Servis, (ne)poštena poslovna praksa?

poruka: 56
|
čitano: 9.480
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
6 godina
neaktivan

Pozdrav,

dao sam pojačalo na servis, upozorili su me da su mogući i sekundarni kvarovi.

Po zapimanju ponude nakod nekih tjedan dana sam istu platio, no idući dan se javio serviser i izjavio da su naknadno pronašli još neku neispravnost i sad inzistiraju da ja to platim (20-tak eura).

Za mene je usluga servisa završena plaćanjem ponude. Jasno mi je da je pojačalo prastaro, no ako si dao ponudu znači da si ustanovio kvar i procijenio popravak, a ako se naknadno pokaže (i to još na servisu) još nešto, braco, to si propustio vidjeti i to je do tebe. To je moje mišljenje.

U ponudi pod "opis popravka" stoji i ovo:

"Mogući sekundarni kvarovi nakon pregleda prednje ploče kod prekidača za odabir ulaza. zamijenjen relej, nađen dodatan kvar hladnog lema na drugom releju - popravljeno - testiranje - radi OK".

E sad, meni se čini da je tu riječ o propustu servisa, pitam se je li uopće trebalo mijenjati relej (koji relej je uopće zamijenjen?).

I sad se natežemo oko 20-tak eura (popravak plaćen 70!), jer mi žele dodatno naplatiti pola sata posla oko prelemljivanja hladnih lemova.

Da čujem mišljenja.

0 1 hvala 0
16 godina
moderator
Re: Servis, (ne)poštena poslovna praksa?
PraviPeacemaker kaže...

Za mene je usluga servisa završena plaćanjem ponude. Jasno mi je da je pojačalo prastaro, no ako si dao ponudu znači da si ustanovio kvar i procijenio popravak, a ako se naknadno pokaže (i to još na servisu) još nešto, braco, to si propustio vidjeti i to je do tebe. To je moje mišljenje.

Kvar nije uvijek lako ustanoviti, a i ako uočiš kvar na jednoj komponenti, ne znači da ne postoji i još negdje. Nekad recimo kvar ni ne možeš ustanoviti bez odlemljivanja komponenti i zamjenom s drugim komponentama.

Pogledaj malo videe recimo na kanalu NortiridgeFixa, kako on dijagnosticira i popravlja kvarove:

https://www.youtube.com/@NorthridgeFix/videos

PraviPeacemaker kaže...

E sad, meni se čini da je tu riječ o propustu servisa, pitam se je li uopće trebalo mijenjati relej (koji relej je uopće zamijenjen?).

Možeš ih tražiti da ti vrate stari relej pa onda ispituj je li ga trebalo mijenjati ili ne.

PraviPeacemaker kaže...

I sad se natežemo oko 20-tak eura (popravak plaćen 70!), jer mi žele dodatno naplatiti pola sata posla oko prelemljivanja hladnih lemova.

Tih 20 eura ne plaćaš pola sata posla oko prelemljivanja hladnih lemova, nego plaćaš obrazovanje, iskustvo, stručnost, troškove firme, poreze, doprinose, prostor, plaće... I pola sata prelemljivanja hladnih lemova (i sve što ide s tim).

Ako nisi imao povjerenja u taj servis, nisi im trebao dati da ti servisiraju uređaj. Ako misliš da znaš bolje od njih, uređaj si mogao servisirati sam.

Ako su te prevarili ili pokušali prevariti, imao bi opravdanja biti ljut. No iz opisanog to nije razvidno. Serviser nije prorok - ne možeš se praviti da serviser nekog starog uređaja mora unaprijed otkriti sve (baš sve) kvarove i znati da će ih moći riješiti i za koliko novca će ih biti voljan riješiti. Imaš nerealna očekivanja i bezveze se navlačiš za tih 20-ak eura.

14 godina

Potpisujem dijagnozu mbakse.

Sreća da još uvijek ima ljudi koji imaju volju i znanje servisirati elektroniku na razini višoj od promijeni cijelu ploču i naplati.

marching up and down the squaaare
Moj PC  
2 0 hvala 0
9 godina

pogrijesio si sto si to nosio u servis, a ne vidovitom milanu ili lokalnoj babi vracari....

salim se, zato se to i zove "procjena". nekad sitni kvar krije jos nesto dodatno sto nije moguce uociti dok se to sitno ne popravi, to je valjda razumljivo.

ljudi su uocili dodatni kvar, popravili, mozda nisu trebali, bilo bi dobro da su te kontaktirali i rekli da trebaju jos nesto odraditi, i da ce to kostati, ali sto, rekao bi im - ne,ne, vi popravite samo ovo sto je prvo dijagnosticirano, to placam, i nema veze sto stvar nece biti popravljena? sumnjam.

istina, vrlo cesto se takve stvari odrade bez dodatnog naplacivanja, posebice ako se svode na sitan posao, bez dijelova i gubljenja puno vremena, no opet, ako serviser mora svoje vrijeme pravdati (nalogom), nema izbora, a to se onda naplacuje..... to je do poslovnog modela firme.

nema tu nepostene poslovne prakse, eventualno im mozes "zamjeriti" sto te nisu pitali, ali vjerovatno bi im vise zamjerio da su odradili po procjeni, naplatili 70e a ti i dalje nemas popravljenu stvar, jer, mogu se i oni drzati iste logike kao i ti....

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Moj PC  
1 0 hvala 0
6 godina
neaktivan

Razumijem da nije lako servisirati stari uređaj. Imam nešto iskustva s time. Rastavio sam daaavno davno jedan vrlo sofisticirani Walkman i štampa koja je bila omotana oko mehanizma je popucala. Samo tako. Petnaestak puknutih vodova. U minijaturi. I naučio sam nešto. Da sam serviser, pa mi stranka donese neki takav uređaj upozorio bih ga na to. Famozni sekundarni kvarovi. No da i zamijenim tu foliju i nalatim sve pa ispadne da još nešto ne radi, e pa to je moj propust. Ja nisam vidio i to stranka nije dužna platiti. Tako ja razmišljam.

I da, iskustvo.

Iskustvo servisera treba uključiti i to da ponekad neće sve biti vidljivo i da je to rizik popravka, pa ga uključiš u cijenu.

Ali ako detektiraš kvar, daš ponudu iza koje stojiš, ja kao stranka očekujem ispravan proizvod.

Moje pitanje usmjereno je na dodatne troškove iskomunicirane stranci NAKON slanja i plaćanja ponude.

Zašto bih ja kao stranka plaćao previde servisa?

Jer ako ostavimo otvorenu "mogućnost sekundarnih kvarova" nakon slanja ponude, dakle nakon što je serviser detektirao kvar i dao ponudu koja je uredno plaćena, to otvara prostor da serviser radi popravke rutinski, pa ako mu nešto promakne, nema veze, sve je to u stavki "sekundarni kvarovi" koje će naplatiti.

Ja razumijem da se ne vidi sve odmah, no frende nakon što si dao ponudu jamčiš za ispravnost, a nakon toga ako si otkrio još nešto, to je na tvoj račun.

Moje iskustvo iz Austrije: poslao sam uređaj na popravak u ovlašteni servis. Popravljena je, plaćen je servis, no kad sam uključio uređaj i dalje se jednako ponašao. Uređaj je vraćen u servis, otkrili su kvar nekog servo-motorića, cijena motorića bila je 2000 Austrijskih šilinga, ili 140 tadašnjih Njemačkih maraka. Kad je litra benzina bila 5 kuna.

I Summe: 0 Sch. Ili, nisam ništa platio, po dobrazloženjem da su oni previdjeli taj kvar i da je to na njihov račun.

To je bilo pred 30 godina, a vi me sad uvjeravate da serviser nema baš nikakvu odgovornost ako je naplatio uslugu, dakle treba isporučiti ispravan uređaj i nakon toga ustanovio da mu je nešto promaklo, jesam dobro shvatio?

Gdje je tu iskustvo servisera koje plaćam?

Crknuo je relej po njima, a relej uredno uključuje i isključuje. Moj hint je bio da relej okida sklop zaštite jer negdje nešto probija prema masi, ili samo gubi kontakt pa okida zaštitu, samo nagađam, ali okej, platim ja i taj relej ako bude radilo poslije. No gle čuda, pojavili se sekundarni kvarovi. I hladni lemovi. I sad radi. 

Eto vam video pa vi recite jel neispravan relej. Po meni relej radi ono što treba raditi. Ovdje sam isforsirao okidanje releja, a inače se uključivao sam od sebe nakon 30-tak sekundi sviranja.

https://drive.google.com/file/d/1LTGZlpEtn7o5dUHlDLihysy-n7JrkENB/view?usp=drivesdk

Dakle nije riječ o dodatnih 21 eura, već o odgovornosti. Budi odgovoran za svoj posao i stoji iza njega. Ako si rekao da je kvar relej i da su testirali i da pojačalo sad radi, a naknadno si našao "sekundarni kvar", meni to zvuči tako da uopće nije bio relej, nego kad su ga zamijenili skužili da i dalje ne radi, pa prelotali hladne lemove i gle čuda, radi. Pa čija je to odgovornost?

Ja razumijem da bi većina sve svalila na stranku, ja eto ne bih. Rekao bih, jebi ga, nisam skužio, naplatit ću taj relej i to je to. Ali ne, oni će mi mimo već plaćene ponude dodatno naplatiti usisavanje prašine i prelemljivanje. To bi bilo okej da je to stajalo u ponudi. Ali nije. I meni to nije okej. Samo to.

9 godina

a gledaj, ako si toliko siguran da se radi o necem mutnom, prijavi ih..... cekat ces mjesecima, godinama, oni su svoje odradili, naplatili, niti jedan ozbiljan servis nece propasti za nenaplacenih 20e, a ti si bez toga dok se sporite..... 

ili plati dodatnih 20e pa ih onda tuzi.

iskreno ta praksa da placas po procjeni mi je jako cudna i s njihove i s tvoje strane, bas zbog ovakvih stvari.....

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
PraviPeacemaker kaže...

Dakle nije riječ o dodatnih 21 eura, već o odgovornosti. Budi odgovoran za svoj posao i stoji iza njega. Ako si rekao da je kvar relej i da su testirali i da pojačalo sad radi, a naknadno si našao "sekundarni kvar", meni to zvuči tako da uopće nije bio relej, nego kad su ga zamijenili skužili da i dalje ne radi, pa prelotali hladne lemove i gle čuda, radi. Pa čija je to odgovornost?

Ti tražiš da ti serviser garantira da je kvar ono što se njemu čini da bi mogao biti kvar, i da ti slijedom toga naplati isključivo ono koliko bi popravak koštao da je to stvarno (jedini) kvar. To ti nitko ne može niti hoće garantirati.

Ako ideš na servis s takvim očekivanjima, onda si u startu trebao reći da ne plaćaš ni euro više od procjene, pa bi ti serviser lijepo rekao "Ne možemo ništa učiniti za vas, doviđenja". I gotova stvar. Ti se ne bi navlačio za 20 eura sa serviserom i uređaj bi ti doma stajao pokvaren tko zna koliko dugo, jer bi ti malokoji serviser pristao na takav uvjet. Zašto bi serviser preuzimao taj rizik? To nema nikakvog smisla. Što da je otišla neka druga komponenta, koja košta 20 ili 50 eura? Onda bi se isto žalio? Kako je serviser to mogao unaprijed znati?

5 mjeseci
PraviPeacemaker kaže...

Zašto bih ja kao stranka plaćao previde servisa?

Ko te tjera?

Odi si po taj uređaj, plati im neku siću što su izgubili vremena, a kvar popravi sam.

Ne znam jel trolaš ili šta ali nije mi jasno kako netko može pisat romane po forumu za šugavih 20 eura?

Svaka čast svim koji rade s ljudima i moraju trpiti svakakve likove, ja bi ovakve izbacio na glavu skupa s njihovim drlogom koji su mi donijeli

15 godina
PraviPeacemaker kaže...

Propust je načinjen ako te servis nije nazvao i pitao da li želiš dodatne popravke. Ako bi rekao ne, poprave ti ono što su naveli u ponudi i vrate ti polu-popravljen proizvod (jer si ti tako tražio).

12 godina

Čim je netko stavio napomenu mogući seknudarni kvarovi sa tim su ostavili mogućnost dodatne naplate (može biti opravdano ili neopravdano), da li možda prodaju maglu pa svakom dodatno uzmu još 10-15-20 eura na taj način to je sada teško ustanoviti bez da imaš kontakt sa više mušterija istog servisa.

Na kraju ostaje onaj osjećaj da su te možda zavaljali i to je to.

Nažalost iskustva sa servisima su svakojaka, npr auto servisi nešto stave na račun da su zamjenili a na kraju ispadne da su samo nadollili 1/3 onoga što su pisali tako da ovo gore i ne treba čuditi, dio toga već prelazi iz nepoštene poslovne prakse u kategoriju prijevare.

1 0 hvala 0
6 godina
neaktivan

Dobio sam ponudu u kojoj je opisano što su napravili i da s time uređaj radi. Dakle istestirali su pojačalo i polali ponudu. Tu sam ponudu platio, nakon čega su ustanovili "dodatni kvar". Tebi je to okej?

Želim da ako u ponudi stoji opis kvara i napomena da uređaj sad radi, da garantiraju da je to to. A ako ustanove nešto drugo nakon slanja ponude, to je njihov propust. Zašto se ponavljam..

Kakav dodatni kvar ako si napisao da uređaj sad radi.

Dodatni kvar bi bio da su zamijenili relej i ustanovili još nešto (iako možda nije do releja) - to je onda okej i to treba stajati u ponudi, s ukupnom cifrom od minimalno 92 eura. To je za mene poslovno i transparentno.

6 godina
neaktivan

Kontaktirali su me nakon što sam platio ponudu (7 dana nakon što su poslali ponudu i imali su dovoljno vremena da me obavijeste o novom kvaru) i nisu me pitali da li želim, nego su popravili i sad očekuju da ja to platim.

9 godina

da, za nepovjerovati, ljudi ocekuju da im platis zato sto su nesto popravili.

nevjerovatno, kuda ide ovaj svijet, sram ih bilo :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Meni se znalo dešavati da pregledam sve, javim kaj je s cijenom, složim, ostavim dan-dva za test i pojavi se nešto sasvim drugo u međuvremenu.
Kad bi sve te naknadne fantomske kvarove uvažavao pod moj trošak, servis bi mogao u kratkom vremenu zatvoriti.
Elektronika je često čudnovata, pogotovo stara, a još ćešće stranka prešuti povijest kvara kao da će bolje proći
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.9.2024 21:15 (dax-lax).
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
moderator
PraviPeacemaker kaže...

Želim da ako u ponudi stoji opis kvara i napomena da uređaj sad radi, da garantiraju da je to to. A ako ustanove nešto drugo nakon slanja ponude, to je njihov propust. Zašto se ponavljam..

Koje rješenje bi tebe zadovoljilo? Koliko vidim iz tvojih poruka, tebe bi zadovoljilo jedino to da oni u svom trošku tebi do kraja poprave uređaj, zar ne?

6 godina
neaktivan
dax-lax kaže...
Meni se znalo dešavati da pregledam sve, javim kaj je s cijenom, složim, ostavim dan-dva za test i pojavi se nešto sasvim drugo u međuvremenu.
Kad bi sve te naknadne fantomske kvarove uvažavao pod moj trošak, servis bi mogao u kratkom vremenu zatvoriti.
Elektronika je često čudnovata, pogotovo stara, a još ćešće stranka prešuti povijest kvara kao da će bolje proći

Da, razumijem. No ovdje se radi o istom kvaru. U redu da je nešto drugo. Nema veze, platit ću, ali to da mi servis bez konzultacija vrši popravak i ispostavlja dodatni račun nije mi okej. 

Htio sam im donijeti još i svoj aktualni Marantz amp PM-6003 (ovaj na servisu mi je višak, stoji odložen 20 godina, dok ga nisam poklonio i saznao da ima problem, pa ga sad popravlam da ga prodam ispravnog za 100 eura, a servis me dođe 92 eura..oookej.)

Evo sad sam otvorio svoj Marantz amp i ustanovio kvar s dvije šivaće igle. Okej, ne ustanovio, nego locirao.

Ne sviraju mi isto oba kanala, desni je prigušen, čak bih rekao da ne reproducira sve frekve isto.

Pa sam kratko spojio ulaz (ništa naravno) i izlaz s potenciometra (na konektoru i odmah se čula razlika. Pretpostavljam da je potenciometar, mada opet ne mogu biti 100% siguran dok ne spojim instrument direktno na potenciometar, a to znači rastavit prednju ploču..

Inače sam sam napravio pojačalo za maturalni rad, s dva vu-metra koja k ne svijetle nisu vidljiva (svaka ledica je bila predstavljena s tri crtice jedna iznad druge), s kvadratnim dugmadima za izbor ulaza koji cijeli svijetle i alu-potenciometrima crne boje s obrušenim rubom pa se sve sjajilo, plus odvojeni trafo. Tak da nije da baš nemam pojma o elektronici, samo dugo nisam to radio i nemam vremena više za to.

16 godina
PraviPeacemaker kaže...

Slažem se s tobom, ni ja te trpim svakakve likove pa ću te samo izignorirati. 

Svakakvi likovi kao ti i jesu jedan od razloga zašto je servisa sve manje.

Ono što stvarno trebaju u takvoj situaciji je naplatiti punu dijagnostiku (sati, materijal), a onda ti dati ponudu i naplatiti sve radove. Znači, praktički duplo.

Lijepo su ti naveli da može biti dodatnih radova, ti si to prihvatio. Mogao si odmah odustati.

4 0 hvala 1
6 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
PraviPeacemaker kaže...

Koje rješenje bi tebe zadovoljilo? Koliko vidim iz tvojih poruka, tebe bi zadovoljilo jedino to da oni u svom trošku tebi do kraja poprave uređaj, zar ne?

Ne. Da kažu da se pokazao drugi kvar, da je to dodatni trošak, ali s obzirom da sam već platio ponudu i da onda za to nisu znali da to ide na njihov račun (lemljenje par hladnih lemova, nikakav dodatni trošak materijala nisu imali). I onda bih se isti dan vratio s Marantz pojačalom i bio bih im zahvalna stranka koja se vraća.

13 godina

Ja sam jednom slao laptop na servis tj. na ciscenje i zamjenu termalne paste jer se pregrijavao to je bilo pod garancijom tamo davne 2011.Spakovao poslao nakon par dana dobijem email da je otkriven dodatni kvar na hard disku i da ce me to kostat XX novaca da li da oni i to odmah poprave po toj XX cijeni , ja odovaram potvrdno da popravite i to je to. Sam si si odgovorio na pitanje u prvoj recenici svog upita "Upozorili su me na sekundarni kvar".Plati 20€ i vozi dalje ako nisi zadovoljan, idi drugom serviseru ubuduce.

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina

koliko god mi idu na zivce ovakvi tipovi koji 50 godina staru ruzinavu elektroniku ocekuju da im neko popravi za 50e i da je usput vidovit a realno komplet bi tribalo promjenit sve unutra u toj mjeri da nema uopce smisla to popravljat, toliko mi je jako cudno naplacivanje "popravka hladnog lema".

inace podrška servisu ako je ovaj popravak hladnog lema 20e legalni kodni naziv za stranka je satrala sa ružinavom škovacom, naplati mu još 20e za izgubljene živce.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
PraviPeacemaker kaže...

Ne. Da kažu da se pokazao drugi kvar, da je to dodatni trošak, ali s obzirom da sam već platio ponudu i da onda za to nisu znali da to ide na njihov račun (lemljenje par hladnih lemova, nikakav dodatni trošak materijala nisu imali). 

Zašto bi išta išlo na njihov račun, pobogu?!? 

Samo to što je tvoj uređaj tamo, već imaju trošak. O radu, znanju, opremi, prostoru i ostalom da ne govorim.

6 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...
PraviPeacemaker kaže...

Ne. Da kažu da se pokazao drugi kvar, da je to dodatni trošak, ali s obzirom da sam već platio ponudu i da onda za to nisu znali da to ide na njihov račun (lemljenje par hladnih lemova, nikakav dodatni trošak materijala nisu imali). 

Samo to što je tvoj uređaj tamo, već imaju trošak. O radu, znanju, opremi, prostoru i ostalom da ne govorim.

Zato što je to JEDNO TE ISTI kvar koji nisu prepoznali. I tu nikako nema moje odgovornosti. Ima njihove. To je moj stav.

Pa nisam ja vratio pojačalo jer ima drugi kvar. Oni su izvršili detekciju kvara, ispotavili ponudu, ja je platio. I onda naknadno (ovo pišem bar peti put) mi nakon plaćanja ponude javili o "novom" kvaru i dodatnim troškom od 22 eura na plaćenih 70 eura. Pitali su slažem li se, rekao sam ne. Čemu pitanje ako moram platiti? Koja je ovo lakrdija? Koji je svima vama kurac?

I okej. Različito shvaćamo prava i obveze stranke i pružatelja usluge. TU bih završio. Platit ću i to je to. Ali se NE SLAŽEM S TAKVOM POLITIKOM. Točka.

13 godina
PraviPeacemaker kaže...
Old Iggy kaže...
PraviPeacemaker kaže...

Zato što je to JEDNO TE ISTI kvar koji nisu prepoznali. I tu nikako nema moje odgovornosti. Ima njihove. To je moj stav.

Pa nisam ja vratio pojačalo jer ima drugi kvar. Oni su izvršili detekciju kvara, ispotavili ponudu, ja je platio. I onda naknadno (ovo pišem bar peti put) mi nakon plaćanja ponude javili o "novom" kvaru i dodatnim troškom od 22 eura na plaćenih 70 eura. Pitali su slažem li se, rekao sam ne. Čemu pitanje ako moram platiti? Koja je ovo lakrdija? Koji je svima vama kurac?

I okej. Različito shvaćamo prava i obveze stranke i pružatelja usluge. TU bih završio. Platit ću i to je to. Ali se NE SLAŽEM S TAKVOM POLITIKOM. Točka.

Nije to jedan te isti kvar, oni su glavni kvar otklonili unutar 70e, vjv. su isli isprobat jel radi nije radio i morali su lemit da radi pa su ti naplatili jos 22e kuzis.

6 godina
neaktivan
dabar_solta_V2 kaže...

koliko god mi idu na zivce ovakvi tipovi koji 50 godina staru ruzinavu elektroniku ocekuju da im neko popravi za 50e i da je usput vidovit a realno komplet bi tribalo promjenit sve unutra u toj mjeri da nema uopce smisla to popravljat, toliko mi je jako cudno naplacivanje "popravka hladnog lema".

inace podrška servisu ako je ovaj popravak hladnog lema 20e legalni kodni naziv za stranka je satrala sa ružinavom škovacom, naplati mu još 20e za izgubljene živce.

Meni idu na živce likovi koji ne pročitaju o čemu se radi.

Napravili su detekciju, poslali ponudu za popravak koju sam platio čovječe. I onda se pojavio famozni "sekundarni kvar."

Recimo to ovako: doneseš mi Marantz pojačalo, PM-6003 i kažeš ne rade oba kanala jednako, desni je tiši. I ja posumnjam na potenciometar. Okej. Uzmem komad žice, kratko spojim izlaz s kablića koji ide s pločice na kojoj je potenciometar i sad oba kanala rade isto. Zaključak: treba zamijenit potenciometar. I napravim ti ponudu za zamjenu potenciometra, ALPS s motorićem, cijena sitnica, dođe pot, zamijenim ga i gle, i dalje desni kanal slabiji. ups..sad ti ne mogu naplatit potenciometar..i onda kažem jebi ga, pojavio se sekundarni kvar, jebi ga, staro pojačalo, to te košta još toliko. I ti platiš jer se ne kužiš naravno u te bakanalije.

Tako majstor može biti svatko jbt. Zato si Maranca sam popravljam, a htio sam ga njima odfurati. a da su rekli evo pojavilo se još nešto, ali vi ste popravak platitli pa niste ništa dužni, narasli bi mi u očima i još bih ih preporučio.

Ovako nipta od toga. Zbog čega, zbog hladnog spoja. 

6 godina
neaktivan

Al onda isprobaš PRIJE nego pošalješ ponudu i nema problema, platim sve. Kužiš.

16 godina
PraviPeacemaker kaže...
Old Iggy kaže...

Koji je nama k...?!?

Pa sam si napisao da u ponudi piše "Mogući sekundarni kvarovi nakon pregleda prednje ploče kod prekidača za odabir ulaza. zamijenjen relej, nađen dodatan kvar hladnog lema na drugom releju - popravljeno - testiranje - radi OK"."

Mogao si odustati, oni bi naplatili radove i dobio bi nazad neispravan aparat. To što se ti ne slažeš s takvom politikom je tvoj problem.

3 mjeseca
protjeran

Servis treba testirati šta god popravlja i dati zadnju cijenu u ponudi kad je uređaj SKROZ popravljen i amen. Nakon finalne ponude reći da treba još nešto popraviti/naplatiti je skroz neozbiljno, meni da servis kaže, u mogućnosti smo možda otkriti kakav kvar i još extra naplatiti zaobišao bi ih odma jer će to i napraviti kako su i rekli. To je trebao napravit zaobići ih i svaki takav servis pa-pa. Ja ovdje skroz razumijem čovjeka, ovo je cimanje kupca i servisi koji tako rade su po meni neozbiljan servis, ostavi dan dva, testiraj, vidi kakve popravke sve treba, stavi sve navedeno u finalnu ponudu i kraj. Nažalost svi smo osjetljivi na dizanje cijena pogotovo na servise koji još dižu cijene jer neznaš jel istina ili nije. To je najveći problem, nije problem u 20 eura nego čovjek ne želi bit prevaren. Da su mu odma rekli gle, 90 eura ti je sve, čovjek se nebi bunio. Svi smo se mi dotakli mehaničara za auto koji su izmišljali probleme na autima i sad pušemo na hladno. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.9.2024 23:06 (Peceno_pilence).

2 0 hvala 1
3 mjeseca
protjeran
dax-lax kaže...

Dosta neozbiljno, cimaš kupce sa drugačijim finalnim cijenama gdje te možda neće baš ozbiljno shvatit te će možda drugi put negdje drugdje otići. Definitivno ne baš najbolji način za zadržavanje klijenata. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.9.2024 23:14 (Peceno_pilence).
15 godina
Peceno_pilence kaže...

Svi smo se mi dotakli mehaničara za auto koji su izmišljali probleme na autima i sad pušemo na hladno. 

Istina, baš mislio navesti jedan takav primjer, sad neću kad su se svi dotakli takvih problema ;)

8 godina
PraviPeacemaker kaže...
...

Meni idu na živce likovi koji ne pročitaju o čemu se radi.

Napravili su detekciju, poslali ponudu za popravak koju sam platio čovječe. I onda se pojavio famozni "sekundarni kvar."

Recimo to ovako: doneseš mi Marantz pojačalo, PM-6003 i kažeš ne rade oba kanala jednako, desni je tiši. I ja posumnjam na potenciometar. Okej. Uzmem komad žice, kratko spojim izlaz s kablića koji ide s pločice na kojoj je potenciometar i sad oba kanala rade isto. Zaključak: treba zamijenit potenciometar. I napravim ti ponudu za zamjenu potenciometra, ALPS s motorićem, cijena sitnica, dođe pot, zamijenim ga i gle, i dalje desni kanal slabiji. ups..sad ti ne mogu naplatit potenciometar..i onda kažem jebi ga, pojavio se sekundarni kvar, jebi ga, staro pojačalo, to te košta još toliko. I ti platiš jer se ne kužiš naravno u te bakanalije.

Tako majstor može biti svatko jbt. Zato si Maranca sam popravljam, a htio sam ga njima odfurati. a da su rekli evo pojavilo se još nešto, ali vi ste popravak platitli pa niste ništa dužni, narasli bi mi u očima i još bih ih preporučio.

Ovako nipta od toga. Zbog čega, zbog hladnog spoja. 

pogledaj sliku, ako je to to pojacalo, i reci mi da ozbiljno misliš da nema sto mogucnosti di na ko zna koliko god starom ampu ovakvom moze bit skakljivih problema koji se nece odma pokazat. pogledaj koliko komponenti tu ima.
amp je jednostavan zapravo, ali svejedno ima sto mjesta koje je prakticki nemoguce istestirat u roku od par dana i za tako male novce.

poanta tvojeg ranta je da ti nisu besplatno popravili taj drugi navodni kvar, meni se s autom dogodilo da mi je servis javi da je cijena popravka 1000kn za pumpu vode remen i jos neku sitnicu, auto je dimilo ja sam pretpostavlja da je neki drugi problem ali ko i ti s elektronikom razumin se taman da mogu napravit štetu na autu ali zato virujem servisu, i bi sam pre sretan šta su rješili za tako male novce iako mi je bilo cudno, da bi me nakon dva dana zvali da me pitaju dali uopce zelim popravljat da su našli drugi problem kad su napravili djir da je pukla glava između ventila i dali quote za 10k+ kuna plus ako nadju jos ista a auto nije vrijedilo toliko, šta je servis treba meni popravit taj veci kvar besplatno jer nisu odma vidili zbog prirode problema? di ti zivis? ko bi normalan to napravi? pa nisu crveni kriz servis su.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice