AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 820.792
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Ako ovo sa PCI potrošnjom ispadne sve ok onda samo lud covjek moze kupiti 970 ispred 480. To je jednostavno činjenica, pruža jednake - negdje i bolje performanse, novija je arhitektura, štedljivije, DX12, duži i bolji driver support te 8gb memorije koje su se pokazale u zadnje vrijeme. Primjer gdje 390 8gb ima PUNO bolje performanse od 970 u Mirror's Edgeu jer je 970 limitirana VRAMom, etc.

Kad bi se kupovala polovna jako povoljna 970 onda da, ali ovako je ludost.

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
11 1 hvala 0
13 godina
Re: AMD Serija 400 (Polaris)
Glavas_ZG kaže...

Znači šta, imamo novu best buy karticu:

GTX 970

Ej, jesi ti dobro, sto baljezgas? Tu lagano seruckas zajedno s  ovim autorom teme jozo_bozo, koji ne da nema RX480  vec pljuje po njoj.

coffe,coffe,coffe.....
14 godina
NathanDrek kaže...

O cemu ti pricas, pa i ovako je pun pogodak...budi uvjeren da ce svi koji dolaze sa slabijih konfi npr. R7 i r9 modela i gtx 960 kupiti rx480 ili 470...oni kojima ce u međuvremenu prdnuti r9 390/390x ce ti isto kupiti rx480...a oni kojima prdne 970-ka,mislis da ce kupiti opet 970?

Ja govorim o 2x480, jer me ta razina pefromansi zanima i zato što je pri predstavljanju kartice glavni line bio da 2x480 za 400$ ubija 1080 za 600$.

http://techfrag.com/2016/06/01/amd-radeon-rx-480-crossfire-setup-faster-nvidia-gtx-1080-500/

Kao što vidimo, to se ispostavila kao laž.

Single 480 je čak i po ovoj višoj cijeni vjerojatno best buy.

Svejedno, ovo s potrošnjom je problematično, i baš me zanima da li će i kako to riješiti.

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.6.2016 16:20 (Chronosus).
10 godina
neaktivan

Tonci, kasniš malo, o ovome se jučer na tri teme raspravljalo.

metallic ja ne pljujem po ničemu, vec sam iznio svoju kritiku na koju imam pravo. To sto se netko ne slaže s mojim stavom o implementaciji DX12, ili Asynca je njegova stvar. Ako će se RX 480 clockati do 1.4,1.5 GHz, pa daj Bože, ali sudeći po onome sam bio skeptičan. No, kako su isplivale informacije da krše PCI-E standard, sad je logično da se nisu mogle vise clockati jer bi skurili i karticu i matičnu da su to dopustili.

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.6.2016 16:19 (JozoBozo121).
12 godina

AMD-ov odgovor

EDIT: UPDATE FROM AMD:

1) The RX 480 has passed PCIe compliance testing with PCI-SIG. This is not just our internal testing. I think that should be made very clear. Obviously there are a few GPUs exhibiting anomalous behavior, and we've been in touch with these reviewers for a few days to better understand their test configurations to see how this could be possible.

2) Update #2 maybe the OP is confused. There is a difference between ASIC power, which is what ONLY THE GPU CONSUMES (110W), and total graphics power (TGP), which is what the entire graphics card uses (150W). There has been no change in the spec, so I would ask that incorrect information stop being disseminated as "fact."

We will have more on this topic soon as we investigate, but it's worth reminding people that only a very small number of hundreds of RX 480 reviews worldwide encountered this issue. Clearly that makes it aberrant, rather than the rule, and we're working to get that number down to zero.

http://hwbot.org/signature/u135800.png
10 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

mirzet1976 Naravno da je ovo iskusio mali broj ljudi, zbog dvije stvari, ovo je AMD-ov službeni odgovor koliko mi se čini, a kao drugi nema puno testera koji imaju opremu za testiranje koliko se struje vuče po PCI-E konektoru a koliko po portu. Ako je ovo izmjereno na desetak kartica onda je vrlo vjerojatno da je apsolutno svaki model ima taj problem

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina

Gle, shvacam kritiku i ima prostora za to, ali ti si otvorio temu o Polarisu i cesto vodis raspravu,ali sad vec precesto spominjes Nvidiu i gameworks i bla bla.

Nekad ako nemas sto konstruktivno doprinjeti temi, mozda bolje ne postati, kuzis?

Ne vjerujem da se nitko ne slaze s tobom, ali siris negativan stav, to je iritantno!

coffe,coffe,coffe.....
12 godina
JozoBozo121 kaže...

mirzet1976 Naravno da je ovo iskusio mali broj ljudi, zbog dvije stvari, ovo je AMD-ov službeni odgovor koliko mi se čini, a kao drugi nema puno testera koji imaju opremu za testiranje koliko se struje vuče po PCI-E konektoru a koliko po portu. Ako je ovo izmjereno na desetak kartica onda je vrlo vjerojatno da je apsolutno svaki model ima taj problem

Kako je moglo izmjeriti na 10-ak GPU ako nema toliko ovih testera sa opremom za testiranje koliko se povuče struje iz PCI-E slota a i dobiju samo jenu ili dvije za testiranje nešalju njima čitavu seriju na testiranje.

9 godina

zanimljivo da amd tvrdi da je kartica prosla i vanjsku inspekciju ne samo unutar firme i da je sve štimalo...sumnjam da bi isli s takvim previdom van, pa sigurno imaju spremno rješenje

Tom's Hardware on why they didn't do more indepth OC testing:

We skipped long-term overclocking and overvolting tests, since the Radeon RX 480’s power consumption through the PCIe slot jumped to an average of 100W, peaking at 200W. We just didn’t want to do that to our test platform

Da je problem je, nadam se da će se naći bezbolno riješenje, ali kad čujem sranja kak su ovo gore od Tom's Hardwarea...oni nisu htjeli da njihova testna platforma prolazi kroz taj stres...kaj boje se za jednu od svojih 20 sabertoothica x99 ili napajanja od 1200w zbog jedne pišljive rx480...stavi ju onda na jeftinu ploču clockaj ju i nek skuri sve pa to objavi...kak si onda napravio recenziju 2x295 koja ti je povukla 500w? e nečeš razbojniče!  

p.s. to je išlo Tom's Hardware ne tebe Tonči

12 godina
mirzet1976 kaže...

AMD-ov odgovor

EDIT: UPDATE FROM AMD:

1) The RX 480 has passed PCIe compliance testing with PCI-SIG. This is not just our internal testing. I think that should be made very clear. Obviously there are a few GPUs exhibiting anomalous behavior, and we've been in touch with these reviewers for a few days to better understand their test configurations to see how this could be possible.

2) Update #2 maybe the OP is confused. There is a difference between ASIC power, which is what ONLY THE GPU CONSUMES (110W), and total graphics power (TGP), which is what the entire graphics card uses (150W). There has been no change in the spec, so I would ask that incorrect information stop being disseminated as "fact."

We will have more on this topic soon as we investigate, but it's worth reminding people that only a very small number of hundreds of RX 480 reviews worldwide encountered this issue. Clearly that makes it aberrant, rather than the rule, and we're working to get that number down to zero.

pa evo malo i s druge strane, malo je bezveze samo gledat opravdanja i laži proizvođača, toga smo se dosta već najeli od nvidije 

AMD Robert asks that I stop disseminating this as fact, I distinctly remember 150W from the 480 announcement. Even if 150w is the whole board and the GPU is 110w, we have several measurements showing 165w-170w

I just want to point out amd Robert says this is wrong, but I won't remove it :

In response to some replies I have gotten, talking about power usage in general here. Previously AMD claimed 150W, TODAY they made it 110W

If it passed internal testing, then something is wrong with their internal testing procedures, on top of this, the damned card consumes 165W average and TODAY they changed the spec from 150w to 110w. If that isn't intentionally deceiving I don't know what is

This card consistently draws more than 150w, this has been verified by pcper, Tom's Hardware, techpowerup... What are the odds of three major review websites all getting a one-in-a-mkllion unlucky sample that hits 165w at stock?

Hardware.fr confirms this too. They also have a retail version (Sapphire 480) which exhibits the same problem. They also confirms the power usage going over 150W with both a review and retail version of the card.

They added also something interesting, they removed power and temperature limits and tested the card with no OC. The card pulled almost 200W in Witcher 3.

bit će ovdje još papra, nadajmo se da će to ispraviti s nereferentnim grafama

10 godina
neaktivan

Ja sam u svojem odgovoru napisao da postoji desetak testera koji imaju tu opremu, doduše napisano je između redova. Nema tu puno razlike između svake kartice, pogotovo ne toliko da bi potrošnja bila manja za 20w. Asic čipa ne moze utjecati toliko, ovo je jednostavno inženjerski previd. No, ja mislim da je AMD tu karticu testirao pri nominalnom, a ne boost clocku te sa drukčijim temp targetom sto je dovelo do downclockanja prilikom njihovog testiranja kako bi PCB prošao testiranje. Ne znam zašto nisu udarili 8 pin i gotovo. Valjda su uhvatili mantru s Nvidiom i njihovim 6 pinom na 900 seriji.

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.6.2016 16:37 (JozoBozo121).
11 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Zeznuli su se sa tim 1x6 pin, kao i Nvidia.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
NathanDrek kaže...

kak si onda napravio recenziju 2x295 koja ti je povukla 500w? e nečeš razbojniče!  

Jedno je kad kartica preko matične ploče povuče 100W a drugo kad preko kablova. Ne boje se oni za napajanje nego isključivo za ploču i sve što je na njoj.

Izgleda da sve kartice u prodaji imaju ovaj problem.. bit će baš zanimljivo kako AMD misli ovo riješiti, opozivom ili updateom biosa koji onda limitira "TDP" što bi moglo rezultirati nižim taktovima odnosno lošijim performansama. 

A prema svemu do sad viđenom izgleda da će nereferentne verzije vrlo lako povlačiti i preko 250W kad se pošteno clockaju..

11 godina
neaktivan

Bit ce ovo drugo. Pre malo se šire prave informacije, svi na YT predstavljaju 8GB model i onda kao, koje perf. za samo 200$. 8GB nece bit 200$ vec skuplje, a također 4GB verzija ima 7Gbps memory clock dok 8gb verzija ima 8Gbps.

Ne referentne treba i ništa drugo.

10 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

A Bože dragi, pa zašto oni imaju takvih problema s tom potrošnjom energije i efikasnošću. Stalno su najavljivali taj skok od skoro tri puta performansi po vatu, al mi se nekako ne čini da je takav skok. Uz novi proizvodni proces oni vuku 170w za performanse R9 390-ke koja je vukla oko 230w.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Penryn kaže...
NathanDrek kaže...

kak si onda napravio recenziju 2x295 koja ti je povukla 500w? e nečeš razbojniče!  

Jedno je kad kartica preko matične ploče povuče 100W a drugo kad preko kablova. Ne boje se oni za napajanje nego isključivo za ploču i sve što je na njoj.

Izgleda da sve kartice u prodaji imaju ovaj problem.. bit će baš zanimljivo kako AMD misli ovo riješiti, opozivom ili updateom biosa koji onda limitira "TDP" što bi moglo rezultirati nižim taktovima odnosno lošijim performansama. 

A prema svemu do sad viđenom izgleda da će nereferentne verzije vrlo lako povlačiti i preko 250W kad se pošteno clockaju..

znam, htio sam istaknuti da se odnose prema njoj ko da je nuklearna bomba ( "ne,ne, mi to ne želimo dirati" ) a nisam znao kako bi to opisao...znači da danas izađe custom model sa 2 8 pin konektora svejedno bi bilo isto jer kartica ima falš kojim previše vuče s pci-a ili je to samo zato što ima samo 1 6 pin a on daje svoj max pa ko će drugi nego preko matične?!

10 godina
neaktivan
Razlika rx480 4 i 8 gb je u par fpsa, bar po testovima
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Ne, referentna ima falš jer previše troši za napajanje koje ima. Prelazi specifikacije PCI-E standarda koji kaže maksimalno 75w preko PCI-E utora (66w preko 12v) i 75w preko PCI-E konektora. Kad izađu nereferentne one će vuci većinu preko PCI-E konektora, ali biti će to kombinacija jednog 8 pin i jednog 6 pin jer inače bi bilo premalo struje dostupno. Koliko kartica smije vuci se moze podešavati u BIOSu ali u ovom slučaju AMD nema kamo prevagnuti višak potrošnje. Da su odma okačili 8 pin ne bi bilo problema i mi sad ne bi imali o čemu pričati.

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.6.2016 16:54 (JozoBozo121).
11 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

2.8x performance per watt se odnosilo na 380 vs 480 ako se ne varam

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.6.2016 16:55 (D3lBoy).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
doktordoc kaže...

nema nikakve razlike to je statisticka pogreska

xfact
10 godina
neaktivan
Tako su pokazali benchevi
Baš tražim koji je to test

13 godina
doktordoc kaže...

Razlicita memorija 4gb modeli rade na 7Ghz, dok 8gb modeli rade na 8Ghz

Baj d vej, evo vam nitro 480 i njeni portovi 

http://imgur.com/wi14xVa

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.6.2016 17:04 (chaselol).
17 godina
odjavljen
JozoBozo121 kaže...

Ne, referentna ima falš jer previše troši za napajanje koje ima. Prelazi specifikacije PCI-E standarda koji kaže maksimalno 75w preko PCI-E utora (66w preko 12v) i 75w preko PCI-E konektora. Kad izađu nereferentne one će vuci većinu preko PCI-E konektora, ali biti će to kombinacija jednog 8 pin i jednog 6 pin jer inače bi bilo premalo struje dostupno. Koliko kartica smije vuci se moze podešavati u BIOSu ali u ovom slučaju AMD nema kamo prevagnuti višak potrošnje. Da su odma okačili 8 pin ne bi bilo problema i mi sad ne bi imali o čemu pričati.

Nije to ništa novo.

http://imgur.com/a/fW5o0

slična kao i sa GTX 960 pa se ne radi oko toga bauk.

12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Znaci i nvidie povlace preko dozvoljene granice?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
XXX kaže...
JozoBozo121 kaže...

Nije to ništa novo.

Ima toga još na netu još ima za GTX980ti prelazi spec PCI-E slota ne puno al prelazi 83W.

16 godina
odjavljen
JozoBozo121 kaže...

metallic ja ne pljujem po ničemu, vec sam iznio svoju kritiku na koju imam pravo. To sto se netko ne slaže s mojim stavom o implementaciji DX12, ili Asynca je njegova stvar. 

Na što misliš? Ako je onaj jedan komentar, onda to nema veze sa stavom, već se radi o pogrešnim informacijama i komentaru koji nema osnovu u činjenicama. Kao developer koji se bavi grafičkim karticama pa tako i 3D-om, imam pozadinu i temelje da ti mogu reći da griješiš u onoj kritici i tu u potpunosti imam pravo, jer predmet jednostavno nije pitanje stava, već tehnologije i znanosti koja je egzaktna.

P.S. Znam da kasnim s onim za potrošnju, vidio sam naknadno...  za to i  za AMD ako je sve istina.

Tonči kaže...
JozoBozo121 kaže...
D3lBoy kaže...

To nije poanta ja govorim o radu na DX12 koji postaje sve cesci i na AMDu znatno bolje radi. A novi Deus Ex i Bf1 su prilicno veliki naslovi za 2016.

Da, DX12 nalazi se u dvije igre koje je dirigirao Microsoft jer očajnički želi progurati novi API, no developeri nisu bas u trkaćem startu za njim. Zašto? Zato jer sa njim posao koji je prije radila Nvidia i AMD prelazi na developera. On sada mora optimizirati da se igra vrti na GPUu, i to na svakom modelu posebno. A developerima nije bas stalo sa ulazu dodatan novac kako bi usvojili nešto sto će im možda dati bolje performanse na 15% GPU tržišta.

Wrong... and wrong, and wrong and then wrong again.

Ovo ću ti elaborirati malo kasnije, sad sam malo u gužvi dijelom i oko Vulkana i DX12. :)

17 godina
neaktivan
XXX kaže...

Nije to ništa novo.

Nije to slično, pa zar ne vidiš da je average dosta ispod 60W? Kod RX480 je average 82W uz spikeove do 155W, a kažu da podizanjem power limita average ode do 100W. 

Mislim da je stvar u tome što je AMD htio RX480 prikazati kao efikasnu al opet da su je stvarno limitirali na 150W od overclocka ne bi bilo niti o. S uključenim power limiterom kartica nikad ne radi na maksimalnih 1266MHz nego varira oko 1150 do 1200MHz. Kad se makne power limiter radi stalno na 1266MHz ali potrošnja raste za 50-60W.  U Battlefrontu bez power limita za stabilnih 1266MHz vuče 70W više od referentne GTX1070.

AMD je išao škrtarit, ciljali su napravit što manji čip da bi si pojeftinili proizvodnju a da nadoknade hardverski nedostatak nabili su veliki napon i takt izvan sweet spot područja i onda smo dobili ovo. 

14 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Decki nemam vremena pratiti cijelu temu, je li rx480 jaca od r9 390 ?

Darko

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
DarkoKwon kaže...

Decki nemam vremena pratiti cijelu temu, je li rx480 jaca od r9 390 ?

Kratko i jasno, pogledaj sam.  Slika ispod sa computerbase a ovdje techpowerup.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice