AMD Radeon R9 300/Fury Series

poruka: 6.870
|
čitano: 654.112
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran

osobno bi bio zadovoljan da imam 1-2ms amwa/ips monitor, dali ima uopce takvih monitora za kupiti kod nas? jer na frendovom 2ms "TN-u" kad sam spojio kod sebe kod mene na mom amwa ide 120fps-a igra kod njega izgleda kao da ide 2000 i jos da je upaljen v-sync(divota od fluidnosti i brzine)! razlika je drasticna pa mi se cini da to "drukanje" hercima je skoro i nepotrebno(citaj preskupo) sta nije jednostavnije smanjiti milisekunde na najmanju mogucu granicu?

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 2 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: AMD Radeon R9 300/Fury Series
MEGATAMA kaže...

Znaci u krivu sam?Ako na 60Hz monitoru vrtimo igru u naprimjer 75-80 ili 120fps input lag nece bit nizi i automatski stvarat prednost u brzim online napucavanjima kroz brzi response na kontrolama?

Lag ne ovisi o tome, on je konstantan za tvoj monitor i ovisi o refreshu, elektronici i sl. Ukupni lag ti je u pravilu procesiranje elektronike (skaler uglavnom) i sama tromost/brzina promjene piksela. Bitno je samo da ti je ukupni lag ispod vremena frejma. U slučaju 60Hz monitora max FPS je 60 pa ti je frametime 16,6ms. Kod 144Hz monitora max je 144 FPS (143 zapravo, iz nekoliko razloga) i frametime je 6,95ms.

Tvoje lokalne kontrole su druga stvar, kao što je druga stvar server tick rate i sl. Ali to je priča koja bi prije bila tema broja u Bugu, nego post na forumu.

@Stjepanj: ne postoji 1ms AMVA/IPS. :)=

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.12.2015 15:07 (Tonči).
13 godina
protjeran
Tonči kaže...

@Stjepanj: ne postoji 1ms AMVA/IPS. :)=

dali znas mozda zasto? zanima me i najmanja informacija!lp

17 godina
odjavljen

Stjepan probaj sa isključenim vsync-om. On zna zblurati sliku na na IPS-u pa sve djluje mutnije i sporije.

edit;

zato jer im sama tehnologija panela to ne dozvoljava, barem ne za sada.

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.12.2015 15:25 (XXX).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
odjavljen

Da. Jednostavno je brzina promjene stanja IPS piksela mala, tj. spor je. AUO proizvodi IPS panele veće brzine pa sad imamo nekih 4,3-6,5ms brze IPS-ove u Asusima PG279Q, MG279Q i Aceru XB270H, XB271HU. Zasad samo dva AUO panela su IPS koji može ići do 144/165Hz na 1440 i tom latencijom.

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
Stjepanj kaže...
Aj nek sad jos dode pametnjakovic s tezom da ljudsko oko nevidi, necuje, nerazumije ili kaj god, vise od 24-25slicica i mozemo zakljucat cijeli forum! :p, dobijem instantno rak na mozgu od takvih tekstova!lp

To je istina, ljudsko oko je ograniceno po tom pitanju ali kad vec gledas neku animaciju od 150 ili 24 slika u sekundi, naravno da ce biti fluidnija ova prva 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
16 godina
odjavljen

Pa i nije baš istina. Ljudsko oko ni ne vidi sličice, ali itekako vidi razliku u fluidnosti slike od 25, 60, 100 i 150  više sličica. Nije ograničeno kako misliš. :)

11 godina
neaktivan

Probajte npr cappat bf4 na eto 65-70fpsa i onda probajte sa npr. 120fpsa, monitor prikazuje 60fpsa ali ja se dam kladit da puno puno glađe radi kad vrtim preko 100fpsa, naravno nije da se vidi kao kod 120hz monitora, ali kretnje su glađe baš se osjeti

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
4mal kaže...

Tonchi je znalac ali nema takta kada nesto objasnjava laicima u vezi HW-.a bash ga pratim , lako je to stivo za nas

ali kad neko trazi savjet onga zakoplicira a covjek odustane od daljne komunikacie, ocito ima profesionalnu deformaciju

i to na forumu ... Tonchi take it easy i pocni pisat na laichki manje struchno potkovani nachin za one koji nemaju dume o

IT-u ....

tonchi zast izbjegavash ovo komentirat

16 godina
odjavljen
D3lBoy kaže...

Probajte npr cappat bf4 na eto 65-70fpsa i onda probajte sa npr. 120fpsa, monitor prikazuje 60fpsa ali ja se dam kladit da puno puno glađe radi kad vrtim preko 100fpsa, naravno nije da se vidi kao kod 120hz monitora, ali kretnje su glađe baš se osjeti

Da, zato što kad prikazuje 60 FPS, to može biti i da u praksi imaš od 30 do 60 FPS. Tebi treba stabilnih 60 FPS, a za to trebaš minimalnih 60 FPS u, primjerice, benchmarku te igre (ako ga ima). Sve drugo je fluktuacija koja stvara loš dojam. Kad "vrtiš 100FPS" to znači da imaš 100FPS kao prosjek i onda ti je minimalni FPS vrlo vjerojatno bliži 60. :)

4mal kaže...

tonchi zast izbjegavash ovo komentirat

Pa besmisleno je. Ne možeš objasniti nešto jednostavnije tako da ukloniš komplicirano, jer onda ukloniš ono bitno. Evo, jedan za laike napisan manji segment koji imaš u besplatnom Bugu od ovog ljeta na hrvatsom https://medium.com/@toncijukic/draw-calls-in-a-nutshell-597330a85381. (Nije vezano za monitore, jest za jedan usko dio DX12 kod API bottlenecka).

15 godina
protjeran

Tonci promasen ti je odgovor Delboyu jer on prica o konstantnim lockanim 60-70fps u usporedbi sa konstantnim 100+. Zasto je tu dojam da je sve gladje sa 100+ u odnosu na 60? Dakle nema dropova ispod 60!

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

BF4 kad lockam fps ne pada mi ispod toga nikad, i još namjerno stavim 65-70 lock da bude malo prostora u slucaju nekih dipova sitnih, ali baš se osjeti (bar u bfu) kako nekako čak i zapinje, pogotovo probajte metro tamo mi zna bit 170-200fps, kad lockam na 65 osjetim dosta drugacije kretnje miša i svega. Jasno je meni da 60hz nemože prikazivati više frameova, ali možda ima veze sa input lagom, latencije... možda je samo bf

16 godina

jel ovo tema o monitorima

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
6 0 hvala 0
13 godina

igram se vec dugo i tvrdim da je svaka igra na source enginu fluidnija na 100+ fps-a..

evo bas sam prije nekih cca mjesec dana kupio ultrawide 34 inca 75hz monitor s freesyncom, misleci da ce to promijenit nesto ali svejedno recimo dok igram l4d 2 competitive mod moram iskljucit limiter i napumpat 200 fpsa inace imam osjecaj da hodam kroz blato.

bf4 naprimjer nema tih problema jer na 75fps lock i 75hz s freesyncom igra je isla toliko glađe da sam je morao nanovo ucit igrat.

ne volim kad se polupasivni igraci uhvate teorija i idu raspravljat s ljudima koji peglaju svaki dan par sati ( npr. ja ( nemam jos djece ) ) , kolega XXX ( bez uvrede samo kao primjer ) konstatno govori kako mu je apsurdno ulagat u hardver za igranje i kako hvata polovne stvari na njuskalu itd itd i ja to postujem, ali onda doc ovdje i uvjeravat nekoga ko je peglao i competitive turnire i dan danas peglam neke igre rekreativno u competitive modu, da ne vidim vise od 60 fps-a, da je apsurdno glupo ovo ili ono..

mislim ljudi dajte odigrajte neku igru na source-u barem 200-300 sati na sto +  fps-a pa prebacite na 60 i onda se vratite ovdje i komentirajte.. garantiram da ce se svi slozit samnom osim ako im vid nije u banani.. a to je onda drugi par cipela.

ovo me podsjeti na onu sliku

Moj PC  
5 1 hvala 1
17 godina
odjavljen
XXX kaže...

Pa naravno da se vidi razlika i naravno da nisu samo za 3d ali su prvotno zamišljeni za 3D. Nakon što je 3D propao vidjeli su da ih kupuju fps gameri pa ih sad kao takve i reklamiraju. Rijetki će tek ići ganjati 120fps-a bez dropova i takve monitore...meni je to ektremno ulaganje u faking igranje ali sto ljudi 200 sisa .

Da se citiram. Neznalica kad me već prozivaš gdje sam ja rekao to što ti tvrdiš i gdje vidiš nepoštivanje? I što to znači polupasivni igrač a što je to aktivni igrač? Vrijeme provedeno u svakodnevnom igranju, žanr koji se preferira, profesionalno igranje ili ?.

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.12.2015 21:16 (XXX).
11 godina
protjeran
neznalica90 kaže...

igram se vec dugo i tvrdim da je svaka igra na source enginu fluidnija na 100+ fps-a..

evo bas sam prije nekih cca mjesec dana kupio ultrawide 34 inca 75hz monitor s freesyncom, misleci da ce to promijenit nesto ali svejedno recimo dok igram l4d 2 competitive mod moram iskljucit limiter i napumpat 200 fpsa inace imam osjecaj da hodam kroz blato.

bf4 naprimjer nema tih problema jer na 75fps lock i 75hz s freesyncom igra je isla toliko glađe da sam je morao nanovo ucit igrat.

ne volim kad se polupasivni igraci uhvate teorija i idu raspravljat s ljudima koji peglaju svaki dan par sati ( npr. ja ( nemam jos djece ) ) , kolega XXX ( bez uvrede samo kao primjer ) konstatno govori kako mu je apsurdno ulagat u hardver za igranje i kako hvata polovne stvari na njuskalu itd itd i ja to postujem, ali onda doc ovdje i uvjeravat nekoga ko je peglao i competitive turnire i dan danas peglam neke igre rekreativno u competitive modu, da ne vidim vise od 60 fps-a, da je apsurdno glupo ovo ili ono..

mislim ljudi dajte odigrajte neku igru na source-u barem 200-300 sati na sto +  fps-a pa prebacite na 60 i onda se vratite ovdje i komentirajte.. garantiram da ce se svi slozit samnom osim ako im vid nije u banani.. a to je onda drugi par cipela.

ovo me podsjeti na onu sliku

problem je u tome šta bez obzira koliko sati si igra neku igru 60hz je 60hz , to šta je engine takav da treba duplo više frameova za postić tih min 60fps lock(ili 16milisekundi) nije greska monitora.
a i sam si kaza da ti bf4 radi dobro na isti monitor.
koliko san svatia za lock na neki fps mora bit preko svih ovih pikova da bi zapravo bia lock sve ostalo nije 60 hz nego manje

16 godina
odjavljen

Otvorite novu temu za ovo, otišlo je predaleko - tema je AMD serija 300. 

Moj PC  
8 0 hvala 3
12 godina
protjeran

Napravio sam benchmark u 3D MARK ubrao ga za 5 eura na steamu sad za popuste . Znaci prije imao win 8.1 pro skor bio 12k . Danas radim bench sa istim kompom samo je win 10 gore i driveri drugi od graficke i skor skoro 9 k . Neznam zasto je tako velika oscilacija , vjerovatno mi komp nesto nije uredu .

http://www.3dmark.com/3dm/9939744? danasnji test  3dmark FIRESTRIKE

http://www.3dmark.com/3dm11/10260233 stari test 3dmark 11

http://www.3dmark.com/3dm11/10724967 novi test 3dmark 11

Nemoj se prkosit gravitaciji .
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.12.2015 11:33 (Adict).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Firestrike ti je ok, za ovaj drugi ne znam.

12 godina
protjeran
itomic009 kaže...

Pa da nekako sam skuzio da je taj skor FIRESTRIKE i nekako dobar ;)  Drugi je free 3D mark 11 na stemu tj demo verzija pa sam ju probao . 

13 godina
protjeran
Adict kaže...
itomic009 kaže...

Pa da nekako sam skuzio da je taj skor FIRESTRIKE i nekako dobar ;)  Drugi je free 3D mark 11 na stemu tj demo verzija pa sam ju probao . 

mislis? vidi moj s 280xsala naravno! bitno da ti je gpu skor dobar!

12 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
Adict kaže...
itomic009 kaže...

mislis? vidi moj s 280xsala naravno! bitno da ti je gpu skor dobar!

Panju neinteresiras me ti , niti tvoj skor niti tvoja 280x  sala naravno Nekako mi je fps manji nego inace pa sam isao malo bench raditi al valjda je sve ok ... BOOO 

13 godina
protjeran

A kakve su ti temperature u furmarku ili nekoj cpu/gpu heavy igri(tipa bf3/4,fc3/4/c3) na toj MSi 390!?

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.12.2015 12:21 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

A kakve su ti temperature u furmarku ili nekoj cpu/gpu heavy igri(tipa bf3/4,fc3/4/c3) na toj MSi 390!?

Nisam mjerio u igrama kakve su temp al dok sam radio becnhmark isla je na max 82 stupnja . 

13 godina
protjeran
Adict kaže...
Stjepanj kaže...

Nisam mjerio u igrama kakve su temp al dok sam radio becnhmark isla je na max 82 stupnja . 

u jbte, to je puno! s obzirom da 3dmark ima pauze tokom testova i test opcenito jako kratko traje! daj jedan unigine heaven da vidimo!

12 godina
protjeran

mozda sam bio u krivo jer nisam gledao graf nego max u afterburneru .. Napravim kad mi se skine taj bench , sad sam radio stavio sam vent 100 posto , i clock 1100mhz . Rezultati su http://www.3dmark.com/3dm/9941322? a temp i ostalo mozes pogledati na slici . 

Ovaj CPU usage me deprimira kad ga vidim ;) 

EDIT: da nespamam temu porukama , kuciste je pred 3 mj cisceno pa mozda ima mali utjecaj na temp.  budem usao malo u gta v pa budemo probali i sad odradim ovaj heaven taman ga skinulo . 

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.12.2015 13:42 (Adict).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Stjepanj kaže...

u jbte, to je puno! s obzirom da 3dmark ima pauze tokom testova i test opcenito jako kratko traje! daj jedan unigine heaven da vidimo!

5-6*C vise nego "recimo normalno" ali mozda je neprovjetreno kuciste 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
neaktivan
Adict kaže...
itomic009 kaže...

Ja bi rekao upravo suprotno. 3DMark11 je prosjecan za 390-tku (bila je jedino ona koju ima Luka123 koja je na stocku dosla preko 14k ak se dobro sjecam), sve se vrte oko 12500.

A s druge strane dosad nisam vidio Firestrike ispod 9k, meni je cak presla 9500, tak da 8800 i nije bas toliko dobro.

Samozadovoljstvo uništava perfekciju. | LoL EUNE: iScream | http://eune.op.gg/summoner/userName=iScream
12 godina
protjeran

Evo slike dole . Slika br 2 prva crvena crta oznacava kad sam otvorio kuciste temop za 85 je pala na 77 . crta br 2 je zavrsetak bencha . 

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

CPU ti ubija score, to vidis i zbog njegovog usagea, valley ne racuna cpu score posebno kao firestrike ali se vidi da ti usporava grafu, ja sam također imao 290X sa istim CPUom i clockom kao ti, oko 2200 score sad imam skoro 3k. Također vidi se i u Firestrikeu, physics score je dobar sto je za ocekivat od FXa ali ti je gpu score dosta niži do mog 290X-a koji bi po nekoj teoriji trebao biti sporiji od 390. Ali ja tu nevidim ništa loše što se scoreova tice, za ocekivati

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.12.2015 14:40 (D3lBoy).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice