Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.012
|
čitano: 16.490.228
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Auti - ultimativna tema
doky01akablava kaže...
1BIT kaže...
doky01akablava kaže...

i trazio sam Bosch filtere,a ne Mahle original i onda nastupi sutnja 10s,ne znam sto da vam kazem,izgleda niste obavijesteni,samo rekao dovidenja i to je to.

Pa mahle ti je dobar proizvođać filtera, nije sigurno lošiji od boscha, mislim kužim te da nisi dobio ono šta si tražio od njih, ali nisu ti poslali baš škart dijelove

Bosch je ajmo reci povoljniji 20-25 % i jako kvalitetan brand dok mi je Mahle malo preskup kad uzmem u obzir kilometrazu i godinu automobila,uvijek sam za kvalitetno odrzavanje,ali eto Mahle je kao sto kazes stepenica vise nego Bosch i originalna ugradnja u moj motor.
Opet,na 15.000 km se mijenja samo filter ulja i zraka po VW-u,a ja sam picajzla pa odmah i filter goriva i kabine sa aktivnim ugljenom.
Najbitnije mi je ulje radi turbine i kilometraze.

Tako i treba. Zajebi price o long life i ostala sranja. Mjenjaj sve i gotovo. Nasa cetvorka ima 420 tkm i motor na zub pali nakon mjesec dana sto stoji ispred kuce i turbina niti da bi zafuckala.

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
14 godina
odjavljen
Jedino moj djed na IMTu daje međugas 😂
14 godina
Auti - ultimativna tema

Uvijek dajem međugas kada šaltam u nižu pred preticanje.

16 godina
neaktivan

Ja koristim one poljske filtron filtere i nisam dosad imao problema. A jeftini su.

15 godina
neaktivan
Poljski filtron je ok, isto kao i francuski purflux, al nije neka velika razlika između njih i boljih proizvođaća, za moj auto je mahle nekih 20-ak kuna skuplji od filtrona/purfluxa, pa rađe mahle uzmem, nije neki big deal, a dam možda 100kn više sveukupno za kvalitetnije proizvode... (mada dobro, ja filter kabine nemam, filter goriva mi je u pumpi i ne mijenja se, tako da samo filter ulja i zraka imam za promijenit...)
15 godina
Auti - ultimativna tema

ADAC je opet nasmijao svojim testovima, cak ni Njemci vise ne "prihvacaju" ovo.  Sve u svemu 2018. ce bit zanimljiva godina za dizele i njihovu vrijednost

Di2 & EPS FTW!
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.9.2017 23:23 (ivanoile).
15 godina
neaktivan
ivanzu kaže...

Uvijek dajem međugas kada šaltam u nižu pred preticanje.

Rev matching? Pa tako se i salta u nizu ako ti je stalo do kvacila ili ako zadrzavas brzinu kretanja. 

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
14 godina
Auti - ultimativna tema

Međugas je na našem, eng.- rev matching.

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Naletim sad na fejsu na ovo, ne znam jel bi se smijao ili zabrinuo...

LINK

Ovo bi prokomentirao kao "majmun majmunu smeta..." kao prvo majmun je ovaj koji se tako parkirao i zablokirao slobodno kretanje tramvaja, a kao drugo majmuni su ovi koji dižu auto sa prednje i zadnje strane, tj za plastične branike... pa nemrem vjerovat da su ljudi toliko neobrazovani, da ne kažem glupi da idu navlačit plastični branik koji se drži na par šrafa... tj ovaj sa šiltericom navlači nosać tablica koji se drži na dva do četiri pleh šrafa, dobro da mu tablicu nije počupao, strašno za vidit...aj ok ovi šta dižu za pragove i blatobrane, al kud baš za branik pobogu... takvima valjda u slastičarni da dobiju kolač bez pribora bi golim rukama jeli... dobro je rekao Einstein "ljudska glupost i svemir su beskonačni ali za ovo drugo nisam siguran"...

15 godina
neaktivan
Thoroughbred kaže...

hm, kako i sam kažeš sve si već napravio, sad mi već polako gluposti padaju na pamet, al možeš kupit/složit separator vode u gorivu, navodno ovi jači motocikli koji se vrte od 10 000rpm do 15 000rpm i više imaju te separatore vode tvornički ugrađene zbog velike kompresije pa prevencije radi da ne popiga klipnjače, jer voda se neda komprimirati a gotovo uvijek je ima u gorivu, na nekm pumpama zanemarivo malo, a na nekim dosta...

Tvornički+separator+na+motociklu sa senzorom za upozorenje Tvornički+separator+na+motociklu sa senzorom za upozorenje

Princip je ubiti vrlo jednostavan, ali malo teže izvediv za diy izvedbu, dovoljno je samo zarotirati spremnik/bocu sa vodom i gorivom određenom brzinom po kružnici i centripetalnom silom će se razdvijiti zbog razlike u gustoći/volumenu tih tehućina, jedino je potrebno povremeno ispuštati/prazniti spremnik sa odvojenom vodom (što navodno svakodnevno rade vlasnici motocikla sa tim separatorima)...

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.9.2017 6:54 (1BIT).
16 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

ekipa imam pitanje

imam aftermarket xenone na autu (da prekinem odmah raspravu, nisu kineski i ne smetaju drugim vozacima)

prilikom paljenja auto odmah pali kratka svjetla,no u zadnje vrijeme jedno od svjetala se ne upali iz prve vec moram ugasit kratka,prebacit na pozicije i nakon minutu dvije sto auto radi,kad prebacim na kratka svjetlo se uredno upali

da li je ovo do zarulje,treba mijenjati,ili bi moglo biti newto drugo?

CARPE DIEM
17 godina
Auti - ultimativna tema

Nema veze, upravo riješenmo 

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.9.2017 12:48 (doktor1).
16 godina
simeparanoja kaže...

ekipa imam pitanje

imam aftermarket xenone na autu (da prekinem odmah raspravu, nisu kineski i ne smetaju drugim vozacima)

prilikom paljenja auto odmah pali kratka svjetla,no u zadnje vrijeme jedno od svjetala se ne upali iz prve vec moram ugasit kratka,prebacit na pozicije i nakon minutu dvije sto auto radi,kad prebacim na kratka svjetlo se uredno upali

da li je ovo do zarulje,treba mijenjati,ili bi moglo biti newto drugo?

Spoji na dijagnostiku,mozda je do balasta nesto ili zarulje vec lagano rikavaju ?

16 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

a i mislim se da su zarulje, auto je kupljeno s njima,tko zna koliko su vec na autu

neki prijedlog dobrih xenona ili moram neke definirane uzet?

CARPE DIEM
16 godina
simeparanoja kaže...

a i mislim se da su zarulje, auto je kupljeno s njima,tko zna koliko su vec na autu

neki prijedlog dobrih xenona ili moram neke definirane uzet?

Hmm,koji auto ?
Ako je VW/Seat/Skoda/Audi,zamjenske su oko 250-400 kn u Tokicu,ali sa AliExpressa su upola jeftinije i isto kvalitetne,sa VW foruma su narucivali..

16 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

skoda je u pitanju

nije original,naknadno ugradjeno

nista pogledam onda osram philips i slicno

hvala na odgovorima

CARPE DIEM
15 godina
neaktivan
1BIT kaže...

Naletim sad na fejsu na ovo, ne znam jel bi se smijao ili zabrinuo...

LINK

No h8 m8

8 godina
neaktivan
Nije lakse gurnut auto?
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Ručna, u brzini...

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Šta ste po zanimanju?

-Talijan

Poćeo sam razmišljati staviti ovako neki bolji zvuk motora za melodiju zvona na mobu, samo treba nać malo kvalitetniji, a zvuk blow-off ventila za poruku

8 godina
neaktivan
Pa vele vlasnik medu njima. Znaci ipak nije ;)
15 godina
neaktivan

Aha, i ja glup ne razmišljam 

16 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

jel se moze kako prema broju šasije provjeriti stvarne kilometre i sta je napravljeno sv eod servisa (povijest bolesti auta)?

radi se o seat-u

da li mozda u ovlastenom daju te informacije?

P.S. znam znam pun sam pitanja,ispricavam se

CARPE DIEM
11 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Pozdrav ljudi, prije nekih mjesec dana vec sam pitao prijedlog za prvi auto. Sad sam suzio izbor na model koji zelim. Rijec je o BMW 1 (najnovija serija),dizel, nista ispod 116d.

Imam neki budžet a strašno mi se sviđa ovo . Recite mi koliko bi se realno mogla spustiti cijena? Plaćanje gotovinom.

17 godina
Auti - ultimativna tema

Sretno sa 115ks na zadnjem pogonu

http://www.njuskalo.hr/korisnik/VTxCRO
11 godina
neaktivan
Hacker002 kaže...

Sretno sa 115ks na zadnjem pogonu

Premalo? Neki drugi prijedlog?

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Zašto dizel?
115 konja... Donja granica za ~1400 kila, ali dosta. Ja ne bih, ali probaj pa vidi.

11 godina
neaktivan
chutac kaže...

Zašto dizel?
115 konja... Donja granica za ~1400 kila, ali dosta. Ja ne bih, ali probaj pa vidi.

Bas nisam mislio da ce KW biti problem jer od prijatelja mi nitko nije govorio da je to malo a sad na forumu vidim drugačija mišljenja. Šta da ciljam na 118d onda (ovako nesto)?

Kakve su onda oni 114d? Karijole sa BMW znakom ?!

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.9.2017 20:51 (naPerk777).
15 godina
naPerk777 kaže...
chutac kaže...

Zašto dizel?

Bas nisam mislio da ce KW biti problem jer od prijatelja mi nitko nije govorio da je to malo a sad na forumu vidim drugačija mišljenja. Šta da ciljam na 118d onda (ovako nesto)?

Kakve su onda oni 114d? Karijole sa BMW znakom ?!

ili za te novce pogledaš nešto ovako ;)

nešto ovako

15 godina
neaktivan

Tvoj se čini kao full oprema, i još ako ima te neke sportske dodatke(adaptivne dampere), to dosta diže masu.

Najlakša serija 1 je 1340 kila, znači tvoj ima minimum 1400, dodaš sebe, curu i gorivo, eto te na 1500 kila. 1500 kila i 115 konja, ajoj.
Još pogotovo ako se ti isti frendovi skupe u auto, to je 1700 kila, auto će jedva ići.

115 konja kao takvih nije malo, ali kad trebaju potjerati veliku masu, budu se dobro oznojili, a ne napravili puno.

Moj A3 se sa četvero ljudi od 80 kila po glavi i 150 konja mučio, a di neće 115 konja, i to 1.5, a ne 2.0.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice