Mirrorless APS-C do 6000kn

poruka: 4
|
čitano: 2.479
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Mirrorless APS-C ili m4/3 do 6000kn

Pozdrav,

Neko vrijeme već gledam kako nadograditi svoj fotoaparat i strašno sam zapeo za Mirrorless aparate (pogotovo Sony).

Meni se nekako u tom rangu najboljima čine: Sony NEX6 i Panasonic GH2

Sad jedna velika razlika je što Sony ima veći APS-C senzor i isti broj Mpiksela tako da bi trebao biti bolji na većim ISO vrijednostima. Sony također ima i brzi hibridni fokus.

Imate li neki drugi fotoaparat koji preporučate (ja sam gledao još Olympus PEN seriju, ali mi se čine malo under-par), i što mislite isplati li se čekati Sony a6000 kao alternativnu NEX6 aparatu?

Hvala :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Mirrorless APS-C ili m4/3 do 6000kn

Ako želiš najbolji APS-C aparat do 6000kn, uzmi http://www.edigital.hr/DSLR_fotoaparati/Pentax_K-5_II_(18-55mm_WR_objektiv)_digitalni_fotoaparat-p32657.html?bid=&partner=10001

DSLR sam naveo jer je iz mog izkustva optičko tražilo ogromna prednost nad elektroničkim koje imaju mirrorlessi. Na optičkima je jednostavno neusporedivo ugodnije raditi. Pentax sustav ima definitivno najveći izbor APS-C objektiva. Sony ne bih uzimao baš iz razloga manjka dediciranih objektiva u sustavu, a oni koji si dobri su jednostavno jako skupi (proizvodi ih Zeiss s kojim je Sony sklopio ugovor).

Ako baš želiš mirrorless (pretpostavljam zbog veličine) uzmi Olympusa. Sonyevi objektivi su veliki i stvarno onda nemaš nikakve prednosti nad DSLRima.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.5.2014 11:13 (Trickortreat).
15 godina
neaktivan

Ja ti imam baš taj NEX6 i moram reć da je odličan. Činjenica je da ugrađeno tražilo nije optičko, al ak ti to fali uvijek možeš kupit decidirano i koje se natakne na vrh. Al btw, i ovo ugrađeno je stvarno dobro i cool.

Slike koje daje su predobre, imaš mnoštvo funkcija (koje, jel, i moraju bit u toj klasi..), možeš skinut i dodatne aplikacije s neta.

Ono kaj se ne slažem s ovim komentarom prije da su im objektivi veliki. Nisu. Barem ne ovaj kaj dobiš uz njega (15-50mm). Taj aparat je nemjerljivo manji od DSLR-a i jako, al jako fino sjeda u ruku, puno bolje nego neki DSLR koji su veći i imaš manje prostora za manevriranje.

Imaš opciju i da kupiš odmah dodatni teleobjektiv uz njega, al taj preko ebay možeš kupit za znatno manje novaca nek ovdje.

Uglavnom, ja ga nemogu dovoljno preporučit, imaš i tu jako detaljan review ako se nećkaš (http://www.dpreview.com/reviews/sony-alpha-nex-6).

Svejedno bi njega uzeo milju puta prije nego neki DSLR al to sam ja, zasebno biće, nekome bi možda pasalo nekaj drugo..

Eto, lijep pozdrav. {#}

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Zaboravio si na Olympus OM-D seriju LINK.

Olympus i Panasonic (m4/3) imaju najbolju/najkompletniju ponudu objektiva, dok Sony ima super tijela, ali još nisu quite there sa objektivima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice