AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 809.001
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Pozdrav,

sto se tice 480tice 8gb koji model je po vama najbolji? kuciste mi je nzxt s340, proc kaby lake, napajanje - ima ga...

Sapphire je navodno los a ne znam kako usporediti MSI Gaming vs Gigabyte G1 gaming vs XFX RS vs XFX GTR? koja im najbolji build, najmanju buku, itd.?

P.s. isprike ako je već negdje raspravljeno

0 0 hvala 0
17 godina
Re: AMD Serija 400 (Polaris)
mysantrop kaže...

Pozdrav,

sto se tice 480tice 8gb koji model je po vama najbolji? kuciste mi je nzxt s340, proc kaby lake, napajanje - ima ga...

Sapphire je navodno los a ne znam kako usporediti MSI Gaming vs Gigabyte G1 gaming vs XFX RS vs XFX GTR? koja im najbolji build, najmanju buku, itd.?

P.s. isprike ako je već negdje raspravljeno

Samo da si si malo truda dao i pogledao dvije stranice unazad.

Samo dva modela gtx 480 XFX GTR verzija i MSI Gaming X ostalo ne.

Ako ih baš nema onda uzmes Nitro

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.2.2017 21:26 (toxic).
15 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Ja imam Sapphire 480 8gb, pa me zanima po čemu je to "loša" kartica?

Bears, Beets, Battlestar galactica!
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Nije loša, samosu one druge dvije bolje.

15 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Ako bacim oko na ADM,MSI je od Sapphire skuplji skoro 300 kn,znači praktički 15ak %, sad jel MSI brži,tiši,bolji tih 15%? To bi na 60 fps bila prednost od 8-9 fps.

Gledajmo malo omjer uloženo-dobiveno,a to je kod AMD kupca mozda najbitniji kriterij.

Bears, Beets, Battlestar galactica!
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.2.2017 14:25 (DwightSchrute).
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
DwightSchrute kaže...

Ako bacim oko na ADM,MSI je od Sapphire skuplji skoro 300 kn,znači praktički 15ak %, sad jel MSI brži,tiši,bolji tih 15%? To bi na 60 fps bila prednost od 8-9 fps.

Gledajmo malo omjer uloženo-dobiveno,a to je kod AMD kupca mozda najbitniji kriterij.

ja sam AMD kupac i s obzirom da mi je pc u dnevnom meni je najbitniji kriterij tišina a 300 kn mi nije bio problem dat više za tišu karticu

EDIT: 90kn razlike klik

US server keke013#2101
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.2.2017 14:55 (keke13).
11 godina
neaktivan

Pa ako ćemo baš o uloženom-dobivenom, onda je najbolje birati između 470 i 480 4gb. MSI jesu dosta skuplje, ali su i dosta tiše. GTR je pak 50 kn skuplji koliko vidim od Nitra. Mislim i ja imam Nitro i sasvim mi je u redu, ali da je bilo MSI-ja kad sam kupovao ili da postoji GTR 4gb, uzeo bih to.

13 godina
protjeran
DwightSchrute kaže...

Pa ne mozes uzet jedan ducan i na temelju njega usporedivati cijene... Ako vec usporedujemo cijene kartica onda to ovako izgleda:

Nito 8Gb - 2100kn

MSI Gaming 8 Gb - 2220kn (nabava.net jos nije refreshala pravu cijenu)

GTR - 2170

Stvar je u tome da ces za jako malu razliku u cijeni GTR i MSI moci OC ako bude potrebe jer su im nize temp pa imaju jos "lufta", uz to su i tise (pogotovo MSI), dok Nito na stocku vec radi na dosta visim temp. Ako pricamo o omjeru ulozenog i dobivenog onda tu nikako ne spadaju rx 480 od 8Gb, vec kako je Domdom32 rx 470 i 480 od 4Gb.

17 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Ovaj XFX model GTR  primjecujem da ima promjenu vente... da li ima info koja je to dimenzija?

ja pretpostavljam da vente ima 4 pin kako bi mogli vrtjeti po potrebi razlicitombrzinom....

pretpostavljam da ne smije biti deblje od 1.5 cm debele vente... ili grijesim

o ovom modelu govotim

http://www.xfxforce.com/de/products/amd-radeon-rx-400-series/rx-480-gtr-black-8gb-dd-led-rx-480p8dba6

primjecujem da ima i nizih taktoova.... sad stvvarno koji je to fazon s tim.?

npr ovaj

http://www.xfxforce.com/de/products/amd-radeon-rx-400-series/rx-480-gtr-8gb-dd-led-rx-480p8dfa6

--<--<--@
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.2.2017 18:00 (Jebodiah).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Jebodiah kaže...

Ovaj XFX model GTR  primjecujem da ima promjenu vente... da li ima info koja je to dimenzija?

ja pretpostavljam da vente ima 4 pin kako bi mogli vrtjeti po potrebi razlicitombrzinom....

Imaš original zamjenske ventove i to je to. 4 pin su naravno.

A i saphire nitro isto ima tako zamjenjive ventove.

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.2.2017 17:57 (Jakovp).
17 godina
neaktivan
Jakovp kaže...
Jebodiah kaže...

Imaš original zamjenske ventove i to je to. 4 pin su naravno.

A i saphire nitro isto ima tako zamjenjive ventove.

moj brat ima 390 nitro s backplate..... meni nije kupio kad je bilo mukte akcija....sssmmmrrrrrrooocc

pitam da li se mogu staviti druge vente koji bi mogli biti ucinkovitije... tise ....brze.... samo pitam...

ne znam .... da li svaki vent ima svoj prikljucak ili ide na y nacin  2-1 prikljucak?

--<--<--@
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.2.2017 18:05 (Jebodiah).
15 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Ne, samo tvornički su trenutno dostupni.

1 0 hvala 1
12 godina
Jebodiah kaže...

pitam da li se mogu staviti druge vente koji bi mogli biti ucinkovitije... tise ....brze.... samo pitam...

ne znam .... da li svaki vent ima svoj prikljucak ili ide na y nacin  2-1 prikljucak?

ako su ti bitni ventovi i tišina, idi na msi gaming, veći su ventovi od xfx i vrte se sporije, pa je grafa tiša

još bitnije, msi ugrađuje ball bearing ventove koji će ti najvjerojatnije trajati duže od same grafe, dok xfx koristi obične koji znaju prozujat - ali zato imaš na njih posebnu garanciju, ako se ne varam

i btw., saphire nitro također ima bb fanove

17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Malo sam kloknuo svoju rx 470 msi armor na 1350 mhza, graf ne prelazi 69 stupnjeva uz 1800 rpma ( sat vremena wotch dogs 2). Savršeno zadovoljan, za 1500 kn nema bolje 

Moj PC  
4 0 hvala 0
10 godina
Mozes uslikati wattman? Jesi dizao voltazu ili samo power?
17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Samo power od oka nabacio na 15% i klok za 10%. Memoriju nisam još dirao.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Meni na takvim postavkama ide do 80 onda spušta takt jer sam 80 stavio za maksimum...
12 godina
neaktivan

Probaj smanjit napon pa vidi jel stabilno, možda je napon nepotrebno visok pa s tim i temp.

16 godina
Je*em se s undervoltanjem već 2 dana, počinjem vjerovati da je to mit...
10 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Evo ja sam prvi put overclockao svoju 470. 1350/1750. Score u Heavenu je 1300, ali ono najbolje je 69c s 26% fana 1183 rpm!!!

Znači li to da može ići još gore? Čuo sam da se ne isplati dizati memoriju iznad 1750. ali voltaža mi je nekako visoka 1.1625

Moj PC  
2 1 hvala 0
9 godina
nije mit ali undervoltanje je limitirano u odnosu na overvolt pa treba ić s tim na umu u takve poslove, a još plus ako je ćip u knap binan može se dogodit da je nemoguć undervolt u tom slućaju.do 50mV tj 0.05V je ok za agresivno binane gpu ćipove.
16 godina
Ok, pazi ovo, onaj state 7 je na 1062 (mv valjda), kad je grafa dosla pada klok na 1190 mhz na unigine heaven bench, dizem power limit na 15%, drži. Danas stavim state 7 na 1000, power limit 0, klok pada sa 1230 samo na 1s kroz cijeli bench na 1229mhz. Ako sam dobro shvatio logiku undervoltanja power limit se treba dignut do kraja da se na manjoj voltaži može povuć dovoljno struje... ali ako usporediš ovo gore ispada da to nema nikakve veze...da ne pričam koliko sam jučer kombinacija raznih sa voltažama i limitom isprobao, nema 2 puta da ponovim istu kombinaciju da mi gpu z pokaže istu potrošnju... Da se razumijemo, nevezano za to sve, grafa radi stabilno, ali očito su te postavke totalno zbrčkane, odnosno bar na mojoj kartici... Btw dal se još nekom vent na kratko pali na 55 stupnjeva dok ne padne na 54, unatoč svim manualnim postavkama...
9 godina
meni power limit uvjek na full , radi se o naćinu rada vrma (duty cycle) i stabilnija voltaža po meni ne može ništa loše donit, osim naravno viših temperatura prvo vrma a onda i samog ćipa. isto tako treba povećat limit kad u full loadu pada frekvencija ćipa.

ima svakakvih preporuka na internetu ali šta se tiće overklokiranja ja uvjek dođem nekako do najviših frekvencija na full vrm duty. probaj igraj se.

meni recimo najbolja kombinacija na nano(https://www.techpowerup.com/gpuz/details/nf635) -42mv vcore +70mhz jezgra +70mhz ram i power na full +50.
13 godina
Gogy7 kaže...

Evo ja sam prvi put overclockao svoju 470. 1350/1750. Score u Heavenu je 1300, ali ono najbolje je 69c s 26% fana 1183 rpm!!!

Znači li to da može ići još gore? Čuo sam da se ne isplati dizati memoriju iznad 1750. ali voltaža mi je nekako visoka 1.1625

Ja sam na toj voltazi bio na 1400mhz i 2100mhz ram ali je 2000mhz stock i ne moze se podici iznad 2100.

Ovo je na 1400mhz i nema bas neke razlike.

Unigine Heaven Benchmark 4.0

FPS:

52.6

Score:

1325

Min FPS:

20.9

Max FPS:

106.5

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.2.2017 18:15 (ivanzu).
15 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Dobro se drzi ova rx 480 a cak rx 470 bi ovo sve pomela kako neki kazu

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

ovde sam primjetio da je slika bolja na rx ali ima nešto sitno manje fps-a

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

bok, evo i mene u temi upravo naručia msi gaming x 480 8gb kod brata u njem za 250€

činila se ka dobra kupovina

Moj PC  
11 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

70€ manje nego prije tipa 4mjeseca. Super cijena, kod nas za toliko idu 4gb modeli.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
dreadmoore kaže...

Dobro se drzi ova rx 480 a cak rx 470 bi ovo sve pomela kako neki kazu

nevidija meant to be played dx11? nista cudno. igra je teski konzolaski izrod od ubisofta za 2 dana nitko nebude vise znal sto je to.

xfact
13 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

po tvojim komentarima na forumu svaka igra ti je izrod i konzolasko smece...izgleda da za tebe nisu konzole ni pc, kamoli igre...

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
2 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice