To sto frustrirani nine, ti i jos jedan panj daje meni tumb down ne znaci da ja nisam u pravu..
ja znam da bi ti želio moju preludu.. dam ti đir ako hoćeš, da osjetiš pošteni benz. motor i keljenje za sic
Nine ne moze nac neku ozbiljniju zamjerku dizelu pa eto, veli da dimi...
I da, dizel je bolji kad je u pitanju voznja snijegom :)
prvo, evo ozbiljna zamjerka.. dizelu je skuplje održavanje i više potencijalnih neočekivanih problema, kao što sam već i milju puta objasnio, ali da heh ja sam hejter, pa to svejedno nitko ni ne čita.
drugo, po čemu je bolji po snijegu? kaj sad više momenta od jednom i manje proklizava? svašta pročitati u ovoj temi
fakat svakakva dječurlija piše po ovoj temi.. mogu na prste jedne ruke nabrojati ljude koji ekšli nešto znaju.. ostali lupetaju bez da barem prije provjere neke stvari.
@veki22
ja uživam u šaltanju u nižu.. zapravo ja rijetko ubrzavam bez da prešaltam u nižu..
recimo vozim se 80 i hoću naglo ubrzati, sigurno neću zabiti gas, nego vratim u 3. i poletim. ako hoću recimo ubrzati do 90 vratim u 4., ubrzam i hitim opet u 5.
zašto? jer bi više goriva potrošio i duže bi mi trebalo da zabijem gas u 5. nego da hitim u nižu..
više - manje šaltanja nije argument, nego volja i navika. ja ekšli i dizela šaltam u nižu, samo što efekt nije fora kao na benzineru.. kod dizela je veća fora kad turbo ulovi pa te zakelji za sic..
@Penryn
slažem se .. uspoređivati benzinera atmosferca i turbo dizela nema smisla.
ovaj šus dizela o kojem svi pričaju je posljedica turba, ne momenta.. ako hoćete osjetiti efekt momenta, provozajte SDI-a