Usporedba

poruka: 3
|
čitano: 4.091
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Usporedba

Pozdrav svima.

Vidim da svi radite neke usporedbe i dajete odredenim objektivima pridjeve. Prije davanja takvih ocjena treba stati na loptu.

Stoga me zanima da li je netko od Vas usporedio te objektive o kojima toliko pricate.

Ja napr. ne mogu reci da je kit objektiv 18-55 odlican, ali definitivno nije toliko los da ga se naziva smecem. Imao sam ga prilike usporediti s kit objektivima drugih proizvodaca. I svaki od njih je imao neku stvar koja ga je cinila boljim ili losijim od drugih. Ali nikako ne mogu reci da je neki objektiv bio superiorniji od nekog drugog. I mene nitko nece moci uvjeriti da je to neupootrebljiv objektiv s kojim se ne isplati slikati., jer sam s njim snimio neke odlicne slike. Samo sam moral zatvoriti blendu na 8-11.

Sigma 1.4/30 koju ja imam na nekim testovima je prosla prilicno lose. Po mom misljenju, a i po misljenju drugih koji su vidjeli te slike, taj objektiv je odlican, slike s njim ispadaju ostre zivih boja, odlicnim bokehom. Sve u svemu odlican objektiv.

Sigurno je da svi mislimo da je nas aparat odlican. Ali isto tako ima i drugih aparata i objektiva koji su isto tako odlicni. Mislim da su medu njima nijanse male, neke i neprimjetne. Samo se nekome vise svidaju ovi odnosno oni aparati, da se su jedni jeftiniji a drugi skuplji.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Usporedba

Ma gledaj, oni koji kažu da je taj objektiv loš, vjerojatno ga uspoređuju s L serijom koja košta.

Ili im je pak izgovor za njihove loše slike.

Skoro pa svaki aparat je dobar ako se s njim zna raditi. E sad, s nekima je lakše raditi a snekima teže.

Ja sam bio uvjeren da je olyjev 14-45 odličan (kit) objektiv, a onda sam nabavio 14-54, koji je klasu iznad. Kad sam se navikao na gornju klasu u donjoj sam počeo nalaziti mane. Međutim, koliko to ima smisla? I dalje mi na zidu stoje slike slikane s 14-45 i nisu ništa izgubile na kvaliteti. Zapravo imam i neke slike napravljene starom prakticom, ali to je priča za sebe...

Na scenu su stupili neki novi klinci, i ako im aparat ne šiba 12 fps-ova pri ISO 1240512 na 72 Mpixa, onda ne valja, još k tome ako AF nije trenutačan, onda to nije aparat nego škovaca. A ja sam se naučio slikati s filmom od 100 asa gledajući tablice za odrediti ekspoziciju, dok nisam dobio svjetlomjer. Za autofokus sam doznao relativno nedavno, a o ostalim tehničkim novotarijama da ne pričam. Uf, nostalgija me puca dok ovo pišem...

Uglavnom, ako ti sa svojim canonom znaš raditi i imaš ideju, znaš složiti kadar i iskoristiti svjetlo, i pri tome pogoditi pravi trenutak, onda je 18-55 odličan objektiv.

Vuk dlaku mjenja ali nikada!
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.3.2009 2:22 (ksoric).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Usporedba

Isto Olyev objektiv 14-42 je vrlo dobar. Prijatelj ga ima na 510-ki i super je i samo sa njim slika. Posudi sam mu bio 12-60 svoj i rekao je da je sa njime bilo skroz drukčije gledati kroz tražilo. Osobno imam Sigmu 30 f1.4 i to je odličan objektiv za svoju vrijednost od oko 3k kuna. Oštar je na 1.4 kao i na 16.

Inače 18-55 uspoređuju sa drugim kit objektvima i gledaju sve: izradu, optiku, itd... Pa onda kada se sve zbroji dobije se to što se dobije. Ja isto mislim da je to dobar objektiv za neki xxxD ili xxxxD.

Inače vjerujem samo testovima sa Dpreview i CameraLabs jer tipovi dobro ocjenjuju. Na Dpreview ima cijela biblija zaključaka oko nekog modela.

Olympus E-3, ZD 12-60, Sigma 30 f1.4, FL-50R, HLD-4 Intel Core2Duo E6600, Intel DG965WH, 2x 2GB PQI DDR2 800MHz, Gainward HD4870 Golden Sample (790MHz GPU, 1100MHz memorija) , Seagate 320GB i 500GB, Coolermaster CM-690, Raptoxx 750W Windows Vista Ultimate Service Pack 1 32-bit
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice