Frame pace radi i u to sam se licno uvjerio, mnogo ugodnije latencije, na primjer za 30 minuta niti jednom nije preko 40ms se desio skok, sto je za multi gpu odlicno.
AMD Catalyst/Crimson/Adrenalin - Topic o Driverima
- poruka: 7.968
- |
- čitano: 1.918.423
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Frame pace radi i u to sam se licno uvjerio, mnogo ugodnije latencije, na primjer za 30 minuta niti jednom nije preko 40ms se desio skok, sto je za multi gpu odlicno.
Jel to za 13.8 catalyst velis
Jel to za 13.8 catalyst velis
Yup.
Cak i prastari crysis 1 radi fluidnije mnogo, rijeko skokovi iznad 40ms, vecinom oko 20ms.
Cak i prastari crysis 1 radi fluidnije mnogo, rijeko skokovi iznad 40ms, vecinom oko 20ms.
pa ti driveri i jesu najvise za crossfire.. i konacno da su nesto napravili po tom pitanju.. moje radeonke ostaju tu gdje jesu. pogotovo što izlazi bf 4 i imaju podršku za dx 11.1 u windows 8 :) vec se polako prilagođavam osmici.
pa ti driveri i jesu najvise za crossfire.. i konacno da su nesto napravili po tom pitanju.. moje radeonke ostaju tu gdje jesu. pogotovo što izlazi bf 4 i imaju podršku za dx 11.1 u windows 8 :) vec se polako prilagođavam osmici.
Ljudi ajd javite kakve su promjene i dali ih mima u drugim igrama jer ja razmisljam da dodam svojoj 7850 jos jednu.
Edit: koliko je skaliranje i tnp u full loadu nakon recimo pola sata crysisa 3 ?
tnx
Evo stavit cu da se skida c3, sad sam gledao log od crysis 1 sto sam igrao nekih pola sata, gpu usage je bio oko 80%, ali tako je uvijek sa crysis 1, i najvise sto sam vidio skok(izuzev sajvanja) je bio 40ms, sto je groung braking, svaka im cast, jos kad pomislim da je ovo tek pocetak frame pacing razvijanja.
Pozdrav, evo stavio sam si 13.8 i sve je bilo ok, dok nisam poceo igrat BF3, nakon 5-10min igra se crasha i pojavi se neki error s DXom, na 13.4 mi se to nije desavalo, pa neznam da vratim nazad 13.4 ili netko ima neko rijesenje?
edit: rijeseno, bilo je nes s BFom
bug kad ti je upaljen xfire! odnosno ugasi "ingame" opciju u xfireu tam di ti je u popisu bf3! i sve bu radilo! neznam od kud taj bug meni se desava od 13.4 verzije...evo i sad na 13.6/8...LP glupost!
Pozdrav, evo stavio sam si 13.8 i sve je bilo ok, dok nisam poceo igrat BF3, nakon 5-10min igra se crasha i pojavi se neki error s DXom, na 13.4 mi se to nije desavalo, pa neznam da vratim nazad 13.4 ili netko ima neko rijesenje?
edit: rijeseno, bilo je nes s BFom
bug kad ti je upaljen xfire! odnosno ugasi "ingame" opciju u xfireu tam di ti je u popisu bf3! i sve bu radilo! neznam od kud taj bug meni se desava od 13.4 verzije...evo i sad na 13.6/8...LP glupost!
Hvala, ali ne korisistim xfire, neg postoji jos jedan bug/problem kad clocknes grafu to se pojavljuje, bila mi je na 1200/1600Mhz, pa sam je zbog BFa moro spustit na 1000/1400Mhz di sve radi ok.
Po
Hvala, ali ne korisistim xfire, neg postoji jos jedan bug/problem kad clocknes grafu to se pojavljuje, bila mi je na 1200/1600Mhz, pa sam je zbog BFa moro spustit na 1000/1400Mhz di sve radi ok.
Napon i board power si digao ?
Po
Napon i board power si digao ?
Da, board power je na +20, a napon(VDDC) je na 1.3v nadam se, odnsono nes cudno mi se desava, ja ga ostavim na 1.3v i stavim kvacicu u one gluposti start when windows start i restore clocks na Sapphire Trixx-u i restartam komp i ok je dok ne udem u bf i onda mi se napon srusi na 1.25v i pojavi se taj error i driveri se sruse i recoveraju uspjesno kako bi windows rekao.
Morala bi ona i na 1.25 moci barem na 1100gpu - prvo klokaj gpu koliko ide a onda memoriju.
Morala bi ona i na 1.25 moci barem na 1100gpu - prvo klokaj gpu koliko ide a onda memoriju.
Ok, probat cu, neznam, kad sam clocko i vidio da mi se bf3 rusi odma sam iso dic voltage, al vraga kad je on nazad spusti na 1.25v, al vidio sam dost ljudi koji maju takav problem, koji cak nisu ni clockali nek su morali nize od stocka spustit da bi im radilo :S
hebes mi sve ako vise kupim ati karticu,patim se s njihovim driverima od kad znam za sebe -.-' ,kad se sjetim nvidie i 7600GT milina od drivera :D.imam HD7770 OC gigabyte gddr5 1gb rusi se na 13.4 i na beta driverima(sa clockanjem ili bez ista priča)(bez obzira koju igru pokrenul primjer. : metro:lats night,gta IV, world of tanks,crysis 3, koje vise drivere da stavim? promijenil sam windows 8 i windows 7 x64 ista priča sve na friško isprobano.. ,netko prijedlog neki?ak niš ode ona proć u oglas..zamjena ili nadoplata whatever..back to zelenilo
hebes mi sve ako vise kupim ati karticu,patim se s njihovim driverima od kad znam za sebe -.-' ,kad se sjetim nvidie i 7600GT milina od drivera :D.imam HD7770 OC gigabyte gddr5 1gb rusi se na 13.4 i na beta driverima(sa clockanjem ili bez ista priča)(bez obzira koju igru pokrenul primjer. : metro:lats night,gta IV, world of tanks,crysis 3, koje vise drivere da stavim? promijenil sam windows 8 i windows 7 x64 ista priča sve na friško isprobano.. ,netko prijedlog neki?ak niš ode ona proć u oglas..zamjena ili nadoplata whatever..back to zelenilo
igrao si igre koje ti kure grafu na 100%! si pratio uopce temperature, jer jedan vent tesko hladi grafu na tolikom gpu usageu, i jos ak ti je slaba ventilacija u kucistu,stanu...90% korisnika sama stvara probleme a ne driveri!LP
igrao si igre koje ti kure grafu na 100%! si pratio uopce temperature, jer jedan vent tesko hladi grafu na tolikom gpu usageu, i jos ak ti je slaba ventilacija u kucistu,stanu...90% korisnika sama stvara probleme a ne driveri!LP
da je do toga znao bih ,nije,soba je rashlađena,imam klimu,kučište coolermaster silencio 550 tiho efikasno,ništa drugo nije clockano..,oduvijek sam imal problema s amd ati driverima ništa novo,stara boljka njihova..,ali ovo je brate mili P R E V I Š E,nemam više živaca za njih,lp,ipak ide će otić u oglas.ne treba mi nis jace, bitno da je zeleno i slične rangovne cijene.Razumiješ? i Dok surfam nakon cca 2-5minuta display driver stopped working,neznam da stavim neku x stariju verziju 13.3? ili da ju prodam zamjenim dok jos ima neku cijenu
Prijatelju, kod tebe nešto ne štima. AMD driveri nisu toliko loši, usudio bih se reći da ti problem leži u neispravnosti grafičke kartice.
Preporučio bih da ju isprobaš u drugom računalu, ako se problem nastavi definitivno je grafička kriva.
Samo mala natuknica, 13.4 baš i nisu poznati po stabilnosti (jedni su od lošijih što se toga tiče), zbog čega si još uvijek na njima?
Mislim od tad je izašlo pa barem jedno 3-4 novije inačice drivera (13.5 beta, nekoliko 13.6 beti i nedavno 13.8 beta)...
Prijatelju, kod tebe nešto ne štima. AMD driveri nisu toliko loši, usudio bih se reći da ti problem leži u neispravnosti grafičke kartice.
Preporučio bih da ju isprobaš u drugom računalu, ako se problem nastavi definitivno je grafička kriva.
Samo mala natuknica, 13.4 baš i nisu poznati po stabilnosti (jedni su od lošijih što se toga tiče), zbog čega si još uvijek na njima?
Mislim od tad je izašlo pa barem jedno 3-4 novije inačice drivera (13.5 beta, nekoliko 13.6 beti i nedavno 13.8 beta)...
lako moguće.možda je i nije, praktički ''nova'' stara svega 5 mjeseci,tak zeza,, a čuj preslo me ati-amd kartica serija od agp 9200SE :D znam kaj su njihovi driveri..sve samo ne dobri.(bar mene koliko su služili disapointed) namučil sam se ,sjećam se samo one HD3850 512mb 256bita (faca je bila ) ,na kojoj si mogal jajca speć u roku par sekundi :D...13.8beta probah,probati cu jos starije drivere ako ništa,defitivno ju mičem,iz kučišta.sve 5
Ja od kako znam za sebe kupujem AMD-ove karte i nikad problema s driverima.
Meni je također lagano muka od amd-ovih drivera, pa se prvom prilikom vraćam na nV.
Ja sam do sada promijenio Radeon 9000 64MB, 9600pro, 9200SE, x1650, Mobility x1600, HD 3850, HD 4730, HD 4850 i sada imam HD 7770. Problema kojima su konkretno driveri bili uzrok imao sam možda par puta u tih 12ak godina.
Ja sam do sada promijenio Radeon 9000 64MB, 9600pro, 9200SE, x1650, Mobility x1600, HD 3850, HD 4730, HD 4850 i sada imam HD 7770. Problema kojima su konkretno driveri bili uzrok imao sam možda par puta u tih 12ak godina.
imao 3x vise gpu-a od atia a jos vise od nvidije skoro nikad nikakvih problema, i ono sto ih je bilo ispravljeno je s nekom nadolazecom verzijom drivera, no da sam imao manje problema s nvidijama jesam! no kao sto uvijek kazem uglavnom ih korisnici sami stvaraju...
Kao sto kolege kazu,nisu driveri toliko losi kao sto se prikazuje(mogu biti bolji naravno,ali i ovako su ok)....Godinama koristim ATI/AMD kartice( 9200SE 128MB,pa 9600Pro 256 MB,X1650 Pro 256 MB, HD4850 512 MB i sad HD 6870) i kako stvari na trzistu stoje i iduca ce biti AMD, i nikad nije bilo nekih znacajnijih problema.Ako neki driver i nije nesto najbolji,vratim na stari i cekam bolji.Npr. ovaj sad 13.8 mi se nije nesto pokazao,vratio na 13.6 b6,jer on mi radi bolje s Tomb Raiderom kojeg trenutno igram.
yup,najveći problem atijevih drajvera je to što nikad nisu iskorištavali puni potencijal hardvera ali to je druga priča.
Amd prvi drivere za sve modele odjednom - dok nvidia pravi djelomicno selektivno - pa odaberes koji hardware imas i za to driver ...
imam hd 6770 da li vrijedi skidati 13.8 beta,iskustva?
imam hd 6770 da li vrijedi skidati 13.8 beta,iskustva?
Vrijedi.
Da li je potrebno prvo obrisati stare drivere pa staviti nove, ili se moze preko starih?
Da li je potrebno prvo obrisati stare drivere pa staviti nove, ili se moze preko starih?
Preko starih slobodno. Uklanjati stare prije instalacije novih treba samo u slučajevima da se nove iz nekog razloga ne može instalirati ili u slučaju problema.
C3 treba jos da se radi, manje jest, ali i dalje sam jednom vidio 92ms skok, iako su vecinom veci skokovi do 45-50ms, iako se igra vecinom vrti oko 15-25ms.