AMD Vega

poruka: 3.223
|
čitano: 534.461
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
AMD Vega

Ja ne znam sto se ljudi iznenadjuju snagom Vega kartice, vec je receno izlazi sa 4096 cora to ti je 2x470, posto su 2x480 jace od 1080 ovo ce biti ili tu ili malo slabije, uz jaci clock/drivere optimizaciju bice u tom rangu.
Eto bar neke konkurencije na trzistu, sad samo moli boga da je mineri ne pokupuju pa ce se narod i naigrati ovo ljeto 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
AMD Vega

U prosjeku, ova od 500 eura, brža oko 10% od 1080 na dosad testiranome s jednim od primjeraka. 20% u Doomu.

Nope.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
AMD Vega

Zato što su govorili da ce parirat 1080ti, pa onda nešto između 1080 i 1080ti, sad na kraju parira 1080.... Do zime ce bit konkurent 1070

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
AMD Vega

A cijene jasno govore čemu pariraju. Očekujem da pariraju točno kako se matematički da izračunati. Kako je gore rečeno. 2x 570 pa dodaš takt koji je viška. Najbrža otprilike 2x580 i nešto sitno.

Nope.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: AMD Vega
D3lBoy kaže...

Zato što su govorili da ce parirat 1080ti, pa onda nešto između 1080 i 1080ti, sad na kraju parira 1080.... Do zime ce bit konkurent 1070

Ovaj dio nisam vidio nigdje, moze info?

11 godina
neaktivan
chaselol kaže...
D3lBoy kaže...

Ovaj dio nisam vidio nigdje, moze info?

https://www.techpowerup.com/232740/amd-radeon-vega-in-the-league-of-gtx-1080-ti-and-titan-xp

https://www.pcauthority.com.au/News/459735,amds-vega-gpu-will-be-aimed-squarely-nvidias-gtx-1080-ti.aspx

I jos puno puta...

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.7.2017 17:06 (D3lBoy).
9 godina
protjeran
Tonči kaže...

A cijene jasno govore čemu pariraju. Očekujem da pariraju točno kako se matematički da izračunati. Kako je gore rečeno. 2x 570 pa dodaš takt koji je viška. Najbrža otprilike 2x580 i nešto sitno.

Pusti se te matematike 

13 godina
neaktivan

Vega performance compared to the Geforce GTX 1080 Ti and the Titan Xp looks really nice

Realno vega je 500eur ovo je 800eur :D

ofkors da performance looks really nice, kad gledas cijenu jer i realno 1070 nudi najvise bang for z buck a ovo bi trebalo biti iznad 

11 godina
neaktivan
AMD Vega

Ne brinite, sve će biti u redu.

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
AMD Vega

chaselol

sam se ti tjesi...dok pce ili neko od nasih ne napravi test to su samo brojke na papiru a ne performance in real time 

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.7.2017 17:24 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Nemam se ja sta tjesiti ne interesuje me proizvod, ionako ne gejmam iznad 1080p a 4k mi se ne isplati radi desetak sati mjesecno 

14nm je tehnologija kod polarisa i vega kartica, jedini novitet u odnosu na Polaris-a je next gen compute units, bench vec imas evo stavicu ih opet

17 godina
AMD Vega

da ali to je 1080 ne Ti...

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Onda treba rec price to performance, a ne da im je 1080ti competitor (ili titan x lol).

BTW. Evo jedno jednostavno proročanstvo, u buducim AMD based benchevima ce te viđati uglavnom DOOM i novi Wolfenstein. Vidim da ce im AMD bit sponzor i da radi na Vulkanu, ali je to po meni jako mucki, jer su obje igre rađene na istom idtech 6 engineu i rade potpuno isto.

Da super što imamo novu Vulkan igru, ali to što su druge teksture i mape naspram Dooma nije ništa impresivno. Isto vrijedi i za nadolazeci Quake, tako da ce zbog Vulkana raditi podjednako ili bolje od Nvidia ekvivalenta (koji god to bio) i to ce se koristiti kao neki dokaz kako se AMD super razvija, a u stvarnosti je to Doom 1.0.0.0.5...

*Tinfoil hats off*

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.7.2017 17:56 (D3lBoy).
11 godina
neaktivan
AMD Vega

Ako se pišu igre za AMD ne valja, ako se pišu za Nvidiu valja, znači oba proizvoda su dobra samo ih treba iskoristiti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Ne, to nije nitko rekao. Ja sam oduvijek bio protiv GameWorksa, ali Nvidia barem radi sve na razlicitim engineima. Od Witchera do Mirror's Edgea.

AMD je izabrao Wolfenstein jer je copy/paste dooma po engineu.

13 godina
neaktivan
D3lBoy kaže...

BTW. Evo jedno jednostavno proročanstvo, u buducim AMD based benchevima ce te viđati uglavnom DOOM i novi Wolfenstein. Vidim da ce im AMD bit sponzor i da radi na Vulkanu, ali je to po meni jako mucki, jer su obje igre rađene na istom idtech 6 engineu i rade potpuno isto.

Vidi se da si mladji da nisi igrao stare Wolfenstein naslove, inace ne bi tako pricao 

Budimo realni, ako se ista treba benchati to su brze FPS igre a ne tamo witcher/fallout/elder scrollsi/strategije koje ljudi kasnije uljepsaju 10 puta da izgledaju bolje nego sto ih naprave.

P.S. nemam nista protiv tih naslova, meni vise znaci kad vidim Quake Champions bench, CSGO i ostale FPS igre, pored trkacih naslova nego ove RPG, gdje stanes pored puta i divis se pejzazu, ok super but I wanna hit stuff, imam prirodu vani da gledam, necu da zivim u virtualnom svijetu da se gubim tamo 

Briga me jel vulkan, dx11, opengl, sta se desilo, kad se Quake benchao i ostale FPS igre su bile prve tu, danas su valjda se vremena promjenila i nikoga vise ne interesuju takve igre tipa Quake/Unreal/FarCry, to je uvijek bilo mjerilo i neki standard, sad kad vidim da izbace bench Civilizacije/Ashes of lolsingularity (Bolje Starcraft 2 da benchaju, ovo govno od dx12 se i ne igra) iako je odlican bench ali koga briga realno, daj  mi bencheve kad igra oznoji grafu, kad gledas svaki fps da ispumpas a da to sve bude brzo i fluidno 

11 godina
neaktivan

Po cem se vidi da sam mlađi? Što mislim da nema smisla benchati 2 igre apsolutno istih enginea? Naravno da se treba benchat sve od A-Z, a ne birani brzi FPSi. Po toj logici treba benchat samo Overwatch i CS...

I da, igrao sam Wolfenstein 3D, ali ne kuzim kontekst u ovoj prici. Nije bitna igra vec engine, kako bi bilo da Nvidia bencha samo Project Cars i Batman?

13 godina
neaktivan
D3lBoy kaže...

Po cem se vidi da sam mlađi? Što mislim da nema smisla benchati 2 igre apsolutno istih enginea? Naravno da se treba benchat sve od A-Z, a ne birani brzi FPSi. Po toj logici treba benchat samo Overwatch i CS...

I da, igrao sam Wolfenstein 3D, ali ne kuzim kontekst u ovoj prici. Nije bitna igra vec engine, kako bi bilo da Nvidia bencha samo Project Cars i Batman?

Kako nije?

Trebas benchati ono sto se igra danas najvise, znaci kreni od Esports naslova obavzno, jer to 99% i nas ovdje igra a povremeno neki "ozbiljniji" naslov.
Neke igre su manje vise kultni status dostigle u drustvu i PC kulturi, pocevsi od Doom-a, Quake, BF, Wolfenstein, Call of Duty itd itd

Pogledaj Serious Sam, da ima ista novo ljudi bi ga benchali rado, dobar engine, veoma igrivo, kud ces bolje?

Ubaci novije naslove, ubaci Mafiu 3, Ghost Recon, Resident Evil 7, Prey, Playerunknown Battlegrounds, Mass Effect Andromeda, For Honor.......imas naslova koliko hoces, sta me briga za naslove iz prosle godine, ili jos starije?
Stavio sam Mafiu 3 iskljucivo jer je nenormalno zahtjevna (losa optimizacija), mozes dodati i Evil Within koja izgleda fenomenalno i 1080ti je ne moze drzati u 60fps na 4k high

Mislim, pogledaj sta se gejma i streama na twitchu vecinom, pogledaj steam statistiku, onda ces shvatiti da nikoga ne zanima razni Batmani ili sta ti ja znam vec 

11 godina
neaktivan
AMD Vega

Dobro zašto onda AMD nikada ne prikaže te igre? Prikazuju AoC tko to igra? Nitko, ali zato imaju dobar score tamo.

Nvidia kada je predstavljala GTX 1080 prikazali su hrpu igara, pa cak i Doom. Neces vidit AMD kako bencha u svojim videima Witcher, GTA V... Samo AoC, Hitman, Doom/nadolazeci Wolfenstein.

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Tonči kaže...

U prosjeku, ova od 500 eura, brža oko 10% od 1080 na dosad testiranome s jednim od primjeraka. 20% u Doomu.

Lol, nema sanse...

13 godina
chaselol kaže...

Ja ne znam sto se ljudi iznenadjuju snagom Vega kartice, vec je receno izlazi sa 4096 cora to ti je 2x470, posto su 2x480 jace od 1080 ovo ce biti ili tu ili malo slabije, uz jaci clock/drivere optimizaciju bice u tom rangu.
Eto bar neke konkurencije na trzistu, sad samo moli boga da je mineri ne pokupuju pa ce se narod i naigrati ovo ljeto 

U kojem filmu su 2 x 480 brze od 1080 ?

Kakve su vam to usporedbe ?

Ne kuzim, to kao sa savrsenim skaliranjem? Sto kad Volta dodje onda cemo vagati koliko je ona Vegi?

Single chip vs single chip molim....

13 godina
neaktivan
DarthMarkus kaže...
chaselol kaže...

Ne kuzim, to kao sa savrsenim skaliranjem? Sto kad Volta dodje onda cemo vagati koliko je ona Vegi?

Matematicko racunanje genijalac, ako imas dvije kartice sa po 2.3k cora i one u benchevima dobijaju jednu karticu, koliko onda mozes ocekivati od jedne kartice/jednog cipa sa 4k cora?

Jel treba sta nacrtati, mozda neka shema u paintu 

8 godina
protjeran
AMD Vega

Ako kupiš vegu moraš još zatrazit od HEP-a ugradnju dodatne trafostanice sa AMD kuponom koji dobiješ uz grafičku.

0 6 hvala 0
13 godina
protjeran
Zuperjuicy kaže...

Ako kupiš vegu moraš još zatrazit od HEP-a ugradnju dodatne trafostanice sa AMD kuponom koji dobiješ uz grafičku.

za razliku od nvidije oni barem navode stvaran tdp...ono ljudi se iscuđavaju tim brojkama a gtx 970 uredno prek 200w, gtx1080 prek 350/980ti takoder, gtx1080ti i 400w.. a ono specifikacije nemaju veze s vezom...

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put pon 31.7.2017 20:51 (Stjepanj).
15 godina
protjeran
Zuperjuicy kaže...

Ako kupis Vegu mozes jedino zatrazit psihijatrijsko vijestacenje..

15 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
Zuperjuicy kaže...

za razliku od nvidije oni barem navode stvaran tdp...ono ljudi se iscuđavaju tim brojkama a gtx 970 uredno prek 200w, gtx1080 prek 350/980ti takoder, gtx1080ti i 400w.. a ono specifikacije nemaju veze s vezom...

Nije ti dobro stjepko, aj vrati se na njuskalo vidi jel se netko upecao...

8 godina
protjeran
ansha kaže...
Stjepanj kaže...
Zuperjuicy kaže...

Nije ti dobro stjepko, aj vrati se na njuskalo vidi jel se netko upecao...

Pa kome će to prodat za 3900kn kaj ti je.

17 godina
odjavljen
AMD Vega

Ma...u gmingu je punih 100W razlike između ječe 1080 ti i najjače Vege a između nje i 1080 čak 200 W. Po meni to sve skupa ide do apsurda.

https://www.pcper.com/image/view/84107?return=node%2F68126

Mislim tko sam ja da sudim, kupujete ljudi 

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.7.2017 21:08 (XXX).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Zuperjuicy kaže...

Odi trolaj dalje mulčino, ovo je IT forum.

Čekaj prave testove pa onda seruc..j, ako imaš potrebu, inače ne moraš ništa pisati ako nemaš što pametnije prezentirati...

Krajem ljeta/jesen uzimam novu grafu, ako moram platiti 400€ za 580 ili 1060, naravno da ću uzeti Vegu 56.

Kakav je to gaming stroj bez propisnog napajanja; moje ima šuta i ne brinem se!

p.s. ako poludim, uzet ću PS4, pa kasnije ubacit rx570 4gb u najgorem slučaju.

coffe,coffe,coffe.....
13 godina
chaselol kaže...
DarthMarkus kaže...
chaselol kaže...

Matematicko racunanje genijalac, ako imas dvije kartice sa po 2.3k cora i one u benchevima dobijaju jednu karticu, koliko onda mozes ocekivati od jedne kartice/jednog cipa sa 4k cora?

Jel treba sta nacrtati, mozda neka shema u paintu 

Matematicko? Lol...Pa ne racunas potrosnju trosila bokte nedo zimzeleni!!!  

Susjedova mecka je dva fiat punta po toj logici. 

Bokte jesi ti to zbrajao core? Povlacim se... Nadmasio si sam sebe ...

P.S. U nijednom svemiru 2x 480 nemaju prednost nad 1080.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice