Tomos na vodu

poruka: 33
|
čitano: 17.290
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Tomos na vodu
luka_cro kaže...
karabaja13 kaže...
Hvala.slike ću staviti čim nađem usb jer se negdje mi zagubio.generator sam napravio od podloški.znači uzeo sam jednu staklenku probio na čepu tri rupe jedna je za odvod vodika a druge dvije za struju.uzeo sam 10 podloški i podjelio ih na pola s kartonićem i spojio na jedu stranu + a na drugu stranu - i to sam sve uronio u otopinu prokuhane vode i 2 kašikice sode bikarbone.mislio sam da neće biti velika proizvodnja plina pošto je sistem mali ali tada nisam mogao vjerovati kolika je bila proizvodnja.

Mozes to jos detaljnije opisat?

obicna staklena boca od cca 1.5L i na cepu si probio tri rupe?
kakve cijevi si uzeo, promjer?

kakve podloske?di si nabavio?

obicni karton?

kasikica, to je?

koliko vode i bikarbone?

i kak si to onda spojio na tomos, kam tocno?
kamo si ovaj + i - spojio?

i kamo odvod vodika?

koliko te sve skupa kostalo novaca i vremena? 

ima neki tutorial kako to napraviti ili si iz glave to radio?

pitam jer bi ja mogao to probati sloziti.

i koliko to onda trosi vode? 

Pa uglavnoms am mu i ja takva pitanja postavio, ali kaže da motor sad nije kod njega, pa kad dođe bude stavio video kako to izgleda kako je spojeno i kako radi..

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
15 godina
neaktivan
Re: Tomos na vodu
luka_cro kaže...
kasikica, to je?

kašika = žlica ;)

luka_cro kaže...
i kamo odvod vodika?

vodik u karburator trebaš dovesti

luka_cro kaže...

i koliko to onda trosi vode?

složi si malu aparaturu za elektrolizu pa mjeri ;)

My computer once beat me at chess, but we got even after a round of boxing.
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.3.2012 22:48 (rustweaver).
13 godina
neaktivan
Tomos na vodu
luka to ti je obična staklenka i na čepu sam probio tri rupe, uzeo sam cijev iz crijeva za tuš ,podloške su kakve sam imao doma nisam ih kupovao, to ti je karton kojeg sam oblijepio selotepom ,stavio sam od oka vode a sode bikarbone sam stavio dvije kašikice, na tomosu sam to spojio tako što sam odstranio svijetlo i žice od njeg spojio na generator ,odvod vodika sam spojio na crijevo goriva da se miješa s njim ,to sam sve napravio za sat vremena ,a koštalo me samo par kuna to ti je soda bikarbona.vode se troši manje od jednog ml a vodu je potrebno mijenjati svakih 1500 km.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice