AMD Catalyst/Crimson/Adrenalin - Topic o Driverima izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.921.014
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: ATi Catalyst - Topic o Driverima

Noob pitanje, al mozes mi pojasnit kako da uninstal prvo, dok pokrenem to, i stisnem uninstal, pojavi mi se ono da ce to uninstal sve sto ide uz to, onaj neki chipset, audio HD, display drivers itd, pa da samo stisnem ok, da se to sve uninstal ili da posebno obiljezim sta hocu uninstal?

12 godina
neaktivan

ako se sa novim driverima ne popravi to, prodajem ih i kupujem 7970, jer ovo nema smisla

12 godina
neaktivan
ATi Catalyst - Topic o Driverima

Moze me netko provest kroz deinstalaciju AMD drivera? Pod add/remove, uninstal AMD bla bla, i sad '' Choose individual AMD software components to uninstal'' ili ''Express Uninstal ALL AMD Software'' ? Naime zelio bi vratit se na neku od predhodnih verzija drivera.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Nije nista posebno - kliknes uninstall, i onda Express Uninstal ALL AMD Software i nakon toga instaliras catalyst koji zelis.

Ako želiš da nešto bude kako treba, moraš to obavit sam.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Hvala na pomoci, zelim samo bit siguran, posto sam vec dosta problema imo sa tom dotom, vec sam poludio :D

14 godina

Pozdrav, imam MSI R7870 pa koje drivere mi preporucate za nju? najnovije ili?

Only know you love her when you let her go.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Toxic1337 kaže...

http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/radeonaiw_win8-64.aspx

15 godina
Toxic1337 kaže...

13.4 !

Music As A Weapon !!
13 godina
neaktivan

stavio sam najnovije 13.6 beta 2 mobility drivere na toshibu, win8 x64, 7670m... sve je radilo OK osim prilikom buđenja laptopa iz sleep moda ekran bi samo zabljesnuo i nije se htio upalit nikako osim da se vadi baterija van.

stavio sam 13.5 mobility beta 3 i sve radi super.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

EDIT: Promasio temu :)

Steam: Peacean Origin: Peacean_BiH
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.6.2013 11:56 (AL13N13).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Zna li se kada ce sljedeci driveri? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Almin94 kaže...

Zna li se kada ce sljedeci driveri? 

Vec su trebali, amd izvodi neke spike sa ovim driverima za win 8 i beta verzijama - dosta se vec ljudi zali da nakon instaliranih nekoliko verzija beta drivera za redom catalyst vise uopce neprepoznaje hardware i izbacuje neke cudne poruke - to se i meni dogodilo no uspio sam nekako iskemijati - amd se nesto bio popravio po pitNju drivera no sad opet idu starim stopama 

My Weapon is me
12 godina
neaktivan

Pozdrav svima!!!!!

Trenutno imam graficku Gigabyte Radeon HD 6750  Link:http://ba.gigabyte.com/products/page/vga/gv-r675oc-1gi/specs/ ,  pa me muci jedna stvar. Gledao sam raspravke na forumu oko drajvera za graficke, da li drajveri mogu poboljsati rad graficke i ako stvarno graficka radi bolje dajte mi neki drajver da i ja sebi instaliram. Trenutno imam verziju 11.2 pa posaljite mi link da sebi skinem noviji (ako ima za ovu moju karticu).

Hvala!!!!!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Cyborg 11 kaže...

Pozdrav svima!!!!!

Trenutno imam graficku Gigabyte Radeon HD 6750  Link:http://ba.gigabyte.com/products/page/vga/gv-r675oc-1gi/specs/ ,  pa me muci jedna stvar. Gledao sam raspravke na forumu oko drajvera za graficke, da li drajveri mogu poboljsati rad graficke i ako stvarno graficka radi bolje dajte mi neki drajver da i ja sebi instaliram. Trenutno imam verziju 11.2 pa posaljite mi link da sebi skinem noviji (ako ima za ovu moju karticu).

Hvala!!!!!

Izvoli

15 godina
neaktivan

Zanima me zasto ne mogu otvoriti Catalyst control center?
13.4 verzija, ali nisam mogao ni na prijasnjim...

xFire: rebelsy | steam: rebelsycro | origin: rebelszuka
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.7.2013 16:50 (rebelsy).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
rebelsy kaže...

Zanima me zasto ne mogu otvoriti Catalyst control center?
13.4 verzija, ali nisam mogao ni na prijasnjim...

Ovaj problem su vec mnogi prijavili dali ti ovo izbacuje:

15 godina
neaktivan
Glavas kaže...

Ovaj problem su vec mnogi prijavili dali ti ovo izbacuje:

Meni ne izbacuje nista, ali ga ni ne otvara .. :S

xFire: rebelsy | steam: rebelsycro | origin: rebelszuka
12 godina
neaktivan

Uninstaliraj catalyst - skini driver sweeper i obrisi sve - omoguci u control panelu pod folder options da vidis hidden skrivene foldere i u serach pronadji sve od ati-amd i sve obrisi - foldere fileove itd - nakon toga instaliraj 13.1 official - moza to upali - ja sam imao isto problema ali sam napravio neku kemiju sa ovima za ein 8 oa preko njih custom instal 13.6 samo catalyst (drugo sve unchek) i radi mi tako da mozes i to probati

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.7.2013 17:23 (Glavas).
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
kad ce ti novi????
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
psihoroba kaže...
kad ce ti novi????

Nikada, cini mi se. :/

12 godina
Instaliraj Framework 4. Bez njega ne funkcionira.
nicky.sl
12 godina
neaktivan
Pozdrav! Imam laptop HP probook 4540s s grafickima AMD Radeon HD 7650m i Intel(R) HD graphics 3000... e sad, instalirao sam drivere za intelovu i vise mi uopce ne prepoznaje radeonovu u device manageru i pojavljuje mi se obavijest da moram i za radeonovu instalirat drivere ali neznam kako... moze li mi netko objasnit kako se to radi ili da laptop odnesem informaticaru? Ispricavam se ako sam fulao temu :)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Skini drivere sa hp web stranice

Origin: F4stReload ----- | ----- Nema na čemu! ----- | ----- Google is your friend ----- | -----
12 godina
neaktivan
Na njihovoj stranici nema nikakvih novih drivera :(
16 godina
noob91 kaže...
Na njihovoj stranici nema nikakvih novih drivera :(

nama potrebe za novim

kradem mine iz minskog polja
13 godina

ima,itekako velike potrebe za novim driverima,jer ovi sada stvaraju neke neobjašnjive probleme,catalyst ne radi,trebao sam reinstalirat 10 puta drivere.

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Doca15 kaže...

ima,itekako velike potrebe za novim driverima,jer ovi sada stvaraju neke neobjašnjive probleme,catalyst ne radi,trebao sam reinstalirat 10 puta drivere.

Problem sa ovim novim laptopima koji imaju intelovu graficku +ati je sto samo driver koji dolazi od proizvodjaca laptopa ima mogucnost da ti koristi intelovu za 2d, a ati kad npr upalis neku 3d aplikaciju (igra ili sl.). Mana je sto uopce ne azuriraju taj driver set, a problem je natjerati sve da radi ako ides rucno instalirati (Ja npr nisam uspio) . Ugl, ja nisam imao problema sa original driverima kod hp-a, moguce je da imas neki drugi konflikt. 

Origin: F4stReload ----- | ----- Nema na čemu! ----- | ----- Google is your friend ----- | -----
16 godina

ne kaže se bezveze: ne diraj dok sve radi kako treba {#}

još od 12.11 nisam primjetio nikakve promjene ili poboljšanja,sad sam na 13.3 beta3 i ostaju dok god ne vidim da je došlo do nekih velikih promjena

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
0 2 hvala 0
12 godina
neaktivan
Sta da radim sad?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
noob91 kaže...
Sta da radim sad?

koje windowse imaš?

Generalno pravilo za catalyste je da kod problema sa .net frameworkom neće otvoriti ccc. Mislim da je ili 3ka i 4ka (ili oboje) potrebno. Teško je reći napamet jer razni device + SW problemčići mogu imati toliko različitih uzroka da ih je teško odrediti bez neke detaljnije analize.

Ja najčešće kad neznam uzrok idem redom, npr u ovom slučaju: Deinstalirati drivere za grafičku (uninstall iz control panela), maknuti .net framework sve verzije (osim ako zbog posla ili nečega drugoga moraš imati neku od verzija).

Nakon reboota Windows bi trebao instalirati default drivere za intela. Stavi novije (ako postoje) drivere za chipset dostupne sa hp websitea.

provjeri nakon toga u device manageru da li imaš detektiran nepoznati uređaj.

Poslije toga stavi .net framework 4 i pokušaj instalirati default grafičke drivere koji su zadnje dostupni sa hp web site-a.

bolje od toga ti ne mogu savjetovati.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice