losa,samo naravno ne ovi referentni bloweri. Tko ima i tko planira uzet freesync monitor (kao ja,još uz to 1440p) vega će bit odličan izbor. Nisam fanboy al nisam ni lud da dam vise love za gsync monitor (200€ skuplji) i još je grafa nešto skuplja od vege. Ili hoćete reći da čekam neku vegu+??

tako i ja, prodao svoju 270x, i sad jedno 2mj bez grafe, mogu uzeti 1070 odma, al mislim da cu se strpiti do vege. je da ne mogu nista igrati, al sta je tu je, jos imam freesync 4k monitor. cak mozda uzmem i puhalicu i odma ju na vodu stavim.

16 godina
odjavljen
izvone kaže...

To je stara fora. Sjecam se vremena Fury Maxx, savage 2000, riva tnt, voodoo, matrox g400...

E onda je uvijek bilo kao neko cekanje, a tko ceka, taj se obicno naceka ne docekavsi nista

Kako se neki 'obicaji' nikada ne mjenjaju...

17 godina
AMD Vega

Da ali tad je bilo rijetko refresheva kao zadnjih 10ak godina ...svaki  novi chipset je bio iz temelja gradjen i bilo je zanimljivije jer nisu bili samo dva tabora kao sada...

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.8.2017 13:42 (4mal).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
AMD Vega

S3 Trio + Voodoo ili pak revolucija tipa Riva TNT.. koja vremena su to bila ej skoro mi suza krene.

EDIT: Nije ni Matrox bio bog zna što, ali je imao mogućnost spajanja puno monitora u to doba pa ajde :)

It is always darkest just before the dawn.
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.8.2017 13:40 (mrsmith).
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
mrsmith kaže...

S3 Trio + Voodoo ili pak revolucija tipa Riva TNT.. koja vremena su to bila ej skoro mi suza krene.

EDIT: Nije ni Matrox bio bog zna što, ali je imao mogućnost spajanja puno monitora u to doba pa ajde :)

I bio je kvalitetom prikaza puno ispred ove dvije. Manje više je bio za profiće.

Eh ta vremena kad je Nvidija bila alternativa :-)

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.8.2017 13:42 (DarthMarkus).
17 godina
AMD Vega

Jep i voodoo banshee prva 2d/3d kartica ah memoriess smrc...

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
AMD Vega

Jeste vi skuzili onaj link kolege war3_tft o navodnom benchu Vega 56 sa Tweaktowna.

Meni se cini, da ako je to istinit info, tada su oni svi prijasnji rezultati modela Rx64 malo sumnjivi. Moglo bi biti svasta jos. Hmm, sto vi mislite?

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Ne bi bilo lose da amd opet iz zasjede iznenadi protivnika, sto bolja konkurentnost to bolje za nas... jos da ovi mineri odajebu u troskoku da se cijene malo smire, uf
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
AMD Vega

Daj Bože.. ali sumnjam da će biti nešto drastično

It is always darkest just before the dawn.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
AMD Vega
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Baš sam na to mislio, nekako se poklapa s rezultatima one 64Rx iz ranih objava.

Jos malo pa ce se sve znati, samo nek mineri ne pokupe sve za sebe.

coffe,coffe,coffe.....
15 godina
protjeran
Tonči kaže...

To naravno nije istina jer 1070-ka mora biti neka kljasta/retardirana da ima 84fps prosjek u doom-u...

16 godina
odjavljen

Ovisi gdje... bitna je scena.

Nope.
15 godina
protjeran
Tonči kaže...

Mozda teoretski i postoji takva scena... mozda..

12 godina
neaktivan

S obzirom da se radi o 1440 rezi i vjerojatno FE 1070, zvuči moguće. Da ih bar AMD razbije, možda magično otključaju napon ili biose.

12 godina
AMD Vega

Dragi gameri, maloprije sam procitao da bi Vega64 trebala biti brutalno jaka u ETH miningu.

Ako je ovo istina, popi***t cu, dosta vise losih vijesti. Grrrrrr

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
metallic kaže...

Dragi gameri, maloprije sam procitao da bi Vega64 trebala biti brutalno jaka u ETH miningu.

Ako je ovo istina, popi***t cu, dosta vise losih vijesti. Grrrrrr

https://www.overclock3d.net/news/gpu_displays/retail_staff_reports_high_levels_of_mining_performance_on_amd_s_rx_vega/1

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina
odjavljen
AMD Vega

Ma drago mi je zbog AMD-a, ipak će izgleda prodati sve i jednu karticu.

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina

Ipak ne treba im daljnji gubitak gaming udjela.

coffe,coffe,coffe.....
13 godina
Tonči kaže...

ansha kaže...
Tonči kaže...

Mozda teoretski i postoji takva scena... mozda..

Ima takvih scena, nije da nema, ali doslovce - scena. Znači jedna statična pozicija gdje fps padne drastično iz ovog ili onog razloga. Pa se zlonamjrni benčmajster tamo pozicionira minutu - dvije, i eto veselja

NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše.
16 godina
odjavljen

Ako ima i padne za 1070, past će i za Vegu 56. :)

Nope.
13 godina
neaktivan
metallic kaže...

Ipak ne treba im daljnji gubitak gaming udjela.

Nekad si mogao naci 1070 za 350 ojra sad mozes da sanjas o tome.....

Strasno, nek samo nastancaju kartica nek se prodaje i napreduju a kad rang 1070 bude 150-170 baksa ko 1050ti mozda se i kupi koja kartica jer rudarednje ethereuma nece padati zbog svoje prirode...

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice