AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 809.775
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: AMD Serija 400 (Polaris)

Ja sam prije imao coil whine koji se mogao primjetit kad bi bila potpuna tisina, nekako se to popravilo kako su novi driveri izlazili, doduse nije mi jasno na koju foru. Mozes ti platit karticu neznam koliko to nije garancija da ona nece imati coil whine, sto je kod tebe bucno do te mjere?

16 godina

Buka je proporcionalno veća s povečanjem fpsa odnosno opterećenja u igrama. Isto tako recimo kad u witcheru gledam u različite površine, dobijam različite zvukove iz smjera grafičke kartice. 

Da, vidim da se i na nvidijinim 1070/1080 javljaju, tak da me barem to tješi :)

Mislim meni je čudno jer sam zadnju grafičku imao hd4850 koja radi 7 godina bez ikakvih problema, pa mi je malo čudno što se to pojavljuje na ovim novim karticama.

15 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Ima tko ovaj model? https://www.links.hr/hr/graficka-kartica-pci-e-xfx-amd-radeon-rx-480-rs-hs-bp-4gb-ddr5-hdmi-dvi-dp-051800122

Kako se ponaša što se tiče temperatura, buke, OC-a?

Isto tako me zanima, trenutno sam na R9 380x i FX 8300 (na 4.5 GHz) i 1080p monitor. Jel bi osjetio bottleneck sa FX-om i 4.5 GHz na RX 480 i po vašem mišljenju isplati li se prijeći sa 380x na RX 480?

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Crljo kaže...

Buka je proporcionalno veća s povečanjem fpsa odnosno opterećenja u igrama. Isto tako recimo kad u witcheru gledam u različite površine, dobijam različite zvukove iz smjera grafičke kartice. 

Mislim meni je čudno jer sam zadnju grafičku imao hd4850 koja radi 7 godina bez ikakvih problema, pa mi je malo čudno što se to pojavljuje na ovim novim karticama.

coil whine je ok preko 200fps(200hz modulacija) jer je vrm složen na takav naćin i to je u redu ,ako se pojavljuje do 200fps onda to vrati na garanciju pogotovo jer par dana prije je sve bilo u redu.

13 godina
neaktivan
antimadridista kaže...

Ima tko ovaj model? https://www.links.hr/hr/graficka-kartica-pci-e-xfx-amd-radeon-rx-480-rs-hs-bp-4gb-ddr5-hdmi-dvi-dp-051800122

Isto tako me zanima, trenutno sam na R9 380x i FX 8300 (na 4.5 GHz) i 1080p monitor. Jel bi osjetio bottleneck sa FX-om i 4.5 GHz na RX 480 i po vašem mišljenju isplati li se prijeći sa 380x na RX 480?

Ja sam presao sa 380x na rx 470 koja je vrlo slicna po performansama rx 480 karticama, glavni razlog je bio sto sam je uspio prodati za manje vise cijenu koju sam je platio pa sam uz minornu razliku dobio nov i jaci proizvod. CPU mi je na 4.4ghz nemam problema u igrama, bn nepostoji, amd je odlicni sredio stvar s driverima kod nove RX serije tako da neces imati problema. Razlika flat performansi je cca 25-30%

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
14 godina
antimadridista kaže...

Nebi osjetio usko grlo, taj model je dobar, isplsti se prelazak.

root
13 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

antimadridista 

"Nebi ga osjetio" a mozda ni vidio ako nemas upaljen neki hw monitoring, no s fx i rx 480 u 100% naslova ces smanjivati detalje pa ces onda imati "bn" situaciju tj manji gpu usage, kao on opada tako i fps ne raste proporcialno s smanjivanjem detalja! u globalu je rx 480 8gb jaca 35% no kao sto sam ti gore napisao taj postotak ce ti pasti zbog gpu usagea koji ce zbog smanjivanja detalja biti nizi pa ce ti i jaci gpu davati manje perfomanse nego sto bi to zapravo trebao!

Evo moj primjer gdje s Skylake setupom i7+gtx 970 imam nesto veci fps nego Haswell i7+gtx 1080 sa nesto smanjenim detaljim(uglavnom bez AA) gdje slabiji cpu s jacom grafom neuspjeva to sve drzati na 100% zapravo da budem tocniji gpu drzi na oko 50% sve ovisi od situacije i igre! U globalu po mojim procjenama neces imati 35% povecanje perfomansi s rx 480 vec mozda cca 15%(u najboljem slucaju 25%) tako da ti se to definitivno ne isplati!LP

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.12.2016 14:08 (Stjepanj).
Moj PC  
0 9 hvala 0
16 godina
dabar_solta_V2 kaže...
Crljo kaže...

coil whine je ok preko 200fps(200hz modulacija) jer je vrm složen na takav naćin i to je u redu ,ako se pojavljuje do 200fps onda to vrati na garanciju pogotovo jer par dana prije je sve bilo u redu.

Kao što sam i prije napisao, proizvođač ne priznaje garanciju za coil whine. Na witcheru se recimo pojavi na 50fps jer je sve nafrljeno na ultra osim onih nvidijih stavki.

15 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

"Nebi ga osjetio" a mozda ni vidio ako nemas upaljen neki hw monitoring, no s fx i rx 480 u 100% naslova ces smanjivati detalje pa ces onda imati "bn" situaciju tj manji gpu usage, kao on opada tako i fps ne raste proporcialno s smanjivanjem detalja!lp

Zasto bi smanjivo detalje u 100% naslova? Nije ti dobro danas?

13 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

ne s rx-icom ce igrati sve na ultra...

Moj PC  
0 9 hvala 0
14 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Stjepanje ti sa svojim neznanjem i trolanjem toliko maltretiraš da je i meni više pun q...

Ja imam identičan setup i nema uskoga grla, ti nijedno i opet lažeš i muljaviš.

Prestani više, svi novi naslovi će raditi odlično na maksimalnim postavkama 1080P.

I da sve osim C3, Metro će igrati na ultra aa max.

root
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.12.2016 14:15 (zoharbizo).

4 0 hvala 0
13 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

slazem se, evo ja isto igram sve na max s integriranom samo pitanje s koliko fps-a? ako je vama nekolicini prihvatljiv lock od 30 sve ok!lp

Moj PC  
2 8 hvala 0
14 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Odustajem, tebi nema pomoći sinko.

root

10 0 hvala 0
13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

FX8350stock i RX470 Nitro, sve igram na ultra FPS nikada ispod 60.

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.12.2016 14:31 (ivanzu).
Moj PC  
1 3 hvala 0
11 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Chill... blagdani su.

Mir, veselje itd...

US server keke013#2101
Moj PC  
14 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
ivanzu kaže...

ne isplati se to njemu objasnjavati, nisi specijalista za te slucajeve 

p.s. lupi mu td, to ga toliko smeta i triggeruje da je to strasno 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.12.2016 14:40 (chaselol).
15 godina
protjeran
ivanzu kaže...

Kad igras takve igre, stavi u Deus Ex-u novom ultra postavke pa mi reci kako ti ide...

13 godina
ivanzu kaže...

Bravo za tebe kad nemaš dropove...Ja sa i7 4,8@ i gtx 1080 težim istome...

ansha kaže...
ivanzu kaže...

Kad igras takve igre, stavi u Deus Ex-u novom ultra postavke pa mi reci kako ti ide...

METRO i WH : total war tkđ

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.12.2016 15:28 (DarthMarkus).
15 godina
ivanzu kaže...

Sve je laz sve je laz pa tako i ova.Razumijem ja sto ti nas lazes ali bolan sto i sebe

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.12.2016 15:38 (dreadmoore).
17 godina

ja lakse objasnim zeni zakaj mi treba nova graficka nego Stevanju zakaj mi NE TREBA novi procesor

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
11 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Zašto 480 nebi bio dovoljan za ultra fhd ? Bez beda u vecini igara 60fpsa, ako 290X moze, moze 480. Naravno uz neki moderniji CPU

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
D3lBoy kaže...

Zašto 480 nebi bio dovoljan za ultra fhd ? Bez beda u vecini igara 60fpsa, ako 290X moze, moze 480. Naravno uz neki moderniji CPU

Aj ti to dokazi onima koji imaju amd

11 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Nema se sta dokazivat, to i sam AMD zna, da FX vise nije za mid do high end kartice, naj bolje se uvjerite tako da kupite jacu karticu i vidjet cete gotovo nikakav boost. Sa 280X na 290X jedva da sam ista osjetio, tek kad sam promjenio CPU sve je proradilo. I sam AMD kad radi benchmarkove i slabijih kartica koristi Intel CPUove. Prošlo im je vrijeme i to je to, bili su ok kad su bili relevantni.

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
keke13 kaže...

Chill... blagdani su.

Mir, veselje itd...

15 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Ljepo si ti to rekao ali mislim da ce ti sad pola foruma dati td naravno oni koji imaju amd  u najgorem slucaju istina uvjek boli.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Igram witcher 3 na ultra sve je on osim hairworksa koji je off. Prosjecan fps je 60, CPU usage bude na 30-50%,grafulja zakucana na 100% tako da ja ne znam sta vi radite da se vama graficka bottlenecka.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Evo ih sad ce, jakovvp, chaselol, xxx i sad im se pridruzio zoharbizo, no eto on prodaje sve od amd-a i prelazi sigurno na intel stranu jer nema gdje drugdje! Sad kad propjeva na sve strane "bračo bio sam sljep"..:)lp
15 godina
ivanzu kaže...

Igram witcher 3 na ultra sve je on osim hairworksa koji je off. Prosjecan fps je 60, CPU usage bude na 30-50%,grafulja zakucana na 100% tako da ja ne znam sta vi radite da se vama graficka bottlenecka.

Ja sam ti vec rekao ako vec lazes lazes  sebe nemoj i nas ....Ako vec imas taj prosjecan fps 60 onda sigurno imas i frame drop ispod 60 tako da nam puno ne solis pamet vecina zna kako se amd graficke ponasaju.

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.12.2016 18:50 (dreadmoore).
16 godina

Pa lakše ja valjda njemu dokazat da ga ima nego onima koji nemaju tu konfu da ga nema... 

13 godina
protjeran
@ivanzu
Witcher3 je jedan od iznimno rijetkih slucajeva gdje skoro sve zivo radi gpu, stovise mjerio sam i cak s i5 vs i7 nema ni 1fps razlike! Razlika je tek uocljiva s 5g starijim procesorom(sandy bridge)lp
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice