AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 808.243
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
odjavljen
Re: AMD Serija 400 (Polaris)
Gogy7 kaže...
Bok, mislim si naručiti rx 470 4gb nitro ali me muči to što imam fortron 400w i amd 7600 proc. Gajim neku nadu da mi je cpu preslab za grafu te da neće koristiti 100% grafe i da neću morat uzimati novo napajanje. Stvarno ne bi uzimao ništa slabije od nje jer bi kasnije išao na jači cpu. Recite mi da mogu na ovo napajanje i uzet ću ju odmah. Ako treba i undervoltat ću ju. Nebi da rikne napajanje. :)

Ja imam doslovno isti proc i napajanje, i naručio sam najjeftiniju rx470 (1648 kn konačna cijena). Tako da ne brini, raditi će to kako treba! :)

Svi smo mi Mentalist.
9 godina
protjeran
doktor1 kaže...
DarthMarkus kaže...

Ajde Doco nastimaj vise neku scenu da izvuce 50 fpsa , kipi mi sarma

Nemoj samo previse gledat u nebo da se ne zakucas u drvo dok trcis

Evo gameplay video sa postavkama, (uključujući postproces postavke) samo da pokažem forumašima kako si bahat i praviš se pametan bez pokrića!

Da ne pričam za banalne optužbe da video nije legit, da ljepim FPS itd samo da opravdaš svoju prepotentnost!

I tu završava moja diskusiju o famoznih 50 FPSa i Witcheru 3.

*kvaliteta videa je užasna, nije mi se dalo radit i uploadat kvalitetniji 1080p video, a uz to FPS counter je zelen! No može se vidjet...

Inače za FPS brojač; PlaysTV rekorder ne snima overlay od Afterburnera niti FRAPS, te sam skinuo LioLo game recorder koji ima opciju prikaza FPSa no nema opciju da se taj FPS i vidi prilikom snimanja tako da sam pokrenuo LoiLo da se vidi FPS a snimano je sa PlaysTVom zato jer on kao Shadowplay uzme svega 2, 3 FPSa!

Blažena nvidia i Shadowplay po tom pitanju!

Jao si ga tebi kada u šumi naletiš na čopor vukova sa upaljenim hairworskom, to ce biti dropovi na 15 FPS-a, sa tvojim postavkama jedna gtx 1070 bi tu udarala preko 100FPS-a za 120 eura visu cijenu dok kazes keks, za 1080 necu ni pricat.

Al ajd, bitno da se igras

11 godina

Kojih glupih 900kn? Možda u Njemačkoj, ako ćeš tako tamo je 480 8GB 2250kn, a 4GB 1900kn, top modeli pa onda tako uspoređuj. Fer usporedba je da gledaš HR gdje je i kupio grafu pa može i Links koji drži dobre cijene i famoznu Phoenix za 3700kn. 3700-2375=1325kn, samo 56% cijene XFX GTR koju je kupio, sitnica x)

11 godina
neaktivan
Lucidius kaže...
doktor1 kaže...
DarthMarkus kaže...

Ajde Doco nastimaj vise neku scenu da izvuce 50 fpsa , kipi mi sarma

Nemoj samo previse gledat u nebo da se ne zakucas u drvo dok trcis

Evo gameplay video sa postavkama, (uključujući postproces postavke) samo da pokažem forumašima kako si bahat i praviš se pametan bez pokrića!

Da ne pričam za banalne optužbe da video nije legit, da ljepim FPS itd samo da opravdaš svoju prepotentnost!

I tu završava moja diskusiju o famoznih 50 FPSa i Witcheru 3.

*kvaliteta videa je užasna, nije mi se dalo radit i uploadat kvalitetniji 1080p video, a uz to FPS counter je zelen! No može se vidjet...

Inače za FPS brojač; PlaysTV rekorder ne snima overlay od Afterburnera niti FRAPS, te sam skinuo LioLo game recorder koji ima opciju prikaza FPSa no nema opciju da se taj FPS i vidi prilikom snimanja tako da sam pokrenuo LoiLo da se vidi FPS a snimano je sa PlaysTVom zato jer on kao Shadowplay uzme svega 2, 3 FPSa!

Blažena nvidia i Shadowplay po tom pitanju!

Jao si ga tebi kada u šumi naletiš na čopor vukova sa upaljenim hairworskom, to ce biti dropovi na 15 FPS-a, sa tvojim postavkama jedna gtx 1070 bi tu udarala preko 100FPS-a za 120 eura visu cijenu dok kazes keks, za 1080 necu ni pricat.

Al ajd, bitno da se igras

Zašto bi igrao sa hairworksom ? Baš tražite komplikacije... a da 120 eura je nist jel

Battlelog: D3lBoy-00
9 godina
protjeran
The_Fichek kaže...

Kojih glupih 900kn? Možda u Njemačkoj, ako ćeš tako tamo je 480 8GB 2250kn, a 4GB 1900kn, top modeli pa onda tako uspoređuj. Fer usporedba je da gledaš HR gdje je i kupio grafu pa može i Links koji drži dobre cijene i famoznu Phoenix za 3700kn. 3700-2375=1325kn, samo 56% cijene XFX GTR koju je kupio, sitnica x)

Pa u Njemačkoj sam uspoređivao, kod nas jos uvijek nema ovih najpovoljnijih modela 1070ki, mislim ionako nebitno koji model uzmes, hladnjak ce na svakoj biti dovoljan za odrzavanje 2050MHz, i nece ici preko 70 stupnjeva, dok 480ku tesko da ces nac koja ce radit na 70 stupnjeva klokana, uglavnom ce radit blizu 80 stupnjeva.

Inno3D GeForce GTX 1070 Twin X2 407.90€

PowerColor Radeon RX 480 Red Devil 8GB 279.00€

Razlika o kojoj pricam 

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.10.2016 22:38 (Lucidius).
9 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

D3lBoy

Pa imao je upaljen Hairworks ako si gledao u zadnjem snimku, inace ima tu dosta toga iskljucenog, pretezito tamo na postprocesing dijelu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Taj gay hairworks je izgleda presudan za igru. Koji bi neandertalac dao 1300 i neš sitno kuna više za fucking kosicu koja vijori na vjetru (netko tko ima fethish na dlačice izgleda) 

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina

XFX GTR i MSI rade bez beda na 70 ili koji stupanj vise. Trud partnera je po meni mizeran kod 480 i 470, pogotovo Gigabytea. Napravili su bolji softver za 1060, vise modela pa i Xtreme verziju za 1060 sto je ironicno. Sapphire je isto podbacio, ali bitno da lijepo izgleda i ima backplate, a ispod toga okrljasteni radijator.

Da, super je Njemacka i ako zivis u Njemackoj, slazem se..

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.10.2016 22:46 (The_Fichek).
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Ti Lucidius fakat failaš, lik ti stavi glupe hairworkse u igre by nvidija, gotovo sve na full postavkama i govori ti kao je i više nego igrivo i u intenzivnijim scenama a ti i dalje o gtx-icama. OMG

Eto ja cu ti reci, ja imam novaca i za rx 480 i za gtx 1070 i za dvije gtx 1080.

Ali upravo iz principa nedam više od 2400 kn za gpu, kad taj gpu za 2400kn dere gotovo sve današnje igre preko 60 fps-a na maksimalnim detaljima. Da prijatelju i novi tomb raider, i novi bf i novi doom i novo sve.

I da prijatelju razlika u cijeni je ogromna, i da prijatelju uspoređujemo npr xfx 480 koja spada u jednu od najbolji rx kartica sa npr kod nas najjeftinijom paliticom za 3700kn koja je daleko od najbolje gtice.

Ne mogu vjerovat da netko može biti toliki fan nečeg, ja se volim igrat i volim hw ali bokte da moram imat 100+ fpsa na full hdu i da je danas već 50-60 malo OMG.

Pričamo o mid range karticama hellooo??

Moj PC  
9 0 hvala 2
9 godina
protjeran
BOOMboy kaže...

Taj gay hairworks je izgleda presudan za igru. Koji bi neandertalac dao 1300 i neš sitno kuna više za fucking kosicu koja vijori na vjetru (netko tko ima fethish na dlačice izgleda) 

Uzmi digitron ako neznas racunat, pogledaj link koji sam stavio, razlika je ravno 950kn.

17 godina
Lucidius kaže...
BOOMboy kaže...

Uzmi digitron ako neznas racunat, pogledaj link koji sam stavio, razlika je ravno 950kn.

Mogao si naći cijenu za azijsko tržište.

Stavljaš cijenu gtxice od 3000kn a kod nas je najjeftinija 3700kn :D

8 godina
Lucidius kaže...
BOOMboy kaže...

Aha, znači dlačice su dobile opravdanje sa dropom na 950kn

11 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Tocno to 2500kn je optimum koji dam ubuduce za grafu. Jer razlika u grafama od 1500 i 2000kn je ogromna. Dok je razlika između 3000 i 3500kn neki jako cudan spot, naplacujes doslovno svaki frame, a znaš da ce za ne tako dugo biti mid range kartice. Entuzijast sam i volio bi imati i 4 way TitanX, ali nemam para za takve akcije, kao ni vecina ljudi. Tako da rec nekom dodaj 120€ nema smisla, jer sam prije par godina kupovao kartice za 120€

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
BOOMboy kaže...

Ne kužiš! Ak nije na max nisi master race i dobiješ vodu u koljenu. To je znastvena činjenica!

9 godina
protjeran
amd freak kaže...

Ti Lucidius fakat failaš, lik ti stavi glupe hairworkse u igre by nvidija, gotovo sve na full postavkama i govori ti kao je i više nego igrivo i u intenzivnijim scenama a ti i dalje o gtx-icama. OMG

Eto ja cu ti reci, ja imam novaca i za rx 480 i za gtx 1070 i za dvije gtx 1080.

Ali upravo iz principa nedam više od 2400 kn za gpu, kad taj gpu za 2400kn dere gotovo sve današnje igre preko 60 fps-a na maksimalnim detaljima. Da prijatelju i novi tomb raider, i novi bf i novi doom i novo sve.

I da prijatelju razlika u cijeni je ogromna, i da prijatelju uspoređujemo npr xfx 480 koja spada u jednu od najbolji rx kartica sa npr kod nas najjeftinijom paliticom za 3700kn koja je daleko od najbolje gtice.

Ne mogu vjerovat da netko može biti toliki fan nečeg, ja se volim igrat i volim hw ali bokte da moram imat 100+ fpsa na full hdu i da je danas već 50-60 malo OMG.

Stari moj ja nisam nikakav fanboy jer me zaboli kuki kaj ce mi bit u kompu, gledam prvenstvaeno performanse, a redovito mijenjam grafe svake godine, a vec zadnjih 5 godina mijenjam grafe tako da jedne godine imam AMD grafu, a jedne Nvidia grafu, imao sam i jednih i drugih podjednako.

I nemoj mi pricat o fejlanju jer dobro znam sta pricam posto sam imao r9 390 koja je grafa performansi kao 480ka i nisam sigurno mogao sve maxati na 1080p rezoluciji kako ti pricas.

Ako imas muda potkrijepit to sta pricas o maksimalnim detaljima i preko 60FPS-a u svim novim igrama, ajde fino da se nađemo ja i ti pa cemo snimiti to i stvaiti na forum, eto ako se ispostavi tako kako si rekao ja ti kupim jos jednu 480ku isti momenat, ako nebude tako ti meni dajes tu 480ku sta imas u kompu, eto jel moze tako?

Jos nesto, ja nigdje nisam pisao da se mora igrat u 100 FPS-a, vec da bi 1070ka radila toliki FPS sa istim postavkama kao sta je on snimio sa 480kom u zadnjem videu. A sta se tice cijena razlika je 950kn, imas linkove postavljene sa case kinga, a u vezi temperature sam vec rekao, svaka 1070ka ce odrzavat 2050MHz na 70 stupnjeva, nebitno o modelu, znaci nemorac uopce biti ovisan o samo dva modela kao kod 480ke, koji ionako nece ispod 75 stupnjeva raditi pod overklokom.

Javi u vezi podcrtanog, ja sam tolko siguran u to sta pricam da bi stavio ruku u vatru, neznam jel si ti...

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.10.2016 23:03 (Lucidius).
13 godina
neaktivan
D3lBoy kaže...

Tocno to 2500kn je optimum koji dam ubuduce za grafu. Jer razlika u grafama od 1500 i 2000kn je ogromna.

Trenutno rx 470 je 1600, dok je 480 na 2k a razlika je minorna :D

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
16 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

idem kupit gtx1080ti samo radi kosice da se vijori u wičeru-ma oderam vas sve nvidijaše sa svojom rxicom igram isto ko i vi šta gledate kosicu 

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
1 3 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

RX 470 4 gb je  Za 1600 kn puno muzike, umjerenom čovjeku savršeno dosta.

Moj PC  
8 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Dobro to sam okvirno cijenu uzeo, eto onda 1200 vs 1700

11 godina

Nebih si kupio niti ikom preporučio tu XFX Single vent. Bolje uštedjeti 250kn za MSI 470 ili 150kn za Nitro ili XFX sa 2 venta.

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.10.2016 23:05 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

A sto se tice hairworksa u Witcheru, gdje vuk izgleda ko mrki medvjed nisa drugo nego nasilno i prerano ubaceno u igru, na trenutke izgleda dobro (geralt) ali okruzenje je takva glupost i bukvalno kvari igru, jer izgleda bezveze.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 1 hvala 0
9 godina
protjeran
amd freak kaže...
Lucidius kaže...
BOOMboy kaže...

Mogao si naći cijenu za azijsko tržište.

Stavljaš cijenu gtxice od 3000kn a kod nas je najjeftinija 3700kn :D

Pa Caseking je jako popularan ducan kod nas, masa ekipe narucuje od tamo, normalno da je relevantan, dostava je oko 150kn, i opet si naspram nasih ducana spremio u dzep 500kn, ili uz tu 1070ku uzeo 240GB SSD/napajanje/kučište/16GB rama...

13 godina
protjeran
Lucidius kaže...

Ako imas muda potkrijepit to sta pricas o maksimalnim detaljima i preko 60FPS-a u svim novim igrama, ajde fino da se nađemo ja i ti pa cemo snimiti to i stvaiti na forum, eto ako se ispostavi tako kako si rekao ja ti kupim jos jednu 480ku isti momenat, ako nebude tako ti meni dajes tu 480ku sta imas u kompu, eto jel moze tako?

Koje ti kompleske imas stari moj... Da ne spominjem uopce onaj izljev bijesa protiv doktora...

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.10.2016 23:09 (war3_tft).
12 godina
XXX kaže...

RX 470 4 gb je  Za 1600 kn puno muzike, umjerenom čovjeku savršeno dosta.

Hebeš rx470 kad se sa njom ne može vijorit kosa u 60 fps-a 

8 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Nakon ovog ni vijoreče dlačice ne pomažu.     

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Doko frende zabrijo si...

Moj odgovor je jednostavan - HW "na maxu" totalno sjbe fps - i na Nvidiji i na AMD-u...

Tu te hvatam i to me štrecnulo jel sam se osobno uvjerio koliko pušim kad ga uključim, a testirao sam sa Furytrixx, 980ti i 1080tkom, dakle karticama koje su malo jače od tvoje...

Nemoj se uvrijedit, meni je u glavi min fps = avg fps i čaša mi je uvijek dopola prazna...Uživaj i oprosti ako sam povrijedio tvoju mezimicu gpuicu, LP

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
D3lBoy kaže...

Dobro to sam okvirno cijenu uzeo, eto onda 1200 vs 1700

Tu priču uskoro gledamo, gtx 1050 i 1050Ti izlaze za 6 dana. Baš me zanima koliko će 1050Ti biti slabija od 470 i kolko će koštati.

14 godina

Jel nema na forumu tema o vičeru da se tamo izdrkavate ?  Ovo je valjda tema Polaris i neda mi se čitat samo vičer ovoliko ili vičer ovo/ono.

9 godina
protjeran
dery kaže...

idem kupit gtx1080ti samo radi kosice da se vijori u wičeru-ma oderam vas sve nvidijaše sa svojom rxicom igram isto ko i vi šta gledate kosicu 

Ti ga bas meljes...

Pa normalno da mozes igrat i sa svime ugasenim ako cemo tako gledat i kupit jednu RX 460 i igrat i dalje istu igru, poanta je da se moze ulozit u jacu grafu, pa igrat sa svime na max ko voli detalje i ljepu grafiku, mozes igrat na vise monitora, mozes igrat na vecoj rezoluciji, monitoru sa vecim refresh rateom itd itd...

Uostalom uopce se tu ne radi samo o hairworksu, morat ces ti dosta toga pogasit za 60FPS cak i na 1080p u Witcheru 3, eto ovaj doktor je snimio sa ne bas malo toga ugasenog da mu igra ide u 50 FPS-a, za dodatnih 10 FPS-a bi mu trebalo jos ohoho toga ugasit ili smanjit.

17 godina
Lucidius kaže...
amd freak kaže...

Stari moj ja nisam nikakav fanboy jer me zaboli kuki kaj ce mi bit u kompu, gledam prvenstvaeno performanse, a redovito mijenjam grafe svake godine, a vec zadnjih 5 godina mijenjam grafe tako da jedne godine imam AMD grafu, a jedne Nvidia grafu, imao sam i jednih i drugih podjednako.

I nemoj mi pricat o fejlanju jer dobro znam sta pricam posto sam imao r9 390 koja je grafa performansi kao 480ka i nisam sigurno mogao sve maxati na 1080p rezoluciji kako ti pricas.

Jos nesto, ja nigdje nisam pisao da se mora igrat u 100 FPS-a, vec da bi 1070ka radila toliki FPS sa istim postavkama kao sta je on snimio sa 480kom u zadnjem videu. A sta se tice cijena razlika je 950kn, imas linkove postavljene sa case kinga, a u vezi temperature sam vec rekao, svaka 1070ka ce odrzavat 2050MHz na 70 stupnjeva, nebitno o modelu, znaci nemorac uopce biti ovisan o samo dva modela kao kod 480ke, koji ionako nece ispod 75 stupnjeva raditi pod overklokom.

Javi u vezi podcrtanog, ja sam tolko siguran u to sta pricam da bi stavio ruku u vatru, neznam jel si ti...

Jbt koliko si dosadan i uporan svojim debilanama.

Nema potrebe da ja nešto snimam kada je već snimljeno, imaš youtube pa gledaj.

Witcher i division su igre za koje znam da ne može držat 60 fps-a ako bumpaš sve up. Eventualno mi pada na pamet AC ali mislim da je jako jako blizu 60.

A te dvije igre i par fps-a od idealnih 60 meni frende ne vrijedi 1325kn.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice