AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 805.452
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: AMD Serija 400 (Polaris)

8 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

asus rx 480 pcb

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.9.2016 15:13 (BOOMboy).
Moj PC  
0 1 hvala 0
11 godina

Bas se pitam hoce li izaci Xtreme verzija od Gigabytea za 480 jer Xtreme 1060 postoji vec mjesec dana.

12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

od jedne od najboljih postala najgora (uz bok gigabyte G1) RX480

rofl, cak i referentna kartica ima bolje komponente..

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Jebo vas daj napisite o cemu se radi kad stavljate filmice, jel moramo svaki otvoriti i slusati o cemu se radi!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
6 5 hvala 0
13 godina
neaktivan
Fanu kaže...

od jedne od najboljih postala najgora (uz bok gigabyte G1) RX480

rofl, cak i referentna kartica ima bolje komponente..

Onda shvatis da sapphire nije tako los sto je dobio hejta zbog "temperature i buke" 

@stjepko pa vidis da je PCB nacrtan, o cemu moze biti, o kruskama?

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.9.2016 11:57 (chaselol).
16 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Sad kada je temperatura opala na 24° u prostoriji tako je i temp nitra470 pala na 68° pri max 1600rpm što je dosta tiho

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
1 1 hvala 1
17 godina

Stjepko iz tvojih vena teche zelena krv 

15 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Boli me briga za buku i temp, bitno mi je da grafa super funkcionira (e još mi i svijetli iz kučišta, pa morao stavit prozirni pleksi) i nemam vremena da gledam nekakav video jer u jutro radim a na većer igram.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Stjepanj kaže...

Jebo vas daj napisite o cemu se radi kad stavljate filmice, jel moramo svaki otvoriti i slusati o cemu se radi!

izbor jeftinijh komponenti nego reference kartica - gledaj video od 7:45 ako zelis suma sumarum lol

komponente su toliko lose (VRM/Mosfet, tj uzasan power delivery) da lik uopce ne preporuca nikakav OC kartice (losije cak i od gigabyte g1 rx 480), i objasnjava zasto je kartica prvotno izasla sa BIOSom koji limitira povecanje napona + zasto powercolor ne preporuca pokretanje furmarka s ovom grafickom (jer doslovno moze crknuti GPU..)

lik je napravio i analizu asus strix rx480 (po njemu najbolja jos koju je vidio) i planira napraviti analizu jos nekih rx480

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.9.2016 12:51 (Fanu).
11 godina
Strix heben pcb, losi ventilatori :/
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Review Gigabyte RX 480 G1

Origin (Battlefield): Dead_Body_cRo
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.9.2016 13:20 (TexW).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Fanu kaže...

lik je napravio i analizu asus strix rx480 (po njemu najbolja jos koju je vidio) i planira napraviti analizu jos nekih rx480

Spomenuo je da je daleko uz Strix najbolje posao odradio i XFX. Što je najbolje njihov GTR model od 8Gb je i također među najpovoljnijim plus ima 3 godine gare pa se nameće kao best buy za RX 480 8GB.

13 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Gledam malo ovu RX 470 ASUS kartica malo throtla isto, spusta takt konstanto na 1100-1150 pa zar i oni su failali? Power limit isto u banani a asus jos nije popravio kao powercolor sa biosom.....pfff

Izgleda da se pored Sapphire ne isplati nista uzeti, eventualno MSI ali je najsporija out of box...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Asus throttla zato što su kreteni isforsirali da se drži grafa do 60C. Moraš sam malo podesit da radi normalno. Glupi su ko ku..c jer je dobar hladnjak i ništa neće bit chip-u ni ako radi na 65C ili 70C a sa normalnim taktom.

13 godina
neaktivan

Ista mi je cijena vani, to me odbilo jer je dosta njih reklo da je to problem, a novog bios-a jos nema >_<

Gledam zakuca 40dba bez problema u gamingu, Ali i dalje throttla.....

9 godina
itomic009 kaže...

Asus throttla zato što su kreteni isforsirali da se drži grafa do 60C. Moraš sam malo podesit da radi normalno. Glupi su ko ku..c jer je dobar hladnjak i ništa neće bit chip-u ni ako radi na 65C ili 70C a sa normalnim taktom.

nisu kreteni, asus 99% ljudi uzima zbog malog rma ratea. tih 5-10 stupnjeva manje kartici jednostavno produlji život preko garantnog roka, zato sta cip nije jedina komponenta na pcbu kartice,tj temperatura smeta kondenzatorima bez kojih ispravan cip ne radi.

a trotlanje se jednostavno rješi ubrzavanjem ventilatora i svi sretni.

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.9.2016 15:12 (dabar_solta_V2).
8 godina
Stjepanj kaže...

Eto sine Ščepane samo za tebe, da te herc ne trefi.

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.9.2016 15:15 (BOOMboy).
11 godina

Pff, u Njemačkoj MSI 480 4GB jeftinija nego MSI 470 u HR: http://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/5099845_-radeon-rx-480-gaming-x-4096mb-gddr5-msi.html U Alzashopu takodjer pala cijena MSI 480 4GB za 20 eura i sada je 2200kn.. Izgleda da AMD ili retaileri napokon idu u pravom smjeru. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.9.2016 16:59 (The_Fichek).
16 godina

ali je problem u dostavi, ili ne šalju u HR ili im je 20+ eura pa nema računice te još nadodaju par eura za plaćanje paypalom

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.9.2016 17:01 (Matoje).
11 godina

Hocu rec da ocekujem da ce to neki HR ducani popratit jer npr. Nitro 470 u HR ima istu cijenu kao u Njemackoj. Mislim da neki nasi ducani ne zaostaju tolko, ali je problem dostupnost. Znaci, tko misli kupovat grafu za 2K mozda najbolje da se strpi jer MSI 480 4GB je bolja od svega u tom rangu. Nikakva Strix ni GTR XFX.. Dzabe mi analiza PCBa, kad lik ne komentira disipaciju topline, cooler, ni ventove, ni cijenu. Takodjer, kada veli da XFX ima super PCB moze nekog navest u zabludu da je RS dobra verzija, a kad ono katastrofa od grafe kao i Powercolor i Giga. Doduse, ako stigne, ocekujem cijenu 2200kn, sto je opako blizu GTR 480 8GB koja je ipak vrlo konkurentna cijenom, jedino kaj nije tiha kao MSI i to je ipak 500kn vise od 470 Nitro, ali zivi bili pa vidjeli.

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.9.2016 17:08 (The_Fichek).
15 godina
The_Fichek kaže...

Hocu rec da ocekujem da ce to neki HR ducani popratit jer npr. Nitro 470 u HR ima istu cijenu kao u Njemackoj. Mislim da neki nasi ducani ne zaostaju tolko, ali je problem dostupnost. Znaci, tko misli kupovat grafu za 2K mozda najbolje da se strpi jer MSI 480 4GB je bolja od svega u tom rangu. Nikakva Strix ni GTR XFX.. Dzabe mi analiza PCBa, kad lik ne komentira disipaciju topline, cooler, ni ventove, ni cijenu. Takodjer, kada veli da XFX ima super PCB moze nekog navest u zabludu da je RS dobra verzija, a kad ono katastrofa od grafe kao i Powercolor i Giga. Doduse, ako stigne, ocekujem cijenu 2200kn, sto je opako blizu GTR 480 8GB koja je ipak vrlo konkurentna cijenom, jedino kaj nije tiha kao MSI i to je ipak 500kn vise od 470 Nitro, ali zivi bili pa vidjeli.

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=rx480+rs ? ček ako sam te dobro shvatio ?

14 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Ja sam pre zadovoljan sa svojom msi rx 480 gaming x . maksimalni oc što sam uspio je 1370 mhz core i 2250 memorija sa asic quality 70% .kartica je jako tiha,maksimalna temperatura je 77c sa fan speedom na 60%.

Im BATMAN !!!
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.9.2016 19:27 (cika batmen).
Moj PC  
5 0 hvala 0
13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Ne znam sto vi mislite pod tiha/glasna graficka. Jucer sam witchera 3 na ultri 6 sati u komadu igrao nijednom mi nije bilo da je preglasno da ju primjetim, a kamoli da mi uzitak igranja poremeti. I nisam ofrljio zvuk jer sam to od 23-05 igrao dok su mi svi doma i spavaju. 

Hearthstone: Maks0806#2960 LoL EUNE: Maks0806
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Isprobah svoju msi, asic mizernih 67.7%, za stabilnih 1400mhz je trebala 1.23v no mora se priznati da je puno hladnija od red devila.

Popušio sam na lutriji, da je sad ne vraćam u Njemačku, dogovorio sam se sa kolegom, on će ju uzet za CF, a ja nastavljam potragu za zlatnim primjerkom - zaintrigiralo me ovo o xfx-u, kažu da binaju gtr BE modele pa ću vjerovatno testirat tu teoriju.

Moj PC  
1 0 hvala 0
8 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Powercolor RX 480 Red Devil PCB

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
BOOMboy kaže...

Powercolor RX 480 Red Devil PCB

pogledao, pcb devike je loš, no pogledao sam i ostale. gigabyte i devil imaju lošiji pcb od referentne.

Asus s druge strane je napravio odlican pcb... s najvisim mogucim mogucnostima oc-a . Stjepanj ovo Asus rx 480 je kartica za tebe.. pogledaj od ovog lika pcb review za Asus.

Sada cekamo jos Nitro

14 godina
cika batmen kaže...

Ja sam pre zadovoljan sa svojom msi rx 480 gaming x . maksimalni oc što sam uspio je 1370 mhz core i 2250 memorija sa asic quality 70% .kartica je jako tiha,maksimalna temperatura je 77c sa fan speedom na 60%.

Jel ti to OC plus overvolt da hvataš 77C sa 60% venta ?? To mi se ne čini u skladu s ostalim komentarima o MSI RX 480 jer je previše stupnjeva s obzirom na okretaje. 

11 godina
anarky1988 kaže...
The_Fichek kaže...

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=rx480+rs ? ček ako sam te dobro shvatio ?

Nisi dobro shvatio. Cijelo vrijeme pricam o MSI 480 4GB kao najvecem best buyu i to predvidjanje cijene se odnosilo na nju jer su sve ostale grafe vec tu. XFX RS 480 je losa grafa, nema custom PCB kao GTR kao ni jednako debel radijator niti jednako VRM hladjenje, radi cega je omrazena po internetu.

maks0806 kaže...

Ne znam sto vi mislite pod tiha/glasna graficka. Jucer sam witchera 3 na ultri 6 sati u komadu igrao nijednom mi nije bilo da je preglasno da ju primjetim, a kamoli da mi uzitak igranja poremeti. I nisam ofrljio zvuk jer sam to od 23-05 igrao dok su mi svi doma i spavaju. 

Pretpostavljam da ne OCas grafu jer kolko vidim stock Nitro 470 je prilicno solidna i relativno tiha, s obzirom na cijelu seriju te se vrti za dobrih 500rpm manje u odnosu na Nitro 480 pri istim situacijama. Kad se 470 Nitro OCa je druga prica i tada bi se trebala osjetno cuti, ali zavisi, prvenstveno od toga kolko si udaljen od kompa i kakvo kuciste imas, kolko zvuka pusta van.

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.9.2016 1:03 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan

Ima negdje PCB od MSI Gaming X 8 gb, bas me zanima kako ona stoji jer MSI RX 480 Gaming X 8 GB imam, pa ono da znam na "cemu" sam.

Origin ID: ReaLazio
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice