Pozdrav svima!
Trebala bih malu pomoć oko odabira fotića do maksimalnih 2.500 kn iako bih radije da vuče do 2.000 kn!
Gledam već na veliko recenzije, ali nikako da uspijem zaključiti koji bi bio najbolji izbor, a nekako mi je draže odlučiti na temelju tuđih iskustava!
Ima nekoliko stvari koje su mi jako bitne pri odabiru pa ću ih nabrojati! Prije svega, pošto ću spominjati i svojh trenutni fotić, red je da kažem da je riječ o Canon Powershot SX110 IS-u.
Pošto puno slikam na koncertima, bitno mi je da slike ispadnu dobre i u lošim svjetlosnim uvjetima (mrak, reflektori itd.), da su slike dobre iako je objekt u pokretu te da se blic brzo osvježava.
Nadalje, u istim situacijama i snimam puno videa pa mi je bitno da kvaliteta videa bude dobra, po mogućnosti HD ili još bolje full HD, da se može zumirati za vrijeme snimanja i da je zvuk dobar. Trenutni fotić mi krči čim je bas jači, a zoom zeza jer ako počnem video s određenim zoomom, ne mogu ići na manji zoom i obrnuto (ima neke 2 granice ispod/iznad kojih neće ići za vrijeme snimanja).
Isto tako, ono što mi smeta na sadašnjem fotiću jest da je početni položaj objekta kojeg slikam/snimam jako udaljen. To mi opet na koncertima zadaje probleme jer iako je izvođač na 2m od mene, na slici/snimci izgleda kao da je daleko pa moram zumirati i odmah mi je kvaliteta slabija. Mislim, ta mana mi je dobrodošla jedino kad slikam samu sebe :D
Optički zoom mora biti oko 20x.
Bilo bi jako poželjno da fotić ima GPS jer volim putovati, a ne mogu uvijek zapamtiti što sam sve slikala, a vidim da je ta opcija danas već česta.
Navikla sam na AA baterije jer su mi one najpraktičnije, ali mislim da ću teško naći fotić koji bi zadovoljavao sve gore navedene uvjete, a i da radi na AA pa to i nije obvezan uvjet.
Glomazni profi fotići nisu opcija jer me ne puštaju na koncerte s tim mrcinama :)
Preferiram nove stvari kupljene u HR jer sam redovito baksuz koji završava na servisu -.-
Meni je za oko zapeo Panasonic Lumix DMC-TZ30, ali eto, nisam sigurna za druge opcije!
Puno hvala svima na pomoći!