Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 77.933
|
čitano: 13.969.390
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Auti - ultimativna tema

Društvo,

ima li tko viška Dynamat ili nekog sličnog samoljepljivog materijala za ubijanje vibracija i prenošenja buke na automobilskim limovima?

Treba mi ali ne toliko koliko se inače koristi za aute...pa bih otkupio ako je kome ostalo viška

Hvala!

T.

13 godina
RuskeGTT kaže...
hrčak kaže...

Pozdrav, prijatelj ima Opel Insigniu 2.0 CDTI 2013 godina, 96 kw te ima problem sa automatskim mjenjačem. Dok je auto u parkingu normalno se može prebaciti u R, N i D, i tijekom vožnje nema nikakvih problema, no dok se hoće iz D prebaciti u P, onda nešto zeza, jer da bi mjenjač ušao u P, ručica se mora malo pomaknuti ulijevo (u stranu) da bi se mogla prebaciti u parking. Jel se netko susreo sa takvim problemom? Hvala

ako oces, sibni mi VIN u inbox da ti provjerim da nema koji tvornicki opoziv, a nesto me vuce k tome, al me pamcenje ne sluzti puno :D jedino sta se provjerava na tim insigniama masu i s cime se susrecem skoro svaki dan, su zadnja ramena ovjesa

ako ne nadem nista, raspitam se kod kolega

Treba sajla nova najvjerojatnije.

Živjeti u svijetu i pritom ne biti svjestan smisla svijeta isto je kao i lutati velikom knjižnicom i pritom ne doticati knjige
15 godina
Auti - ultimativna tema

Danas sam primjetio da je auto parkiran pored moga oštetio moja vrata sa svojim. Imam foto oštećenja i foto drugog auta. Gotovo 100% sam siguran da me je taj auto oštetio pošto je izubijan sa svih strana i ima ZG tablice za 3 broja (vjv neka starija osoba vozi). Žurio sam pa nisam stigao ostaviti poruku, a kasnije nisam auto uspio nać na parkingu.
Pitanje je što mi je najpametnije napraviti ?  Prvo osiguranje ili na policiju ? Sumnjam da ću išta napraviti na osiguranju ako imam smao tablicu od vozila i još se radi o Adriatic osiguranju...
Imam i kasko ali glupo mi je radi toga farbati cijela vrata, još kad se sjetim da će mi preko npr car vertikala biti zavedeno da je auto oštećen čim se bude procjena radila...
Možda najbolje pustiti to ?

#fsb
11 godina
sveupitni kaže...

Danas sam primjetio da je auto parkiran pored moga oštetio moja vrata sa svojim. Imam foto oštećenja i foto drugog auta. Gotovo 100% sam siguran da me je taj auto oštetio pošto je izubijan sa svih strana i ima ZG tablice za 3 broja (vjv neka starija osoba vozi). Žurio sam pa nisam stigao ostaviti poruku, a kasnije nisam auto uspio nać na parkingu.
Pitanje je što mi je najpametnije napraviti ?  Prvo osiguranje ili na policiju ? Sumnjam da ću išta napraviti na osiguranju ako imam smao tablicu od vozila i još se radi o Adriatic osiguranju...
Imam i kasko ali glupo mi je radi toga farbati cijela vrata, još kad se sjetim da će mi preko npr car vertikala biti zavedeno da je auto oštećen čim se bude procjena radila...

Daj sliku, ak je neko manje ostecenje mozda se da sanirat bez lakiranja, ak je veliko onda treba farbat... i sad je na tebi dal ces to popravljat (lakirat) ili ces ostavit tipa sljedecem vlasniku tu straftu

14 godina
sveupitni kaže...

Prijavit preko aplikacije MUP, Mup zove oba auta na uviđaj i pregleda se šteta, gleda se visina vrata jednog i drugog vozila i radi se CSI 🙂

15 godina

Da se to popikati, ali vidjet će se razlika...
Iznenadilo me kako na novom VW-je lak tanak.... Na Bmw-u takva oštečenja nisma ni doživljao...

#fsb
13 godina

Pa to samo neki sticker prelijepiš

14 godina
sstrmi kaže...

Pa to samo neki sticker prelijepiš

Flaster? 🤣🤣 Ne vidi se nista okej, al bas ako zalijepis nesto, odstupat ce i "upadat u oko"

16 godina
sveupitni kaže...

Da se to popikati, ali vidjet će se razlika...
Iznenadilo me kako na novom VW-je lak tanak.... Na Bmw-u takva oštečenja nisma ni doživljao...

Ja bih si nabavio originalni lakić i farbu pa to sredio, bit će toga još s vremenom. Bitno da se zaštiti da voda/sol ne naprave svoje ako je oderano do živoga, makar ovak po slici ne djeluje da je. Ljudi su uglavnom neotesana stoka, nema tu pomoći. Meni su po starom i30 još dok je bio novi oderali par štrafti po čitavom boku i svako malo sam pronalazio nečije farbe i takva točkasta oštećenja po vratima. Sve sam sanirao samo originalnom farbom i lakićem, ima toga po auto salonima za naručiti. Kupio sam novi auto prije tri mjeseca i odmah nabavio originalni set boje i laka za korekciju. I, naravno, već koristio za par sitnica. Sad već tjedan dana radim dubinsku analizu kamera za u auto, ali mislim da je sve to skupa uzalud s obzirom na obzir i kakva je situacija u državi.

Deckard
13 godina
Auti - ultimativna tema

Ti rubovi uvijek prvi nastradaju jer ti kotac tu baca kamenje.

15 godina
Auti - ultimativna tema

Probao sam naručiti original lackstift, ali pošto je nova boja, ne proizvodi se još.....
Tako dami ne gine otić u boje i lakove pa napraviti po kodu boje

#fsb
16 godina
Meni je tako bilo. Prvo toj zeni otišao ona kaže nije a njen lak, kod nje ogebano, pa zvao policiju. Oni mi rekli nek riješim preko kaska.
14 godina
Auti - ultimativna tema

Pozdrav ekipa,

razmišljam o kupnji novijeg auta, Mazda 3 lagano postaje premala za obiteljske potrebe.

SUV-ovi mi se ne sviđaju, kao ni boljoj polovici, tako da bi išao na nekog karavana.

Mazda 6 mi super izgleda (primjer s njuške), ali puno se piše o problemima diesela, a ne znam bih li mogao progutati ~8l kod benzinca, nakon trenutnih ~6 u trojci... Iako, htio bih isprobati atmosferski benzinac, dok još uvijek postoje, samo se bojim da će mi faliti diesel moment iz moje trojke...

Druga opcije mi je A4(primjer s njuške), tu bih vjerojatno išao na diesela. Koliko sam čitao, nemaju nekih velikih problema (kao Mazdin 2.2) osim AdBlue pumpe ali rješenje je jednostavno, ne pustiti AdBlue da padne ispod pola spremnika.

Možda bi još tu dodao i Corollu Wagon, ali hybrid mi se ne uzima rabljeni a ne znam daje li mi se baš 30k na novi auto (i hoću li ga moći prodati za x godina, ili ljudi razmišljaju kao i ja).

Octavia mi je super osim faking touch kontrola za sve živo, Superb mi je ipak nekako prevelik (i malo staromodan iznutra). Kod Škoda su super ta 5 vrata, pa bih mogao limuzinu uzeti...

Još neka ideja, opcija? Penny for your thought.

0 Mazda 6, dok ih još ima
5 Audi, nema do svetog trojstva
8 Corolla, što si se stiso
2 Octavia, navikneš se na touch
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.10.2024 11:52 (kratos091).
16 godina
Auti - ultimativna tema

Ja bi reko da je Audi klasa iznad svega ostalog što si naveo, tako da bi gledao svakako A4.

Ima brat A4 iz 2013. i stvarno je odličan auto, jako udoban i tih, i za sad se pokazao dosta pouzdan.

Možda bi mogao baciti oko i na C klasu karavana, ja imam limuzinu iz 2015. godine, u godinu i pol sam odvrtio preko 60 000 km bez ijednog problema, doslovce toči i vozi auto ;)

Mogla bi se lako naći u tom cjenovnom razredu, eventualno koju godinu stariji auto nego A4, ali W205 C klasa je stvarno super auto.

PS - obavezno gledaj C220 ili nešto iznad, sve ispod toga su motori na Renaultovoj bazi. Kolko znam, nisu nešto problematični, al eto, čisto da znaš.

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.10.2024 12:15 (mika2210).
16 godina
kratos091 kaže...

Možda bi još tu dodao i Corollu Wagon, ali hybrid mi se ne uzima rabljeni a ne znam daje li mi se baš 30k na novi auto (i hoću li ga moći prodati za x godina, ili ljudi razmišljaju kao i ja).

Uzeo novu Corollu TS, akcija model iz 2023. (33k €), prešao 4k km do sad. Potrošnja u ljetu s klimom non-stop, recimo 80% grad i oko grada i 20% autoceste, 3,7-3,8 L (prosjek mjeseca). Ovaj mjesec kako je zahladilo i na zimskim gumama, otprilike ista priča grad-autocesta, baš gledam rezime mjeseca, 4,8L za sad. Naravno, vožnja mozgom, ne sa srcem, ali ono, fina plovidba cestom, udobno, nula cvrčaka (doslovno), veliki gepek, hrpa tehnike, automatika, ne osjećaju se izmjene brzina ni najmanje, nemaš anlasanja u start-stop režimu... Prometne gužve, ono stani-kreni, gledam oko sebe nacukavanja i plinovi, a ovo samo fino prede na bateriji. E sad, rabljeni, možda 2-3 godine star max. O prodaji pojma nemam što će biti, planiram ga se rješavati na cca 6-7 g. makar je jamstvo 10g. A možda i ne ako se pokaže dobar. Nova baterija je oko 2k € koliko sam se informirao. Mene frka rabljenih auta radi kvarova. Octaviu sam isto gledao, to mi je bio prvi izbor, ali da, kontrole svega na infotainmentu, nema šanse. I servisiranje Škode u prebukiranim servisima, barem tu oko mene.

Deckard
13 godina
A ti si onaj sta mu pola grada trubi da se makne s cete..cuj po gradu 3.8L..pa sta je to majketi mile:-)
AUDIOFIL
11 godina
volegradele kaže...
A ti si onaj sta mu pola grada trubi da se makne s cete..cuj po gradu 3.8L..pa sta je to majketi mile:-)

toyotin hybrid... nesto radi motor a vecinu struja pa zato padne prosjek

13 godina
Vozio sam Clio hybrid ali potrosnja je bilo 7-8L..ovo su bolesno male cifre
AUDIOFIL
15 godina
Auti - ultimativna tema

pa Toyota je i u fordu, Kuge su taj 2.5 PHEV, iako bi ja samo hybrid, nemam gdje puniti

Ju je je? Je ju je!
16 godina
volegradele kaže...

Guramo ga po cesti pa malo troši .

BTW, imam jednu vožnju sad prije tjedan-dva, Varaždinske Toplice-Varaždin, stara cesta prek brda, 2,9L kad sam stao pred zgradom na parkingu.

Deckard
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.10.2024 13:48 (deckard).
5 godina
kratos091 kaže...

Pozdrav ekipa,

razmišljam o kupnji novijeg auta, Mazda 3 lagano postaje premala za obiteljske potrebe.

SUV-ovi mi se ne sviđaju, kao ni boljoj polovici, tako da bi išao na nekog karavana.

Mazda 6 mi super izgleda (primjer s njuške), ali puno se piše o problemima diesela, a ne znam bih li mogao progutati ~8l kod benzinca, nakon trenutnih ~6 u trojci... Iako, htio bih isprobati atmosferski benzinac, dok još uvijek postoje, samo se bojim da će mi faliti diesel moment iz moje trojke...

Druga opcije mi je A4(primjer s njuške), tu bih vjerojatno išao na diesela. Koliko sam čitao, nemaju nekih velikih problema (kao Mazdin 2.2) osim AdBlue pumpe ali rješenje je jednostavno, ne pustiti AdBlue da padne ispod pola spremnika.

Octavia mi je super osim faking touch kontrola za sve živo, Superb mi je ipak nekako prevelik (i malo staromodan iznutra). Kod Škoda su super ta 5 vrata, pa bih mogao limuzinu uzeti...

Imam A4 2018 sa 140 kW motorom i DSG mjenjačem. Jako udoban i nadasve tih. Svakako preporuka. Sto se tice C klase volim Mercedesa ali sam gledao nekoliko i jako losa kvaliteta sastavljanja. Dosta toga skripi u unutrasnjosti dok kod mene savrseno. 

mika2210 kaže...

Ja bi reko da je Audi klasa iznad svega ostalog što si naveo, tako da bi gledao svakako A4.

Ima brat A4 iz 2013. i stvarno je odličan auto, jako udoban i tih, i za sad se pokazao dosta pouzdan.

Možda bi mogao baciti oko i na C klasu karavana, ja imam limuzinu iz 2015. godine, u godinu i pol sam odvrtio preko 60 000 km bez ijednog problema, doslovce toči i vozi auto ;)

Mogla bi se lako naći u tom cjenovnom razredu, eventualno koju godinu stariji auto nego A4, ali W205 C klasa je stvarno super auto.

PS - obavezno gledaj C220 ili nešto iznad, sve ispod toga su motori na Renaultovoj bazi. Kolko znam, nisu nešto problematični, al eto, čisto da znaš.

To je B8 platforma. B9 platforma je jos tisa i udobnija.....

16 godina

A4 ako gledaš dobro paziti na opremu, na primjer ovaj na slici nema automatsku klimu ni virtualni kokpit, a to će kod prodaje za par godina biti dosta važno - osobno smatram da je i sada, ne bih kupio auto s ručnom klimom u nijednom slučaju.

Superb je super auto, po pitanju prostora vjerojatno najbolji od svih spomenutih, i unutrašnjost je sasvim ok, daleko bolja nego na touch Octaviji. Ali obavezno gledati 2.0 i automatike, ostalo nije vrijedno spomena. Passat također.

Nova Corollu u salonu je pametna opcija, briga te 10 godina, imaš jamstvo i lagano ga voziš do kada ti se da. Ako možeš dati 26-7 za 4 godine star auto možeš dati i 30 za novi.

Najbolje bi bilo da obiđeš par salona, provozaš svaki model koji te zanima pa onda kupiš ono što ti najbolje odgovara.

http://www.njuskalo.hr/korisnik/VTxCRO
8 godina
kratos091 kaže...

Pozdrav ekipa,

Meni mazda 3 atmosferac trosi 7.8
tako da ta mazda 6 sigurni pije i preko 9

16 godina
volegradele kaže...

Moj model je 2022. Ide uredno 110 km/h na struju. 

Sa 50km/h uredno prođem 7km samo na struju.

Isto tako mi je prosjek 3.8 L/100km. Doduše 80% otvorene vožnje i ovo ostalo grad.

Rvat katolik!
16 godina
Hacker002 kaže...

A4 ako gledaš dobro paziti na opremu, na primjer ovaj na slici nema automatsku klimu ni virtualni kokpit, a to će kod prodaje za par godina biti dosta važno - osobno smatram da je i sada, ne bih kupio auto s ručnom klimom u nijednom slučaju.

Superb je super auto, po pitanju prostora vjerojatno najbolji od svih spomenutih, i unutrašnjost je sasvim ok, daleko bolja nego na touch Octaviji. Ali obavezno gledati 2.0 i automatike, ostalo nije vrijedno spomena. Passat također.

Nova Corollu u salonu je pametna opcija, briga te 10 godina, imaš jamstvo i lagano ga voziš do kada ti se da. Ako možeš dati 26-7 za 4 godine star auto možeš dati i 30 za novi.

Najbolje bi bilo da obiđeš par salona, provozaš svaki model koji te zanima pa onda kupiš ono što ti najbolje odgovara.

Mislim da je i ovo automatska klima, samo nema onaj noviji izgled nego stariji. 

Ima neka tipka "AUTO" na kotačiču di se temperatura podešava ;)

16 godina
Posmatrač kaže...
kratos091 kaže...

Pozdrav ekipa,

Imam A4 2018 sa 140 kW motorom i DSG mjenjačem. Jako udoban i nadasve tih. Svakako preporuka. Sto se tice C klase volim Mercedesa ali sam gledao nekoliko i jako losa kvaliteta sastavljanja. Dosta toga skripi u unutrasnjosti dok kod mene savrseno. 

mika2210 kaže...

To je B8 platforma. B9 platforma je jos tisa i udobnija.....

Pa nebi reko da je baš jako loša kvaliteta sastavljanja kod Mercedesa.

Vozio sam i jedno i drugog u istom danu par puta i nema neke velike razlike. 

A što se vožnje tiče, Mercedes je tu puno bolji i agilniji, zadnji pogon pokazuje svoje prednosti.

Audi je jako kvalitetan, nema se kaj tu reći, al i Mercedes je tu negdje sa kvalitetom.

Jedino što mi je kod B9 Audija bolje izgled unutrašnjosti. Stvano izgleda dosta bolje nego W205 C klasa ;)

11 godina
mika2210 kaže...
Hacker002 kaže...

Problem je sta rostilj klimu izbjegavaju ljudi pa samim tim i ja, posto trazit neki B9.5, a nemre se tak lako retrofitat na ovu trozonsku logicno... Najgore mi je kad vidim 3x sline 3.0tdi i onda rostiljka nutra

16 godina
mika2210 kaže...

To je poluautomatska, to što ima funkcija auto nema nikakve veze, dok god ima kotačić oko kojega pišu temperature to nije to.

Sramotno je što se takvi auto uopće prodaju, još premium segment kao, kada je Golf 5 npr imao automatsku klimu (je bila doplata, ali je i ovdje, a G5 je auto iz 2004e).

Drukčije, i bolje, rade automatske klime u odnosu na ručne i poluautomatske.

http://www.njuskalo.hr/korisnik/VTxCRO
16 godina
Hacker002 kaže...
mika2210 kaže...

To je poluautomatska, to što ima funkcija auto nema nikakve veze, dok god ima kotačić oko kojega pišu temperature to nije to.

Sramotno je što se takvi auto uopće prodaju, još premium segment kao, kada je Golf 5 npr imao automatsku klimu (je bila doplata, ali je i ovdje, a G5 je auto iz 2004e).

Drukčije, i bolje, rade automatske klime u odnosu na ručne i poluautomatske.

Pa nekako moras temperaturu namjestit, zato ima kotacic.

Kad namjestis temperaturu stisnes auto i onda se automaski kontrolira jacina puhanja, smjer itd.

Nije sad da sam strucnjak neki, al mislim da to tak funkcionira.

11 godina
Auti - ultimativna tema

https://www.njuskalo.hr/auti/audi-a4-35-tdi-oglas-44565009

https://www.carvertical.com/hr/report?id=4be0e2a0-35be-4a10-af33-a7b185deffa5&vin=WAUZZZF42NA024052?utm_source=Transactional&utm_medium=email&utm_campaign=generated_report&utm_id=hr&chan=Transactional&a=email&b=4908d1fc

Ja sam gledal ovog uzet posto je dobra cijena, ali, imal sam viska car vertical izvjesce i ispostavilo se da je auto bil ove godine u 2mj. u nezgodi, procjena stete od naprijed 5-10k€.. pretpostavljam da nije neka velika steta jer to je prakticki nov auta i sve je radjeno preko kaska...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice