Imam navedenu grafičku karticu u AGP 8x. Overclockao sam je CORE: 500 MHz
Memory: 450 MHz
Grafa i dalje ima 48 C° kao i prije, pa me zanima dali se može ići i dalje s OC-om. Napominjem: imam hladnjak cca. 10 CM koji puše 6500 RPM.
Imam navedenu grafičku karticu u AGP 8x. Overclockao sam je CORE: 500 MHz
Memory: 450 MHz
Grafa i dalje ima 48 C° kao i prije, pa me zanima dali se može ići i dalje s OC-om. Napominjem: imam hladnjak cca. 10 CM koji puše 6500 RPM.
Baš nitko...
temp je ok, ja bih reko da možeš krenuti dalje.
a i pročitaj ovo ->>> http://www.bug.hr/forum/topic/overclocking/tutorialoc-graficke-karticenvidia/24343.aspx
a cemu to? ako se hoces igrati, iskesiraj i kupi si novu graficku/komp.... ili jos bolje, kupi xbox360.
a cemu to? ako se hoces igrati, iskesiraj i kupi si novu graficku/komp.... ili jos bolje, kupi xbox360.
i to je istina, ovako ju možeš samo uništiti sa OC-om.
pa mozda covjek nema para za kovu graf/komp....
recesija jee
:)
mislim da je temp ok. jer ja imam istu grafu i u igrama je temp oko 50 °C, a u idleu oko 40 °C. sad je malo viša jer je i u kući toplo... a ja sam još namjestio da vent puše po hladnjaku jer grafa ima pasivno hlađenje i to je snizilo temperature za oko 10-ak stupnjeva i u loadu i u idleu
Sto se tice temperature mozes jos overclockirati, ali ipak nemoj pretjerivati, posebno sa taktom memorije.
Neboj se za temperaturu, ja sam svoju 7300 Gt skoro stalno drzao na 74 C (pasivno hladjenje + clockana).
Gledao sam po netu, uglavnom, ljudi su je dizali do 600 MHz core.....
Imao sam i ja tu grafu, probal sam clockat (došao do nekih 560 MHz stabilno...al nakon samo tjedan dva nabavio sam novi komp tak da ne znam koliko bi izdržala)
vratio sam clock na stari i sad dok je veća temperatura počne "štekati" Serious Sam II (inače ide 60 FPS, a onda se smanji na 5-10 FPS što zna biti jako frustrirajuće)... čak niti smanjenje grafičkih postavki i rezolucije ne pomaže... čuo sam da nVidia ima nekakav safe system pri kojemu kod velike temperature želi smanjiti temperaturu smanjenjem performansi pa je onda možda to....