Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.025
|
čitano: 16.554.206
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Vaš Auto Snova
1BIT kaže...

hehe, ludi moj susjed, mislim da mu je krepao elektromotorić stražnjeg stakla pa ga nemože zatvorit, pa je tutno kišobran i boli ga briga {#}

Jeremey Clarkson ''Unreliable but still the best car in the world ''

Some say that he resined a job in Rome to have a fulltime job in here in London and that all of his legs are hydraulic... all we know is, he's called the Stig.
15 godina
neaktivan
luka_cro kaže...
Moj audi benzinac ide osjetno bolje i ima zivahniji odaziv na gas od mercedesa A170 a motori su isto ks..Za ubrzanje neznam jer nisam mjerio dok krajnja brzina za audi je 208, a za merc 175kmh...ista cesta, isti vozac.
Al recimo na dizlu je lakse dok ides u brijeg na 2000okr auto ima snage dok benzinac crkava.

Kako audi, jesi popravio sve?

Faith divides us. Death unites us.
15 godina
Vaš Auto Snova

Moj auto snova :

Auto snova Auto snova

15 godina

Sad sam vidio da sam stavio 6500rpm u računu pa je ispadalo 59.nešto MPH. Ako staviš veće gume, dobiš malo veći top speed i zanemarivo manju akceleraciju pa onda moš u 2. :D

Ne mogu nać ništa za Hondu, možda kad bi tražio preko accorda, mislim da je isto ugrađivan taj motor, ili na japanskom. {#}

Doduše, evo dolje našao par iz VAGa.

1.9TDI-PD 130/310 1.9TDI-PD 130/310
1.9TDI-PD 130/310 1.9TDI-PD 130/310

Prve dvije slike bi trebale biti iz onog Golfa kojeg si spomenuo. 

2.0TFSI iz VI-R 2.0TFSI iz VI-R

2.0TSI iz VI-GTI 2.0TSI iz VI-GTI

3. slika je iz R, a 4. je iz GTIa.

1.6TDI iz VI-105/250 1.6TDI iz VI-105/250

5. slika je 1.6 TDI -105, iz VIice. Isti taj je u mom traktoru.

1.9TDI-DPF iz IV/A3 1.9TDI-DPF iz IV/A3

6. slika bi trebao biti 1.9TDI kakvog ima Thedream u  svom Audiu.

1.2TSI iz VIice 1.2TSI iz VIice

Zadnje je 1.2TSI iz VIce koji razvija isto 105KS ko i moj 1.6TDI. Ima 175Nm(tj 75Nm manje) al ima to u rasponu 1550-4100rpm. Tak da može max silom djelovati duže, iako je nešto manja što onda znači veći vmax u istoj brzini.

Inače na zeperfsu kaže da Prelude 2.0i daje max torque na 5000rpm a max power na 5300rpm.

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.2.2013 13:52 (mystik).
14 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova
Some say that he resined a job in Rome to have a fulltime job in here in London and that all of his legs are hydraulic... all we know is, he's called the Stig.
15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Uglavnom moj je najgori. {#}{#}{#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.2.2013 12:24 (thedream).
15 godina
Vaš Auto Snova

Uzmi OBD2 bluetooth transmiter, ako imaš neki android, ima na play storeu app koji čita sve dostupne podatke. 

Gledam po njušci, 150-200kn ELM327, najvjerojatnije ću naručiti jedan sa ebaya, mislim da ih se da naći po 10$.

I onda napraviš mjerenja prije i poslije čipanja.

16 godina
neaktivan
mystik kaže...

Uzmi OBD2 bluetooth transmiter, ako imaš neki android, ima na play storeu app koji čita sve dostupne podatke. 

Gledam po njušci, 150-200kn ELM327, najvjerojatnije ću naručiti jedan sa ebaya, mislim da ih se da naći po 10$.

I onda napraviš mjerenja prije i poslije čipanja.

hmmm zanimljivo 

Mjera čovjekova stvarna karaktera je ono što bi učinio kada za to nitko ne bi saznao...
15 godina
Vaš Auto Snova

Aj naruči 2 komada s ebaya, svakom po jedan. 

15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

@mystik

dobra ideja, evo našao sam.. doduše nije f20a4, nego f20a5..

praktički isti motor koji je ugrađivan u accorda.

Max output : F20A4 133 PS @ 5400 rpm (PGM-FI)

Max output : F20A5 135 PS @ 5400 rpm (PGM-FI)

ovaj nije baš najbolje mjerio, nije počeo iz lera i nije do kraja stisnuo, ali dobro se vidi osjetan pad momenta nakon 5k okretaja.

vrlo zanimljivo, ako sada usporedim ovoga i prvi graf koji sam našao vidim točno da je dobio puno viši moment u niskim okretajima zahvaljujući 4-2-1 grani i puno konstantniji moment na višim okretajima zbog većeg intakea od h23 motora.

intake mi se ne isplati nabavljati, ali 4-2-1 grana je kompatibilna i sa h22 motorom (koji si mislim jednog dana swappati), a s obzirom na povećanje momenta ziher bi mi malo skresalo i potrošnju i podiglo performanse iz 0.

Its no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society.
17 godina
mystik kaže...

3 slika nije sigurno r32 vec golf r.

jer poslje 5 vise r32 ne postoji. 5 r32 ima 3.2l vr6 motor a golf VI 2.0 tfsi sa 270ks

15 godina

Previd, ispravljeno.

15 godina
thedream kaže...
RuskeGTT kaže...

clio 1.9d ----------- c2 1.4 hdi

930 kg ---------- 996 kg

64 N/A ks ------- 68 turbo ks

118 nm ---------- 150 nm

0-100 11s ------- 0-100 14,5s

1/4 17,8s -------- 1/4 19,5s

220tkm -------- 130tkm

http://www.autoevolution.com/engine/renault-clio-1990-19d.html

14.8s je službeni podatak, kako si ti uspio "slaganjem motora" skinuti gotovo 4 cijele sekunde, ostaje misterij samo tebi znan.

Keep up the good work.

znam ja dobro sta je sluzbeni podatak...i mene cudi...kao sta vidis prvi podatak je 10,66, a drugi je 11,3 ako se ne varam...uzeo sam neku aritmeticku sredinu, cca 11...cesta je ista, samo drugi smjer, dakle, tamo gdje je bilo nizbrdo, poslije je uzbrdo...

Ziga kaže...
RuskeGTT kaže...

odgovor na temu saug dizel vs turbo dizel

konkretno iz prve ruke:

clio 1.9d

930 kg

64 N/A ks

118 nm

0-100 11s

220tkm

(ovaj nije startao od nule, no svejedno..)

Jesi ga mjerio niz onu nizbrdicu prema Grobniku {#} ili nibrzdici prema Rijeka - Čavle {#}

dakle serijski auto bez modifikacija, hvata stotku za tvorničkih 14.8 sekundi

Što si slagao na automobilu? Deklarirana tvornička snaga je i dalje identična serijskom autu s 0km na satu a ti si skinuo za 3.8 sekundi

Mjerio si podatke mobitelom? gore piše 1/8 milje za 11.3 sekunde? pa to je ~200metara

odi i okini pravi Dynotest pa se javi

ako nisi iz rijeke, onda nema smisla da ti kazem gdje je mjereno...i ne, blaga je nizbrdica, i to samo na pocetku prvih 100-150m, poslije je ravnije...

mjereno sa iphonom, dynoliciuos, ako se dvoumis u ispravnost ili preciznost, googlaj malo, trazi na yt, neki su rekli da je precizniji od g-tech-a...

sve ostale aute koje sam mjerio imali su podatke ful precizne navedenim tvornickim podacima, jako jako male razlike...

kako sam dosao do 11 sek, neznam...stao sam sa raznim autima i iznenadio se kako ide... (ibiza 1.4 85ks, croma td 95ks, clio kao moj 1,2)

15 godina
Vaš Auto Snova

ok, ovako...pogledao sam filmice i moj clio DEFINITIVNO brze ubrzava od ova dva...

kad budem vratio 195 45 13 (ako ne prodam te felge) budem posnimio kamerom, iphonom, pa da vidimo sta ce tad izbaciti...ovaj put cu pokusat nac ravniju cestu, da ne moram raditi ikakve aritmeticke sredine...

mogu i ovih dana probati na 165 70 13 da vidim koliko sekundi ce biti razlika, jer da, auto je sad tromiji masu...nesto kao iz ovih filmica...cak bi rekao da je ovaj sa prvog filmica jos tromiji od mene sad ovakvog...aj bas cu vidjeti i dokumentirati, pa objaviti

17 godina

jbt. pa s tim cliom je smrt iti preticavat neki drugi auto.

15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Šta fali Audi 80 za mlade vozače?

Još ako ima i LPG.. mislim da za početnike, pogotovo ako su fanovi, to bude ok.

Steam: nuketown | xfire: delacruser5 | skype: bernard.sasko | Facebook: Bernard Šaško | Origin: bernard.sasko@facebook.com (Berologic)
17 godina
Bernard Huky Hux kaže...

Preskupo odrzavanje, vjeruj, rodak ga ima. Kad mu nesto ode sjedi i placi.

15 godina
Vaš Auto Snova

Ne kužim, kaj fali autu?

15 godina
Lord_Marko kaže...

jbt. pa s tim cliom je smrt iti preticavat neki drugi auto.

zasto? obrazlozi odgovor

17 godina

ne govorim generalno za tvoj auto. vec za ova dva videa iznad na yt.

ali ak je serijski 14 i nes sekundi do stotke, to je dosta u danasnje vrijeme. pogotovo kad se danasnji auti vrte oko 10 sec kako koji.

mislim autoput oke kad pribere i to sve skupa. ali negdje gdje je malo kraca "dionica" za pretjecanje je malo rizicno. al ok mislim auto je starijeg datuma i cisti diesel bez turbine i bilo cega.

{#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.2.2013 0:36 (Lord_Marko).
15 godina
Vaš Auto Snova

nista me ne kosta prebaciti u brzinu nize i preticati...po gradu nije uopce potrebno, znam stizati aute u 4. lijepo bez problema...po autocesti je potrebno da, prebaciti u nizu...

ja sam bio JAKO skeptican prije u vezi saug dizelova...ali ovo mi je totalno promjenilo percepciju dizela...radije bi vozio saug bez turbo rupe nego neki tdi, dti i sta god vec koji ispod 2200 je mrtav... (a vozim se 90% vremena ispod tih okretaja, osim kad malo propusem)

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.2.2013 1:00 (RuskeGTT).
14 godina
protjeran
Vaš Auto Snova

Jel se ta "rupa" odnosi na sve turbo dizele, ili na određene motore? Jer nemam bas dojam da je ovaj od starog trom na niskim okretajima?!

daniel
15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

svi turbo motori imaju turbo rupu.. sada kolika je rupa ovisi o aplikaciji..

@ruske

za tebe je kompresor {#} turbo je i ovak i onak overrated {#}

Its no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society.
15 godina
neaktivan
Hacker002 kaže...
Bernard Huky Hux kaže...

Preskupo odrzavanje, vjeruj, rodak ga ima. Kad mu nesto ode sjedi i placi.

Za taj auto na svakom otpadu možeš kupiti dijelove, a praktički je nepoderiv. Jedino što benziner 1.8S od 90ks malo više troši, 9-10L po gradu. Ali auto je neuništiv, frend ga je prije par godina prodao za manje od 9000kn, sad vozi Mazdu 323 koja kao da je od kartona i stiropora spram 80tki B3/4.

EDIT: To je njegov auto, njegovi kilometri (mislim da je sa debelo preko 350.000 otišao a vidjeli smo na mitinzima i DE-forumima i sa 650.000 primjerak 80tke i tog motora) i njegove riječi. Istina boli, a stare švabe su po kvaliteti mila majka.

Uostalom brojke govore za sebe, i treba samo vidjeti na prosječnom njuškalu koliko ima oglašenih 80tki sa preko 300,350 000km.

http://www.njuskalo.hr/auti/audi-80?f_mileage_min=300000

Auto je tenk konstrukcijski spram ovog danas smeća. Susjed mi priča o novom BMW-u 1, 116d mislim da ima ili 118d, mogu ga i poslikati uz njegovo dopuštenje, prije toga je imao A6 2001. 2.5TDi 150ks, kaže da je Audi po samoj mehanici i kvaliteti tj. konstrukciji Bog i batina za ovo. Da su skidali pragove kako se bio izgrebao i stražnji blatobran da to stoji kao na čačkalicama, što se kvalitete nosača tiče.

Nema do starih švabara zaključno s krajem 90-tih, početak 00.

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.2.2013 9:31 (thedream).
15 godina
neaktivan
RuskeGTT kaže...

nista me ne kosta prebaciti u brzinu nize i preticati...po gradu nije uopce potrebno, znam stizati aute u 4. lijepo bez problema...po autocesti je potrebno da, prebaciti u nizu...

ja sam bio JAKO skeptican prije u vezi saug dizelova...ali ovo mi je totalno promjenilo percepciju dizela...radije bi vozio saug bez turbo rupe nego neki tdi, dti i sta god vec koji ispod 2200 je mrtav... (a vozim se 90% vremena ispod tih okretaja, osim kad malo propusem)

Piši malo o GTT-u, pusti ovo malo govance. GTT mi se čita - di je on, šta radi. {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.2.2013 7:46 (thedream).
17 godina
RuskeGTT kaže...

Neznam za TDi-jeve, al moj Stilo JTD je itekako živahan i ispod 2000 okretaja. Kada se normalno vozim, praktički ga ni ne vozim preko 2000 okretaja...

Maximalni moment (250 Nm) je dostupan od 2000 okretaja, s tima da je oko 80% tog momenta dostupno od 1300 okretaja, praktički od lergasa...

Maximalna snaga (115 konja) je na 4000 okretaja, tako da u cijelom području okretaja imaš osječaj da auto lijepo vuče...

PC RULES!!!
17 godina
16 godina
neaktivan

A ono, bilo je prije 2-3 dana već 

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

http://www.njuskalo.hr/auti/renault-twingo-sport-1.6-16v-oglas-7101732

Želja mi je imat neku malu jurilicu kao npr. ovaj auto..uff :)

14 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

zaljubia san se u clia ka sta ruske ima.. fantasticno malo auto..prava jurilica..

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice