Pozdrav svima. Evo sta se događa, zelimo snimiti kao neki trailer za nasu igru koju razvijamo i nikako ne mozemo dobiti HD video na Youtubeu, uvijek bude extra pixeliziran. Snimili smo masu drugih igara sa 5-6 programa za snimanje, rendano iz Sony Vegasa, bilo kako, i uvijek dobijemo odlicne snimke na Youtubeu. Sa istim postavkama smo snimali nasu igru u uvijek bude žešća pixelizacija, pogotovo kada igrac brzo krece i gleda uokolo, tj. kamera se pomice. Environment je bogat sadrzajem koji nije statican i kako smo sve vise osiromašivali mapu tako je slika postajala sve kvalitetnija na Youtubeu, sta nam govori da Youtube svojim encode-om sroza kvalitetu (to smo znali i od prije iako nismo mislili da bas toliko), ali onda nam opet nije jasno zasto to npr nije bio slucaj kad smo snimali Witchera 3, jer tada nam je snimka odlicna bila. Sad nas zanima jeli postoji neki nacin/caka da uspijemo dobiti kvalitetnu snimku na Youtubeu ili moramo birati između velikog rezanja environmenta i gledanja videa kao da smo u 2006.-oj. Hvala svima unaprijed i lijep pozdrav
Youtube HD upload - Specifican problem
- poruka: 3
- |
- čitano: 1.049
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Zapravo nemam pojima o Youtube cakama, ali znam da se svaki video prekodira u više formata bez obzira na format uploada. Obzirom da ne možeš utjecati na postavke njihovog kodera, a vjerojatno je i algoritam postavka kodera stavka koja je podložna promjenama - to će reći da postoji mogućnost da iste postavke kodera koji koristiš u dužem vremenskom periodu mogu dati različiti rezultat. Letimičnim pogledom vidio sam da postoje neke preporučene postavke za određene formate, ali pitanje je koliko su te informacije točne i jesi li baš pogodio točno to što se traži. Premda 'lokalno' file koji si kodirao može izgledati dobro, prilikom prekodiravanja na youtubetu čuda mogu iz toga izaći. Po meni, ako ti je kvaliteta bitna a naravno na uštrb vremena uploada / veličine filea, koristi manje sažet sadržaj, bez bp frame-ova, 4:2:2 (>4:4:4) i njihov koder će sam napraviti iz tog materijala najbolje što su zamislili da se može, a pri tome ćeš imati najmanje neželjenih artefakata. Za provjeru teorije kodirao sam isti sadržaj prores 4:2:2 malo većim bitrateom i h264 4:2:0 više-manje standardnim bitrateom (po njihovoj preporuci) i premda 'lokalno' pri prikazu ne vidim baš neku razliku, nakon uploada razlike se vide. Napravio sam i DNxHD/HR varijantu, ali im je upload toliko odvratno spor da sam odustao.