AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 805.265
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

pa tonci veli da je arhitektura "bolja", neki se s tim slazu neki ne, rezultati u igrama i benchevima govore o povelikoj koristi zelenih! kad bi izbacili taj dx12 s asinkronim shederima(JEDNA IGRA) polaris bi ispao zapravo smjesan! a dok vega izade ni tada dx12 nece biti ni na 30% svog vremenskog ciklusa... pa nebu ni nvidia sjedila prekrizenih ruku ako asinkroni shaderi uzmu maha a po videnom do sad zali boze truda!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.10.2016 17:52 (Stjepanj).
Moj PC  
1 1 hvala 1
9 godina
protjeran
Re: AMD Serija 400 (Polaris)
Stjepanj kaže...
Lucidius kaže...

Stari moj pa tko jos majna...

pa koliko sam ja procijenio vecina ih je uzela rx 470/480 bas radi toga...zato ih nije ni bilo za kupiti svi su radili prednarudze!

samo sto se "chaselol" uvjek poziva na to kad nema boljih argumenata, kao da "rudarenjem" ljudi spasavaju svijet kupnjom amd grafe...

ili "xxx" da imaju free-sync kao nesto super "besplatno" no samo ti treba novi monitor iako ga uglavnom vec svi imaju.lp

Nisu ih uzeli zbog majninga, uzeli su ih zbog toga sta je po internetu jedini argument za kupnju rx 480 DX 12 i dva naslova u kojima se vidi ta prednost, a onda su pojedinci tipa Chaselola po svim ostalim forumima razvrtili pricu u tom DX 12 kao d aje vec tu i ima miljon igara za njega pa se ekipa napecala. U svakom slucaju, to je dobro za AMD, dionice im rastu i vracaju trziste pa sta se men tice samo neka nastave, to ce rezultirat jacom konkurencijom i na kraju krajeva nizim cijenama ;)

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.10.2016 17:53 (Lucidius).
17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Istina. Ne vrijedi dalje ni raspravljati svi argumenti su vam na mjestu i potpuno ste u pravu. Žalosno da smo neki kupili tako promašene proizvode ali živjeti se mora i dalje. Kaj je , tu je. Drugi puta slušam pametnije od sebe, možda mi konačno svane 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Šta se više ne može ni normalno raspravljat (tome i služe forumi?) bez da počnu dramatiziranja ili se pak netko osobno uvrijedi? Dajte uozbiljite se.. 

Will this run on my 486?
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

pa ja se nebi uopce s tim slozio, na ostalim forumima pogotovo "rudarskim" su tone rx470/480-tki pokupovane i cak sam i nedavno prosvrljao neki i dalje cekaju vece narudbe odredenih modela, nazalost problem je ono o cemu penry govori a to je da su zaista nabili taktove na 1200+mhz, za 0-24 te kartice zaista neuspjevaju drzati referentne boost taktove!lp

Moj PC  
1 2 hvala 0
9 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Al ta ekipa koja to jos uvijek i radi, sigrno ne majna sa jednom ili dvije vec sa desetak komada, i kuri komp po 24 sata dnevno, nema puno takvih, jedino na specijaliziranim forumima za to imas nesto o tome za cuti, ja se ne sjecam akd je netko ovako zadnji put na random temama o tome pricao. Cak sam i znao jednog covjeka koji se time bavio, i kaze da nema vise kruha od toga.

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.10.2016 18:02 (Lucidius).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

pa ja se nebi uopce s tim slozio, na ostalim forumima pogotovo "rudarskim" su tone rx470/480-tki pokupovane i cak sam i nedavno prosvrljao neki i dalje cekaju vece narudbe odredenih modela, nazalost problem je ono o cemu penry govori a to je da su zaista nabili taktove na 1200+mhz, za 0-24 te kartice zaista neuspjevaju drzati referentne boost taktove!lp

AMD je mogao birat hoće li nam dat hardverski jači ali veći čip(koji bi mogao radit na nižim taktovima, bit efikasniji, hladniji a opet brz) ili će nam dat što manji čip sa što većim taktom (da nadoknadi hardversku nemoć). Naravno odabrali su ovo drugo jer je cilj bio izvući što veću dobit iz Polaris kartica, cilj je bio dobit što više primjeraka po waferu a sad koliko će se to clockat i grijat nek se asus, giga, msi, sapphire zamaraju s tim. 

Will this run on my 486?
13 godina
protjeran
Penryn kaže...

pa eto malo prosvrljaj po nasem forumu poprilicno ih se zali na throtlanje istih...tako da bi rekao da si u pravu! a ja je nisam imao no koliko citam uglavnom je tako i na ostalim forumima! nebi vjerovao i s zadnje 2 generacije isti slucaj! hladnjak koji treba ohladiti prek 200w gpu-a i drzati ga stabilnim na nekom vecem stock taktu treba biti barem 2x bolji ako mene pitas! a koliko sam procitao polaris cip pokazuje probleme na 70°c+, na 1400mhz ako se ne varam prelazi 200w i to stock hladnjak nemre izdrzati!lp

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.10.2016 18:13 (Stjepanj).
9 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Problem je to sta i ove i prosle godine si imao samo 3 modela koji su ili u stanju hladiti te grafe kako treba. Prosle godine je AMD u tom visem srednjem segmentu bio dominantniji i jaci od Nvidije, ove godine ih Nvidia praši u svemu bitnom 

Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

pa eto malo prosvrljaj po nasem forumu poprilicno ih se zali na throtlanje istih...tako da bi rekao da si u pravu

Mislim da je svaka custom RX480 dovoljno dobra da održava ~1250MHz uz dovoljno niske rpm da ostane tiha. Po meni nema potrebe ganjat takt preko toga jer razlika u peformansama se ne primjeti a kartica tada traži poprilično dizanje power limita pa onda skaču i potrošnja i zagrijavanje. Zvuči malo suludo jer RX480 već ima široku mem. sabirnicu ali veće koristi se ima ako se clockne memorija što je više moguće nego jezgra za tih 50-100Mhz. 

Will this run on my 486?
15 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Bok ljudi imam dva pitanja. Planiram uzeti najeftiniju rx470.

1. je li ok najjeftiniji xfx model? ili da gledam neki saphire?

https://www.links.hr/hr/graficka-kartica-pci-e-xfx-amd-radeon-rx-470-true-oc-4gb-ddr5-hdmi-dvi-dp-051800125

2. imam procesor AMD A8 7600. Hoće li moći nahraniti grafiku dovoljno? Ili da razmislim o nekoj slabijoj grafičkoj, iako iskreno ne bih htio ništa slabije. Obično ne mijenjam grafičke baš često, zadnje sam kupovao rabljenu gtx 460 :)

I moram reći, do sada sam bio okorjeli nvidijaš ali mislim da se situacija s radeonkama dosta popravila i nekako imam osjećaj da sada malo više nude.

Svi smo mi Mentalist.

0 0 hvala 0
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

zasto skupi links...bas mora od tamo ili?

dodaj malo i radje kupi pravu stvar npr

http://www.adm.hr/product.asp?product=graficka-kartica-gigabyte-rx-470-g1-gaming-4g-4-gb-ddr5-256-bit-12306600-mhz&code=62692ADM

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.10.2016 18:27 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Sa tim procom odi max na polovnu R9380 4gb. Nađeš ih sa garancijom i malom cijenom, praktički nove grafe. 

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/gigabyte-r9-380-4gb-gaming-g1-oglas-20301446

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.10.2016 18:28 (XXX).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Jakovp kaže...

Bok ljudi imam dva pitanja. Planiram uzeti najeftiniju rx470.

2. imam procesor AMD A8 7600. Hoće li moći nahraniti grafiku dovoljno?

pa s obzirom na tvoj slabasni cpu nvidia gtx 1060 3gb ce ubiti boga u toj rx 470!

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.10.2016 18:27 (Stjepanj).
9 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Bottlneck bude ti bio taj proc, neznam sta si uopce kupovao taj APU kada ionako nisi koristio njegovu integrirku koja mu i nabija cijenu...

Za taj sistem ti je neka grafa tipa RX 460/gtx 950 taman na samoj granici, ali ako mislis mijenjati platformu u neko skorije vrijeme mozes uzeti RX 470, ali gledaj neku bolju verziju sa 2 venta, mada bi ti moja preporuka bila da uzmes malo jacu a stedljiviju i hladniju gtx 1060 3GB 

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.10.2016 18:29 (Lucidius).
Moj PC  
1 4 hvala 1
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

aj odi pametovat u nv temu fanboyu...covjek pita za 4xx seriju 

Moj PC  
6 2 hvala 1
15 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Ne mora biti links, to sam stavio za primjer, iako mi nije velika razlika kad se zbroji poštarina (links i hgspot su mi u rijeci) i bolji uvjeti garancije. Ne bih 380 zbog potrošnje, nemam baš neko napajanje i htio bih novo ovaj put. I ciljam na AMD a ne nvidiju ovaj put, sori stjepanj  Nekako imam osjećaj da će se bolje držati u budućnosti i na većoj rezoluciji ako ikad odem na 4K.

Mislim da mi je ovo najpovoljnije

https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?pid=39341

Jer ne moram plaćati poštarinu.

Svi smo mi Mentalist.

1 1 hvala 0
13 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

rx 470 i 4k?

Moj PC  
4 0 hvala 1
9 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

4mal

Pa dobio je savjet i sta se tice RX 4xx serije sta da gleda, uz to sma mu dao i svoje osobno misljenje kod odabira cemu bi dao prednost. Uostalom nisam ja nikakav NV fanboy, niti fanboy bilo cega, cak mi je AMD i drazi od Nvidia-e, ali kupujem striktno prema onom sta je bolje u igrama u datom trenutku

A pravi se nasao me prozvat fanboyem, ti budes Radeonku kupio unatoc svemu 

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.10.2016 18:34 (Lucidius).
Moj PC  
2 2 hvala 1
17 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Mislim da nitko još ne zna koliko je bučna ta singlefan XFX RX470, to je jedini problem, inače odlična cijena za RX470. Po meni bolje RX470 svakako nego GTX1060 3GB koja ne samo što je skuplja nego niti je prava 1060 niti ima baš vrama za bacanje. 

Ali s obzirom na to koliki će bottleneck biti taj APU onda jednostavno možeš underclockat i undervoltat tu XFXicu pa će sigurno bit hladna i tiha a razliku u performansama nećeš primjetit. 

Will this run on my 486?
Moj PC  
4 0 hvala 1
17 godina
Jakovp kaže...

Ne mora biti links, to sam stavio za primjer, iako mi nije velika razlika kad se zbroji poštarina (links i hgspot su mi u rijeci) i bolji uvjeti garancije. Ne bih 380 zbog potrošnje, nemam baš neko napajanje i htio bih novo ovaj put. I ciljam na AMD a ne nvidiju ovaj put, sori stjepanj  Nekako imam osjećaj da će se bolje držati u budućnosti i na većoj rezoluciji ako ikad odem na 4K.

Mislim da mi je ovo najpovoljnije

https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?pid=39341

Jer ne moram plaćati poštarinu.

pametan izbor a kaj se tice stjepka taj se pogubio ove godine sa gpu-ima nezna kome pripada vise 

15 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

rx 470 i 4k?

Ne mora nužno biti 60 fpsa i max grafika... I ne planiram overklokirati. Ti dani su iza mene

Ali 4k je možda, za sada je max FHD i vjerojatno će taki biti duže vrijeme. Vidio sam da je jedan kolega testirao rx480 sa apuom i ok su rezultati, ne gubi se puno. Govorim o igrama, ne zanima me sintetika i ostali programi.

A ako je prijedlog 380 onda ne znam zašto ne bi 470, pa tu su negdje.

I hvala svima na savjetima, ispričavam se ako zam zahtijevan

Svi smo mi Mentalist.
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.10.2016 18:38 (Jakovp).
13 godina
protjeran
Penryn kaže...

Mislim da nitko još ne zna koliko je bučna ta singlefan XFX RX470, to je jedini problem, inače odlična cijena za RX470. Po meni bolje RX470 svakako nego GTX1060 3GB koja ne samo što je skuplja nego niti je prava 1060 niti ima baš vrama za bacanje. 

Ali s obzirom na to koliki će bottleneck biti taj APU onda jednostavno možeš underclockat i undervoltat tu XFXicu pa će sigurno bit hladna i tiha a razliku u performansama nećeš primjetit. 

u odnosu na sta? rx 460?

17 godina

nisam ni ja ali se ponasas tako povremeno eod 

17 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

u odnosu na sta? rx 460?

Pa u odnosu na bilo što jače.  Šta sad ako hoće RX470 nek je uzme, iako je neće u potpunosti iskoristit sve ostalo(GTX1060 3GB, RX480, RX460) je takoreć bacanje love tako da je teško preporučit išta drugo osim RX470.

Will this run on my 486?
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.10.2016 18:40 (Penryn).
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

ak oces f-proff onda uzmi 480 ak ti lova nije problem!

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Hvala!

I da buka mi nije bitna, jer ionako dok igram će sigurno zvuk igre biti glasniji od grafičke, uglavnom to mi ne smeta i glupo mi je davati 100-200 kn više za nešto što nikada neću koristiti (klokanje, buka...)

Svi smo mi Mentalist.

2 0 hvala 1
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

eto drago nam je da smo ti pomogli 

Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
protjeran
4mal kaže...

ak oces f-proff onda uzmi 480 ak ti lova nije problem!

Cek 480-ka je "f-proff" a 5% slabija 470-ka nije?

16 godina
odjavljen
chaselol kaže...

Mogao si nesto napisati o tom GTR XFX modelu jer ih zaista ima tako malo (detaljan review na netu/pcb itd) 

Ne stignem. Potrudit ću se krajem listopada kad mi stižu 4 takve (ako sve bude po planu).

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice