AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 815.708
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Re: AMD Serija 400 (Polaris)
XXX kaže...

To je sitnica u moru nvidijinih laži 

Nije bitno, činjenica je i da jedni i drugi kenjaju gluposti, samo jedni imaju puno bolji marketing. A i činjenica je da su se i nereferentne mogle clockati vrlo slično nereferentim, no problem je slabo hlađenje tih kartica i zadržavanje takvog clocka. A RX 480 čip se loše clocka. Nikakav power delivery, hlađenje ili ne znam što neće promijeniti dizajn čipa njegove mogučnosti clocka. To smo upravo vidjeli na GTX 10xx seriji gdje su se referentne clockale slično aftermarket ali jednostavno zbog temperatura nisu mogle zadržati takve clockove.

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
11 godina

Da, glasine o tolkom OCu su bile uglavnom sa sranja od wccftech stranice. Bumo vidli sta ce biti od OCanja kad dodju nereferentni modeli.

Po meni je grafa cist ok, samo da se cijene stabiliziraju i to je to.

Limeni hladajaci mi se cine sranje, no kog boli briga za to pored nereferentnih kartica. Bolje stedit na stock cooleru, nego chipu :)

JozoBozo121

Referentne 10XX serije kolko ja vidim imaju bolje coolere, nego AMDov RX 480. Hladjenje nema veze sa OCanjem?

Btw. daj napisi kaj je to AMD kenjao vezano za 480 karticu?

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.6.2016 18:10 (The_Fichek).
10 godina
neaktivan
970 2250 kn na edigital, ko tamo kupuje, sljedeća 2450
Rx 2500 najjeftinija
U uzi shopu 8gb 2400, 4 gb 2000
Znači za istu lovu imaš istu karticu, a noviju,s tim da su cijene sad napuhane, recimo da će ovo biti cijene nonreferentnih za koji mjesec, mislim
Moj PC  
7 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
JozoBozo121 kaže...
XXX kaže...

To je sitnica u moru nvidijinih laži 

Nije bitno, činjenica je i da jedni i drugi kenjaju gluposti, samo jedni imaju puno bolji marketing. A i činjenica je da su se i nereferentne mogle clockati vrlo slično nereferentim, no problem je slabo hlađenje tih kartica i zadržavanje takvog clocka. A RX 480 čip se loše clocka. Nikakav power delivery, hlađenje ili ne znam što neće promijeniti dizajn čipa njegove mogučnosti clocka. To smo upravo vidjeli na GTX 10xx seriji gdje su se referentne clockale slično aftermarket ali jednostavno zbog temperatura nisu mogle zadržati takve clockove.

I to si sve zaključio na osnovu ovih referentnih sa 1X6 pinskim strujnim konektorom i ohlađenim sa doslovno kamadom lima? 

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.6.2016 17:54 (XXX).
9 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
roxas kaže...
Stjepanj kaže...
Zeus_CM kaže...

RX 480 ima slične performanse GTX 970 za 3/4 cijene. Nije loše. Mislim da će biti glavni izbor za mid-range kompove.

gtx 970 je trenutno za 400kn jeftinija!

Gdje je to gtx 970 za 400 kn jeftinija, naravno ne uzimajući polovne kartice u obzir jer nema smisla tako uspoređivati. A nema smisla ni ocjenjivati cijelo tržište prema cijeni jedne trgovine.

najeftinija nereferentna gtx 970 msi armor 2x hladenje 2250kn, referentni drek rx 480 2650kn! nabava.net!lp

Da, u iponu i extreme digital. To su vrlo pouzdane trgovine. Evo malo realnije usporedbe u computeruniverse- rx 480 8gb za 289eura a najjeftinija gtx 970 nekih 20 eura manje. Ali 4gb model bi trebao biti jeftiniji makar 30-ak eura. A eto i uzishop 4gb za 1990kn. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.6.2016 18:00 (roxas).
17 godina
2328kn 8gb 1930 4gb verzija sa 3% popusta, ajde normalna cijena za razliku od drzhih shopova. Ja gledam u njemackoj ali jos nista ne nalazim.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
10 godina
neaktivan
Koliko ja znam edigital nema baš dobru reputaciju, za ipon ne znam
U mindfactory 480 4gb 220 eura, 8gb 270 eura, 970 240 eura
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Evo cijena sa ebaya
269 eur 8gb
219 4gb

11 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Eto ga, sada ide sezona razočarenja. Karticu takvih performansi smo imali od AMDa od 2013. Očekivao sam to, ali sam se bojao da ce hype unistit karticu i unistio je, svuda po videima svi pišu kako su ocekivali više, a to sve zahvalimo Firestrike benchevima i ostalim ne logicnim hypeovima.

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
1 1 hvala 0
10 godina
neaktivan
Ako ove cijene koje su vani budu i dalje ali za nonreferentne Rx je moja, pošto sam na hd4600
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Razočarani mogu biti samo oni koji površno prate zbivanja.

Moj PC  
7 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Iskreno mene nije razočarala, za tu lovu super, dati 1700-1900 kn za 4 gb karticu ( nonreferentnu ) koja je novi model i koja tjera sve na fhd na ultra je po meni odličan deal
Moj PC  
5 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Taj 6 pin i 8 pin ti ne znače puno. To su tako specificirali zbog debljine kablova, ali ako pogledaš review Techpowerup-a koji imaju najbolji power measurement test onda ćeš vidjeti da se preko tog 75+75W lako prelazi. Nije bitan hladnjak nego clock koji kartica može postići prije nego što dosegne viske temperature. Vidjet ćemo tko je bio u pravu kad dode prva nereferentna.

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.6.2016 18:16 (JozoBozo121).
10 godina
odjavljen
XXX kaže...

dakle nas 80% +

9 godina
neaktivan
D3lBoy kaže...

Eto ga, sada ide sezona razočarenja. Karticu takvih performansi smo imali od AMDa od 2013. Očekivao sam to, ali sam se bojao da ce hype unistit karticu i unistio je, svuda po videima svi pišu kako su ocekivali više, a to sve zahvalimo Firestrike benchevima i ostalim ne logicnim hypeovima.

Razočaranje karticom od 2k kuna koja ima iste performanse kao grafičke koje su se prije 2-3 mjeseca prodavale za tisuću kuna više??

11 godina

Zavisi koje komentare citas. Uostalom, pametan ce sam prosuditi je li mu dobro ili ne. 

Kartica je prije i konacno izlaskom srusila cijene cijelog jednog ranga iznad nje i sad se ljudi cude zakaj je jaka kao gtx 970 / 390 koje trenutno jednako kostaju kao i 8GB verzija 480. Kome treba uopce tih 8GB za 1080p, za 1440p ajd ok (i 1440p rezultati su sasvim pristojni).

Nereferentne 4GB 480 su way to go za 1080p, do izlaska Nvidijne 1060, a onda pocinje veselje i nadam se barem mali pad cijena.

17 godina
Po meni super kartica za 2k kuna( 8gb verzija i 1650kn 4gb verzija) jos da dodju nereferentni modeli da vidimo kako ide sa dobrim hladenjem. Do sad nije bilo tako jake kartice u tom rangu cijene, tak da razocarani mogu biti samo oni koji su neupuceni.
12 godina

Vjerujem da performanse Rx480 mogu ići samo prema gore kad se driveri dorade i masovno krenu dx12 igre.

Jedino što ih sad Nvidia može stisnuti tako da skroz sruši cijene preostalih gtx 970 na 200€. S tim da su već najavili event za 7.srpnja gdje će ići agresivno sa gtx 1060.

PSN - DeniZg80
11 godina
neaktivan
XXX kaže...

Pa dobra vecina površno shvate, vide firestrike "Aha dobivam karticu bolju od 390X za puno manje love". Vide AMD kako predstavlja 480 u CF koji stiže 1080 - "Aha 480 u CF jede 1080"... Tako vecina razmislja, a u realnosti kartica grebe za 390. Znao sam od pocetka da ce tako bit jer nema nikakvog smisla da bude i na papiru slabija od 390 i puno jeftinija od još relativno nove 390X a da ju "dere". Dobra je kartica koja je u rangu 290/390/970, a štedljivija ništa više. Cijena ako bude 2500+kn za 8GB kao što je u Futuri pisalo 2900 - nema smisla, bolje uzet 390X makar polovan. 

A ovo "moš naručit od tamo-vamo" nije opcija jer znamo da da dobar dio nas kupuje u Hrv. i ova cijela rasprava se odnosi na Hrv. cijene.

17 godina
Ma dobro nisu ni hrvatske cijene pretjerano vise dok pogledas koliko je to manje trziste od njemacke. 2320 kn 8gb i 1930kn 4gb verzija, ali po meni zasto ne uzeti izvana jer smo u eu i odavno pun klinac ljudi.
9 godina
neaktivan
D3lBoy kaže...
XXX kaže...

Pa dobra vecina površno shvate, vide firestrike "Aha dobivam karticu bolju od 390X za puno manje love". Vide AMD kako predstavlja 480 u CF koji stiže 1080 - "Aha 480 u CF jede 1080"... Tako vecina razmislja, a u realnosti kartica grebe za 390. Znao sam od pocetka da ce tako bit jer nema nikakvog smisla da bude i na papiru slabija od 390 i puno jeftinija od još relativno nove 390X a da ju "dere". Dobra je kartica koja je u rangu 290/390/970, a štedljivija ništa više. Cijena ako bude 2500+kn za 8GB kao što je u Futuri pisalo 2900 - nema smisla, bolje uzet 390X makar polovan. 

A ovo "moš naručit od tamo-vamo" nije opcija jer znamo da da dobar dio nas kupuje u Hrv. i ova cijela rasprava se odnosi na Hrv. cijene.

U uzishopu 4gb 1990kn. Usporedi to npr sa r9 380x koja još uvijek košta isto toliko pa vidi koliko dobivaš.

17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

I sada ce ljudi lupat se po glavi jer su za 1900 kn prodavali r9 390 tj za 1500kn r9 290. i sto je najbolje morati ce dodati 700-800 kn da bi imali iste performanse ali eto tjesit ce se sto im je bar potrosnja manja ako nista drugo a ovih 700 kn struje sigurno nece potrosit eh...

Žao mi je svih koji su tako napravili a skoro sam i ja ..

Moj PC  
5 1 hvala 0
9 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Ekipa; kad mislite da je realno očekivati nereferentne kod nas? (sorry, možda je već bio upit) Trenutačno sam bez grafičke, jer sam prodao svoju staru 380ku, pa mi je ono...

0 0 hvala 0
14 godina
doktordoc kaže...
Iskreno mene nije razočarala, za tu lovu super, dati 1700-1900 kn za 4 gb karticu ( nonreferentnu ) koja je novi model i koja tjera sve na fhd na ultra je po meni odličan deal

di to košta tolko?

17 godina
odjavljen
D3lBoy kaže...
XXX kaže...

Pa i ja sam odmah govorio da je samo 4Gb verzija i za full hd rezoluciju pun pogodak, realno i je. Sada R9 390/390X može lagano u mirovinu, imamo karticu približno istih performansi koje će sa novim driverima i višim klokovima sa nereferntnim boljim hladnjacima dodatno rasti, i to sve za 200 eura. Točno ono što su i najavili uz nižu potrošnju. Da kupujem sada odnosno za mjesec/dva RX 480 4GB nerefrentna je

10 godina
neaktivan
I opet 970(4gb) i 480(8gb) su tu sa cijenama, a trenutno cijene od 480 su napuhane do neba ( da ove ostanu za nonreferentne to bi bilo dobro)
A vjerujem s vremenom 480 će biti bolja, i driveri i nonreferentne
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

skorovi u firestrikeu su svi bili tocni, barem sto sam ja vidio i komentirao! tamo nema laganja! na ultra testu pokazuje malo bolji skor i to su forsirali do zadnjih dana, jer su skrivali perfomance test(dakle onaj na 1080p) koji je eto u rangu s gtx 970+-) kao sto i dobismo..., ako cijena bude oko 2000kn nije to uopce lose, uvjek ce neki otici na upgrade, no rekoh nvidia je satrala to trziste s gtx 970, a oni koji su kupili gtx 960/r9 390/x sigurno nece ici ni na rx 480!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
4 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
1700-1900 je moja pretpostavka da će biti za koji mjesec kad se cijene normaliziraju, možda grijesim
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Ova nereferentna 480 pod loadom brzo postize temperaturu od 80 stupnjeva. Znaci kvalitetan cooler ce rjesit temperature i vjerujem omogucit OC preko famoznih 1400Mhz, sto bi onda trebao biti neki osjetan pomak u odnosu na 970/390. Tim vise ocekujem taj OC zbog novog AMDovog softvera za clockanje, tzv. AMD WattMan 

11 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Ja ne znam odakle vama te cijene od 1700-1900kn. Kod nas sigurno ne, evo u Instaru 2500kn 8gb toliko sam i ocekivao. Također 4gb verzija ne samo da ima 4gb manje vec i nešto sporiju memoriju.

Znam da se AMD fokusira na mid range i da misle da ce bit kraljevi mid rangea, ali evo moje prognoze. Nvidia bi mogla izbacit 1060 koja ce biti iste cijene kao 480 ali nešto sporija, a onda nešto kasnije 1060Ti koji ce biti brzi od 480 sa cijenom od ~280 dolara. I eto ti opet zbogom AMD jer bez obzira sto bi Nvidia bila skuplja, bila bi prodavanija zbog njihovog marketinga - događalo se i prije da se i lošije Nvidia kartice bolje prodaju nego bolje AMD u istom cijenovnom rangu. 

Oni ove godine moraju izdat nešto u rangu 1070, jer to nije neka apsolutna top end grafa, to su grafe za gamere koji žele igrati sve max. na 1440p a takvih je sve više, znate i sami koliko ljudi je kupilo 970 cim je izaslo, a opet nisu nekakvi hardware freakovi kao mi. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.6.2016 18:35 (D3lBoy).
Moj PC  
0 3 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice