Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 78.033
|
čitano: 13.999.994
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Auti - ultimativna tema
hahhaajaads kaže...

https://www.njuskalo.hr/auti/audi-a4-35-tdi-oglas-44565009

https://www.carvertical.com/hr/report?id=4be0e2a0-35be-4a10-af33-a7b185deffa5&vin=WAUZZZF42NA024052?utm_source=Transactional&utm_medium=email&utm_campaign=generated_report&utm_id=hr&chan=Transactional&a=email&b=4908d1fc

Ja sam gledal ovog uzet posto je dobra cijena, ali, imal sam viska car vertical izvjesce i ispostavilo se da je auto bil ove godine u 2mj. u nezgodi, procjena stete od naprijed 5-10k€.. pretpostavljam da nije neka velika steta jer to je prakticki nov auta i sve je radjeno preko kaska...

Rentacar ili firmin auto.

A taj Carvertical je smece kakvog nema, sve neke procjene 5-10k i onda ogrebotina na braniku, nek se jebu i oni i ta izvjesca. Imao izvjesce gdje je Fiat 500 imao 15-20k € stetu (dakle totalka), pregledao debljinu laka, limove, stakla, datume na djelovima, sve se poklapalo, pa otkud 15k € kad je sve ostalo serijski i netaknuto...ili ga je Michelangelo osobno sklopio nazad

Di2 & EPS FTW!
11 godina
ivanoile kaže...
hahhaajaads kaže...

https://www.carvertical.com/hr/report?id=4be0e2a0-35be-4a10-af33-a7b185deffa5&vin=WAUZZZF42NA024052?utm_source=Transactional&utm_medium=email&utm_campaign=generated_report&utm_id=hr&chan=Transactional&a=email&b=4908d1fc

Ja sam gledal ovog uzet posto je dobra cijena, ali, imal sam viska car vertical izvjesce i ispostavilo se da je auto bil ove godine u 2mj. u nezgodi, procjena stete od naprijed 5-10k€.. pretpostavljam da nije neka velika steta jer to je prakticki nov auta i sve je radjeno preko kaska...

A taj Carvertical je smece kakvog nema, sve neke procjene 5-10k i onda ogrebotina na braniku, nek se jebu i oni i ta izvjesca. Imao izvjesce gdje je Fiat 500 imao 15-20k € stetu (dakle totalka), pregledao debljinu laka, limove, stakla, datume na djelovima, sve se poklapalo, pa otkud 15k € kad je sve ostalo serijski i netaknuto...ili ga je Michelangelo osobno sklopio nazad

A kuzim da, ne vjerujem nit ja bas veliko ostecenje ali ono, pogotovo kad sam videl da ima slike kad je auto imal 13tkm... ionak mi se ovi ne javljaju, zvoni zvoni pa kao da prekine

14 godina
hahhaajaads kaže...
ivanoile kaže...
hahhaajaads kaže...

A kuzim da, ne vjerujem nit ja bas veliko ostecenje ali ono, pogotovo kad sam videl da ima slike kad je auto imal 13tkm... ionak mi se ovi ne javljaju, zvoni zvoni pa kao da prekine

Totalni off, ali nije ovo neka wow ponuda. Ovakvih auta u DE imas na bacanje, pogotovo sada nakon sezone kad su se iz renti vratili ovakvi modeli, 2021-2023 sa <50,000km.. Vjerujem da bi uz malo truda trenutno mogao proci bolje vani.

Sto se tice renti i tih leasing kuca, sve dobre ponude ni ne dodu na Njuskalo, to se ekipa odmah baca i preprodaje iz prve ruke. Gdje god da je bio, moraju postojat slike ostecenja.

Di2 &amp; EPS FTW!
11 godina
ivanoile kaže...
hahhaajaads kaže...
ivanoile kaže...
hahhaajaads kaže...

Totalni off, ali nije ovo neka wow ponuda. Ovakvih auta u DE imas na bacanje, pogotovo sada nakon sezone kad su se iz renti vratili ovakvi modeli, 2021-2023 sa <50,000km.. Vjerujem da bi uz malo truda trenutno mogao proci bolje vani.

Sto se tice renti i tih leasing kuca, sve dobre ponude ni ne dodu na Njuskalo, to se ekipa odmah baca i preprodaje iz prve ruke. Gdje god da je bio, moraju postojat slike ostecenja.

Pa ja kao obican covjek, nemrem nac za ovakvu cijenu, godinu, kilometrima, limuzinu i sa solidnom opremom vani... Kolko vidim, sa slicnim km i opremom, cca 26-27k vani + uvoz je skuplji jer je noviji od 2020g i spada pod "novo" vozilo, znaci cca 1000€ vise pri uvozu. Cak 2022 najjeftiniji je skoro 29k€ i to sa znj opremom i istim km

13 godina
Auti - ultimativna tema

Tko još vjeruje u taj CV

14 godina
Auti - ultimativna tema

Wow, hvala svima na odgovorima. Ajmo redom.

Nijedan glas za Mazdu , ali razumijem, pogotovo ako ovaj benzinac troši 9 kako sporttest  kaže. Možda ako nađem neku stvarno ispod cijene...

mika2210 hvala na ideji, ali mercedesi mi se ne sviđaju, a koliko sam čitao kod novijih samo opada kvaliteta. Prije bih čak uzeo nekog BMW-a.

deckard inače sam late adopter, volim kupiti nešto što je već duže na tržištu. Ali valjda su ti Toyotini hibridi već dovoljno sazreli... Vidjet ćemo, nisam planirao toliko dati za auto, ali možda bi to bila najpametnija opcija.

Posmatrač jesi imao kakvih problema? Koliko troši? Možda bih ipak uzeo neki slabiji. Ti do 2019. mi se sviđaju jer imaju fizičke kontrole infotainmenta - da, izgleda malo natrpano, ali nije baš da mi se da pipkati po ekranu...

Hacker002 da, vjerojatno bih tražio neki sa trozonskom klimom, puno bolje izgleda centralni greben. Virtual kokpit vidim kao gimmick i ni najmanje me ne privlači, radije bih neki bez njega i uštedio parsto € (naravno, ovisi o dostupnom izboru rabljenih).

Pixel 4A (HTC 10 | HTC 8X :) no more)
12 godina
Auti - ultimativna tema

Vidim da se piše o automatskoj klimi, pa me zanima da li sam ja g*** ili ju koristim na krivi način? Naime imam BMW F20 i kad stisnem auto on mi puhanjeuopće ne regulirana auto niti primjetim da smjerove puhanja nešto namješta. Jedino što primjetim da preko zime nekad upali automatski klimu da izvuče vlagu i ohladi. Da li je tako svima ili samo meni?

Imao sam prije citroena c2 kojem je automatska klima radila neuporedivo bolje i bila je samo da se stisne auto i radi..

5 godina
kratos091 kaže...

Wow, hvala svima na odgovorima. Ajmo redom.

Posmatrač jesi imao kakvih problema? Koliko troši? Možda bih ipak uzeo neki slabiji. Ti do 2019. mi se sviđaju jer imaju fizičke kontrole infotainmenta - da, izgleda malo natrpano, ali nije baš da mi se da pipkati po ekranu...

Nikakvih velikih problema. Promijenio jedan senzor od 25 EUR i to je to. Trosi oko 6-6,5 gradske a otvorene ceste lako spustis na 5,5 u prosjeku. Toliko mi je pokazalo na relaciji banja luka bg preko Samca tj pola je auto put. 

Meni se godinama svidja ovaj auto i zelio sam virtual kokpit ali mi je ljepsi ova kombinovana tabla. Moj je automatik sa 3zonskom klimom i hrpom dodatne opreme. Preko OBD eleven ukljucio masu stvari pa i gore spomenuta automatska duga svjetla. Moj ima i razlicite modove voznje sto ovaj iz oglasa nema i jako je udoban i tih. Toliko je tih da sam ga jednom ostavio upaljenog i otisao i tek kad mi je alaram javio hijack  skontao sam sta sam napravio ;) dodatno sam ugradio pandora smart pro alarm tako da sada bukvalno kada stanem pritisnem stop i to je to. AUto sam prebaci mjenjac u P ukljuci parking kocnicu zakljuca vrata i zatvori prozore ;) Kljuc bukvalno ne koristim ni za sta....

16 godina
kratos091 kaže...

deckard inače sam late adopter, volim kupiti nešto što je već duže na tržištu. Ali valjda su ti Toyotini hibridi već dovoljno sazreli... Vidjet ćemo, nisam planirao toliko dati za auto, ali možda bi to bila najpametnija opcija.

Toyota izbacuje hibride, mislim negdje od 2000. Kad kopaš po netu za iskustvima, a ja sam okrenul Internet naopačke za informacijama prije kupovine, standardno ljudi pišu o Priusima i ostalome s ono, pol milje kilometara na redovnim održavanjima, baterijama koje su im držale 10+ godina, po parsto tisuća km prije nego su ih mijenjali, da to voze taksisti po velikim gradovima. Da to, uz redovno održavanje, voziš tak dugo dok ti ne dosadi. Obično uvijek bude svakakvih komentara kad si neko kupi auto, a sad svi ono, to je pouzdano, s tim nemaš brige, moj ovaj ili onaj imaju Toyotu 100 godina s milijun kilometara i to vozi, kak si se tiho dopelal i takve spike. Ja sam valjda jedini skeptik o svemu tome skupa jer (više) ne vjerujem ničemu dok se ne dokaže, pogotovo bilo kakvim tehnikama i autima unazad 5-6 godina. Ali ono, fakat, samo čekam da se neko sra**e dogodi pa da ih sve skupa popljujem s Toyotama, Japancima i tim spikama o pouzdanosti. Heh, bio me zvao čovjek iz Suzuki salona tjedan dana od kad sam gledao aute kod njega, pa da pita dal sam kupio auto. Pa velim da sam kupio Corollu. Veli da zakaj se nisam javio, da imaju takav auto (Suzuki Swace, klon Corolle TS s malo drugačijim paketima opreme i kozmetičkim razlikama izvana, ja nisam prije ni čuo za to, vidio sam jedan jedini u Rovinju na cesti). I hvali mi Toyotu, a ja velim, budemo vidjeli kakva bude. I onda mi drži bukvicu da kaj nisam čuo za japansku pouzdanost i dosljednost, da kod njih nema ovo-ono. Inače ja sam krenuo kupovati auto s idejom da dam 20k € max, pa sam dogurao preko Škode Scale za 25k do osnovne Octavije od 27k dok sam ju vidio u salonu. I dan prije nego sam pljunuo 33k za Corollu već bio kuhan na Tucson automatik za iste novce, ali su me ubili forumi s problemima Hyundajevih automatskih mjenjača prošle i ove godine. Hoće se otvoriti apetit, hoće, još ako imaš lovu... 

Deckard
14 godina
Posmatrač kaže...

Super, znači troši isto ko moja Mazda 3 sa 85kw.

deckard kaže...

Da, kolega s posla je imao Priusa, koliko znam, nije imao nikakvih problema.

Znam da postoji taj Swace koji je Corolla TS s drugom značkom. Čak su i paketi opreme jako slični, ali mislim da nije baš neka razlika u cijeni, moram pogledati mlao detaljnije.

A ok, pouzdani su Japanci, da, ja sam sa svojom trojkom zadovoljan, ali ove novije trojke, šestice i cx-5 sa diesel motorima imaju dosta problema.

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.10.2024 10:25 (kratos091).
16 godina
kratos091 kaže...

Znam da postoji taj Swace koji je Corolla TS s drugom značkom. Čak su i paketi opreme jako slični, ali mislim da nije baš neka razlika u cijeni, moram pogledati mlao detaljnije.

Ima dva paketa opreme, kad sam ga bio gledao na katalogu ovaj viši paket je praktički bio na razini cijene Corolle na akciji. U donosu na moju Corollu ovaj ima još i zatamnjena stražnja stakla, automatski zatamnjiv unutarnji retrovizor, namještanje potpore lambalnog dijela za vozača, eko kožu i grijana sjedala. Ali ima stariju izvedbu Infotainmenta od Corolle, običniji virtual cockpit, 16" kotače i mislim da nema otvaranje bunkera na nogu. Možda i još pokoju sitnicu. Meni i izgled otraga nije baš neka bajka, no nije ni Corolla neka impresija sa stražnje strane. Ali u osnovi su to isti auti. Jedino nisam ziher kako sad Suzuki stoji s garancijom. U ljetu je bila samo 3 godine, a vidim već neko vrijeme da se u Sloveniji reklamira 3+7.

Deckard
11 godina
Hacker002 kaže...
mika2210 kaže...

Mislim da je i ovo automatska klima, samo nema onaj noviji izgled nego stariji. 

Ima neka tipka "AUTO" na kotačiču di se temperatura podešava ;)

To je poluautomatska, to što ima funkcija auto nema nikakve veze, dok god ima kotačić oko kojega pišu temperature to nije to.

Sramotno je što se takvi auto uopće prodaju, još premium segment kao, kada je Golf 5 npr imao automatsku klimu (je bila doplata, ali je i ovdje, a G5 je auto iz 2004e).

Drukčije, i bolje, rade automatske klime u odnosu na ručne i poluautomatske.

Sjecam se kad sam tamo krajem 2019 kupovao B9. Nades jeben auto i onda ova gadna klima sa tri kotacica. Meni je to takoder bio deal breaker.  Virtual,LED lampe i ta klima moraju biti na tom autu.

PSN:Tomislav025
14 godina

Koji su najveći benefiti virtual kockpita? Prikaz navigacije?

15 godina

Bolja zarada proizvođača.

#fsb
15 godina
kratos091 kaže...

Koji su najveći benefiti virtual kockpita? Prikaz navigacije?

Da se drugi dive kako je high tech. Posebno zenske jedinke.

14 godina
Mhm, znači dobro sam rekao, gimmick.
Radije bi bolja sjedala ili eventualno headup umjesto virtual.
16 godina
kratos091 kaže...

Imam ja model iz 2019 TS. Evo na satu 60k km. Kupio sam godišnjaka krajem 2021g 20k€, 13700km, čisto da znaš da te ne opelješe. Do sad ni jedan problem. Obična cesta između 3-4l, jučer sam bio sat i pol u koloni pošto je bio prometni kolaps 5.1l. Autoput 110 ti je 5.1l, 130 5.7. Po zimi troši malo više na kračim realcijama. 

Cijena u ovlaštenom servisu ovisi od kuće do kuće. Ja idem u Rotus Novosel pošto su mi najbliži. Regularni servis 350€ do 400€, međuservis 250€. Nemoj da ti oni mijenjaju bateriju od kljuća, svaki put nakon promjene  prođe dva mjeseca i opet lowe batery. Naručio sam preko aliexpresa 2€ 10 komada a promjena urnebesno lagana.

Nema što nisam vozio u njemu pa ako te zanima bez spuštenih sjedala u gepek ti stane malo više od pola kubika drveta za ogrijev. Sa spuštenim zapakirana Dekatlonova traka za trčanje od 220cm. Možeš spustiti stražnja sjedala i uredno spavati iza. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.10.2024 15:47 (Gajotres).
14 godina
20k godišnjak? :O
16 godina

Da, nova Luna TS je bila malo manje od 23k€, odnosno godišnjak je bio točno 20k kn jeftiniji od novog.

Ima sad novi C-HR godišnjak za 27k€ dok je obična Corolla ali nova 29k€

Važem još uzeti ili ne uzeti C-HR ženi. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.10.2024 16:15 (Gajotres).
14 godina
hahhaajaads kaže...

Pa ja kao obican covjek, nemrem nac za ovakvu cijenu, godinu, kilometrima, limuzinu i sa solidnom opremom vani... Kolko vidim, sa slicnim km i opremom, cca 26-27k vani + uvoz je skuplji jer je noviji od 2020g i spada pod "novo" vozilo, znaci cca 1000€ vise pri uvozu. Cak 2022 najjeftiniji je skoro 29k€ i to sa znj opremom i istim km

Sori, u glavi mi je bilo 35,000€ cijelo vrijeme. Da, za ove pare ako je sve okej i nije bio na krovu je ok. Svakako uvijek mozes provjeriti brojeve na staklu ili debljinu laka (ako imas alat) da vidis sto je farbano i mjenjano. A bome i eventualno po razmacima izmedu djelova tj elemenata. Tesko je vratiti auto koji je bio u totalci na tvornicke.

Di2 &amp; EPS FTW!
14 godina
volegradele kaže...
A ti si onaj sta mu pola grada trubi da se makne s cete..cuj po gradu 3.8L..pa sta je to majketi mile:-)

na to dodaš 10l i imaš potrošnju mog volva po zg. 

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
14 godina
Auti - ultimativna tema

da vas pitam, razmišljam utrapiti volva i kupiti nekaj veće.. stiže još jedno dete i kontam si, treba mi nekaj di mogu stati 2 baby sjedalice (drugo je na putu) i (sitna) žena na zadnju klupu?

nekako mislim da i nemam baš nekaj opcija osim kupiti kombi? suv-a ne želim, monovolumen bi prošao, ovisi kaj ima u ponudi..

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
Poruka je uređivana zadnji put čet 31.10.2024 21:00 (nine).
15 godina

Zakaj zena na zadnju klupu? Ok, mozda u pocetku da je lakse hendlat klinca ako je nemiran, al u pravilu budu ok :D imam ih troje, sad su malo vece.

Ovisi kaj ti je bitno :D Snaga, ljepota/izgled, bunker, diesel, full hybrid, plug-in, strujic?

Mi vozimo S-Maxa full hybrid i zadovoljni jako, ali ko krepana krava je  neide ni kad ga molim ni kad ga stisce. Sa 7 sjedala je malo bunker manji al 700l skroz ok i ima 3 isofixa iza. Nikad neznas el ti budu tri trebala

Rekel sam zeni da bu zamjena za S-Max tam za 3-4 god neka mrcina da me bu strah gas stisnut...bitno da vozim po ogranicenjima i da mi bas zivotinja treba

Aaaa Volvo V90 CC nije izbor hehe

15 godina
Auti - ultimativna tema

Bok ljudi, tražim preporuku vezano uz gume.

Vozim Peugeot 308, 2008g. Radim godišnje oko 5000km, uglavnom po Zagrebu. Ode se do mora jednom ili dvaput, možda neki dodatni izlet i sl. 

Došlo je vrijeme za kupnju novih guma.

Za ovak malu kilometražu, tlaka mi je mijenjati zima-ljeto pa sam razmišljao o dvije opcije:

1. Zimske gume i vozit se na njima cijelu godinu dok se ne razderu

2. Cjelogodišnje gume

Imate kakvu preporuku?

Sa zimskim sam nekak sigurniji kroz zimu, i da me neće policija zezat ako me zaustave, al s obzirom kakve su zime zadnjih godina, i pošto sam većinom u gradu, onda su možda i cjelogodišnje OK, a ipak će se manje trošit kroz ljeto, koje će svake godine bit sve duže i sve vrućije. 

Btw ne bi kupovao neke budget nego visoku klasu (Michelin, Continental, Pirelli i sl).

Hvala

http://manutd-croatia.com/forum/index.php ... forum i udruga navijača Manchester Uniteda...
10 godina

Nikako zimske gume preko cijele godine. Za tu kilometražu i uvjete vožnje može cjelogodišnja, ali nemoj biti škrt.

Otac i ja vozimo Vredestein, ali na Cliu i za naše kilometre i podneblje su zasad odlične.

Evo nedavnog testa: https://www.youtube.com/watch?v=cTxxiYcDvQU 

I naš Jura se malo dotaknuo ove teme: https://www.youtube.com/watch?v=zlGl1S7vrV8

Loyalty to country ALWAYS. Loyalty to government, when it deserves it. Non bene pro toto libertas venditur auro. http://battlelog.battlefield.com/bf4/soldier/Llamaboy_Cro/stats/1228616394/pc/
14 godina
nine kaže...

da vas pitam, razmišljam utrapiti volva i kupiti nekaj veće.. stiže još jedno dete i kontam si, treba mi nekaj di mogu stati 2 baby sjedalice (drugo je na putu) i (sitna) žena na zadnju klupu?

nekako mislim da i nemam baš nekaj opcija osim kupiti kombi? suv-a ne želim, monovolumen bi prošao, ovisi kaj ima u ponudi..

Sorry lega od monovolumena ni ne znam sta se proizvodi..

PO meni je suv jedino  rjesenje. Ili putnicki berlingo? 

Seat terraco/tiguan/kodiaq ti imaju onako fino mjesta naprijed i nazad..

R33mba#2892
11 godina
Luuka kaže...

Bok ljudi, tražim preporuku vezano uz gume.

Vozim Peugeot 308, 2008g. Radim godišnje oko 5000km, uglavnom po Zagrebu. Ode se do mora jednom ili dvaput, možda neki dodatni izlet i sl. 

Došlo je vrijeme za kupnju novih guma.

Za ovak malu kilometražu, tlaka mi je mijenjati zima-ljeto pa sam razmišljao o dvije opcije:

1. Zimske gume i vozit se na njima cijelu godinu dok se ne razderu

2. Cjelogodišnje gume

Imate kakvu preporuku?

Sa zimskim sam nekak sigurniji kroz zimu, i da me neće policija zezat ako me zaustave, al s obzirom kakve su zime zadnjih godina, i pošto sam većinom u gradu, onda su možda i cjelogodišnje OK, a ipak će se manje trošit kroz ljeto, koje će svake godine bit sve duže i sve vrućije. 

Btw ne bi kupovao neke budget nego visoku klasu (Michelin, Continental, Pirelli i sl).

Hvala

Ma Michelin CrossClimate 2 i deri

14 godina
smajlee kaže...

Mi vozimo S-Maxa

s-max bi bila dobra opcija, ali ženi se ne sviđa.. zapravo žena najradije ne bi ni mijenjala auto.. vjerojatno bumo videli kak bu kad dođe drugo..

R3nchi kaže...

Seat terraco/tiguan/kodiaq ti imaju onako fino mjesta naprijed i nazad..

mehh, ništa od vag grupacije ne dolazi u obzir  ako suv, onda eventualno xc90..

15 godina

Hehe, vidis, a mi kad smo kupili S-Max, zena se zeznula :D

Kao, sve nece veliki auto, imali smo opel astru J i kao, to joj dobar auto,ona bi nekaj tak veliko, sve ostalo je preveliko. I hodamo mi tak i pricamo o autima i pokaze ona meni na parkiralistu auto, jos neki stricek otvoril bunker i nekaj kopa po njema, a bili smo valja 200m udaljeni i kaze ona, eno, onaj mi je lijepi, kaj nemremo tak nekaj gledati?

Samo kaj se nisam popisal od smijenja. Reko, zeno, sutra idemo u Ford. I to je to, dalje ide prica da smo kupili S-Max i bas joj je lijep. Zakljucak price, uopce nije bila bitna velicina vec LJEPOTA.

Uglavnom, ovisi kaj kupujes/zelis, znam da u zadnjih par godina S-Max je bil samo full hybrid al imas prijasnju verziju sa 2.0 TDCI motorom i pogonom na sve 4. Svakak je auto za preporuku kaj se tice velicine i udobnosti a osim jednog bas ono veceg kvara sa 48V sustavom do sad je bilo samo redovni servisi i evo, ima 95k km. Al opet upozoravam/ponavljam fullhybrid neide nikud :D dodje on do brzine koju zelis :D ali s vremenom hehe. O potrosnji necu, jer mi se tak i tak nebu vjerovalo

Mozda ti stvarno nije losa preporuka tu u zadnje 2-3 strane Toyota corolla SW sa 2.0 motorom. Ima sigurno veci bunker od tvojeg V60 CC hehe

PS.

Ako vec spominjes/gledas XC90 :D ima Toyota highlander

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.11.2024 18:47 (smajlee).
7 godina
Jesam li to samo ja, ili moj 12 godina star Opel stvarno ima kvalitetniju i kvalitetnije napravljenu unutrašnjost od godinu-dvije starih Kie, Hyundaija, Seata...?
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice