AMD Radeon R9 300/Fury Series

poruka: 6.870
|
čitano: 634.835
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Dakle i sam vidiš da je bolje.

Almine ti nešto svugdje imaš stalno više od 95% gpu usage :)

pics or it didn't happen

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.8.2015 8:05 (toxic).
Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
Re: AMD Radeon R9 300 Series
toxic kaže...

pics or it didn't happen

Nije problem nabit load na grafičku, kao što je kolega gore rekao; nafrlji postavke, 8xmsaa i load je na 99% zabetoniran, ali frejmovi logičko idu dolje. Ovisno na koliko se netko navikao igrat. Netko može igrat na 30fpsa, i u tom slučaju može sa jednom 970kom ili 390 nafrljit sve na max i dsr na 4k... Ali većina primjeti razliku između 30 i 60, a ja bih dodao i 144hz... 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
17 godina
neaktivan
eywa33 kaže...

Nije problem nabit load na grafičku, kao što je kolega gore rekao; nafrlji postavke, 8xmsaa i load je na 99% zabetoniran, ali frejmovi logičko idu dolje. Ovisno na koliko se netko navikao igrat. Netko može igrat na 30fpsa, i u tom slučaju može sa jednom 970kom ili 390 nafrljit sve na max i dsr na 4k... Ali većina primjeti razliku između 30 i 60, a ja bih dodao i 144hz... 

Hah lako je tako, u takvoj situaciji ne bi ni celeron g1610 bio bottleneck.  Recimo da je cilj stabilnih 60fps, podesiš postavke prema tome i pratiš fps(vsync off). I ako tada fps pada ispod 60 a u isto vrijeme GPU pada ispod 99% gotovo sigurno je CPU problem. (kad je recimo disk problem trzuckanje je nešto drugačije)

Što se herza tiče nikako mi nije jasno kad neki govore da ne primjete razliku. Osobno primjetim između 60 i 75Hz i to kod gledanja običnog filma(kod igara još primjetnije zbog manjeg input laga) a za 144Hz ne trebam ni govorit. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.8.2015 12:02 (Penryn).
14 godina
Penryn kaže...
eywa33 kaže...

Hah lako je tako, u takvoj situaciji ne bi ni celeron g1610 bio bottleneck.  Recimo da je cilj stabilnih 60fps, podesiš postavke prema tome i pratiš fps(vsync off). I ako tada fps pada ispod 60 a u isto vrijeme GPU pada ispod 99% gotovo sigurno je CPU problem. (kad je recimo disk problem trzuckanje je nešto drugačije)

Što se herza tiče nikako mi nije jasno kad neki govore da ne primjete razliku. Osobno primjetim između 60 i 75Hz i to kod gledanja običnog filma(kod igara još primjetnije zbog manjeg input laga) a za 144Hz ne trebam ni govorit. 

A koje ti to filmove gledaš u 60hz ili 75 hz ??

17 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Gle znam na što ciljaš al šta misliš da izmišljam? Razliku između 60 i 75hz primjetim u bilo kakvoj običnoj animaciji otvaranja/zatvaranja prozora u windowsima pa tako i u filmovima. 

17 godina
odjavljen
AMD Radeon R9 300 Series

Filmovi se gledaju na plazmi, tu nikavi herci ne pomažu LCD-u. 

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
XXX kaže...

Filmovi se gledaju na plazmi, tu nikavi herci ne pomažu LCD-u. 

Jasno, ali to mi je prvo palo na pamet za navesti kao primjer a da nema utjecaja manjeg ili većeg input laga. Eto eywa ima 144hz monitor pa nek vam on potvrdi.

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.8.2015 12:31 (Penryn).
15 godina
neaktivan
toxic kaže...

pics or it didn't happen

E jbg, sto bi ti lagao.

Kad pokrenem sta igram uz 2xMSAA - u Nvidia CP ukljucen MFAA, tako da daje rezultate kao 4xMSAA. Jedino ako se igra bez ikakvog Antialiasinga, onda ce GPU usage varirati, a ovako je zakucan u svemu osim Crysis 3 i poneka mapa BF4 sa 64 igraca na serveru.

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.8.2015 13:30 (Almin94).
12 godina
neaktivan
GamerX9 kaže...
dr.jazz kaže...
GamerX9 kaže...

Gledam ove postove o temperaturama i ne vjerujem. Moju Sapphire 390-tku nisam vidio da prelazi 60°C na 100% GPU loada.

Sad sam pogledao rezultate svojeg Metro:LL bencha, max. postavke, 59°C sa 36% fan speeda. 

EDIT: Pricam o stock grafickoj, tj. samo tvornicki OC-anoj ako tako uzmete.

ako ti se da potkrijepi sa kojim screenshootom. Koje su to "max" postavke bile u Metro benchu, koja rezolucija? redux verzija? koliko fps-a? Na kojoj sobnoj temp si vrsio mjerenja?

Sad ne znam tocno koje postavke i koliko, ali uglavnom najjace sto sam mogao staviti, onaj SSAA ako se ne varam na x4, AF 16x, very high ostalo... nezz tocno koje su to postavke. Na laptopu sam sad al cu sutra puknut screenshotove kad dodjem do PC-a. 1920x1080, obicna (ne redux) verzija, nisam siguran za FPS, mislim da preko 60 avg. Sobna temp. je bila oko 30 s obzirom da je bilo u vrijeme najvecih vrucina, a nemam klimu nazalost :)

Evo friški bench od danas. Na GPU-Z se vidi 100% GPU usage preko 90% vremena. Max. temp. mi je dosla do 61°C za vrijeme bencha.

Samozadovoljstvo uništava perfekciju. | LoL EUNE: iScream | http://eune.op.gg/summoner/userName=iScream
14 godina
Penryn kaže...
itomic009 kaže...

Gle znam na što ciljaš al šta misliš da izmišljam? Razliku između 60 i 75hz primjetim u bilo kakvoj običnoj animaciji otvaranja/zatvaranja prozora u windowsima pa tako i u filmovima. 

Pitam zato što privi put čujem za tako nešto u životu, pa zato.

14 godina
neaktivan
GamerX9 kaže...
GamerX9 kaže...
dr.jazz kaže...
GamerX9 kaže...

Gledam ove postove o temperaturama i ne vjerujem. Moju Sapphire 390-tku nisam vidio da prelazi 60°C na 100% GPU loada.

Sad sam pogledao rezultate svojeg Metro:LL bencha, max. postavke, 59°C sa 36% fan speeda. 

EDIT: Pricam o stock grafickoj, tj. samo tvornicki OC-anoj ako tako uzmete.

ako ti se da potkrijepi sa kojim screenshootom. Koje su to "max" postavke bile u Metro benchu, koja rezolucija? redux verzija? koliko fps-a? Na kojoj sobnoj temp si vrsio mjerenja?

Sad ne znam tocno koje postavke i koliko, ali uglavnom najjace sto sam mogao staviti, onaj SSAA ako se ne varam na x4, AF 16x, very high ostalo... nezz tocno koje su to postavke. Na laptopu sam sad al cu sutra puknut screenshotove kad dodjem do PC-a. 1920x1080, obicna (ne redux) verzija, nisam siguran za FPS, mislim da preko 60 avg. Sobna temp. je bila oko 30 s obzirom da je bilo u vrijeme najvecih vrucina, a nemam klimu nazalost :)

Evo friški bench od danas. Na GPU-Z se vidi 100% GPU usage preko 90% vremena. Max. temp. mi je dosla do 61°C za vrijeme bencha.

morao si je malo kloknut za bench 

metro bench

gpuz

Kao sto se vidi na benchu, imam dosta manji FPS od tebe na istim postavkama....neznam sta imas od toga

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.8.2015 15:29 (dr.jazz).
12 godina
neaktivan
AMD Radeon R9 300 Series

pa ja BF4 na ultri igram gpu usage nikad preko 70% a frejmovi znaju past i do 40, sta god napravio nikako nemogu full opteretit grafu tako da :/

[G] carapa_junior
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Mantle? Meni je čudesa napravio dok sam imao HD7850.

17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Eto pa uspoređujte sa gtx 970 u mllž

ovo je moje redux ll pa ne znam jel igra ulogu..

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.8.2015 18:37 (toxic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
AMD Radeon R9 300 Series

OC?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
dr.jazz kaže...

OC?

da.. ali skroz malko iako je ova g1 sama po sebi ocana..

no ja mislim da to nije isti bench tj. da je redux zahtjevniji al jbga

14 godina
neaktivan
AMD Radeon R9 300 Series

imam ja i redux :)

Metro LL Redux benchmark 1080p

meni je to isti šit, obična i redux (sto se FPS-a tice)...danas sam stavio catalyst 15.7.1 i opalo mi je za 2 fps-a.

Generalno gledajuci Metro ima jako losu optimizaciju, pogotovo za AMD platformu (jos ako na to dodamo novu 3xx seriju)..

Tvoja gtx-ica puno bolje radi, nema fps dropa

PS: da budemo sto precizniji moj benchmark tool je v3.00

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.8.2015 18:49 (dr.jazz).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

probaj malo ocat..

gore je kolega nitro karticu ocito ocao pa je dobio fin rezultat inace imate jako puno spajkove doduše on ima dosta manje od tebe..

ne znam u cemu je rijec

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
AMD Radeon R9 300 Series

Ja sam do sad uvijek imao srece s grafama, da kucnem o drvo. Prije sam na GT740m na laptopu igrao Watch_Dogs na high postavkama sa 30 FPS-a.

U GTA V benchu na istim postavkama moja 390-tka gazi frendovu GTX 980 za 5 FPS. Isto tako i 780Ti koja je pred par godina kostala 5600 kuna, sad ju ova za 2900 gazi za par FPS.

U jednu ruku mi je cudno sto imam vise FPS-a nego kolega na 390X, a s druge strane po svim benchevima i usporedbama s (jacim) grafama frendova zakljucujem da mi se "potrefila" taman grafa koja je medju valjda 1% najboljih 390-tki. 

Samozadovoljstvo uništava perfekciju. | LoL EUNE: iScream | http://eune.op.gg/summoner/userName=iScream
Moj PC  
0 3 hvala 0
14 godina
neaktivan
AMD Radeon R9 300 Series

sto se tice spajkova, nemam pojma..inace u igri imam problem sa stuttering-om i sound glitchom.....

@gamerX9 koliki ti je GPU score u 3dmarku

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
GamerX9 kaže...

Ja sam do sad uvijek imao srece s grafama, da kucnem o drvo. Prije sam na GT740m na laptopu igrao Watch_Dogs na high postavkama sa 30 FPS-a.

U GTA V benchu na istim postavkama moja 390-tka gazi frendovu GTX 980 za 5 FPS. Isto tako i 780Ti koja je pred par godina kostala 5600 kuna, sad ju ova za 2900 gazi za par FPS.

U jednu ruku mi je cudno sto imam vise FPS-a nego kolega na 390X, a s druge strane po svim benchevima i usporedbama s (jacim) grafama frendova zakljucujem da mi se "potrefila" taman grafa koja je medju valjda 1% najboljih 390-tki. 

ka bih prije rekao da je tebi nesto softwerski izgašeno.

nema se tu što potrefit...

nema teoretske šanse ali ni teoretske da stock r9 390 dobije stock r9 390x a kamo li gtx 980..

12 godina
neaktivan
toxic kaže...
GamerX9 kaže...

ka bih prije rekao da je tebi nesto softwerski izgašeno.

nema se tu što potrefit...

nema teoretske šanse ali ni teoretske da stock r9 390 dobije stock r9 390x a kamo li gtx 980..

Sto je softwerski izgašeno? Gore sam stavio screenshot, potpuno iste postavke kao i kolega s 390X, a imam vise FPS-a. Sad opet...moze bit da je njemu grafa u qrcu nekako, s obzirom da u obicnoj igri ima 10°C vecu temperaturu nego ja na stress testu. Rekao je i da ima probleme sa stutteringom u igrama, a ja ih nemam - ni najmanje. Mozda nije moja tolko dobra nego je njegova BN-ana ili nesto deseto.

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.8.2015 14:25 (GamerX9).
14 godina
neaktivan
AMD Radeon R9 300 Series

Molim te....nasao si tu prodavat lovacke... Prvo trebas citat bolje, napisao sam da sa stuttering-om imam problema jedino u Metro-u, a da se i malo razumijes u igre znao bi da je to boljka 4A engina, ljudima sa titanomx u 3-sli-u blokira igra (mozda je tvoja 390 ipak bolja ko zna)

Dobro , mozda je moja grafa felericna, zasto onda 390x tri-x ima isti rezulatat u benchu kao moja? 390x tri-x metro benchamrk

Sapphire Tri-x R9 390x review

Uostalom tim benchmarkom se moze manipulirati, to ti je rezulatat nakon čarolije  sa redux verzijom dobijam fps kao ti, bez OC-a ofkors

Sto se tice temperature, moja u full loadu drzi 80, tvoja 75....da li se ta razlika moze zbilja uzet u obzir kao dobra/losa graficka? ili mogu biti neke druge stvari tipa lose kuciste? airflow? ili se opet vracamo na staro....da se razumijes u HW znao bi sta je normalna, a sta losa temp za 3xx seriju

@toxic ne valja ti graficka

Gamer nemoj sta krivo shvatit, samo ostanem revoltiran tako plitkim izjavama

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.8.2015 15:38 (dr.jazz).
Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
AMD Radeon R9 300 Series

74°C je maximalna temperatura koju sam postigao u Stress testu. U igrama mi je temperatura puno manja. Nije sad ovo "moja je bolja od tvoje" ili "tvoja grafa je shit" nego vam samo dajem protuargumente kad ste vec tak navalili da nema sanse da je ova tolko dobra. Kad je meni u istoj igri temperatura 61 sa 35% fana a tebi 81 sa 60+% fana ,to je vec razlika.

GTA V mi je na 56°C sa 30% fana, sa konstantnim 100% GPU usage, naravno.

A ovo s manipulacijom ne kuzim... Ja sam samo otvorio Metro Bench, podesio postavke kako pise na SSu i nakon bencha printscreenao to i GPU-z i uploadao na forum. Nisam se ni trudio nista "manipulirati", a prije 2 tjedna na prvom benchu koji sam stavio na forum mi je doslo cak 66 FPS sa istim postavkama. Zamolio si me da bencham, provjerim temp. itd. i ja sam to napravio, a sad ako tebi nekaj ne odgovara to nije moja briga.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
AMD Radeon R9 300 Series

GTA V mi je na 56°C sa 30% fana, sa konstantnim 100% GPU usage, naravno

Dali je ovo zafrkancija?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Pustite to sve.

nek je on uvjeren da mu je grafa najbolje ikad r9 390 iako takvo nešto još nisam čuo. 

Njemu je nešto izgašeno u postavkama 100% a sad što je to možda niti on ne zna..

Npr teselacija ti može biti izgašena u postavkama a igre govore da je imaš, gore ti je metro kao primjer a u postavkama grafe možeš puno toga nariktat a da se ne vidi..

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.8.2015 18:15 (toxic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
MEGATAMA kaže...

Dali je ovo zafrkancija?

nego sta, prcaona

sad sam stavio grafu u oglas, i narucio r9 390 

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.8.2015 18:16 (dr.jazz).
13 godina
neaktivan
dr.jazz kaže...
MEGATAMA kaže...

Dali je ovo zafrkancija?

nego sta, prcaona

sad sam stavio grafu u oglas, i narucio r9 390 

Da li je moguce?

Hahahahahah

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/graficka-kartica-pci-e-xfx-amd-radeon-r9-390x-dd-8gb-ddr5-dp-dvi-h-oglas-16143450

Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
13 godina
protjeran
AMD Radeon R9 300 Series

ludnicalp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy LP
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
AMD Radeon R9 300 Series

haha nije ne, ipak je bila sala