AMD Radeon R9 300/Fury Series

poruka: 6.870
|
čitano: 645.507
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina

Stigle dvije Sapphire R9 Fury tri-x pa da vidimo što mogu bebice 

Intel i5 2550K;Asus Maximus IV Gene-Z/Gen3; GSkill 2X4 Gb 1600 Mhz;Sapphire ATI Radeon 5850 1 Gb;Hdd Samsung F3 1 Tb X 2
Moj PC  
21 0 hvala 0
17 godina

Umalo 20 hiljada...

Intel i5 2550K;Asus Maximus IV Gene-Z/Gen3; GSkill 2X4 Gb 1600 Mhz;Sapphire ATI Radeon 5850 1 Gb;Hdd Samsung F3 1 Tb X 2
Moj PC  
13 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: AMD Radeon R9 300/Fury Series
Kant kaže...

Umalo 20 hiljada...

CPU te koči, clockaj to još da padne 20k

16 godina
odjavljen
Kant kaže...

Stigle dvije Sapphire R9 Fury tri-x pa da vidimo što mogu bebice 

Smiješi im se još bolja budućnost: http://www.tweaktown.com/news/50737/amd-beats-nvidia-early-doom-benchmarks-dominating-4k/index.html

10 godina
odjavljen

Ovo je tek Alpha, sad će Nvidia umješati prste i bude se to promjenilo.

Battlelog: Glavas_ZG

2 0 hvala 0
13 godina

Ovo je valjda jedan od najbesmislenijih benchmarkova ikad. Ili lupa u 60 fps plafon, ili je ispod granice igrivosti, a niti crossfire, niti sli uopće ne rade.

NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše.
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.2.2016 11:23 (Perki).
12 godina
Vidjećemo kad izadje Hitman i Rise of the Tomb Rider DX12 kako će to da izgleda
http://valid.canardpc.com/cache/banner/gru6mh-4.png
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

R9 fury x leak maybe 

cool kuciste

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Perki kaže...

Ovo je valjda jedan od najbesmislenijih benchmarkova ikad. Ili lupa u 60 fps plafon, ili je ispod granice igrivosti, a niti crossfire, niti sli uopće ne rade.

Jasno ti je da je to benchmark čija je jedina svrha tu da se pokaže razlika između dva vendora i da je limit na 60 FPS tu jer je posve nebitno može li više? Većina igrača ima 60Hz monitore, tako da je i s te strane nebitno.

A ispod granice igrivosti? Hmm, pa 32 FPS je najniži FuryX rezultat na 4K. 30 FPS je i dalje igrivo (iako nije idealnih 60, naravno).

17 godina

Itekako je 30 fpsa igrivo, to se vidi na konzolama i sam sam mislio daj je nemoguce igrati na 30 fpsa ali ide to

na xbox one dying light sam prošao na konzoli a imam osjecaj da s ona vrti na 30 fpsa

tj cak i manje 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Ja i dalje ne kuzim šta ti je čudno. Ugasi vsync i bit ce ti ok, ako nemos bez vsynca navikni se, i da nabaviš Titan X to ce ti raditi možda manje jer je jaca kartica tako da se nece mucit doc do 60fpsa i tako ce bit manje mjenjanja u clockovima. Ali to je normalna stvar nekad ce ti radit sa vsyncom na 99% i 1155mhz na 60fpsa, a za neke scene i igre ce bit dovoljno recimo 660mhz i 40% usage za tih 60fpsa. Vsync ce ti popravit screen tearing ali ce ti dodat masivne dropove u framerateu tako da ja mislim da se ne isplati.

Battlelog: D3lBoy-00
13 godina
protjeran
Ja sam neke igre na pc-ju cak igrao na 2fps-a, da moguce je, slazem se:p, ak min fps nije barem 60 povraca mi se od muke jer znam da cu u trosak:)
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
17 godina

Ja sam imao problema zbog buke i zagrijavanja kada sam pustio da mi vsync nije ukljucen.. ofc na 1440p..

također je bila shema ako plimit nije na plus 10 min gpu core clock je padao što je samo po sebi veliki shit.

ja se nadam da imate dobro iskustvo sa r9 390 karticama jer ja sam imao loše iskustvo i ne bih ga htio ponoviti nikako... trebao sam slušati neke ljude koji su imali isto takvo iskustvo sa r9 290/x karticama ali eto.. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Tonči kaže...
Perki kaže...

Jasno ti je da je to benchmark čija je jedina svrha tu da se pokaže razlika između dva vendora i da je limit na 60 FPS tu jer je posve nebitno može li više? Većina igrača ima 60Hz monitore, tako da je i s te strane nebitno.

A ispod granice igrivosti? Hmm, pa 32 FPS je najniži FuryX rezultat na 4K. 30 FPS je i dalje igrivo (iako nije idealnih 60, naravno).

Ali razlike nema. Nikakve. Par frejmova ovamo-onamo na alfa software-u nije pokazatelj ničega. Da se vide stvarni rezultati na nižim rezolucijama, možda bi se i uočio neki obrazac "ponašanja". Ovako nema smisla.

Možda sam se malo pregrubo izrazio što se tiče igrivosti. U suštini, sve je igrivo ako ti se igra, a nemaš za bolje. Ali, za frenetičnu pucačunu kao što bi Doom trebao biti, prosjek od 40-ak fpsa, uz padove na 30 je recept za krvarenje iz očiju.

NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše.
12 godina
chaselol kaže...

R9 fury x leak maybe 

cool kuciste

dvoglava furija sa zračnim hlađenjem? u tako tijesnom kućištu? 

da cool kućište, hehe, koji paradoks 

boju su doduše pogodili, samo im još fali ova naljepnica 

12 godina
toxic kaže...

Ja sam imao problema zbog buke i zagrijavanja kada sam pustio da mi vsync nije ukljucen.. ofc na 1440p..

također je bila shema ako plimit nije na plus 10 min gpu core clock je padao što je samo po sebi veliki shit.

ja se nadam da imate dobro iskustvo sa r9 390 karticama jer ja sam imao loše iskustvo i ne bih ga htio ponoviti nikako... trebao sam slušati neke ljude koji su imali isto takvo iskustvo sa r9 290/x karticama ali eto.. 

Pa power limit i jeste za to da drzi clockove up.

17 godina

pih ja to vec imam

16 godina
odjavljen
Perki kaže...

Ali razlike nema. Nikakve. Par frejmova ovamo-onamo na alfa software-u nije pokazatelj ničega. Da se vide stvarni rezultati na nižim rezolucijama, možda bi se i uočio neki obrazac "ponašanja". Ovako nema smisla.

Možda sam se malo pregrubo izrazio što se tiče igrivosti. U suštini, sve je igrivo ako ti se igra, a nemaš za bolje. Ali, za frenetičnu pucačunu kao što bi Doom trebao biti, prosjek od 40-ak fpsa, uz padove na 30 je recept za krvarenje iz očiju.

Ma slažem se, ja sam od onih koji žele 60 FPS, a onda ide sve ostalo poput detalja. Za FPS je FPS ključan. No, to što je alpha, nema veze, jer je alpha za sebe, ali i za obje kartice podjednako. :) Razlika je 15%, što nije uopće malo. :)

11 godina
neaktivan

Evo koliko znaci kad je igra optimizirana za neku firmu. Sta cemo sad rec da je AMD jednostavno bolji ? Tako svi sude za GameWorks

Isto i u The Division koji je btw. Nvidia naslov.

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.2.2016 20:29 (D3lBoy).
Moj PC  
5 0 hvala 1
12 godina
D3lBoy kaže...

Evo koliko znaci kad je igra optimizirana za neku firmu. Sta cemo sad rec da je AMD jednostavno bolji ? Tako svi sude za GameWorks

Isto i u The Division koji je btw. Nvidia naslov.

Ne, nemože biti AMD bolji od nVidie čak i kad bi bio jer ima više fanova.koji će to da ospore.

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.2.2016 20:33 (mirzet1976).
17 godina
odjavljen

Slično se može očekivati i novom Doomu, barem po prvim testovima. Također su zanimljivi i prvi DX 12 testovi.

Moj PC  
3 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

To se sve ignorira, a u slucaju GameWorks naslova sve se pamti, sve se racuna...

9 godina
D3lBoy kaže...

Ja i dalje ne kuzim šta ti je čudno. Ugasi vsync i bit ce ti ok, ako nemos bez vsynca navikni se, i da nabaviš Titan X to ce ti raditi možda manje jer je jaca kartica tako da se nece mucit doc do 60fpsa i tako ce bit manje mjenjanja u clockovima. Ali to je normalna stvar nekad ce ti radit sa vsyncom na 99% i 1155mhz na 60fpsa, a za neke scene i igre ce bit dovoljno recimo 660mhz i 40% usage za tih 60fpsa. Vsync ce ti popravit screen tearing ali ce ti dodat masivne dropove u framerateu tako da ja mislim da se ne isplati.

Oprosti, ali ne kužim tvoju logiku da je to normalno.  Grafička može vrtiti ovu igru iznad 60 fpsa cijelo vrijeme sa vsyncomi. To radi ako joj se blokiraju clockovi tj disejbla loš powertune.

Ako grafička može vrtiti igru na 65-100 fpsa stalno i ja želim da vrti konstantnih 60 na vsyncom to grafička obavi normalno ako blokiram clock na 1150 mhz. Konstantni clock, konstantnih 60 fpsa uz zauzece grafičke 50-95 % ovisno o sceni. Svi sretni i zadovoljni.

Potrošnja malo veća (ako se grafa optereti 0 % i nafrflja clock na max potrošnja ide sa 20 w za 70 w u 2d-u. Tako da 40-50% opterecenja to podiže gore, ali ne kao i da radi 100%. Znači taj  downclock sam po sebi ne pridonosi drastično smanjenju potrošnje (puno više donese vsync u ovom slučaju nego sam downclock.)

Ja mogu blokirati clock na dva načina - Afterburner ili radeonpro - stalni clock bez obzira na zauzeće. I onda ova igra sa vsyncom radi kako treba. 

Netreba mi titan, dosta je 970 jer ona nema sjebani powertune i može vrtiti igru 60+.

U crimsonu su usrali motiku i ljudi se bune po forumima da je preagresivno podešeno u novim driverima.

Ono što se  vjerojatno dešava - scena gledaš u pod zauzeće bi bilo 40% (od max) za 60 fpsa. Agresivni crimson powertunekaže - "e ajmo uštediti koju lipu i spustiti clock na 600 mhz".... ti digneš pogled, grafa treba 93 posto max clocka  za 60 fpsa - engine skuži da nemože ni uz pomoć tripplebufferinga držati razumni framerate i odluči se na halfrate 30 fps  jer powertune nije dovoljno brzo dignuo clockove... i onda se pretpostavljam desi uzrok/posljedica.. powerplay misli - kako super, štedim na 600 mhz, a ne radim ni 60% (što je ubiti 35% na full clockovima), a engine misli ako radi grafička sada  na 60% za 30, nemogu dignuti na 60 fpsa sada... ajmo malo pričekati.... i tako neko vrijeme.....

Uglavnom, nije kriv ni Vsync ni snaga 390-ice, nego powertune i Crimson driveri. 

Amd je to napravio iz dva moguća razloga :

a) prepoznali su problem da njihove grafičke troše više i to ih smeta do te mjere da  su to stavili ispred smoothplay-a  (katastrofalna pogreška s obzirom da vsync useri baš zbog toga (i tearinga) uključuju vsync. 

b) trajanje komponenti kod vsync usera vjerojatno neznatno

EDIT: Bio si spomenuo zašto radeonpro?

Zato jer se AMD nije udostojio napraviti jednu jednostavnu stvar koju Nvidia ima odavno u driverima - adaptive vsync. Igra 60+ fpsa = vsync na 60fpsa. Pad frejmova i isključi se privremeno vsync, dolazi do tearinga, ali bolje nego da dođe do pada na 30 psa. U Radeonpro ima dinamic vsync koji radi, ali ne tako dobro kao u zelenom taboru.

Rekao sam ti zašto brijem na to nazovimo to moj defekt - tajming je mom mozgu bitan za percipiranje igre. Uzalud sav 8ms frametime kad u jednom trenu skoči na 25 ms... preskok, nerealno. A tearing ne pomaže, pogotovo ako se radi o verlikalnom skrolu (pogled prema gore ili brza vožnja ala grid rally).. jednostavno dovodi do preskakanja textura.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.3.2016 7:13 (Alfa_R).
12 godina

auuch

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.3.2016 0:41 (mirzet1976).
Moj PC  
7 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Alfa, niti jedan engine ne radi na način da "spušta" framerate. V-Sync radi samo to da sinkronizira refresh rate monitora i FPS na 59 i to je to. Grafička kartica se ne downclocka niti bi smjela (barem moj FuryX to ne radi) ovisno o zauzeću, nego isključivo o modu rada (low/high perf). Opterećenje kartice koje ti vidiš kao postotke, nema puno veze s driverima na način na koji to misliš niti je trzanju razlog u driveru i clocku.

Adaptive sync ne postoji i nije moguć bez G-Synca za NVidiju ili FreeSynca u AMD slučaju. Zaboravi na glatko igranje bez takvog monitora. Ako ti to toliko smeta, nabavi FreeSync monitor.

Dakle, http://www.geforce.com/hardware/technology/adaptive-vsync/technology postoji, ali zapravo nije ono što sugerira naziv (barem što je meni sugerirao), nego je zapravo samo mehanizam koji gasi/pali V-Sync ovisno o framerateu. (IMHO, bezvezna stvar).

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.3.2016 23:44 (Tonči).
17 godina
mirzet1976 kaže...

auuch

Dobro da novi Far Cry nije DX12 naslov, sta bi tek onda bilo. 

Reko bi Stjepko - bolja je 970 od 390. xD 

- Psiho246
13 godina

Alfa_R: Bude mi žao ljudi koji kupe vrhunski HW(npr. tvoja grafa), onda nekako uspiju naći i obrađivati samo njima vidljive probleme i scenarije.

Ne kažem da je sve savršeno kod Crimsona, ali sigurno nije tako negativno kako ti prikazuješ!

Nemam ništa protiv tebe ili tvojih postova, ali ne kužim takav način ponašanja.

Bilo bi ti korisnije da vratiš, zadnje "Catalyst drivere"(ne bi pala sa glave), ili npr. mailaš AMD, i pitaš njih za savjet pri svom izazovu.

Javljam se jer mi se čini da nije samo do softwarea i hw kod tebe, nego da te perfekcionizam i tvrdoglavost, spriječavaju da uživaš u proizvodu.

Nekad sam izvodio čuda sa starom ATI HD4870, sve dok nisam shvatio da ona ima neke svoje zakonitosti, i funkcionira kako je zamišljeno, dakle van mojih prohtjeva, nisam bio sretan.

Tada sam prešao na sadašnju i sve je stalno savršeno, iako više snage ne bi škodilo...

Kako stvari stoje, u tvom slučaju vidi se da žališ za GTX970, ili da si pogriješio odabir među AMD.

Nadam se da ćeš sve uspiti naštelati i/ili naći SREĆU jer tome bi gaming grafe trebale služiti.

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
Tonči kaže...

Alfa, niti jedan engine ne radi na način da "spušta" framerate. V-Sync radi samo to da sinkronizira refresh rate monitora i FPS na 59 i to je to. Grafička kartica se ne downclocka niti bi smjela (barem moj FuryX to ne radi) ovisno o zauzeću, nego isključivo o modu rada (low/high perf). Opterećenje kartice koje ti vidiš kao postotke, nema puno veze s driverima na način na koji to misliš niti je trzanju razlog u driveru i clocku.

Adaptive sync ne postoji i nije moguć bez G-Synca za NVidiju ili FreeSynca u AMD slučaju. Zaboravi na glatko igranje bez takvog monitora. Ako ti to toliko smeta, nabavi FreeSync monitor.

Kako ne downclocka? Imaš OSD u igri? nereferentne 390 ti nemaju low/high pref jer im hlađenje nije upitno pa je uvijek u istom modu - nisu zamislili da radi tako kao uber i quiet na 290-icama

.

Možda je to samo hawai thing, ali pogedaj si sve one linkove koje sam postao prije one moje teme i vidjeti ćeš da downclocka ovisno o loadu i to ti se zove powertune. Snimim video kad mi proradi na mobitelu snimanje (ah čari custom romova). Zna li tko neki dobar recorder za AMD da nije fraps?

Load ako je 60% grafa spusti i podesi clock tome. Aktivno mjenja clockove ovisno o loadu. I to ne po nekim stupnjevima nego baš ono - aktivno. Potvrđeno u afterburneru, njegovo osd i gpuz.

Neznam koliko se razumješ u tematiku, ali daj malo proguglaj prije nego što zauzimaš takav stav.

http://www.geforce.com/hardware/technology/adaptive-vsync/technology

Znači Adaptive vsync nije freesync ni Gsync, nego tehnologija koja ti drži uključen vsync i sve šta on nosi... ali kad dođe do zahtjevne scene i frameovi padnu ispod 60 na recimo 47 on isključi vsync i pušta da renda koliko može (sa tearingom jer nije više syncano). Kad se fps vrati na 60+ on opet uključi vsync. Prednosti toga pogledaj na gornjem linku. RadeonPro je razvio sličnu stvar nazvanzu Dynamic sync.

Freesync, to moram provjeriti kako radi uživo jer mene jebe frametime. A o nje varijabilan i ja to bez vsynca ne podnosim kao ni tearing.

Riješenje za mene pa možda freesync sa limiterom na održiv framerate...

@metallic

A gle, takav sam. Volim kad radi kako spada. 

Nažalost vidim stvari koje neki drugi ne vide kao kad nešto nije u syncu, smeta mi trzavost i štucajevi u igrama.

Iskreno, nisam siguran da li sam pogriješio ili nisam, nisam radio na 970 ali mi smeta kad moram toliko se boriti i plivati uzvodno da napravim jednostavnu stvar koja je u drugom taboru na dlanu. 

Volim igre twikati kako mi pašu, pa sam evo u Dynig lightu ubio onu Crommatic aberration koja mi je dizala želudac. U ostalim igrama automatski npr ide motion blur i još neke stvari na off - tipa depth of field ako pretjeraju s time.

Ovo mi je diglo tlak jer ne vidim baš šta dobivaju s time da ne stave kvačicu u driverima za one kojima to smeta.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.3.2016 22:14 (Alfa_R).
12 godina

Probaj http://lags.leetcode.net/codec.html ima vrlo mali impact na FPS al snima vrlo velike file GB 1min ~2GB koje treba convertovati 

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.3.2016 22:38 (mirzet1976).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice