Temperature vaših PC grijalica

poruka: 3.535
|
čitano: 610.118
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
moderator
Re: Temperature vaših PC grijalica

Nakon 30 minuta čega? Nemaš pokrenut nijedan program koji opterećuje komp...

Ti se zezaš ili nas trolaš?

Fiat Klub Hrvatska -- fiatisti.hr
16 godina
XXX-Man kaže...

Nakon 30 minuta čega? Nemaš pokrenut nijedan program koji opterećuje komp...

Ti se zezaš ili nas trolaš?

Prime95 je radio,samo se nevidi jer je u onoj strelici na taskbaru

Softwer
15 godina
moderator

Onda je sve ok.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
XXX-Man kaže...

Onda je sve ok.

Znači temperature nisu visoke

Softwer
12 godina
neaktivan

Pozdrav, imam ATI 5770HD XFX i temperatura u normalnom stanju je 52-53C (znači dok sam npr. na netu i ovo pišem), dok igram igre zna skočit skoro do 80C (najviša izmjerena 77C), a ventilator radi na 100%... Jel ovo normalna temperatura i jel mogu šta napravit da ju malo spustim? Tip kućišta grafičke je zatvoren pa ne mogu stavit ventilator dodatni (barem mislim, nemojte me odma :D ne razumijem se baš)? ventilator 100% = visoka temperatura+buka -.- ...

I imam AMD Athlon X4 640 3.0GHz, jel normalna temperatura u mirnom stanju 27-32C i u aktivnom stanju (igranje) oko 50-55C normalna temperatura?

Moj PC  
0 3 hvala 0
14 godina
SikyHD kaže...

Pozdrav, imam ATI 5770HD XFX i temperatura u normalnom stanju je 52-53C (znači dok sam npr. na netu i ovo pišem), dok igram igre zna skočit skoro do 80C (najviša izmjerena 77C), a ventilator radi na 100%... Jel ovo normalna temperatura i jel mogu šta napravit da ju malo spustim? Tip kućišta grafičke je zatvoren pa ne mogu stavit ventilator dodatni (barem mislim, nemojte me odma :D ne razumijem se baš)? ventilator 100% = visoka temperatura+buka -.- ...

I imam AMD Athlon X4 640 3.0GHz, jel normalna temperatura u mirnom stanju 27-32C i u aktivnom stanju (igranje) oko 50-55C normalna temperatura?

{#}

Evo temperature 2nd PC pod Moj PC.

Zaboravio sam uslikati kad je još vrtio, ali ima pod maksimalnim temperaturama.
Sasvim sam zadovoljan.
Vratio sam ga na stock frekvenciju (2.4 GHz) jer će uglavnom biti torrent mašina i za Office

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
12 godina
neaktivan

Hmm, ne znam, čuo sam da su XFX verzije imaju malo veće temperature nego ostale, valjda je onda i ovo moje normalno :D A možeda je i do kućišta jer imam neko staro... Da li bi recimo Spire Maverick bilo dobro kućište (prostranije, da ima više zraka :D ) ?

16 godina
Softwer kaže...
XXX-Man kaže...

Onda je sve ok.

Zašto se neki ne slažu?

Softwer
15 godina
moderator
Softwer kaže...

Zašto se neki ne slažu?

Zato što sam ti odgovorio, a ti opet pitaš isto.

Postaješ dosadan.

13 godina
Softwer kaže...
Softwer kaže...
XXX-Man kaže...

Onda je sve ok.

Zašto se neki ne slažu?

pokreni occt stress test,vrti jedno 10min i ostavi da vrti pa onda uslikaj...

Nagradu ove godine -biser 2013- osvaja: -Valentin17- sa svojih vrištećih 15000 rpm i ubrzanje 200 KS
15 godina
Phoenix44 kaže...

jesu li ovo dobre temp mog i3 za vrijeme 10min prime 95

Ako imas stock hladnjak + ove ljetne vrucine , bolje temp. ni nemozes ocekivat ! Na granici normale su !

SikyHD kaže...

Za pocetak ispusi grafu od prasine , ak to dugo nisi radio ! I nije nor,malno da vent radi na 100% , nekaj ne stima !

Music As A Weapon !!
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.7.2013 23:36 (Haf932).
16 godina
FakeDeath kaže...
Softwer kaže...
Softwer kaže...
XXX-Man kaže...

Onda je sve ok.

Zašto se neki ne slažu?

pokreni occt stress test,vrti jedno 10min i ostavi da vrti pa onda uslikaj...

Pa dobro jel ti vidiš gore što sam napisao radio je occt stress test pola sata..

Softwer
13 godina

nisam vidio taj post sa novim temperaturama..

Nagradu ove godine -biser 2013- osvaja: -Valentin17- sa svojih vrištećih 15000 rpm i ubrzanje 200 KS
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
FakeDeath kaže...

nisam vidio taj post sa novim temperaturama..

Ok,nema problema.{#}

Softwer
12 godina
protjeran

normalne temperature za moj i3 2120 u prime95 nakon 10 min?

meni je core 1 70c a core 2 68

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Evo ga, tražili su me.
Sve stock, hlađenje Scythe Yasya, regulator na ventilatoru "low".
Pasta: Arctic Silver 5 

veće

Idle. Idle.
Full load. Full load.
Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.7.2013 15:14 (sudy_freak).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
sudy_freak kaže...

Evo ga, tražili su me.

veće

Ajd pliz pokreni cinebench (multithread cpu) i stavi info sa cpu-z na kojoj frekvi radi proc pod opterećenjem. Zanima i mene jer sam još u dilemi bih li išao na 4770k ili uzeo 3770k s obzirom da me plaše
da ti ugrađeni voltage regulatori u procu sad još dodatno griju procesor. A yasya je taman standard kuler koji nije neka egzotika pa bi mogao dati konkretne
odgovore :)

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
12 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...

Evo ga, tražili su me.

veće

kako ti je grafička samo 30C u normalnom O.O meni 53-55C sa ventilatorom na 85%...

12 godina
neaktivan

Prosječna temperatura u laptopu solidnim korištenjem (Torrent, Word, Reader i nekih desetak tabova u Firefox-u). Dobro ili loše?

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.7.2013 0:56 (r3bl).

0 0 hvala 0
14 godina
overhaul kaže...

Ajd pliz pokreni cinebench (multithread cpu) i stavi info sa cpu-z na kojoj frekvi radi proc pod opterećenjem. Zanima i mene jer sam još u dilemi bih li išao na 4770k ili uzeo 3770k s obzirom da me plaše
da ti ugrađeni voltage regulatori u procu sad još dodatno griju procesor. A yasya je taman standard kuler koji nije neka egzotika pa bi mogao dati konkretne
odgovore :)

Nisam nikada koristio taj program, a kako mi se čini to nije neki freeware kao prime95 pa bih molio nekoga link za skinuti to :)

SikyHD kaže...

kako ti je grafička samo 30C u normalnom O.O meni 53-55C sa ventilatorom na 85%...

TwinFrozr IV {#}

13 godina
protjeran
sudy_freak kaže...

Evo ga, tražili su me.

veće

63°c u loadu? kaj ni to malo previse s obzirom na novi proc a i cooler s 12 heat pipova? ja s i7 3820 (130w) u primeu95 imam oko 60 na low°c (8heat pipova)! meni to malo cudno izgleda{#} a i taj yasya kaj ni to mugen 4 mislim samo su pasivci drugacije zrezani?LP

||| Intel Core™ i7 inside |||
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.7.2013 1:55 (Stjepanj).
14 godina
Stjepanj kaže...
sudy_freak kaže...

Evo ga, tražili su me.

veće

63°c u loadu? kaj ni to malo previse s obzirom na novi proc a i cooler s 12 heat pipova? ja s i7 3820 (130w) u primeu95 imam oko 60 na low°c! meni to malo cudno izgleda{#} a i taj yasya kaj ni to mugen 4 mislim samo su pasivci drugacije zrezani?LP

Računaj na to da odvod topline u kejsu još nije najbolje riješen, jer je intake nerazmjeran exhaustu.
Intake - 1x 200 mm vent

Exhaust - 1x 120 mm vent.

Kad na vrh HAF-a stavim još jedan 200 mm za ispuh, to će biti zasigurno manje.

Moguće da nisam od žurbe dobro stavio pastu, u što sumnjam.
A i nov je, nije se možda još pasta ravnomjerno raširila jer nisam razmazivao, nego namazao samo po površini procesora. 

EDIT: nije 12 nego 6, ak ćemo realno {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.7.2013 1:58 (sudy_freak).
12 godina
neaktivan

koje su temperature normalne za cpu i grafu

0 1 hvala 0
14 godina
kevincro555 kaže...

koje su temperature normalne za cpu i grafu

Ovisno o modelu.

Ne želim napamet pisati, da ne bi ispalo netočno, daj nam model procesora/grafičke pa ćemo moći dati više detalja.

13 godina

Bok narode. Jezgre i proc mi nakon igranja idu do 63° C.

Grafa ide do 66° C. Probao sam u BIOSU podići vent od grafe sa 60% na više ali nisam uspio. /:  A sjećam se da sam ga svojedobno namjestio na tih 60%...

Doduše, ta Asus Nvidija dolazi u tri verzije, dvije imaju ventove a jedna ima pasivan hladnjak. Jel moguće da je moja pasivno hlađena a indikator pri tome pokazuje da je nepostojeći vent na 60%?

Komp ne bi smio otvarati jer je još pod garancijom (kupljena gotova konfa-navrat nanos).

Temperature pratim s HWmonitorom...

Hvala.

EDIT: Komp je pod "Moj PC".

Nisam ja ništa prčk'o.
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.7.2013 2:52 (Spiridon).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
sudy_freak kaže...
Stjepanj kaže...
sudy_freak kaže...

Evo ga, tražili su me.

veće

63°c u loadu? kaj ni to malo previse s obzirom na novi proc a i cooler s 12 heat pipova? ja s i7 3820 (130w) u primeu95 imam oko 60 na low°c! meni to malo cudno izgleda{#} a i taj yasya kaj ni to mugen 4 mislim samo su pasivci drugacije zrezani?LP

Računaj na to da odvod topline u kejsu još nije najbolje riješen, jer je intake nerazmjeran exhaustu.
Intake - 1x 200 mm vent

Exhaust - 1x 120 mm vent.

Kad na vrh HAF-a stavim još jedan 200 mm za ispuh, to će biti zasigurno manje.

Moguće da nisam od žurbe dobro stavio pastu, u što sumnjam.
A i nov je, nije se možda još pasta ravnomjerno raširila jer nisam razmazivao, nego namazao samo po površini procesora. 

EDIT: nije 12 nego 6, ak ćemo realno {#}

nije to previše, gledajuci da moj pod h90 ima na stocku 70C :D

13 godina
Spiridon kaže...

Bok narode. Jezgre i proc mi nakon igranja idu do 63° C.

Grafa ide do 66° C. Probao sam u BIOSU podići vent od grafe sa 60% na više ali nisam uspio. /:  A sjećam se da sam ga svojedobno namjestio na tih 60%...

Doduše, ta Asus Nvidija dolazi u tri verzije, dvije imaju ventove a jedna ima pasivan hladnjak. Jel moguće da je moja pasivno hlađena a indikator pri tome pokazuje da je nepostojeći vent na 60%?

Komp ne bi smio otvarati jer je još pod garancijom (kupljena gotova konfa-navrat nanos).

Temperature pratim s HWmonitorom...

Hvala.

EDIT: Komp je pod "Moj PC".

u biosu ventilator grafe ne mozes štelati...skini msi afterburner i preko njega poštelaj ventilator grafe....

u biosu štelaš procesor i njegov ventilator

a i te temperature po ovakvom vremenu su čist ok i nemas brige nece se ništa potrgati

12 godina

Može li mi netko objasnit ove dvije stavke TMPIN3 i TMPIN4 jer pokazuju nenormalne temperature.

nicky.sl
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

ko če ga znati...to su dvije stavke koje se zanemaruju, jer u vecini slucajeva pokazuju lažne temperature...

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.7.2013 14:30 (FakeDeath).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
nicky.sl kaže...

Može li mi netko objasnit ove dvije stavke TMPIN3 i TMPIN4 jer pokazuju nenormalne temperature.

Da je to stvarno takva temp. , vec bi odavno nesto zgorelo ! Tak da se ne brines !

Music As A Weapon !!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice