AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 814.945
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: AMD Serija 400 (Polaris)
rapid kaže...

ovo sa cijenom rx470 me totalno poremetilo sto se tice kupovine. N granici sam da odustanem od rx serije. Jeli moze neki prijedlog sta je trenutno najbolje kupiti za povremeni gaming (world of tanks najvise). jeli se isplati kupiti r9 380 u ovom trenutku. budjet je nekih 1600-1700 kuna.

Za tu lovu uzmes SSD i r9 380 polovnu s garancijom i WoT ima da leti samo tako a ssd daje boost isto. HD client obavezno :)

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

meni wot na max detaljima i to HD verzija ide na 60-120 fpsa na 380X...igra leti. Evo npr. witcher 3 uz malo igranje sa postavkama na 60+ fpsa, nije na max nego na high i isključen AA, stavljen ssao, teksture na max. super je to grafa i trenutna cijena joj je bagatela, mislim na polovne. Nova se ne isplati pored RX 470.

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.8.2016 14:56 (XXX).
Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina

Ovog lika treba banat sa youtubea: 

1060 da ima 20fps vise u DX12 Hitmanu od 480, roflcopter.

Najbolje od svega je sto se kao prosli put zabunio pa su sad ovo ispravni rezultati, lukav majstor. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.8.2016 17:31 (The_Fichek).
10 godina
odjavljen
rapid kaže...
MEGATAMA kaže...

Za te novce mozes naletjet i na gtx 970 na njusci koja je jos uvjek pod garancijom i to debelom,do 1700kn.

Ali moj ti je savjet strpit se da se cjene stabiliziraju...a opet ako igras samo tu jednu igru ona se na 970 vrti odlicno...u biti neznam sto je najpametnije da ti savjetujem.....

EDIT:evo ova je samo 100kn iznad tvog budzeta pa mogucnost dogovora sigurno kao i uvjek postoji...

Valjda sve Msi 970 se mogu dic na oko 1500mhz a tada vec imas stock gtx 980 performanse....za tu igru koju ti igras to je i vise nego dovoljno

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/msi-gtx-970-gaming-4g-oglas-19742834

Stvarno i ja ne znam sta je trenutno najpametnije. problem je sto sam ja iz BiH a i volio bih novo uzeti. kontam r9 380 ili gtx 960. ali opet ako ce za 2 mjeseca rx470 biti povoljnija. stvarno ne znam. Nisam ocekivao ovako visoke cijene. 

Ako to stavljaš na ovaj cpu koji ti je pod moj PC, onda prvo trebaš CPU jači.

Battlelog: Glavas_ZG
14 godina
chaselol kaže...
rapid kaže...

ovo sa cijenom rx470 me totalno poremetilo sto se tice kupovine. N granici sam da odustanem od rx serije. Jeli moze neki prijedlog sta je trenutno najbolje kupiti za povremeni gaming (world of tanks najvise). jeli se isplati kupiti r9 380 u ovom trenutku. budjet je nekih 1600-1700 kuna.

Za tu lovu uzmes SSD i r9 380 polovnu s garancijom i WoT ima da leti samo tako a ssd daje boost isto. HD client obavezno :)

Ja sam baš nekidan dogovorio MSI R9 380 4Gb model za 1250kn +30mj gare, stiže u utorak 

14 godina
neaktivan

imam igru instal na hd trenutno.bila mi na ssdu do nedavno.nikakav boost nemas igra mi radi 120fpsa lock u oba slucaja. Sa hda se mape sporije ucitavaju.

xfact
13 godina
=xfact= kaže...

imam igru instal na hd trenutno.bila mi na ssdu do nedavno.nikakav boost nemas igra mi radi 120fpsa lock u oba slucaja. Sa hda se mape sporije ucitavaju.

To je valjda prije bilo cca 1god min, ne igram dugo tek sam ponovo poceo ovaj HD client je vrh optimizacija.

17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Lisa Su

vođa amd i ati fanboja

Lisa Su,CEO and president AMD Lisa Su,CEO and president AMD
Moj PC  
3 1 hvala 1
17 godina
neaktivan
Glavas_ZG kaže...
rapid kaže...
MEGATAMA kaže...

Za te novce mozes naletjet i na gtx 970 na njusci koja je jos uvjek pod garancijom i to debelom,do 1700kn.

Ali moj ti je savjet strpit se da se cjene stabiliziraju...a opet ako igras samo tu jednu igru ona se na 970 vrti odlicno...u biti neznam sto je najpametnije da ti savjetujem.....

EDIT:evo ova je samo 100kn iznad tvog budzeta pa mogucnost dogovora sigurno kao i uvjek postoji...

Valjda sve Msi 970 se mogu dic na oko 1500mhz a tada vec imas stock gtx 980 performanse....za tu igru koju ti igras to je i vise nego dovoljno

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/msi-gtx-970-gaming-4g-oglas-19742834

Stvarno i ja ne znam sta je trenutno najpametnije. problem je sto sam ja iz BiH a i volio bih novo uzeti. kontam r9 380 ili gtx 960. ali opet ako ce za 2 mjeseca rx470 biti povoljnija. stvarno ne znam. Nisam ocekivao ovako visoke cijene. 

Ako to stavljaš na ovaj cpu koji ti je pod moj PC, onda prvo trebaš CPU jači.

Nisam azurirao podatke o kompu. Tu je i5 4460. A i imam ssd tako da samo grafa je upitna. sacekat cu jos 1 mjesec pa vidjeti sta je najpametnije.

10 godina
odjavljen
M4X kaže...

Lisa Su

vođa amd i ati fanboja

Ovu babu treba smjenit ako žele nešto napravit, sama pomisao da im je ovo šefica odbija kupce.

Battlelog: Glavas_ZG
15 godina
AMD Serija 400 (Polaris)
Benac
Moj PC  
0 0 hvala 1
10 godina
neaktivan

U jbt ja već mislio da je ovo neki zenskasti gospodin 

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
13 godina
Benac kaže...

Dje backplate?

Zar je toliko jebeno skup komad lima da se stavi na grafu, citavih 0.15$ kosta mozda? 

15 godina

i ja sam se iznenadio valjda su zurili sa isporukom pa zaboravili 

Benac
13 godina
protjeran
chaselol kaže...
Benac kaže...

Dje backplate?

Zar je toliko jebeno skup komad lima da se stavi na grafu, citavih 0.15$ kosta mozda? 

nije stvar u jednom komadu vec tisucama...

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
17 godina

decki decki.. veci fetish je imati golu plocicu, lemove, vidljiv PCB... nego backplate, koji upitno "drzi karticu ravnom".

ono bitno je ispod lima

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
17 godina

nego, polako kompletiram.. ploca jucer narucena, proc i rami doma cekaju, jos samo da MSI 470/480 postanu negdje dostupni..

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Negdje sam procitao da su sve ove rx 470 testirane na novim driverima koji opet donose boost i da ce ti driveri donjet boost i na rx 480 kad postanu dostupni tako da je razlika izmedju rx 470 i 480 ipak veca nego se cini.

Naravno znat ce se kakva je stvarna situacija kad puste drivere van....

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

sad nek ovoj stave cijenu za 10€ manju od 470

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.8.2016 1:07 (dery).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Glavas_ZG kaže...
M4X kaže...

Lisa Su

vođa amd i ati fanboja

Ovu babu treba smjenit ako žele nešto napravit, sama pomisao da im je ovo šefica odbija kupce.

bravo,svaka čast za izjavu ona je pravi šef za razliku od vašeg

smjenite vi svog zelenog nvidiota sa tetovažom,napuhanog zelenog lažljivca i prevaranta....

13 godina
Benac kaže...

i ja sam se iznenadio valjda su zurili sa isporukom pa zaboravili 

msi izdaje sa i bez backplate-a istu karticu o boze dragi kakav trash -_-

17 godina
odjavljen
nixass kaže...

decki decki.. veci fetish je imati golu plocicu, lemove, vidljiv PCB... nego backplate, koji upitno "drzi karticu ravnom".

ono bitno je ispod lima

backplate mora bit dobro izveden,mora imat na sebi rupica za bolje hlađenje a usput drži karticu ravnijom i štiti pcb od eventualnih oštećenja prilikom rukovanja ako ništa drugo,plus kartica izgleda ljepše...

neznam od kakvih su sve materijala,ovaj na xfx je meni čudan nekakav,crn,lim je nekakav...

inače šta mislite jel bi smio flešat bios na svojoj xfx rx 480 XXX-klik 1288MHz sa biosom od xfx rx 480 black edition klik 1328MHz?

16 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

msi rx470 nema ploću šta je i logično za taj rang gpu-a

vjerovatno se devilica zbog nje zagrijava 10° više nego šta treba jer na istoj nema niti jedan otvor

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.8.2016 10:49 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Evo bezveze ukucam u njuskalo rx470 i izbaci mi

https://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=rx+470

Znaci ak je Nitro 4Gb 1900kn, a prema ovom linku 

https://www.caseking.de/en/search?sSearch=rx+470

vani Nitro i MSI imaju istu cijenu, da li se moze ocekivati da MSI isto bude oko 1900 kn?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
chaselol kaže...

nema nikakvih rupa na backplate-u,potencijalno loše hlađenje pcb-a,potrebno u kućište stavit 1 side case fan,odnosno to bi trebalo bit pod obavezno za sve kartice..3 ventilatora imat u kućištu je najbolje

1*8 pin je i kod rx 470 ali to je ok...

14 godina
M4X kaže...
potrebno u kućište stavit 1 side case fan,odnosno to bi trebalo bit pod obavezno za sve kartice..3 ventilatora imat u kućištu je najbolje

Ovisi od modela do modela, za većinu nepotrebno.

ps. po mome mišljenju.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.8.2016 11:18 (Valentin17).
17 godina
odjavljen
war3_tft kaže...

Evo bezveze ukucam u njuskalo rx470 i izbaci mi

https://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=rx+470

Znaci ak je Nitro 4Gb 1900kn, a prema ovom linku 

https://www.caseking.de/en/search?sSearch=rx+470

vani Nitro i MSI imaju istu cijenu, da li se moze ocekivati da MSI isto bude oko 1900 kn?

1900 bi bila ok cijena za ovaj prvi val, u stvari nema ni priblino dobre nove kartice za tu cijenu. 

16 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

ima na caseking devilica 1800kn sa dostavom

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

dobra reca 

Moj PC  
6 0 hvala 3
E-mail: