AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 810.866
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
odjavljen
Re: AMD Polaris
The_Fichek kaže...
Penryn kaže...

Znači da još nemamo karticu koja može svaku igru maxed out na 144fps lock. 

I jos da tih 144fps bude minimum!

A ono... Onda ne bumo imali još dugo vremena. Pretpostavljam da samo ultra-uber-maximus postavke dolaze u obzir? 32x Txaa + 400% resolution scaling? 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
13 godina
neaktivan
AMD Polaris

Prve cijene 480ke, naravno Sapphire 

Link 1

Link 2

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 0 hvala 5
16 godina
odjavljen
eywa33 kaže...

A ono... Onda ne bumo imali još dugo vremena. Pretpostavljam da samo ultra-uber-maximus postavke dolaze u obzir? 32x Txaa + 400% resolution scaling? 

To ionako nigdje ne postoji, što si spomenuo. Govorimo o običnim postavkama, 2-4x AA, često čak i s isključenim AA ne funkcionira. Nažalost, nemamo još takvu karticu.

15 godina
protjeran
AMD Polaris

A ne moze ni jedna ni 1080p drzat na max bez dipova ispod 60fps, kad vec cijepidlacimo..

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
AMD Polaris

kako ne, imas skaliranje u igri + u Cp od nvidije...i eto te na 400% u nekim igrama imas i 32xAA, ak se ne varam u BFBC2!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
Tonči kaže...
eywa33 kaže...

To ionako nigdje ne postoji, što si spomenuo. Govorimo o običnim postavkama, 2-4x AA, često čak i s isključenim AA ne funkcionira. Nažalost, nemamo još takvu karticu.

Nisi valjda mislio da sam ozbiljan? No svejedno, bez zezancije, mislim da su ovi novi pascali pa i titan/980ti sasvim sposobni čipovi koji mogu držat 1440p rezu na 60fps-a 100%, gotovo svaku igru. Evo ja se slomio da mi witcher3 dođe do 60fpsa. Moram nabit max aa na hairworks za to. Na x2 nema šanse ispod 60. Da, 144fps-a je nedostižno, ali nije daleko, nemoj zezat. Gledam po sebi, teško bi si opravdao kupnju još jedne 980ti, fakat. Nisam tip kojem sve mora biti na ultri, pa ako s te pozicije gledamo, itekako imamo 1440p 144hz kartice. Neće bit 144min fps, neće bit ultra, ali high/ultra detalji, 90-140 fps - sasvim dohvatljivo gm200 i gp104 čipovima. 

Ja još nisam naletio na neku igru koja na ultra detaljima sa FXAA ili X2/4MSAA ide ispod 60 na 1440p rezi. Fakat nisam. Evo ss igrica koje sam probavao, nije ih malo.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
16 godina
odjavljen
ansha kaže...

A ne moze ni jedna ni 1080p drzat na max bez dipova ispod 60fps, kad vec cijepidlacimo..

Mislim da može. Koju da testiram, živo me zanima sad... proradila nervoza.

Stjepanj kaže...

kako ne, imas skaliranje u igri + u Cp od nvidije...i eto te na 400% u nekim igrama imas i 32xAA, ak se ne varam u BFBC2!

A to bi bilo pretjerano već... igre kojima to treba, uopće nemaju AA (World of Warships).

14 godina
chaselol kaže...

Prve cijene 480ke, naravno Sapphire 

Link 1

Link 2

Znaci 300 eura za 8GB model , nadam se da lihvari u hrvatistanu nece jos "malo" zapapriti tu cifru..

twice the pride double the fall
11 godina
neaktivan

300€ za 8gb ? Ja sam to jucer lupio bezveze, al ak stvarno bude tako onda sav taj hype oko cijene pada u vodu, bolje uzet 1070 za malo vise

Battlelog: D3lBoy-00
17 godina
neaktivan
D3lBoy kaže...

300€ za 8gb ? Ja sam to jucer lupio bezveze, al ak stvarno bude tako onda sav taj hype oko cijene pada u vodu, bolje uzet 1070 za malo vise

Ako je 480€ malo više. 

14 godina

Sa 300 eura na 480 eura je ništa, trebaš odma se protegnut onda do 800 eura pa uzet poštenu GTX 1080.

13 godina
neaktivan
D3lBoy kaže...

Koji ce ti 8gb, kad je 4gb apsolutni sweet spot za 1080p gaming pa cak i 1440p 

p.s. bio je jedan reddit post koji je pokazao cijene i 8gb model u HR cijena 1975kn, kad nadjem update cu

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.6.2016 17:11 (chaselol).
11 godina
neaktivan
AMD Polaris

Ma ludi ste, nije da na 1440 treba npr Battlefield 1 ili Gta 5 radit na ultra detaljima u 60-80 ili vise fpsa. Ako ce raditi oko 70, na high detaljima i sa dropovima ispod 60 sta sada bitno da je neki balans i da radi solidno.

Prilicno sam siguran da 280x to nece moci izgurati kako spada na toj rezi, a 480 se zasada cini kao najbolji izbor ako nezelis potrositi hrpu novaca...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD Polaris

Kaj će vam 8 GB. 4Gb za 200 $ i deri dvije godine. I tak nema snage da bi joj trebalo 8 GB, bacanje para.

Što se tiče ovih zanimljivih rasprava ne kužim zakaj još uvijek brijete na sirotnjiskih 140 hz ili koliko kada su izašli 240hz monitori. Ipak je to daleko ugodnije igranje, a 140 hz nije baš za neko hvaljenje po forumu. Seljački je sporo pogotovo u Crysisu 3 

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.6.2016 17:14 (XXX).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
chaselol kaže...
D3lBoy kaže...

Koji ce ti 8gb, kad je 4gb apsolutni sweet spot za 1080p gaming pa cak i 1440p 

p.s. bio je jedan reddit post koji je pokazao cijene i 8gb model u HR cijena 1975kn, kad nadjem update cu

Dali su uračunali koliko će trgovine dodati još :)

13 godina
neaktivan
AMD Polaris

2097kn rx 480 8gb ~ za sve eu zemlje cjenovnik

~180eur 4gb to ce biti mljac 

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.6.2016 17:31 (chaselol).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
XXX kaže...

Kaj će vam 8 GB. 4Gb za 200 $ i deri dvije godine. I tak nema snage da bi joj trebalo 8 GB, bacanje para.

Što se tiče ovih zanimljivih rasprava ne kužim zakaj još uvijek brijete na sirotnjiskih 140 hz ili koliko kada su izašli 240hz monitori. Ipak je to daleko ugodnije igranje, a 140 hz nije baš za neko hvaljenje po forumu. Seljački je sporo pogotovo u Crysisu 3 

Jao XXX... Jel ti netko u familiji staklar? Al sad ozbiljno, mirišeš na nekog konzolaša, gadno.

PS  nije 140, već 144Hz. Vidi se da ne pratiš. Još jedan sindrom konzolitisa.

11 godina
neaktivan
Penryn kaže...
D3lBoy kaže...

Ako je 480€ malo više. 

Nemojte birati informacije koje vama odgovaraju... naravno mislim na ne referentnu koja je 379$ - 340€ naravno bit ce kod nas skuplje, ali ne toliko da se ne isplati nad 8gb 480... Vama 100€ opravdava extra 4gb memorije ?

17 godina
neaktivan
D3lBoy kaže...

Nemojte birati informacije koje vama odgovaraju... naravno mislim na ne referentnu koja je 379$ - 340€ naravno bit ce kod nas skuplje, ali ne toliko da se ne isplati nad 8gb 480... Vama 100€ opravdava extra 4gb memorije ?

Niti biram informacije niti mi ovakve cijene pašu.. evo vidi, kod nas niže od ovog sigurno neće biti. Al nema smisla natezat se sad oko ovog, ne znamo još performanse RX480 a bome ni cijene. 

13 godina
AMD Polaris

Vjerujem da će kod nas biti ovakva cijena:

RX 480 8GB - jača od R9 390X - oko 2200kn.

RX 480 4GB - oko 1900kn.

RX 470 - jača od R9 390 - ako bude $150 - oko 1400kn.

KLIK 1  KLIK2

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.6.2016 17:58 (Mile 74).
Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Penryn kaže...
D3lBoy kaže...

Niti biram informacije niti mi ovakve cijene pašu.. evo vidi, kod nas niže od ovog sigurno neće biti. Al nema smisla natezat se sad oko ovog, ne znamo još performanse RX480 a bome ni cijene. 

Ja sam gledao na americko trziste tamo je 480$ founders i 380$ aftermarket. Ali opet, ko zna koliko ce onda kod nas tek kostat 8gb 480 ako je u americi razlika u cijeni (naj vjerojatnije) 100$. Jer rekli su Polaris od 100 do 300$, 480 POČEVŠI od 200$ što znaci 8gb verzija naj vjerojatnije 300$, još kod nas kolko ce skuplja bit... gubi se totalno ta isplativost

EDIT: Firestrike nije apsolutno nikakvo mjerilo realnih performansi, po silikonskim benchevima R9 390 i GTX 980 su skoro iste... a u realnosti nisu

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.6.2016 17:57 (D3lBoy).
11 godina
neaktivan
AMD Polaris

Sto ce biti sa 390 koja dode sada 2600-2700 kn u ducanima ako je ova koja dode 2200 biti bolja? Mislim to nece vise nitko kupovati ocito...

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.6.2016 18:00 (Haremzg).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Haremzg kaže...

Sto ce biti sa 390 koja dode sada 2600-2700 kn u ducanima ako je ova koja dode 2200 biti bolja? Mislim to nece vise nitko kupovati ocito...

Neće se prodavati kao ni ova GTX 680 koja je 2850kn.

13 godina
Mile 74 kaže...
Haremzg kaže...

Neće se prodavati kao ni ova GTX 680 koja je 2850kn.

A tek 980Ti i Fury...

Dobro pa sam ja svoju utopio prije desetak dana...

Btw, trebalo bi otić u Links i prodavača pitat jel mi preporučate tu "gtx 680" 

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.6.2016 20:30 (DarthMarkus).
14 godina
D3lBoy kaže...

EDIT: Firestrike nije apsolutno nikakvo mjerilo realnih performansi, po silikonskim benchevima R9 390 i GTX 980 su skoro iste... a u realnosti nisu

Što je to silikonski becnh ?? Jel to kad cure kupuju sise pa imaš bench sisa tipa kakve su na opip, skače li i eksplodira li u avionu ? Ako da ne znam kakve to veze ima s temom .

12 godina
itomic009 kaže...
D3lBoy kaže...

Što je to silikonski becnh ?? Jel to kad cure kupuju sise pa imaš bench sisa tipa kakve su na opip, skače li i eksplodira li u avionu ? Ako da ne znam kakve to veze ima s temom .

ajde, baš si ovdje našao prodavat mitove i legende - silikoni NE eksplodiraju u avionu, prestani plašit ono malo djeva na forumu

13 godina
protjeran
AMD Polaris

Kako je sve krenulo jos cu na kraju docekati prije RX 480

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
eywa33 kaže...

Nisi valjda mislio da sam ozbiljan? No svejedno, bez zezancije, mislim da su ovi novi pascali pa i titan/980ti sasvim sposobni čipovi koji mogu držat 1440p rezu na 60fps-a 100%, gotovo svaku igru. Evo ja se slomio da mi witcher3 dođe do 60fpsa. Moram nabit max aa na hairworks za to. Na x2 nema šanse ispod 60. Da, 144fps-a je nedostižno, ali nije daleko, nemoj zezat. Gledam po sebi, teško bi si opravdao kupnju još jedne 980ti, fakat. Nisam tip kojem sve mora biti na ultri, pa ako s te pozicije gledamo, itekako imamo 1440p 144hz kartice. Neće bit 144min fps, neće bit ultra, ali high/ultra detalji, 90-140 fps - sasvim dohvatljivo gm200 i gp104 čipovima. 

Ja još nisam naletio na neku igru koja na ultra detaljima sa FXAA ili X2/4MSAA ide ispod 60 na 1440p rezi. Fakat nisam. Evo ss igrica koje sam probavao, nije ih malo.

Mogu 60 :) Mislim za većinu da, ali ne bi me iznenadilo da ne mogu sve. Inače, ja detalje uvijek režem dok ne dobijem min 60 ili min 120, ovisno što želim. :) Ali min-FPS je bitan, sve ostalo je štednja. :) Imamo 60 FPS vjerojatno za sve igre... (moram provjerit), ali 120 i 144? Daleko od toga.

Kad kažeš "moram nabit aa..." pa naravno da moraš, to sve spada u "max detalje". Kamo sreće da možemo podesiti kvalitetu i bolje (za Witcher 3 zapravo možemo!).

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.6.2016 22:32 (Tonči).
12 godina
odjavljen
Tonči kaže...
eywa33 kaže...

Mogu 60 :) Mislim za većinu da, ali ne bi me iznenadilo da ne mogu sve. Inače, ja detalje uvijek režem dok ne dobijem min 60 ili min 120, ovisno što želim. :) Ali min-FPS je bitan, sve ostalo je štednja. :) Imamo 60 FPS vjerojatno za sve igre... (moram provjerit), ali 120 i 144? Daleko od toga.

Kad kažeš "moram nabit aa..." pa naravno da moraš, to sve spada u "max detalje". Kamo sreće da možemo podesiti kvalitetu i bolje (za Witcher 3 zapravo možemo!).

Ma svaka igra koju sam zavrtio sa smaa ili fx filterom na 1440p vrti 60 i ispod bi možda da je na trepavice okreneš.

13 godina
protjeran
AMD Polaris

pih, pa ja s gtx970 vrtim sve u 4k i zadovoljan sam, gledam da mi s spustenim detaljima ne pada ispod 55fps-a(average), kamoli s gtx 980ti...mokri san!

Moj PC  
2 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice