VIVAX DVD K-195 problem s titlovima

poruka: 11
|
čitano: 8.662
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
odjavljen
VIVAX DVD K-195: problem s titlovima

Pozdrav,

Prije par dana kupio sam VIVAX-ov DVD player Imago DVD K-195. Spojen je na 74-cm 4:3 CRT TV, također VIVAX-ov (TV-2908PF). E, sad je tu problem: pošto taj model playera ima dosta širok font titlova, ne prikazuje dobro titlove čiji je gornji red duži od otprilike 35-40 znakova. Linija se "razlomi" pred kraj, no najbolje je da to prikažem primjerom:

Recimo ovako, nešta bezveze:

(na navedenom DVD playeru):

-Jesi posjetio kapetana danas?

-Sigurno

(na PC-u):

-Jesi posjetio kapetana danas? -Sigurno

misliš na onoga što stoji tamo?

Kao što možete vidjeti, na PC-u je sve u redu, jer bez problema možete mijenjati font titlova (ffdshow, na primjer).

I sad me zanima: pošto bi "popravljanje" svih takvih linija titla trajalo poprilično dugo, da li bi se ti titlovi prikazali ispravno na widescreen (16:9) televizorima? Bilo bi logično, jer široki font titlova tog playera kao da je stvoren za široke ekrane. Probao sam s opcijama TV System (4:3 PS, 4:3 LB i Wide), ali ne pomaže, mijenja se samo slika, ali ne širina titlova.

E pa, ukoliko netko ima isti taj model playera ili ima nekakvo rješenje...

Unaprijed hvala.

VIVAX Imago DVD K-195 VIVAX Imago DVD K-195
VIVAX Imago TV-2908PF VIVAX Imago TV-2908PF
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: VIVAX DVD K-195: problem s titlovima
Zar nigde nema za stelati velicinu fonta? Doduse dosad nisam imao VIVAX ali sam imao Quadro i NEO jeftikanere i na oba si mogao stelati. Dali su to *.sub ili *.srt? Ako su .sub onda mozes stelati velicinu
A poet who reads his verse in public may have other nasty habits. Lazarus Long
15 godina
odjavljen
Nema nikakve opcije za podešavanje, a titlovi su *.srt

Nigdje ni u manualu ne piše da se može podešavat veličina
17 godina
neaktivan
THK kaže...
Nema nikakve opcije za podešavanje, a titlovi su *.srt

Nigdje ni u manualu ne piše da se može podešavat veličina

Zar ne podrzava .sub titlove? Ako da,onda probaj stelati sam .sub. Nisam 100% siguran u ovo ali ipak mislim das e moze stelati sam titl (sub) pre nego sto ga snimis na CD/DVD

15 godina
neaktivan

hej pozdrav svima...imam problem sa prženjem na dvd ili cd...skinio sam spot od lady gaga sa limewire negdje oko 120 mb u avi formatu kad ga pokušam spržiti da bi gledao na dvd playeru koji je vivax nemogu ga nikako otvoriti pa neznam gdje griješim jel taj format se uopče može gledati na dvd pleyeru...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: VIVAX DVD K-195 problem s titlovima
Mozda je neki AVI koji nije podrzan,na primjer .mkv
17 godina
protjeran
Lazarus Long kaže...

Zar ne podrzava .sub titlove? Ako da,onda probaj stelati sam .sub. Nisam 100% siguran u ovo ali ipak mislim das e moze stelati sam titl (sub) pre nego sto ga snimis na CD/DVD

pa Sub i Srt ti je jedna te ista stvar.

i taj Vivax NE može štelati "sam" titlove.

Najbolja hrana je afrička; jedeš malo, a imaš veliki stomak !
17 godina
neaktivan

Što se tiše tih jeftinijih DVD - dvix playera koji nemaju opciju namještanja veličine titlova da li netko zna kako bih trebao konvertirati titl da slova budu bolje vidljivija? Recimo neki divxi imaju idx sub ekstenziju i bolje se vide, no koliko shvačam nije lako napraviti takve titlove pa me zanima da li netko zna više o tome?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Hamburger of death kaže...

Što se tiše tih jeftinijih DVD - dvix playera koji nemaju opciju namještanja veličine titlova da li netko zna kako bih trebao konvertirati titl da slova budu bolje vidljivija? Recimo neki divxi imaju idx sub ekstenziju i bolje se vide, no koliko shvačam nije lako napraviti takve titlove pa me zanima da li netko zna više o tome?

skineš si bespalatan subtitle workshop, uvezeš tittlove u srt formatu i samo ih spremiš u sub format odnosno, save as "SubSonic" i to je to. u tom programu možeš i mijenjati titlove, prepravljati ih i slično.

17 godina
neaktivan
robisierra92 kaže...

skineš si bespalatan subtitle workshop, uvezeš tittlove u srt formatu i samo ih spremiš u sub format odnosno, save as "SubSonic" i to je to. u tom programu možeš i mijenjati titlove, prepravljati ih i slično.

Sada ga upće ne priznaje kao titl fajl.

16 godina
neaktivan

hm, ne znam što da ti kažem, ja radm titlove s tim programom i objavljujem ih... odeš na load subtitles i učitaš titl koji želiš konvertirati, potom odeš na save as pa odabereš format, probaj sa formatima "subwiever 1.0" i "subwiever 2.0", ako neće niti onda  probaj s ovim

converterom ili ovim .

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.3.2010 15:05 (robisierra92).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice