Puknuti saraf

poruka: 9
|
čitano: 6.959
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Puknuti saraf

Jucer sam skidao disk s kotaca motora,i od 3 vijka na 2 je pukla glava a tijelo je ostalo u navoju.Dali mozda netko ima ideje kako da to izvadim ili kakvom majstoru da odnesem?

16 godina
neaktivan
Re: Puknuti saraf

Moraš urezati u ostatak vijka urez, pa zatim postoji alat (kojemu neznam ime, a čak ga negdje i imam) kojime možeš otpustiti takve vijke. Radi se u osnovi o pužnom prijenosu, tj. malom pomaku. Izgleda kao cijev, po gornjoj strani se udara čekićem, a donja se prilikom udarca pomakne - zaokrene vrlo malo. Prilikom udarca je sila pritiska na vijak najveća i tada se desi pomak od stupanj-dva. Par puta nabiješ čekićem preko tog pužnog prijenosa i vijak je otpustio. Tako to u teoriji ide, u praksi ne znam baš tko se time bavi. Ja imam taj alat, valjda nisam jedini. Pitaj u prvoj bravariji ili auto mehanici..

13 godina
protjeran
Puknuti saraf

Ako viri bar 5mm mozes ga s kombinirkama iscupat?

XxElectroFuckerxX
15 godina
neaktivan
Puknuti saraf

O kojem je navoju uopce rijec...

The quieter you become, the more you are able to hear | where there is a shell , there is a way (◣_◢) 艾维诶艾娜 九百九十二...
14 godina
Ne viri ni jedan saraf ni malo,jedan je cak malo unutra
14 godina
Ivan 992 kaže...

O kojem je navoju uopce rijec...

Kako mislis o kojem navoju,sry ali bas se ne razumijem u to...

15 godina
neaktivan
Puknuti saraf

navoja ima različitih vrsta, mada je čovijek vjerojatno mislio na promjer navoja...{#}

15 godina
neaktivan
gamer34 kaže...

Kako mislis o kojem navoju,sry ali bas se ne razumijem u to...

Navoj je sigurno metricki, pretpostavljam posto je od diska da je M8 tako da ti je najbolje nekako probati zavariti neki manji vijak ili malu polugicu pa tako otpustiti...

EDIT: Sorry tek sam sad vidio da si napisao da ne viri nista, znaci preostaje ti jedino razbusivanje rupe i rezanje novog navoja...

The quieter you become, the more you are able to hear | where there is a shell , there is a way (◣_◢) 艾维诶艾娜 九百九十二...
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.6.2012 17:51 (Ivan 992).
14 godina
Puknuti saraf

Mislim da cu na kraju to ipak jednostavno odnjest bravaru pa nek on to proba rijesit.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice