AMD Radeon R9 300/Fury Series

poruka: 6.870
|
čitano: 653.357
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Imate li neku želju da odvrtim.

Btw bolje mi temperature i čak bolje performanse ima kada staviom r9 390 kao primarnu a r9 390x kao drugu grafu..

ali mi sada uzasno cvrce zavojnice?

lol..

onaj feeling kada na stock taktovima cod black ops 3 baca preko 150 fpsa sve maxed out :)xD (1440p)

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.12.2015 22:18 (toxic).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina

Hehe drito to ...a pricaj mi uzivaj u cf-u rista ! ;-)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Jesus kako mi AC Syndicate na 4k brutalno leti xD i 4mal bez problema imam više od 30 sličica u sekundi - blaženi lg :)

ovako na 4k  60 fpsa i iznad - prva scena ona sa vlakom i u gradu gdje kiša pada sa ženskom

ultra high

high

pcs

hbao+

off

na 1440p da ne pričam sa istim postavkama :)  aaaaaaaaaaaaa šta će biti zabavan vikend.

sada idem probat downclockat grafe na 900mhz i rokat ako postignem rezultat jednak ili bolji od jedne pošteno klokane titance sa smanjenim taktom , bit ću sretan ko malo prase..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Isprobaj jc3 pa javi kak cf fercera kad ces imat vremena ;-)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: AMD Radeon R9 300/Fury Series
toxic kaže...

Imate li neku želju da odvrtim.

Metro Last Light REDUX ofkors ;)

Moze i zadnji Alien i recimo Thiefa

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.12.2015 23:50 (chaselol).
17 godina

Evo malo potrošnje u AC Syndicate 1440p grafe na više manje iznad 90% obje proc 4.4ghz

Za mene ovo uopce nije tak boom..

IDLE IDLE
1080p+film 1080p+film
900mhz+gaming 900mhz+gaming
default+gaming default+gaming
1100/1600+gaming 1100/1600+gaming
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.12.2015 23:34 (toxic).
Moj PC  
0 0 hvala 2
13 godina
neaktivan

Far Cry 4,Gta 5,Witcher 3 :)

Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

sada sam nešto probo

haha

podigo sam core mv plus 100

power limit na plus 50

ocao na 1100/1700 i proc na 4.6ghz

i u 3dmakr combined testu navukao 820w :)

brijem da mogu 900w navuc u nekim uvjetima ako baš to radim

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Bez diranja power limita to drzi kvalitetno napajanje od 650W

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
ansha kaže...

Bez diranja power limita to drzi kvalitetno napajanje od 650W

100% je tako

pa pogledaj kako je u biti ovo odlican setup što sada imam svega 480w na 900mhz a kao takve su jace od titanice i to one masno klokane :)

ja sam fakat happy trenutno.

da bar mogu imati jos veci raspon izmedu grafi i to bi bilo to

inace xfx r9 390 obična - svaka joj dala - tiha i hladna kada je solo :)

17 godina

kod mene 275 + 175 + malo oc 450w tdp a uopce se ne cuju i hladne ko shpricer

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
toxic kaže...

inace xfx r9 390 obična - svaka joj dala - tiha i hladna kada je solo :)

Rođak uzeo ovu... fantastična kartica.

11 godina
neaktivan
toxic kaže...

sada sam nešto probo

haha

power limit na plus 50

Nikad se nisam usudio pretjerano mrdati oko core voltaže, stock mi je +63mv maximalno sam išao do +75mv, koliko je sigurno samo tako ga dic na 100 ?

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.12.2015 0:24 (D3lBoy).
12 godina
D3lBoy kaže...
toxic kaže...

sada sam nešto probo

haha

power limit na plus 50

Nikad se nisam usudio pretjerano mrdati oko core voltaže, stock mi je +63mv maximalno sam išao do +75mv, koliko je sigurno samo tako ga dic na 100 ?

Ako mozes ohladiti graficku onda nije problem. Ja svoju R9 290 pod vodom za benchanje preko TRIXX-a dizem +200mV tj. 1.43V GPU chip neprelazi 55stepeni VRM1 75stepeni.

http://valid.canardpc.com/cache/banner/gru6mh-4.png
11 godina
neaktivan

Pa Lightning ima dosta dobro hlađenje al me strah nekog spikeanja, VRM1 mi pokazuje ok temperaturu ali VRM2 mi skroz stoji na 43c idle/load pa me strah riskirat sa visokim voltažama

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.12.2015 1:05 (D3lBoy).
12 godina
D3lBoy kaže...

Pa Lightning ima dosta dobro hlađenje al me strah nekog spikeanja, VRM1 mi pokazuje ok temperaturu ali VRM2 mi skroz stoji na 43c idle/load pa me strah riskirat sa visokim voltažama

Pa lagano dizes clockove GPU i napon i vidis gdje ti je limit hladjenja. Prije nego sto sam imao Full WBlock na VRM isao do 115°C  a evo grafa jos radi bez problema.

http://valid.canardpc.com/cache/banner/gru6mh-4.png
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.12.2015 1:20 (mirzet1976).
17 godina

Ima li tko iskustva sa izmjenom paste na grafama?

Ova r9 390x ima čudan odnos temp u odnosu na ventilator i zapravo sada vidim da nekaj ne štima najbolje jer obična r9 390 koju sam uzeo je puno tiša i puno hladnija čak kada je i ocam.

npr r9 390x kada je primarna i ako je kejs zatvoren dođe do 90 stupnjeva na 100% vent a r9 390 u tom trentu nije niti na 70 stupnjeva.

kada sam stavio kao primarnu r9 390 - došla je do maks 80 stupnjeva i to kroz dosta vremena a r9 390x je bila tek par stupnjeva ispod nje.

Kužite? Ja mislim da bi možda bilo zgodno napraviti zamjenu paste na r9 390x a to nisam nikada radio..

Kada je solo r9 390x u igri imam do 78 stupnjeva i u tom režimu je tiha ali čim dođe npr na 81 poludi dakle u 3 stupnja razlike automatski vent poludi ali doslovno.

Možda samo da napravim custom fan mode?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
toxic kaže...

Iz moga iskustva sa mijenjanje paste na grafičkoj ( dosta sam ih promijenio tijekom godina ) je : Ili stave previše pa je iscurilo sa strane i tako smanjuju prijenos topline na hladnjak ili stave nekvalitetnu pastu.

Moj savjet je ne diraj ako imaš garanciju. Ako ipak želiš probati promijeniti pastu svakako ti savjetujem : Thermal Grizzly Kryonaut imaš u Links-u za nemalih 132 Kn ( ljudi na internetu prijavljuju i do 10°C niže temperature ), Noctua NH-T1 koja je također vrhunska ali i jeftinija ili  Arctic MX2-MX4 s kojom isto ne možeš pogriješiti.

Zmaj od Bosne | Unlock the Power Within
12 godina
toxic kaže...

ja sam mijenjao pastu nakon isteka garancije na gtx550ti i nisam se baš usrećio - dobio sam možda 2-3 stupnja, iako sam stavio odličnu antec formula pastu

s druge strane, na prastaroj gtx 9600 sam dobio dosta više, mislim čak i 10 stupnjeva niže, no moguće je da se na njoj pasta skorila ili je na 550ti bila kvalitetnija, što vjerojatno ovisi i od proizvođača

mijenjao sam i na ovoj gtx570, ali radi pečenja, pa nisam ranije mjerio temperaturu

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina

Ma onda neću jer ima one šugave naljepnice na njoj.

sada to super radi

niti jedna grafa ne prelazi 80 stupnjeva što je po meni za cf i zatovoren kejs odličan score. naravno buka je prisutna i ipak to dvije grafe sada ispuhuju oko 80 stupnjeva u kuciste i samim time sam skuzio da mi je cpu temp otisla nesto gore no sve 5.

lako otvorim stranicu..

ono što je meni super u onim igrama koje sam probao da savršeno dobro rade... još nisam iskusio neke anomalije.

ne znam ljudi.. Da imam tolko love fakat bih to stavio pod vodu i bio sretan ko mala beba - ali to ne mogu niti ću ikada moći. Za mene je ipak to previše. A i sada sam došao do nekog limita sa financijama i moram čekat do sredine iduće godine ovak. (dolazi mi rega sad i pokloni za Božić i tak )

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.12.2015 9:34 (toxic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
toxic kaže...

lako otvorim stranicu..

ovo... bar kod mene

probao sam testirati na procesoru i samo micanjem prednjeg filtera dobijem 5-6 stupnjeva

to bi na grafi bilo, vjerujem, još učinkovitije, jer mi je na procu koji se ne da klokati ionako op cooler i više je kod hase problem u majonezi ispod ihs-a

a i inače mi vent na procu ide do max 600-700 okretaja i ne prelazi 62-63 stupnja na vatrenom occt linpack testu, što mi je sasvim zadovoljavajuće i nečujno

frka mi je testirati grafu jer nije moja i što je već bila pečena, pa je ne želim kuriti pod furmarkom - no baš ću probati na nekoj igri 

nevjerojatno koliko guši protok taj filter, ali spas je za prašinu, tako da mi baš i ne smeta

13 godina
protjeran

Steta sto nemas bocne rupe za neki 140mm, to bi ti ohladilo grafe mozda i 10°c...

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
toxic kaže...

Ma onda neću jer ima one šugave naljepnice na njoj.

sada to super radi

niti jedna grafa ne prelazi 80 stupnjeva što je po meni za cf i zatovoren kejs odličan score. naravno buka je prisutna i ipak to dvije grafe sada ispuhuju oko 80 stupnjeva u kuciste i samim time sam skuzio da mi je cpu temp otisla nesto gore no sve 5.

lako otvorim stranicu..

ono što je meni super u onim igrama koje sam probao da savršeno dobro rade... još nisam iskusio neke anomalije.

ne znam ljudi.. Da imam tolko love fakat bih to stavio pod vodu i bio sretan ko mala beba - ali to ne mogu niti ću ikada moći. Za mene je ipak to previše. A i sada sam došao do nekog limita sa financijama i moram čekat do sredine iduće godine ovak. (dolazi mi rega sad i pokloni za Božić i tak )

Dao si koliko za obje kartice? Mislim da bi te voda došla oko 150€ za obje... Ako gledaš da je njihova cijena 500€ po komadu u nas, to je 75€ više po kartici... nije takav trošak baš?

15 godina
protjeran
Tonči kaže...

Dao si koliko za obje kartice? Mislim da bi te voda došla oko 150€ za obje... Ako gledaš da je njihova cijena 500€ po komadu u nas, to je 75€ više po kartici... nije takav trošak baš?

Ma kakvih 150€? Blokovi, pumpa, radiator + ostali djelovi izadje puno vise od 150€. Prije nekakvih 400€..

13 godina
toxic kaže...

Meni kod najveceg stabilnog OC u igrama ~1250/1650 temp je isla do 80C, stavio MX4 i spustilo na 74C. Razlike ima definitivno. Mislim da je MX4 najbolja na trzistu trenutno i ako clockas isplati se.

Mislim da bi ti bocni vent unutar kucista najvise pomogao, da odnosi topotu sa grafe brze tacno kod slotova za napajanje za istu.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.12.2015 10:01 (chaselol).
17 godina
Stjepanj kaže...

Steta sto nemas bocne rupe za neki 140mm, to bi ti ohladilo grafe mozda i 10°c...

Za ispuh?

možemo to dati napraviti :)

17 godina
ansha kaže...
Tonči kaže...

Ma kakvih 150€? Blokovi, pumpa, radiator + ostali djelovi izadje puno vise od 150€. Prije nekakvih 400€..

Što nije prije soma eura sve zajedno?

13 godina
protjeran
toxic kaže...
Stjepanj kaže...

Za ispuh?

ne, vec da puse po grafama(upuh)! ta metoda najbolje hladi grafe, pogotovo u sli/cfx!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.12.2015 10:05 (Stjepanj).
17 godina
Stjepanj kaže...
toxic kaže...
Stjepanj kaže...

Za ispuh?

ne, vec da puse po grafama(upuh)! ta metoda najbolje hladi grafe, pogotovo u sli/cfx!

Da im dam napraviti rupu za 140 ili 200 mm?

16 godina
odjavljen

Je... gledam sad, cijene toga su puno više sad. Samo blok je 100€...

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice