Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.543
|
čitano: 17.290.378
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Auti - ultimativna tema

Prosječna potrošnja preko Fuelio-a.

Tankam ga nakon tri četvrtine spremnika, račun unesem u Fuelio i vidim što piše.

A vozim ga uvijek isto.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
14 godina
odjavljen
Auti - ultimativna tema

Došao u Madrid ( terenski rad ) i dođemo u rent-a-car i ja kao zagrižjeli Alfista i općenito ljubitelj talijanskih automobila gledam jednu plavu Giuliu, i mislim si, kad bi bar sad dobili nešto tipa Giulie... Uvijek dobijemo za službeni auto neki kramp od VW-a, Passat 1.4 TSI ( novi doduše, 14 000 km je imao ) ili Octaviu karavan,  na prošlom terenu sam bio počašćen Mercedesom E220 CDI AMG ( novi, 1500 km na satu )

I dođe kolega van iz rent a cara i kaže, broj 339, idemo mi, tražimo, i vidim već 335 je bio Golf, i u hodu već brojim na preskok i vidim Passat  otprilike bi trebao biti 339, ali ipak za čudo - ispunila mi se želja.

Dakle, 2.2 JTDM, koža, navigacija, dupli auspuh iza, ZF-ov automatik, 180 ks i 1200 km na satu.

Sad sam bar uspio malo više voziti auto, dakle za autoput i otvorene ceste savršena, po gradu je dosta gadno za voziti s njom... Mjesta je standardno malo, putnici iza nemaju baš nešto mjesta, i gadan je kut ulaska  izam ima po videima na Youtubeu objašnjeno sve pa pogledajte ako vas baš točno zanima na kaj mislim.

Ali bez obzira na neke mane, i dalje mi je jedna od najljepših Alfa.

12 godina
Phantom_RI kaže...

Ali bez obzira na neke mane, i dalje mi je jedna od najljepših Alfa.

Javi baš koliko bude u prosjeku trošila. Za taj 2.2 180ks pišu da je prosjek 4.2 l/100km.

Ne kužim kako ksenon svjetla nisu serijska oprema u 2017. godini

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Možda posebna oprema da je zamjena jeftinija ak ga netko nasloni.

12 godina
chutac kaže...

Možda posebna oprema da je zamjena jeftinija ak ga netko nasloni.

Ma istina...nisam razmišljao da netko možda ne želi plačati ksenon žarulje ili kao što kažeš, izmjenu cijelog fara

15 godina
neaktivan

A je, za njih je to vjerojatno velika cifra.
Imaju balaste, žarulje, farove(ako puknu ili recimo crkne motor neki) i senzore visine. Sa halogenima ništa od toga, samo daleko jeftinije žarulje.

14 godina
MatijaZG kaže...

Javi baš koliko bude u prosjeku trošila. Za taj 2.2 180ks pišu da je prosjek 4.2 l/100km.

Ne kužim kako ksenon svjetla nisu serijska oprema u 2017. godini

4.2 mozda u laboratoriju, u realnosti cisto sumnjam.

12 godina

To definitivno. Vjerujem da se vrti oko 6 litara, možda nešto manje. Meni je 2.4 20v u crnoj 156 trošio 6 a svaka uzbrdica je bila "niža i pedala do metala" Uzmi u obzir da živim kod Opatije, pa je sve puno uzbrdica haha

Za Stelvio benz 280ks piše 7.0 l/100km, a jedan tip na alfistima je rekao da se kreče oko 10 litara, što je isto odlično za SUV te snage. ML 320 CDI iz 2008 od jednog frenda je pio 13/14.

15 godina
Auti - ultimativna tema

malo prali leone danas :)

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Leone? Ja vidim samo jednog Seata. 

16 godina
chutac kaže...

Leone? Ja vidim samo jednog Seata. 

Znaci Seat je Leon, a kaj je VW? sharan ili touran?

17 godina
chutac kaže...

Meni lupa iza samo ako naletim na ostru rupu. Kao da nesto poskoci, mislim da je rezervni kotac ili alat u njemu. 

Ali buduci da lupi jednom u dva tjedna, ne dira me previse. 

Provjeri one gume na zadnjim amortizerima, to im zna otpasti pa lupkaju kad ides preko rupa.

Zna lupati i zadnja polica, ja sam lijepio spuzvice da ne lupa.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. | R.I.P. What.CD 11/2016
15 godina
neaktivan

T4

11 godina
Auti - ultimativna tema

Tko ima tablice "ZG - PP - random 3 broja"? To nisu ove difoltne za privatne osobe pretpostavljam..

Ugl. idem jučer za ZG, i na AC lik sa bijelom Sport Fiestom, par puta smo se međusobno pretekli, tj. zbog kamiona i nekih drugih auti, fino se ispozdravljali svjetlima i sva 4 žmigavca. Lijepo je vidjeti ekog s  istim autom i još onda kad se ispozdravljate Lik na kraju potegnuo jer ima normalne gume pa može, ja sam na balonkama zimskima pa prek 140 nejde

14 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

PP su ti prijenosne pločice, to vecinom imaju samo vece autokuce ali mogu i manje dobiti samo treba dugo cekati, i onda ih mozes staviti na bilo koji auto i voziti.

16 godina
Karlek_19 kaže...

Tko ima tablice "ZG - PP - random 3 broja"? To nisu ove difoltne za privatne osobe pretpostavljam..

Ugl. idem jučer za ZG, i na AC lik sa bijelom Sport Fiestom, par puta smo se međusobno pretekli, tj. zbog kamiona i nekih drugih auti, fino se ispozdravljali svjetlima i sva 4 žmigavca. Lijepo je vidjeti ekog s  istim autom i još onda kad se ispozdravljate Lik na kraju potegnuo jer ima normalne gume pa može, ja sam na balonkama zimskima pa prek 140 nejde

Dakle brzi sam u duji od tebe 

Tak bi volio jednom da stanemo na semafor 

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
10 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Koliko je otprilike tehnički,registracija i osiguranje za seriju 3 i 5 2008-2010

I koliko je mali servis - ulje,filteri a koliko veliki - sva ulja,filteri i kočnice & diskovi

16 godina
Karlek_19 kaže...

Sad znas kak je onima u golfu koji svake 3 sekunde vide nekog u istom autu 

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Karlek, kak mislis da nemos preko 140? Da je guma toliko ljepljiva?

Ja na c4 i na ljetnima i zimskima imam istu krajnju brzinu, na VTS ne znam jer imam 210 km/h zimske 

11 godina
chutac kaže...

Karlek, kak mislis da nemos preko 140? Da je guma toliko ljepljiva?

Ja na c4 i na ljetnima i zimskima imam istu krajnju brzinu, na VTS ne znam jer imam 210 km/h zimske 

Auto je nestabilan ko sam vrag i ne usudim se brže voziti.. Ne leži tak lepo ko s ljetnima. Balonke su, 175/65 R14. I mada ih nafrljim na 2,4 bara, ne pomaže.

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.1.2018 13:59 (Karlek_19).
15 godina
neaktivan

14-ice?
Tako male felge stanu?

A opet nije to tak nestabilno, na Pandi su 165 14 i ide 150 bez beda 

11 godina
Auti - ultimativna tema

Da, najmanje kaj ide po knjižici, onda sma to uzel i za zimske (najjeftinije od svih dimenzija koje mogu staviti). Usput takva je i rezervna.

16 godina
neaktivan
chutac kaže...

14-ice?
Tako male felge stanu?

A opet nije to tak nestabilno, na Pandi su 165 14 i ide 150 bez beda 

Imam ja sad na puntu zimske 165/70 R14 ide bez problema 150 po ac, išao sam i po pljusku, al nikad više, po pljusku su full nestabilne, al po suhom nema problema

BTW: ja sam mislil da su te fieste puno stabilnije

Kad se malo bolje sjetim, moji i na swiftu imaju 165/70R14 zimske (ljetne su 15", ima i 16" upisano), makar bolje da su stavili 175/65R14 jer ove 165 swift u drugoj vrti od smjeha, ponekad i u trećoj...

14 godina
Auti - ultimativna tema

Jedan za chutaca

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.1.2018 17:12 (ivanzu).
11 godina
Auti - ultimativna tema

Stabilna je kad su gume normalne dimenzije gore. Stabilnija je s ljetnima na 200, nek s ovima na 140, i ne, ne pretjerujem.

Badava ovjes, kad je guma debela ko na tačkama..

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.1.2018 17:15 (Karlek_19).
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Radi Xsare? 

Bilo je urnebesno, mislio sam da ce kotac otpasti, a ono cijela osovina haha

15 godina
Auti - ultimativna tema

jutros bilo grunulo sunce i magla na jednom polju na grobniku...i kupio sam organizator za bunker, najbolje potrosenih 35kn :)

15 godina
Auti - ultimativna tema

Zašto si ne nabaviš čepove za felge od Seata ili bar naljepnice neke da pokriješ VW? Vidim dosta ljudi koji npr. stave na svoje VW-e Audi ili Porsche felge isto s logom, ne znam kako vama ali takve stvari su mi ko šaka u oko.

15 godina
Auti - ultimativna tema

ne smeta previse, pomalo :) uskoro se vracaju original 18ke sa nokianicama...a hankookice lijepo u konobu, cisto da nakupim jos koji set, imam 20tak guma i 10tak felgi u konobi

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Jebote ti stvarno imas monovolumena, imas i pojas za treci red sjedala! 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice