AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 809.194
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
AMD Polaris

Zar nije NDA do 29.6?

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
AMD Polaris

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Re: AMD Polaris
Pozz ljudi,
Zanima me hoce li se RX 480 4gb moc uzeti za 1700-1800 kn cim dode u HR, znaci pocetkom ili sredinom 7mj. Jer sam totalno zapaljen na nju :P
Hvala.
Moj PC  
1 1 hvala 0
11 godina

Sve nas zanima.

16 godina
odjavljen
invicto13 kaže...
Pozz ljudi,
Zanima me hoce li se RX 480 4gb moc uzeti za 1700-1800 kn cim dode u HR, znaci pocetkom ili sredinom 7mj. Jer sam totalno zapaljen na nju :P
Hvala.

Za 1417 kuna u, primjerice, Washingtonu, a u nas neće nikako ispod 1900 kn.

13 godina
Tonči kaže...
invicto13 kaže...
Pozz ljudi,
Hvala.

Za 1417 kuna u, primjerice, Washingtonu, a u nas neće nikako ispod 1900 kn.

s tim da 8 gb verzije budu do 2500 soma

14 godina

Ja sam baša danas gledao cijene recimo R9 380X na Newegg stranici i kod nas. Kod nas su grafe skuplje oko 40-50% u prosjeku. Tipa ista grafa košta kod njih oko 220 - 230 dolara a kod nas oko 300 do 310 dolara. Tom analogijom se mogu očekivati i cijene za RX 480. Ako je tamo 200 dolara onda kod nas možeš računat na oko 280 dolara ili ti ga oko 1900kn. Verzija sa 8GB će bit jedno 400 do 500kn skuplja pa da se možeš orjentirati. Kasnije će cijene sigurno lagano opasti. To su moje projekcije, a sad vidjeti ćemo za mjesec dana kakvo je stanje kod nas.

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.6.2016 2:17 (itomic009).
17 godina
odjavljen
AMD Polaris

To je grafička idealna za 1080p. 4 GB je sasvim ok i ne isplati se davati 500-600 kn za više.

Moj PC  
6 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Da, jer na 1080p neces ni 4gb iskoristit, a ako igras na vecim rezolucijama pa ti treba 8gb opet chip nije jak za visoke rez. tak da ti uzalud 8gb. 480 od 4gb ce bit sasvim ok

Battlelog: D3lBoy-00
17 godina
odjavljen
AMD Polaris

Ma neke igre fino popune 4GB na 1080p ali više od toga je nepotrebno. Dobro da su ponudili 4 gb i 8 gb verzije, pun pogodak.

Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
AMD Polaris

Zaboravili ste da će i verzija s osam gigabajte imat bržu memu i da je ovaj sustav idealan za CF...

Ja npr. planiram 2 8 gigabajtna komada ćuknit čim izađe...

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Neće bit brža memorija, obje verzije će koristiti GDDR5 na 8gbps.

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
13 godina
JozoBozo121 kaže...

Neće bit brža memorija, obje verzije će koristiti GDDR5 na 8gbps.

Onda Raja laže, a Jozo ti si u pravu

9 godina
neaktivan
AMD Polaris
a koga oni prcaju, bude li GDDR5 necu je uzet i tocka, mislim koji k?
jos vidim da slabiji modeli imaju 256 sabirnicu mislim sta je ovo,
2016 ili 2008, ma nek se gone lipo u ...
(za one neupucene taj ram,tu sabirnicu i sve to sam imao jos prije 8 godina sa 4870x2)

4 11 hvala 0
10 godina
neaktivan

A kad je on to rekao da će 8GB biti brza verzija? Gledao sam i Linusov intervju i prezentaciju sam pregledao i nigdje nije spomenuto.

vito79 kakve veze ima vrsta memorije s kupovinom grafičke? Puno je bitnije kako je ta memorija ukomponirana s čipom. 256 bitna sabirnica i 256GB/s je sasvim dovoljno za 1080p i 1440p, jedino za 4K nije na odmet imati veću propusnost, ali ionako taj GPU nije namijenjen za 4K igranje.

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.6.2016 21:37 (JozoBozo121).
11 godina

vito79

Jednako je bitna sabirnica ko prije 7god, ali drugacije joj se pristupa. Ova zadnja generacija ima neke nove delta kompresije na vec postojece delta kompresije od prosle generacije tak da mislim da je npr. 384bitna sabirnica od prije 2 generacije sada efektivno jednaka 256bitnom Pascalu/Polarisu, ako ova 256 nije jos bolja radi veceg clocka pa je mozda blize i 512bitnoj sabirnici od prije 2 generacije. Na taj nacin se ustedjelo i na potrosnji grafe.

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.6.2016 21:43 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan
DarthMarkus kaže...

Zaboravili ste da će i verzija s osam gigabajte imat bržu memu i da je ovaj sustav idealan za CF...

Hm imace brzi clock samo koliko sam vidio, mada sve ce to manje vise biti izjednaceno uz minoran clock
Definitivno se uzima model sa 8gb, jer ce ga biti lakse prodati za godinu/dvije 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
13 godina
chaselol kaže...
DarthMarkus kaže...

Hm imace brzi clock samo koliko sam vidio, mada sve ce to manje vise biti izjednaceno uz minoran clock
Definitivno se uzima model sa 8gb, jer ce ga biti lakse prodati za godinu/dvije 

Ček, dao si mi TD i potvrdio si što sam napisao ? Hvala meštre ...Inače nigdje nije ništa specifirano pa tako nemoj ni govoriti unaprijed za clockove dok nisi vidio oba modela na testnom stolu..

Btw, naravno da je pametnije ić na 8gb (po meni), budući da su od samog predstavljanja krenuli sa CF modelom, a nekako 8 Gb u CF za 1440p i 4k puno ljepše zvuči

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.6.2016 22:04 (DarthMarkus).
10 godina
neaktivan

Ja neznam šta tu točno nije jasno, lijepo piše 256GB/s, to je clock od točno 8GHz. Ovo su službene specifikacije.

17 godina
odjavljen
AMD Polaris

Hebo cros...nikada nisam imao dvije grafe u kompu i nikada neću, barem dok se ne ostvare prognoze o multi gpu sustavu u nekim novim konzolama. Ako je razlika 500 kn za 8 GB i ne namjeravaš mijenjati monitor po meni se ne ispalti. Za dvije godine i tak bu kao polovna išla za kikiriki, teško da ćeš tada vratiti uloženo za dodatnu memoriju.

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
XXX kaže...

Hebo cros...nikada nisam imao dvije grafe u kompu i nikada neću, barem dok se ne ostvare prognoze o multi gpu sustavu u nekim novim konzolama. Ako je razlika 500 kn za 8 GB i ne namjeravaš mijenjati monitor po meni se ne ispalti. Za dvije godine i tak bu kao polovna išla za kikiriki, teško da ćeš tada vratiti uloženo za dodatnu memoriju.

X, ali ove Polarisice se reklamiraju kao CF od samog starta...700 dolara vs 460 i te fore...

10 godina
neaktivan
AMD Polaris

I Nvidia je reklamirala da GTX 970 ima 64 ROPa i 256 bit sabirnicu, ispalo je 56 ROPova i 224+32 bitni bus 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
AMD Polaris

pa vise ni ne trebas citat recenzije,niti ista vani trazit,ovi kod nas ocito sve prvi znaju....jos nisu ni izasle ali sve je njima jasno...koja je bolja,ovo,ono...ova se da nabrijavat,ova treca bas ne..."wtf"  a da prvo prodje neko vrijeme da vidimo kako ce se situacija razvijat,prvo referentne pa ostalo i onda  neki dojam i prava recenzija...ako je ovako kako pisu ovi vidovnjaci,drzim fige da bu 480 bi trebala biti dobra kartica...osim za Toncija,taj zivi  u nekom drugom svemiru...pozz i LP!

Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina

Treba sustić Pascal temu u broju stranica 

12 godina
odjavljen
AMD Polaris

Vidim počeo je hype za 480ku. No imamo li neke bencheve osim one sa prezentacije? Nekako mislim da će hype splasnit kad se pokažu dx11 rezultati. Ako dvije kartice imaju par fps-a prednost u dx12 igri, onda po nekoj logici u dx11 se neće proslavit kad se bude uspoređivala sa bilo kojim gp104 čipom. Ne znam, premalo je informacija sa one prezentacije bilo. A ona fora sa 50% loada na grafama je totalno zbunjujuća. Pa ako ima još toliko headrooma, šta nisu pokazali neku igru gdje su grafe zakucane do daske... Nešto mi smrdi tu sad kad pogledam. Šture informacije...

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Moj PC  
3 2 hvala 0
13 godina
eywa33 kaže...

Vidim počeo je hype za 480ku. No imamo li neke bencheve osim one sa prezentacije? Nekako mislim da će hype splasnit kad se pokažu dx11 rezultati. Ako dvije kartice imaju par fps-a prednost u dx12 igri, onda po nekoj logici u dx11 se neće proslavit kad se bude uspoređivala sa bilo kojim gp104 čipom. Ne znam, premalo je informacija sa one prezentacije bilo. A ona fora sa 50% loada na grafama je totalno zbunjujuća. Pa ako ima još toliko headrooma, šta nisu pokazali neku igru gdje su grafe zakucane do daske... Nešto mi smrdi tu sad kad pogledam. Šture informacije...

Ma kad malo čovjek bolje promisli smrdi cijela prezentacja, kako sam već 32 puta rekao, krenuli su od starta na CF i uspoređivali ga sa single gpuom (kruške i jabuke) i to u testu u kojem amd-ove kartice niže klase redovno tuku nvidine iz više...

Doslovno bih volio da su uzeli 1x 480 i pokrenuli Witchera, Warhammer TW i poredili to sa 970-kom koja je i dalje jedna od najprodavanijih kartica u toj klasi (ako ćemo vjerovat youtuberima)...Ovako do prvih benčmarka doslovno samo imamo mokre  snove...

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.6.2016 23:54 (DarthMarkus).
11 godina

Ne, ovo je bolje sto su napravili, definitivno bolje za marketing i hype, ono sto AMDu fali. Treba biti taj faktor fantazije, da ljudi ne znaju realne performanse dok ne izadje, tako da ako su naumili kupiti npr. 1070 jos malo sacekaju i vide sto stvarno rx 480 nudi. Mozda ce grafa u DX12 biti ne daleko od 1070, mozda ne, sacekaj pa ces vidit kaze AMD.

12 godina
odjavljen
AMD Polaris

Markus, ti si na 980ti ako se ne varam? Daj sredi taj "moj PC". Pa ne vidim apsolutno nikakav razlog da ideš na išta do velikog pascala/vege.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
XXX kaže...

Ma neke igre fino popune 4GB na 1080p ali više od toga je nepotrebno. Dobro da su ponudili 4 gb i 8 gb verzije, pun pogodak.

Nema teoretske šanse da igri na 1080px treba 4GB. 

12 godina
odjavljen
Tonči kaže...
XXX kaže...

Nema teoretske šanse da igri na 1080px treba 4GB. 

Novi Tomb raider?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice