Dragi moji, nakon vise mjeseci guglanja, čitanja raznoraznih foruma, review-a, isprobavanja dSLR-ova od frendova itd. i dalje sam u dilemi koji je baš dSLR za mene. Budget mi je ograničen na max. 6000kn za koje se jos moram naradit ovo ljeto-daklem nije mi neka hića sad odmah kupiti fotić.. moj neki uži izbor je pao na Pentax K200D KIT 18-55/50-200 mm (kojem je cijena trenutno 4,700kn u vemilu) i Nikon D60 KIT 18-55mmVR + 55-200mmVR (za 5,750kn u protisu) pa me zanima što mislite o tome.Ili da se ipak okrenem prema K20D +18-55 za 6,5soma? :) unaprijed hvala na savjetima i pomoći.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ja bi išao na Nikona jer mislim da se 200-ka n prodaje više (k-m je alternativa)
k-m je sa istim kitom jeftiniji samo za 600 kuna cca od k200. u dilemi sam zato što je nikon za 1000kuna skoro skuplji od obje verzije pentaxa, pa me zanima jer baš sad razlika u nekim relevantnim funkcijama ili čemu?
Možda pomogne usporedba D60 k200 i k2000 (km)
pentax K200D se više ne proizvodi, nije ga moguće kupiti novoga nigdje u svijetu već skoro mjesec dana, sve zalihe u europi su odavno presušile.
nikon D60 je po svemu inferioran model - nit nema AF motor u tijelu za AF s jeftinijim objektivima, odbija mjeriti svjetlo s manualnim objektivima, nema weather sealing, nit ima stabilizaciju slike u tijelu. sve to pentaxi imaju.
ako ti 6500 kn nije previše, kupi K20D, to je model na tragu nikona D300, pune dvije klase više od entry-level D60.
Ja sam kupio Pentax K-m pogledaj si jel ti taj model odgovara ako ima sve što trebaš (ja ga osobno preoporučam, ako te nešto konkretno zanima pitaj) , kupi si njega i onda višak love za mjesec dana (kad se ufuraš u fotkanje s njim i vidiš šta stvarno oćeš slikat) potroši na objektiv ili dva.
pentax k200d imaju na lageru kod graza, nakon narudžbe piše da je dostava u roku jednog dana :zbunjena:
http://www.tekade.de/index.php/cat/c399_Pentax.html
eo bar mi se suzio izbor na k-m ili k20 - velika je razlika znam.. mislim da ce lova presudit.
k-m je dobar za isprobavanje, ali ja tražim nešto kaj će mi bit ''najbolji prijatelj'' godinama :D
ne trebam isprobavat fotić da znam šta hoću slikat, osim dakle hobi-bavljenjem fotografijom,
on mi mora poslužit i kaj se tiče posla (u svrhu prezentacije arhitekture, projekata itd.)
dakle treba mi super tijelo sa KIT objektivom za kasniju nadogradnju po potrebi.. :)
a kaj mislite o kupnji rabljenih fotića-baš sam naišla na dvije zanimljive ponude pa nisam pametna.
(jer s druge strane razmišljam: ducan24 k20d 6,125 kn, R1 pa mi dođe na isto xD)
http://www.njuskalo.hr/oglas420523
pentax k200d imaju na lageru kod graza, nakon narudžbe piše da je dostava u roku jednog dana :zbunjena:
http://www.tekade.de/index.php/cat/c399_Pentax.html
eo bar mi se suzio izbor na k-m ili k20 - velika je razlika znam.. mislim da ce lova presudit.
k-m je dobar za isprobavanje, ali ja tražim nešto kaj će mi bit ''najbolji prijatelj'' godinama :D
ne trebam isprobavat fotić da znam šta hoću slikat, osim dakle hobi-bavljenjem fotografijom,
on mi mora poslužit i kaj se tiče posla (u svrhu prezentacije arhitekture, projekata itd.)
dakle treba mi super tijelo sa KIT objektivom za kasniju nadogradnju po potrebi.. :)
a kaj mislite o kupnji rabljenih fotića-baš sam naišla na dvije zanimljive ponude pa nisam pametna.
(jer s druge strane razmišljam: ducan24 k20d 6,125 kn, R1 pa mi dođe na isto xD)