AMD Navi izdvojena tema

poruka: 9.270
|
čitano: 1.745.530
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
AMD Navi

Imao sam HD 3850 referentnu koja je išla do stotke, bilo je zanimljivo 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
AMD Navi

Imal sam ja gtx 280 koja je išla pod normalno 93-97°C pa sam kontaktirao support da koji k, jel to sve ispravno, žena je rekla da se do 110°C ne brinem.

Ja vjerujem da dolaze 5800 i 5900 po najavama, sad kako i kolike će biti temperature i buka, to ne znam. Ne vidim zašto bi temperatura RAM i ostalih dijelova bila išta viša na većem chipu, a chip... a valjda nekako bude. Kartice su u najavi, driveri su izdani sa pokazateljima da dolaze, sigurno, ako izlaze u slijedećih pola godine već postoje samplovi koji se testiraju.

Glupost... ako izlaze u slijedećih 6 mjeseci, već se i chipovi i PCBovi štancaju, tako da je sve poznato i mislim da bi povukli/demnatirali/odgodili da nije moguće proizvest i hladit.

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.8.2019 10:25 (Rhodin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Re: AMD Navi
ansha kaže...

Stigo review Asusice, prilicno tople/bucne kartice, ko sto vam je tata objasnio da ce biti:

"The GPU of the Asus Radeon RX 5700 XT Strix OC warms up to 78 degrees Celsius with the performance BIOS when playing, with a junction temperature of 100 degrees Celsius. That's 7 or 3 degrees Celsius less than the reference card. The junction temperature is 10 degrees from the critical 110 degrees Celsius - from then on the GPU clocks down. The GDDR6 memory heats up to 90 degrees Celsius and operates just as hot as on the reference design.

With the Quiet BIOS, the electronics are warmer, the ten-watt lower GPU power can not compensate for the lower fan speeds. The Navi-10 GPU then reports 85 degrees Celsius or a junction temperature of 105 degrees Celsius. These are pretty much the temperature values ​​of the reference card."

Bit će ASUS nešto zasrao, jer ne može biti toliko blizu ref cooleru da ga jebeš, samo usporedi kakvi su ti hladnjaci.

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
13 godina
XXX kaže...

Imao sam HD 3850 referentnu koja je išla do stotke, bilo je zanimljivo 

Da to je bilo kada si bio mlad i naivan.

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.8.2019 10:30 (mislioc).
16 godina
neaktivan
AMD Navi

U performance modu, strixica pod opterećenjem je hladnija od 2070 super:

https://www.guru3d.com/articles_pages/asus_radeon_rx_5700_xt_rog_strix_review,9.html

U silent modu, tiša je od svih navedenih:

https://www.guru3d.com/articles_pages/asus_radeon_rx_5700_xt_rog_strix_review,11.html

Šteta što ne može oboje ali ni ovo meni ne izgleda tako strašno

3 0 hvala 0
5 godina
protjeran
Tim leakanim "testovima" osobno ne vjerujem previse, a kao sto je kolega napisao tesko da su temp toliko blizu referentnim modelima... Treba cekat da sluzbeno izadu i da ih vise kanala obradi.
14 godina
protjeran
DonOscar kaže...
Tim leakanim "testovima" osobno ne vjerujem previse, a kao sto je kolega napisao tesko da su temp toliko blizu referentnim modelima... Treba cekat da sluzbeno izadu i da ih vise kanala obradi.

Nisu leakani testovi nego objavljeni regularni testovi. 

Ove 2 slike su usporedba istog coolera na 2070 super i 5700 xt, razlika je nebo i zemlja, 5700Xt je na 77°C sa 2323rpm a 2070 na 64°C sa 1864rpm. Dakle puno hladnija sa skoro 500rpm manje...

Nemojte mislit vlastitim glavama nego mene slusajte...

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.8.2019 10:53 (ansha).
5 godina
protjeran
Ok sad vidim da su to ipak provjerene stranice samo sto su razlike poprilicne. Na testu koji si ti linkao strix 5700xt ide do 77 stupnjeva pri 2300 rpm dok na guru3d ide do 68 stupnjeva pri 1800 rpm, tolko o tome kome vjerovati...
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.8.2019 11:02 (DonOscar).
16 godina
odjavljen
AMD Navi

Nekako GPU i throttla na ovom slajdu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Prva slika je "Performance mode", grafa je na 67C što je izvrsna temperatura za bilo koju grafu, ventovi na 37% (1800 okr.) što nije najtiše ali nije ni glasno. Druga slika je "Silent mode" gdje je grafa potpuno nečujna na 28% (1350 okr.) venta i na odličnih i dalje 75C. 

P.S. Bacio sam mikrofon.

Silent Silent
Performance Performance
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.8.2019 12:33 (itomic009).
14 godina
protjeran
DonOscar kaže...
Ok sad vidim da su to ipak provjerene stranice samo sto su razlike poprilicne. Na testu koji si ti linkao strix 5700xt ide do 77 stupnjeva pri 2300 rpm dok na guru3d ide do 68 stupnjeva pri 1800 rpm, tolko o tome kome vjerovati...

Evo ti computerbase, najjaci njemacki site, kod njih je 78°C u performance modu. Guru jako cesto ima nebulozne brojeve...

13 godina

Hm, ne znam Tito jer vidim da na tom tvom site-u u koji se kuneš je RX 5700 "bučnija od RX 5700XT što tek nema smisla s obzirom da se vent vrti na nižim okretajima kod slabije varijante navi chip-a. Tko zna kakav je tko model dobio i kako tu tko mjeri i šta mjeri. Treba vidjeti još što ljudi kažu, i treba nam netko iz prve ruke. Plus, čekamo Sapphire da pokaže svoje i ostali vendori.

16 godina
odjavljen
AMD Navi

Mjerenje buke je više manje nebitno, dovoljno je vidjeti RPM ventilatora, i stvari su manje više jasne. oko 1000 rpma je tiho.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
itomic009 kaže...

Hm, ne znam Tito jer vidim da na tom tvom site-u u koji se kuneš je RX 5700 "bučnija od RX 5700XT što tek nema smisla s obzirom da se vent vrti na nižim okretajima kod slabije varijante navi chip-a. Tko zna kakav je tko model dobio i kako tu tko mjeri i šta mjeri. Treba vidjeti još što ljudi kažu, i treba nam netko iz prve ruke. Plus, čekamo Sapphire da pokaže svoje i ostali vendori.

Znaci mislis da computerbase i techpowerup namjerno je*u AMD i Asus i laziraju rezultate? Lol...

A ti pitaj ljude sta kazu, ja cu vjerovat fizici, strixica vuce ~265W koliko sam vidio, na onako sitan die, to mora znacit visoke temperature...

14 godina
protjeran
AMD Navi

Pa cekajte ljudi jeste pogledali temperature ostalih kartica na guru3d? Njima je blower 5700 XT na 76°C   Mislim da smo upravo eliminirali guru3d kao relevantan po pitanju temperatura...

Moj PC  
1 0 hvala 0
5 godina
protjeran
Da ovo izgleda lose, ak je strix koja je uvijek medu top modelima ovakva bojim se sta ce biti sa drugima... Dobra strana price je ta da nema nekog udara na performanse cak biti pri tim visim temp.
16 godina
odjavljen
AMD Navi

Problem sa malom površinom chipa koju su mogli/trebali prodati jeftinije, jer u ovom cijenovnom rangu ima da sjaji u svim aspektima. Nisu mali novci u pitanju za hebeno igranje.

Moj PC  
1 0 hvala 0
5 godina
protjeran
AMD Navi

ILI powercolor ili sapphire-Asus je samo ime koje se placa gdje je i vega bila topla...

BTW 5700xt je ostavila 2070super iza sebe- je da je super brza u prosjeku 2-5% posto(u nekim igrama) a razlika u cijeni je 100tinjak eura...al budimo realni bude se to promijenilo sa vremenom kao razlika vege i 1070ti i 1080 obje su na kraju obisle zelenase.

-samo ovaj puta imas fluidnih 4K 

Edit: pogledajte video derbauera- pa cete vidjeti koliko su zapravo recenzije placene i lazirane od svakakvih strana-taj decko je realan i kad kaze realnost najebe i  isto kao i mnogi na ovom forumu 

I PC games hardware je najveci/najstariji njemacki portal koji se bavi ovim drkadijama, dok nedaju oni recenziju nevjerujem nikome.

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.8.2019 12:22 (HCgamingCRO).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
itomic009 kaže...

Prva slika je "Performance mode", grafa je na 67C što je izvrsna temperatura za bilo koju grafu, ventovi na 37% što nije najtiše ali nije ni glasno...

otkad su to postotci mjera za buku? 

13 godina

Nisu mjera za buku ali je bolje znati na koliko se konkretno vrte ventovi nego negi broj decibela koje izbaci netko. Tek ti taj broj ne znači ništa s obzirom na to koliko je to nezgodno kvantificirati. Kod jednih je recimo referentnih 40 db tiho, kod drugih bučno, kod trećih taman.

11 godina
itomic009 kaže...

Nisu mjera za buku ali je bolje znati na koliko se konkretno vrte ventovi nego negi broj decibela koje izbaci netko. Tek ti taj broj ne znači ništa s obzirom na to koliko je to nezgodno kvantificirati. Kod jednih je recimo referentnih 40 db tiho, kod drugih bučno, kod trećih taman.

ma govorim da je izražavanje buke u postotcima bedastoća ako ne znaš broj okretaja venta

na nekoj grafi s normalnim ventovima koji se vrte do 3000rpm je tih 37 posto oko 1100rpm i to doista jest ok

međutim ovi ventovi očito idu do maksimalnih 5000rpm i tih 37% je zapravo 1800+ okretaja, a to su brojke na kojima i za buku specijalizirane i skupe noctua ili be quiet ventove itekako čuješ, a kamo li ne ove asusove od 50 centi po komadu

5 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...

ma govorim da je izražavanje buke u postotcima bedastoća ako ne znaš broj okretaja venta

na nekoj grafi s normalnim ventovima koji se vrte do 3000rpm je tih 37 posto oko 1100rpm i to doista jest ok

međutim ovi ventovi očito idu do maksimalnih 5000rpm i tih 37% je zapravo 1800+ okretaja, a to su brojke na kojima i za buku specijalizirane i skupe noctua ili be quiet ventove itekako čuješ, a kamo li ne ove asusove od 50 centi po komadu

Kako sam kazes ovisi o grafi...meni je 40% na 2400rpm-a i cuje se ko da jet leti iznad glave al ako imas Headset iskreno, kome je to bitno onda?

10 godina
AMD Navi

Ja na radeonkama citav zivot, ja navikao na 2300rpma haha. Ugl 77 i nije tako strasna temepratura sve je to okej. A za buku me briga imam sluske i ne cujem svoje misli a kamol ventove kako se vrte. Nisam lud da dam 1500kn vise za 2070 super jer je 10 stupnjeva hladnija sto je za graficke ionako nebitno osim za onoga kome ce smetati jaci rpm. Ljudi nemate vi pojma kako radeon dobro dodje od 11 do 3 mjeseca kad bude minus ovdje u slavoniji, ustedi covjek drva sa radeonom :P

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.8.2019 12:35 (BeLLicus).
Moj PC  
3 0 hvala 0
5 godina
protjeran
BeLLicus kaže...

Ja na radeonkama citav zivot, ja navikao na 2300rpma haha. Ugl 77 i nije tako strasna temepratura sve je to okej. A za buku me briga imam sluske i ne cujem svoje misli a kamol ventove kako se vrte. Nisam lud da dam 1500kn vise za 2070 super jer je 10 stupnjeva hladnija sto je za graficke ionako nebitno osim za onoga kome ce smetati jaci rpm. Ljudi nemate vi pojma kako radeon dobro dodje od 11 do 3 mjeseca kad bude minus ovdje u slavoniji, ustedi covjek drva sa radeonom :P

Mislim,isplatilo bi se dati kad bi znao da ce na 60 stpnjeva boostati toliko da ces imati razliku fps-a u dvoznamenkastom broju naspram 70-tak stupnjeva

15 godina
odjavljen
ansha kaže...
DonOscar kaže...

Nisu leakani testovi nego objavljeni regularni testovi. 

Ove 2 slike su usporedba istog coolera na 2070 super i 5700 xt, razlika je nebo i zemlja, 5700Xt je na 77°C sa 2323rpm a 2070 na 64°C sa 1864rpm. Dakle puno hladnija sa skoro 500rpm manje...

Nemojte mislit vlastitim glavama nego mene slusajte...

Lol, pa pogledaj na kojoj frekvenciji radi asus 5700xt a na kojoj referentna. Da staviš tu asus na ref takt bi bila barem 10C hladnija. Radi out of the box na 2055 mhz, to je odlično.

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
5 godina
protjeran
Jakovp kaže...

Lol, pa pogledaj na kojoj frekvenciji radi asus 5700xt a na kojoj referentna. Da staviš tu asus na ref takt bi bila barem 10C hladnija. Radi out of the box na 2055 mhz, to je odlično.

To se isto moze reci i za 2070 super, radi na vecem taktu nego stock a opet je hladnija... Ne kazem da bi prije uzeo rtx 2070 super, al treba biti realan kako stvari stoje prema ovim testovima.

13 godina

I dalje ne razumijem opsesiju ljudi s time da vide 72C umjesto 78C, ako je to sve u rasponu standardnih radnih temperatura ? Ako ova radi u Silent modu na 80C a ne čuje se, pa to je onda sve ok. Glupost je uopće uspoređivati kruške i jabuke s tim da se sad hvata za to da Nvidia grafe imaju niže temperature. Pa nemaju veze jedna s drugom i načinom kako koja kompanija radi GPU, i sve što se gleda su cijene, performanse i za komfor hladnjaci. Vendori vjerojatno koriste iste hladnjake ili malo samo modificirane i za RTX i za RX seriju, a sad koliko koja točno ima stupnjeva je druga priča. Ako ima normalne taktove i nije bučna, briga me jel na 69C ili 79C. 

Kome ne smeta buka ima još širi izbor, kome smeta, nađe onu koja je tiha i amen. Druge nismo još ni vidjeli a za ovu po svem sudeći je Silent mod onaj koji ima dobre "zvučne" karakteristike i amen.

14 godina
protjeran
itomic009 kaže...

I dalje ne razumijem opsesiju ljudi s time da vide 72C umjesto 78C, ako je to sve u rasponu standardnih radnih temperatura ? Ako ova radi u Silent modu na 80C a ne čuje se, pa to je onda sve ok. Glupost je uopće uspoređivati kruške i jabuke s tim da se sad hvata za to da Nvidia grafe imaju niže temperature. Pa nemaju veze jedna s drugom i načinom kako koja kompanija radi GPU, i sve što se gleda su cijene, performanse i za komfor hladnjaci. Vendori vjerojatno koriste iste hladnjake ili malo samo modificirane i za RTX i za RX seriju, a sad koliko koja točno ima stupnjeva je druga priča. Ako ima normalne taktove i nije bučna, briga me jel na 69C ili 79C. 

Kome ne smeta buka ima još širi izbor, kome smeta, nađe onu koja je tiha i amen. Druge nismo još ni vidjeli a za ovu po svem sudeći je Silent mod onaj koji ima dobre "zvučne" karakteristike i amen.

Nije 80C nego 85C u silent modu, koji opet nije totalno silent al je ok. Te sve sitnice kad se zbroje, kao i 5% brza kartica i dosta bolja preprodajna vrijednost (to je na nasem trzistu cinjenica koju treba uzet u obzir), radje cu dat 600-700kn vise za 2070 Super...  To je racionalno...

10 godina
ansha kaže...
itomic009 kaže...

Nije 80C nego 85C u silent modu, koji opet nije totalno silent al je ok. Te sve sitnice kad se zbroje, kao i 5% brza kartica i dosta bolja preprodajna vrijednost (to je na nasem trzistu cinjenica koju treba uzet u obzir), radje cu dat 600-700kn vise za 2070 Super...  To je racionalno...

Da je to 600 700kn to bi bilo okej. Gigabayte rx 5700xt gaming oc ce kod nas kostati 3600kn... Dok se rtx 2070 super protezu od 4800 do 5500kn. Preko 1000kn ce biti razlika.

5 godina
protjeran
AMD Navi

Evo neznam kako, ali xfx je uspio sa manjom povrsinom hladnjaka i 2 venta doci do istih rezultata doslovno.

Samo nerazumijem koji k...c idle-a na gotovo 70?!

https://www.gamestar.de/artikel/radeon-rx-5700-xt-erstes-review-eines-custom-modells-augetaucht,3347586.html

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice