Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.016
|
čitano: 16.520.287
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Auti - ultimativna tema

Tu je članak u vezi takvih situacija, iako ne objašnjava u potpunosti pojedine situacije. Pretpostavljam da je sve to dosta individualno. 

13 godina
Re: Auti - ultimativna tema
MatijaZG kaže...
Et_Tu_Brute? kaže...

Je, m paket vani nije lci

Ovako, bitno je da si vozio unutar ograničenja, da nisi napuhao i da možeš nekako dokazati da si pogodio životinju. Tvoje osiguranje nema posla sa time. Lovačko društvo ima vlastito osiguranje koje tebe isplaćuje.

Ne znam je li ti budu ponudili popravak ili novčani iznos. Ako ti auto nije po VINu M paket, onda uzimaj keš.

Je policijac je bio full korektan, sve izmirio napuhao sam 0.0. Ja san mislio da ja moram javiti osiguranju, onda se oni namiru od drzave/lovackog drustva, odnosno tko vec placa to... Navodno to država sad pokriva.

Što je najgore lisica pretrčala preko ceste, ja kočnica, usporio. Ona na drugoj strani i ja budala pusta kočnicu nastavio vozit a ne idalje usporavat. Ona vjerovatno od strah nazad na cestu. Dlake nešto bilo, i to u pola auta. Prešao sam cijelim autom preko nje, sve gume izbjegla.

No komedija meni u petak ističe osiguranje/tehnički... A ovakvi naravno da nemogu proć.

Table za divljač nema. Uglavnom hvala na pomoći, kad se sve riješi ja javim, valjda se bude riješilo u moju korist.

Ubi bene, ibi patria.
15 godina
Auti - ultimativna tema

dal ima tko lagunu 3 sa 2.0t motorom 205ks? kakvi su to motori generalno? kakve su razlike izmedu tog i megane RS motora? kako se krece potrosnja normalne ugodne voznje? dakle nikakvo obaranje vremena i napinjanje...normalni daily use?

14 godina
Auti - ultimativna tema

Dobar motor, identican kao u Meganeu 3 RS. Susjed ima Lagunu 3 sada par godina i nije imao nekih problema ali nije 2.0T. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.12.2020 17:23 (ivanzu).
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Piše na kutiji nije za upotrebu na javnim cestama.
Lik svejedno ugradi u mali gradski auto

Mada na kraju videa se vidi racing suit, kaciga i dva pehara na polici

haha ovo je vrh

14 godina
Auti - ultimativna tema

Vise plastike u njoj nego u golfu.

12 godina
Et_Tu_Brute? kaže...

Je policijac je bio full korektan, sve izmirio napuhao sam 0.0. Ja san mislio da ja moram javiti osiguranju, onda se oni namiru od drzave/lovackog drustva, odnosno tko vec placa to... Navodno to država sad pokriva.

Što je najgore lisica pretrčala preko ceste, ja kočnica, usporio. Ona na drugoj strani i ja budala pusta kočnicu nastavio vozit a ne idalje usporavat. Ona vjerovatno od strah nazad na cestu. Dlake nešto bilo, i to u pola auta. Prešao sam cijelim autom preko nje, sve gume izbjegla.

No komedija meni u petak ističe osiguranje/tehnički... A ovakvi naravno da nemogu proć.

Table za divljač nema. Uglavnom hvala na pomoći, kad se sve riješi ja javim, valjda se bude riješilo u moju korist.

Baš glupa situacija. Sretno sa time i javi kako si riješio. 

17 godina
ivanzu kaže...

Vise plastike u njoj nego u golfu.

Jos je i mekanija :)

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. | R.I.P. What.CD 11/2016
13 godina
Auti - ultimativna tema

Ovo da i ide iz vlastitog đepa nije velika šteta. Ja sam raznio košutu prošle godine da 760k-om, još nemogu nać čitav far vozačev s brisačem. Sklepio sam auto komplet osim toga,nije strašno, ali bode oči.

Živjeti u svijetu i pritom ne biti svjestan smisla svijeta isto je kao i lutati velikom knjižnicom i pritom ne doticati knjige
15 godina
leobugi kaže...

Nema mi dražeg nego kad me nakon 10+ sati vožnje pogodi xenon... Malo mi prokrvare oči al bar se razbudim.

Imam lece.

Vjv pricas o kr tuningu na golf 3 bez lece

14 godina
Auti - ultimativna tema

Pozdrav, dali Audew 2000A Peak 20000mAh Car Jump Starter ima za kupiti kod nas (ili sličan proizvod)?

Gledao sam malo recenzije i čini mi se "cool" stvarčica....

16 godina
Gale92 kaže...

Pozdrav, dali Audew 2000A Peak 20000mAh Car Jump Starter ima za kupiti kod nas (ili sličan proizvod)?

Gledao sam malo recenzije i čini mi se "cool" stvarčica....

To je garant neki fraud. Nigdje ne pise na kojem naponu je tih 'super' 2000A.

Dizelu je potrebno cca 550A, a akumulatori koji se ugrađuju su cca 800-900A i onda s godinama kako pada jakost struje, dođu na tih cca 550 i tu je nekakva granica paljenja dizela po zimi.

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
11 godina
Auti - ultimativna tema

Imam ful kratku relaciju, doma-vrtić 1,5km pa vrtić-posao 4km. 

Znači ništa od dizelaša ali mi je potreban karavan/monovolumen što dosta smanjuje izbor. 

Zanima me dal bi webasto u dizelašu imao kakav učinak na motor da se bar malo poništi loše djelovanje vožnji na kratke relacije? Ono zagrijat motor svaki dan prije vožnje nebitno dal je ljeto ili zima.

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.
17 godina
Auti - ultimativna tema

Qashqai 2014-2015, 1,6 dci 130ks, automatik, 100-150t km. Ima tko kakva iskustva, kakav je taj motor, kakav je automatski mjenjač? Je li bolji taj motor ili 1.5 dci od 110ks? Primarno mi je interes 1.6 130ks automatik, teško da bih razmotrio ručni mjenjač nakon 10+ godina automatika.

http://www.njuskalo.hr/korisnik/VTxCRO
14 godina
Auti - ultimativna tema

1.6dci je problematican, gledaj 1.5 dci. Imam par 1.5dci u obitelji i drustvu, motoru nikada nista, DPF ne zajebava nikada. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.12.2020 16:42 (ivanzu).
17 godina

Ako je problematičan možeš napisati zašto, jer ovako mi to ne znači ništa.

1.5 nema automatika i općenito ih malo ima, to su vjerojatno prvi modeli.

Stavim na njušku od 2014, automatik, do 150k km, nema 1.5 dci nijedan, a ručni mi nije baš neka opcija.

14 godina
Auti - ultimativna tema
Uljna pumpa, brtva hladnjaka ulja, lanac, turbina kao posljedica prva dva ako imas srece pa ne crkne motor. A sada sve ovisi kakve si srece. Moze biti sranje motor, a moze biti super.
13 godina
ramzocro-HCR kaže...

Ovo da i ide iz vlastitog đepa nije velika šteta. Ja sam raznio košutu prošle godine da 760k-om, još nemogu nać čitav far vozačev s brisačem. Sklepio sam auto komplet osim toga,nije strašno, ali bode oči.

Ja bi moozda mogao naći ovakvi branik za 2000kuna i farbanje bi me izašlo 1000kn vjerovatno.

Doduše ima obicni branik na siluxa sad za 1200 kuna, pa bi mogao jeftinije proći, ali neznam na što bi to ličilo

Ubi bene, ibi patria.
17 godina

Odlično, nema ni ništa draže nego tako bolesni kvarovi na divljim markama i motorima koji imaju kubika kao fen. Najbolje opet uzeti Mercedes i mirno spavati, ovo izgleda sve okolo lutrija..

A kakav je taj automatik u njima, to je CVT ako se ne varam, jesu oni pouzdani uopće?

14 godina
Auti - ultimativna tema

I ako uzmeš slabijeg dizelaša Mercedes dobiješ u njemu dCi 1.5 ili 1.6...

13 godina
Auti - ultimativna tema

Zato pripazit što uzet. Moj sljedeći je vjerovatno bmw iza 2016, pa da je b47 motor ak neki redni šestak nebi uletio.

Ubi bene, ibi patria.
Poruka je uređivana zadnji put ned 6.12.2020 18:04 (Et_Tu_Brute?).
17 godina
Tony1999 kaže...

Voze se Mercedesi zadnjih 10+ godina tako da znam šta je u kojemu, nema brige.

15 godina
Hacker002 kaže...

Odlično, nema ni ništa draže nego tako bolesni kvarovi na divljim markama i motorima koji imaju kubika kao fen. Najbolje opet uzeti Mercedes i mirno spavati, ovo izgleda sve okolo lutrija..

A kakav je taj automatik u njima, to je CVT ako se ne varam, jesu oni pouzdani uopće?

To je Jatcov CVT kojeg svi izbjegavaju. Ja sam prošle godine upravo zbog toga odustao od x-traila. Potraži malo po internetu, naći ćeš sve najgore.

Navodno već na 60000 km je lutrija hoće li se taj "lanac" u mjenjaču razletiti. Kod nas ga nitko ne zna popravljati a možda nije ni moguće. Ide samo zamjena, a novi košta 6000-8000 eura.

Naravno, sve ovisi o tome kako je auto održavan. Ako je ulje mjenjača redovito mijenjano možda bude sve ok. Ali uglavnom, mehaničari koji se kuže u te mjenjače ne preporučuju ga. 

PSN - darklydexter
14 godina
Auti - ultimativna tema

Što se dogodi ako se uplati osiguranje, i auto ne prođe tehnički te vlasnik odluči ne registrirat ga više? Propadaju novci od osiguranja ili ima povrat?

17 godina
Ezio kaže...

To je Jatcov CVT kojeg svi izbjegavaju. Ja sam prošle godine upravo zbog toga odustao od x-traila. Potraži malo po internetu, naći ćeš sve najgore.

Navodno već na 60000 km je lutrija hoće li se taj "lanac" u mjenjaču razletiti. Kod nas ga nitko ne zna popravljati a možda nije ni moguće. Ide samo zamjena, a novi košta 6000-8000 eura.

Naravno, sve ovisi o tome kako je auto održavan. Ako je ulje mjenjača redovito mijenjano možda bude sve ok. Ali uglavnom, mehaničari koji se kuže u te mjenjače ne preporučuju ga. 

Mogao sam i pretpostaviti da je smeće čim je CVT. Da se ne može staviti normalan automatski mjenjač u takve aute neću nikada razumjeti.

12 godina
Tony1999 kaže...

Evo spike iz lokalne birtije 

Ne dobiješ nikakav dCi. Samo blok motora je isti. Radilica, zamašnjak, bregaste, elektronika itd. su Mercedes proizvodnja.

Zašto su to napravili? U pojedinim državama su mjere za prodaju diesel motora jako rigorozne i 220d verzija nije upadala u te propise. Investicija projektiranja novog motora od nule nije isplatljiva pa je naravno pogodnije adaptirati već postojeći.

Drugi razlog su mušterije koje traže štedljiv i jeftin motor a da se voze u premium vozilu.

Dakle, kupnjom A klase W176 ne kupuješ Meganea kao što lokalni đilkoši po birtijama seru (a nemaju za kutiju poštenih cigareta).

Sa druge strane, što fali tom 1.5 dCi? Dobar, pouzdan i štedljiv motor.

15 godina
Hacker002 kaže...
Ezio kaže...

Mogao sam i pretpostaviti da je smeće čim je CVT. Da se ne može staviti normalan automatski mjenjač u takve aute neću nikada razumjeti.

Mislim da ne mora nužno biti smeće samo zato što je CVT. Taj od jatca kojeg Nissan ugrađuje je problematičan. Meni je to baš bilo razočarenje jer mi se x-trail svidio, a ručni mjenjač nisam htio.

PSN - darklydexter
14 godina
MatijaZG kaže...

Evo spike iz lokalne birtije 

Ne dobiješ nikakav dCi. Samo blok motora je isti. Radilica, zamašnjak, bregaste, elektronika itd. su Mercedes proizvodnja.

Zašto su to napravili? U pojedinim državama su mjere za prodaju diesel motora jako rigorozne i 220d verzija nije upadala u te propise. Investicija projektiranja novog motora od nule nije isplatljiva pa je naravno pogodnije adaptirati već postojeći.

Drugi razlog su mušterije koje traže štedljiv i jeftin motor a da se voze u premium vozilu.

Dakle, kupnjom A klase W176 ne kupuješ Meganea kao što lokalni đilkoši po birtijama seru (a nemaju za kutiju poštenih cigareta).

Sa druge strane, što fali tom 1.5 dCi? Dobar, pouzdan i štedljiv motor.

Ma da, sve im se isplati novo razvijat, ali blok motora nikako...

Ja bi bas rekao da je ta masina vecinski ista kao u Renaultu, ali ne vidim neki problem, pogotovo kad je 1.5 u pitanju. Provjeren i dokazan motor.

14 godina
Auti - ultimativna tema

Nista tu nije od Mercedesa, sve je Renault.  Neka pogledaju oznake na radilici, uljnoj pumpi, poklopcima itd. prica koju Mercedes prodaje svabskoj sekti. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.12.2020 0:21 (ivanzu).
12 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

"Mercedes" sa 1.5l motorom   

Ovakve gluposti ce im se kad tad obiti o glavu

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice