AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 829.699
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Re: AMD Serija 400 (Polaris)

Ja tebi nisam rekao da ne komentiraš, ja sam iza one, The more-The merrier. Ne bi trebalo biti bitno koliko se memorije koristi jer se ionako svih 8GB vrti na 2GHz i teoretski treba trošiti jednako bez obzira na korištenje. Ali kartica je trošila jednako i u Witcheru 3 i jos nekoj igri na 1080p, tako da rezolucija nema neki utjecaj na priču.

Evo, sad je dokaz tu da ni GTX 750 Ti ne troši vise od standarda.

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.7.2016 12:27 (JozoBozo121).
11 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Skupili se Nvidia vlasnici u AMD topicu i savjetuju narod, sve neki fini ljudi, dušebrižnici pravi...smiješno koliko je ofirno. 

11 0 hvala 0
9 godina
Nek se ljudi bune to je dobro,to gura tehnologiju naprid, ali da nevalja pretjerivat to je istina.
9 godina
JozoBozo121 kaže...

Evo, sad je dokaz tu da ni GTX 750 Ti ne troši vise od standarda.

te postavke bi trebala vrtiti na idle potrosnji. clockni ju za 5% i vidjet ces da je u rangu rx480 po potrosnji iz pci-e

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.7.2016 12:57 (NathanDrek).
10 godina
neaktivan
NathanDrek kaže...

te postavke bi trebala vrtiti na idle potrosnji. clockni ju za 5% i vidjet ces da je u rangu rx480 po potrosnji iz pci-e

O kakvim ti sad postavkama pričaš? Pa vrti jednu od zahtjevnijih igara i to na postavkama koje ju tjeraju do maksimuma, više od toga ne može trošit. Ali RX 480 ne moraš ni clocknut a već vuče skoro 80W iz pci-e. Moram priznati da mi uspredba nije jasna. Jednu karticu bi clocknuo a drugu ne. Kakva je to jebena uspredba. Onda možemo RX 480 undervoltat i underclockat na 500MHz i reć da troši 50W. Već sam rekao da mi se ne da više o tome, jednostavno je AMD zeznuo s time, nek daju novi BIOS koji će smanjit power target i gotovo.

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
17 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Jednostavno, kartica i kad se overclocka ne smije prelaziti limite od 75W preko PCIe slota i 75W preko 6pin naponskog konektora. RX480 kad se clocka prelazi i jedno i drugo, i to skoro do 100W avg preko PCIe slota. Da su stavili 8pin naponski apsolutno nikakvog problema ne bi bilo.. e sad pitanje je zašto nisu - jer su nesposobni pa tokom testiranja nisu skužili da krše norme, što sigurno nije jer su regulaciju napona na PCB stavili jaču nego li ima GTX1080, ili su htjeli RX480 predstaviti kao efikasnu karticu. 

Ako sutra izbace driver s kojim potrošnja ostaje unutar definiranih normi a OC potencijal pa tako i performanse nisu narušene - sve 5. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.7.2016 13:12 (Penryn).
Moj PC  
0 2 hvala 0
11 godina
neaktivan
Penryn kaže...

Ajde molim te daj linkove gdje to GTX750Ti i GTX950 povuku preko 75W average preko PCIEx slota..

Jozobozo preko drivera će ih throttlat i to je to, nisu ludi da moraju radit opoziv nekakav. Problem je što i ovako kartica ne drži 1266MHz jer fali soka..

Ja sam prije 2 stranice ostavio video gdje prikazuje 750ti, 950 i 660 ako se ne varam, da idu preko 75W na PCI. Također RX 480 nema apsolutno nikakvih problema sa 1266MHz di sam god gledao uvijek je bila na 1266 stock

Battlelog: D3lBoy-00
17 godina
neaktivan
D3lBoy kaže...

Ja sam prije 2 stranice ostavio video gdje prikazuje 750ti, 950 i 660 ako se ne varam, da idu preko 75W na PCI. Također RX 480 nema apsolutno nikakvih problema sa 1266MHz di sam god gledao uvijek je bila na 1266 stock

Jel average ili su to spikeovi za koje smo već rekli(ne mi nego proizvođači ploča) da nisu problem?

Evo ti taktovi - u niti jednoj igri stabilnih 1266MHz zato što lupa power limit.. kad se podigne power limit dobiješ stabilnih 1266MHz ali zato potrošnja skače do 50-60W.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.7.2016 13:33 (Penryn).
12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

ok kog briga kako se referentne kartice ponasaju, ionako ce svi za 3mj zaboraviti da su postojale

kad izlaze nereferentne i zasto su samo sapphire i asus predstavili svoje dizajne dosad? jel opet neki NDA? 

Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina

Mislim da je situacija takva zato sto ni sami partneri nisu nista ili vrlo malo znali o 480 prije njenog izlaska. AMD je, ako se ne varam, svima presutio prije izlaska 480 i sad mozemo cekat 100 godina. Meni osobno ne smeta, ali malo je bez veze da za sada imamo samo Nitro 480 koja se jos niti ne prodaje.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.7.2016 13:40 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan
Penryn kaže...
D3lBoy kaže...

Jel average ili su to spikeovi za koje smo već rekli(ne mi nego proizvođači ploča) da nisu problem?

Evo ti taktovi - u niti jednoj igri stabilnih 1266MHz zato što lupa power limit.. kad se podigne power limit dobiješ stabilnih 1266MHz ali zato potrošnja skače do 50-60W.

Kad podigneš Power Limit, znači odvrnuo si napon na max= overclock.

Stock RX 480 trotla max boost i drži se negdje oko 75W iz PCI-E busa.

Zamisli koliko bi trošila ova GTX 750 TI kad joj odvrneš napon i clockaš.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.7.2016 13:47 (Mile 74).
17 godina
Fanu kaže...

ok kog briga kako se referentne kartice ponasaju, ionako ce svi za 3mj zaboraviti da su postojale

kad izlaze nereferentne i zasto su samo sapphire i asus predstavili svoje dizajne dosad? jel opet neki NDA? 

Nemam pojma za Asus, no što nije priča da je Sapphire referentni dizajn samo sa custom coolerom? Ne znam više gdje sam to pročitao.

Mada referentne nemaju 8 pin napajanje, a Sapphire bi trebao imati pa...

11 godina

Ne, pogledaj si Sapphire 480 Nitro model sa 8pin, skoro pa u prodaji, ali jos uvijek nije.

Iskreno se nadam da ce izaci i Toxic i/ili Vapor-X verzija sa 8 + 6/8pin.

17 godina
neaktivan
Mile 74 kaže...

Kad podigneš Power Limit, znači odvrnuo si napon na max= overclock.

Stock RX 480 trotla max boost i drži se negdje oko 75W iz PCI-E busa.

Zamisli koliko bi trošila ova GTX 750 TI kad joj odvrneš napon i clockaš.

Zašto AMD dopušta podizanje power limita preko svoje aplikacije ako zna da tada prevaljuje dopuštene norme? 

Za 750Ti nažalost ne znamo koilko bi povukla clockana, al čisto sumnjam da bi puno preko 75W avg, ako uopće, ako je sad na 64W avg.

Al eto, sve i da povuče, koja je poanta tvog posta, ako može nvidia kršit pravila može i AMD? Niti sam za nvidiju niti za AMD, samo protiv muljanja, loših proizvoda i fanboya.

AMD preko 20 godina radi kartice po PSu i sad odjednom na karticu koja ima jači VRM od GTX1080 stave 6 pin konektor? Meni to izgleda kao pokušaj skrivanja velike potrošnje i lošeg clockanja. Da su stavili 8pin odma bi se vidjelo da niti se overclocka dobro niti je efikasna, a ovako isčekujemo custom verzije s nekakvom nadom..

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.7.2016 14:08 (Penryn).
9 godina
Penryn kaže...

....niti je efikasna, ....

to ti misliš.

17 godina
neaktivan
dabar_solta_V2 kaže...

to ti misliš.

Ma nije efikasna niti na tvorničkim postavkama a kamoli kad se clocka. Na tvorničkim postavkama vuče oko 160W, više nego GTX1070, a koliko je slabija od nje?

A kad se clocka na 1.4GHz potrošnja samo jezgre skače s 110W na 190W. Već sam pisao, takvim clockanjem potrošnja poraste za 1.75x dok takt jedva za 1.16x, a performanse skoro nigdje za tih 1.16x.

U odnosu na R9 390(X) je napredak, to da..

12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Pazi ovo - Next up, the PCB is shorter than the card itself, and NVIDIA's unique new reference-cooler makes the card about 50% longer than its PCB. NVIDIA listened to feedback about shorter PCBs pushing power connectors towards the middle of the cards; and innovated a unique design, in which the card's sole 6-pin PCIe power connector is located where you want it (towards the end), and internal high-current wires are soldered to the PCB. Neato? Think again. What if you want to change the cooler, or maybe use a water-block? Prepare to deal with six insulated wires sticking out of somewhere in the PCB, and running into that PCIe power receptacle.

PCIe konektor pomoću žica izvučen van PCB na kraj coolera koji je 50% duži od PCB - https://www.techpowerup.com/223883/nvidia-geforce-gtx-1060-doesnt-support-sli-reference-pcb-difficult-to-mod

http://hwbot.org/signature/u135800.png
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.7.2016 14:47 (mirzet1976).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

vjerujem da to oko zgorenih ploča sam priča koja je puštena van da se smanji kupnja kartice, ako je to več tolki problem, oni koji su kupili ref. karticu nek sačekaju novu verziju drajvera ili novi bios koji riješava taj problem, iskreno da ima takva kartica tu za kupit po 200$ piknul bi ju odma bez razmišljanja i nebi oc-o dok se ne sredi to, vjerujem da te referentne več sad sa stock klokovima su za 1080p i preveč, a kad to ispeglaju bilo biosom ili drajverima dala bu se kloknut ne ko neka sa aftermarket kulerom, al bu išla dost gore, to bu opet ovisilo o tome kak imaš prozračnu kantu dal dobro izbacuje od ostalih komponenti toplinu van i dal ima usis koji puše po ventu od grafe da on upuhije što hladnjiji zrak.

čista teorija zavjere :D

Imate svi novije ploče (naravno iz Zagreba ste, pa imate novaca), pa imate problema sa sleep modom. Moja pločica iz 2007 i sleep mode rade ko vurica. Pa vi kupujte AsRock... By BlackMoon
Moj PC  
9 0 hvala 0
12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Pogledao cjeli interviju i vrijedilo je svake minute....

Razlika u filozofiji Nvidie i AMDa je daleko veca nego sam mislio,oni se uistinu trude napravit open zajednicu gdje svi mogu rijesavat probleme u PC gamingu dok Nvidia budimo realni gleda samo na svoj profit.

Sad mi je jasnije zasto je toliko porasla kvaliteta amd drivera i ucestalost istih a ako je sudit po svemu sto je Raja rekao bit ce i bolje....

I bome je realna usporedba da se u konzolaskim verzijama koristi hardver 100%...async itd dok je u pc verzijama to do sad bilo daleko slabije iliti 60% kao sto je dao za primjer jer realno koliko igara za sad na PCu koristi async.....takav tech i onda ga par developera koristi.

Nadajmo se suludoj prodaji rx480 serije i pozitivnim promjenama u blizoj buducnosti....ajde bar katastrofalni MS gura dx12 a sa njim async u skoro svakoj nadolazecoj igri....

Moj PC  
9 0 hvala 2
13 godina
Penryn kaže...

Ajde molim te daj linkove gdje to GTX750Ti i GTX950 povuku preko 75W average preko PCIEx slota..

Jozobozo preko drivera će ih throttlat i to je to, nisu ludi da moraju radit opoziv nekakav. Problem je što i ovako kartica ne drži 1266MHz jer fali soka..

Problem je sto je 480 big deal na trzistu a 950/750ti banana kartica manje vise (bez uvrede vlasnicima) i zato se digla ova hajka i nista vise.
Ponavljam, poprilicno zanemariva i bespotrebna rasprava o tome jer 99% kartica ce povuci vise kad je clockas 

Evo nek se nadje jedan vlasnik doticne kartice, nek je clockne i nek vam pokaze brojke, vidjeces da ce povuci vise bez problema, to nista nije novo.
Kad overclockas bilo koju grafu ona ce povuci vise preko PCI slota ako nema dovoljno preko pin-ova, plain and simple.

The_Fichek kaže... 

Iskreno se nadam da ce izaci i Toxic i/ili Vapor-X verzija sa 8 + 6/8pin.

Nece biti Vapor-X kartice rekli su sinoc @sapphire nation stream, jer hladjenje koje pruza nitro je identicno Vapor-X i nista se apsolutno ne bi dobilo s tom karticom kad bi se uvelo a bila bi osjetno veca cijena. Toxic model je najavljen ima mjesec dana ako ne i vise.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.7.2016 15:39 (chaselol).
13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Imao sam gtx 950 i stvarno je legit kartica, ali da je precjenjena, je. Za praktički iste novce imam r9 380 koja troši malo više i grije se malo više, ali daje mi 10-15 fps više u witcheru 3 pa sam sretan jako :P

Moj PC  
0 2 hvala 0
13 godina
protjeran
maks0806 kaže...

Imao sam gtx 950 i stvarno je legit kartica, ali da je precjenjena, je. Za praktički iste novce imam r9 380 koja troši malo više i grije se malo više, ali daje mi 10-15 fps više u witcheru 3 pa sam sretan jako :P

kak precijenjena kad je gtx 950 jeftinija za 400kn od r9 380? o cem ti?, o tome da trosi "MALO" vise nezelim uopce komentirati!...veze s vezom nemas!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
13 godina

U pravu je, 950 su oko 1200-1300kn dok su 380ke vec na 1400-1500 

12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Ako Polaris bude trosio u rangu Maxvella kad ga se overclocka ja cu bit zadovoljan jer sam uistinu primjetio razliku na racunu za struju 290 tri-x vs Msi 970 gaming....

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Stjepanj kaže...
maks0806 kaže...

kak precijenjena kad je gtx 950 jeftinija za 400kn od r9 380? o cem ti?, o tome da trosi "MALO" vise nezelim uopce komentirati!...veze s vezom nemas!lp

gtx 950 je prva a 380 četvrta na listi performance per dollar između 50 kartica

http://www.videocardbenchmark.net/gpu_value.html

reći bilo što loše o bilo kojoj od njih je krajnje bezobrazno dečki

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.7.2016 16:22 (NathanDrek).
17 godina
MEGATAMA kaže...

Pogledao cjeli interviju i vrijedilo je svake minute....

Razlika u filozofiji Nvidie i AMDa je daleko veca nego sam mislio,oni se uistinu trude napravit open zajednicu gdje svi mogu rijesavat probleme u PC gamingu dok Nvidia budimo realni gleda samo na svoj profit.

Sad mi je jasnije zasto je toliko porasla kvaliteta amd drivera i ucestalost istih a ako je sudit po svemu sto je Raja rekao bit ce i bolje....

I bome je realna usporedba da se u konzolaskim verzijama koristi hardver 100%...async itd dok je u pc verzijama to do sad bilo daleko slabije iliti 60% kao sto je dao za primjer jer realno koliko igara za sad na PCu koristi async.....takav tech i onda ga par developera koristi.

Nadajmo se suludoj prodaji rx480 serije i pozitivnim promjenama u blizoj buducnosti....ajde bar katastrofalni MS gura dx12 a sa njim async u skoro svakoj nadolazecoj igri....

ovo potpisujem od riječi do riječi, kad sam kupovo pc iz potpisa, bilo je to kaj je bilo tad skroz ok, nvidia mi se sviđala zbog fizike, pa sam ju kupio, al fakat kad pogledamo realno, nvida koči razvoj gaming industrije, gameworks, kao trebao bi poboljšat iksustvo, ma koje ikustvo kad ekipa sa nvidiama to gasi zbog toga kaj zaguši grafu da se vuče ko krepana kokoš, dalje g-sync, moraš kupit monitor koji to podržava i još moraš kupit taj uređaj da to radi i to kako kome radi, ugl, njih spašava ispeglanost drajvera.

amd free sync, nešto sam čitao da če i monitori sa hdmi ulazom bit podržani i tolko još toga kaj daju đabe + jeftine grafe, san svakog ko želi igrat, a ne prodat bubreg za hw.

Imate svi novije ploče (naravno iz Zagreba ste, pa imate novaca), pa imate problema sa sleep modom. Moja pločica iz 2007 i sleep mode rade ko vurica. Pa vi kupujte AsRock... By BlackMoon
11 godina

Da, HDMI vec sad podrzava FreeSync (72Hz :) na nekim monitorima kao novim Samsung modelima kojih ima i u HR, neki sa PLS, neki sa VA panelima, uglavnom curved (1800R) radi cega im je cijena malo veca od konkurencije. Znaci tih monitora ima dosta i ispod 2100kn.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.7.2016 17:02 (The_Fichek).
13 godina
NathanDrek kaže...

gtx 950 je prva a 380 četvrta na listi performance per dollar između 50 kartica

http://www.videocardbenchmark.net/gpu_value.html

reći bilo što loše o bilo kojoj od njih je krajnje bezobrazno dečki

Isto tako stoji da je 960 iznad 380 debelo sto apsolutno nema smisla 

p.s. cijene u EU su malo drugacije nego u US sto je tu prikazano 

9 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

normalno da neće uzet naše cijene kad smo mi hračak na cesti kaj se veličine tržišta tiče

1 0 hvala 0
13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Stalno visim na njuski i gtx 950 je 1k+ kn a toliko je i gtx 960 (ima jedna sada za 1k). Pa sad što biste radje gtx 950, 960 ili r9 380? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice